Καμία ανοχή στις σεξιστικές συμπεριφορές! Πορεία, 1η Οκτώβρη, 7μμ

Καλούμε σε πορεία την 1η Οκτωβρίου στις 19:00 στις γειτονιές του Ζωγράφου. Συγκέντρωση στην Πλατεία Γαρδένια (θα τηρηθούν μέτρα κατά της πανδημίας).

post image

Στο διάστημα των τελευταίων δύο μηνών, στην περιοχή του Ζωγράφου και συγκεκριμένα στην οδό Δημοκρατίας λάβανε χώρα τουλάχιστον τρία περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, σε βάρος τριών γυναικών από τον ίδιο άνδρα. Ο άνδρας αυτός ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών, ψηλός, αδύνατος με σγουρά μαλλιά και με αρκετά επιθετική συμπεριφορά. Και στα τρία περιστατικά, οι κοπέλες αντέδρασαν αποτελεσματικά ώστε ο τύπος να απομακρυθεί. Αυτό μπορεί να μην συμβεί την επόμενη φορά.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ριζώσει ο φόβος. Οι γειτονιές έχουνε ευθύνη να αντιδράσουν ενάντια στις καθημερινές παρενοχλήσεις αλλά και στο γενικότερο σύστημα, που προωθεί την αναπαραγωγή στερεοτύπων και σεξιστικών συμπεριφορών.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι υπόθεση όλων μας να τις τσακίσουμε.

Κανένας φόβος! Καμία ανοχή! Κυκλοφορούμε ελεύθερες!

Καλούμε σε πορεία την 1η Οκτωβρίου στις 19:00 στις γειτονιές του Ζωγράφου. Συγκέντρωση στην Πλατεία Γαρδένια (θα τηρηθούν μέτρα κατά της πανδημίας)

Μπερντές, αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License