[Βέρνη, Ελβετία] Συγκέντρωση: Κλιματική δικαιοσύνη και ταξική πάλη

Πάνω από 2000 άτομα εμφανίστηκαν στην συγκέντρωση για τη κλιματική δικαιοσύνη στη πόλη της Βέρνης την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη. Ήταν η τελευταία μέρα της εβδομάδας της ακτιβιστικής καμπάνιας RiseUpForChange. Συγκεντρώσεις έγιναν σε πάνω από 2.300 πόλεις σε όλο το κόσμο σαν μέρος μιας "παγκόσμιας κλιματικής απεργίας".

post image

Πάνω από 2000 άτομα εμφανίστηκαν στην συγκέντρωση για τη κλιματική δικαιοσύνη στη πόλη της Βέρνης την Παρασκευή 25 του Σεπτέμβρη. Ήταν η τελευταία μέρα της εβδομάδας της ακτιβιστικής καμπάνιας RiseUpForChange. Συγκεντρώσεις έγιναν σε πάνω από 2.300 πόλεις σε όλο το κόσμο σαν μέρος της "παγκόσμιας κλιματικής απεργίας".

Ποικιλόμορφα κινήματα έδωσαν το παρόν: Το κίνημα αλληλεγγύης στους Κούρδους, φεμινιστικές ομάδες καθώς και άλλες ομάδες ενάντια στην περιθωριοποίηση των μεταναστών. Μεταξύ άλλων, η αναρχική ομάδα "Libertare Aktion" έδωσε το παρόν μοιράζοντας το παρακάτω κείμενο:

"Πότε θα γίνει αμετάκλητη η κλιματική καταστροφή; Το 2030; το 2040; το 2050; Όσο χάνουμε χρόνο προσπαθόντα να απαντήσουμε στην παραπάνω ερώτηση και συνεχίζουμε να απαιτούμε από τα κράτη και τις εταιρίες να ενεργήσουν, προχωράμε σταθερά όλο και πιο σίγουρα στην κατάρρευση.

Δεν μπορούμε να βασιστούμε στα κράτη. Τα κοινωνικά διακιώματα, όπως αυτό της κλιματικής δικαιοσύνης δεν θα μας έρθουν μαγικά από τον ουρανό, όπως τίποτε άλλο δεν ήρθε ποτέ. Καλύτεροι νόμοι έχουν περαστεί επειδή άνθρωποι παλέψαν γι'αυτό. Έχουν περαστεί επειδή κάποιοι έχουν ασκήσει την ανάλογη πίεση. Την δύναμη που μπορεί να αποτρέψει την κλιματική καταστροφή δεν την έχει ούτε το κράτος, ούτε οι εταιρίες. Εμείς μόνο έχουμε την δύναμη για να φέρουμε την αλλαγή, παρέα με τις μαχητικές οργανώσεις και τα διαφορετικά κοινωνικά κινήματα των εργατών.

Μπορούμε να κάνουμε προιόντα να εξαφανιστούν από τα ράφια αν ασκήσουμε την ανάλογη πίεση, μπλοκάρουμε αποθήκες και χτυπήσουμε τα εργοστάσια που τα κατασκευάζουν.

Δεν μπορούμε να βασιστούμε στα κράτη για να μας βοηθήσουν ή πως οι εταιρίες θα παραιτηθούν από τον συνεχής αγώνα τους για κέρδη. Πρέπει να αντιδράσουμε, γιατί μόνο η αυτοοργάνωση από τα κάτω μπορεί να ξεπεράσει αυτό το -χωρίς μέλλον- σύστημα.

Ας μην περιμένουμε άλλο, ας ξεκινήσουμε σήμερα, να βρούμε ο ένας τον άλλο, ΤΩΡΑ!

Κλιματική δικαιοσύνη σημαίνει ταξική πάλη!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την LA; Επικοινωνήστε στο email μας: libertaereaktion@immerda.ch"

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License