Παρατηρήσεις στο άρθρο "Για την αθλιότητα των συνωμοσιολογικών κύκλων"


post image

Παρατηρήσεις με αφορμή το παρακάτω άρθρο:

https://athens.indymedia.org/post/1607463/

Ι

Ο/η συγγραφέας του κειμένου αντιμετωπίζει ως ανάθεμα την ίδια την ιδέα ότι υπάρχουν συνωμοσίες στη βάση κοινών συμφερόντων, οι οποίες επηρεάζουν ή προσπαθούν να επηρεάσουν την ανθρώπινη ιστορία. Αυτή η στάση είναι τυπική ενός κομματιού του αναρχικού χώρου, το οποίο, για κάποιο περίεργο λόγο, και μόνο στο άκουσμα της λέξης "συνωμοσία" βγάζει σπυριά.

Δηλαδή ο συγγραφέας και οι ομοϊδεάτες του αμφισβητούν ότι σε όλη την ανθρώπινη ιστορία άτομα ή ομάδες αναπτύσσουν μυστική δράση, κινούνται παρασκηνιακά, κάνουν μυστικές συμφωνίες και δολοπλοκίες και γενικώς συνωμοτούν, για την εξυπηρέτηση σκοπών οι οποίοι μπορεί να κυμαίνονται από το ωμό οικονομικό συμφέρον μέχρι αφηρημένα ιδανικά; Δηλαδή θέλετε να μας πείσετε ότι οι διάφοροι εξουσιαστές και καπιταλιστές δεν έχουν μυστικά; Ότι κινούνται πάντα με απόλυτη διαφάνεια, σε άπλετο φως, ότι είναι τίμιοι, ειλικρινείς και συνεπείς και έχουν καλές προθέσεις; Είναι δυνατόν να είστε τόσο ανιστόρητοι, απληροφόρητοι και αφελείς;

To ζήτημα διατυπώθηκε με υποδειγματικό τρόπο αλλού (https://athens.indymedia.org/post/1604537/) ως εξής:

Περί συνωμοσιών

από R.A.W. 23/04/2020 4:40 μμ.

1. Είναι καταγεγραμμένο ιστορικό γεγονός ότι υπάρχουν συνωμοσίες και μυστικές εταιρείες, η κάθε μία με τα δικά της συμφέροντα, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν ασκήσει επίδραση στην ανθρώπινη ιστορία. Τα τρία πιο προφανή παραδείγματα είναι η Μαφία (διαφθορά ολόκληρων κρατών), η CIA (πολιτικές δολοφονίες και υποκίνηση πραξικοπημάτων σε όλο τον κόσμο) και οι Ελεύθεροι Τέκτονες (σημαντική επιρροή στη Γαλλική και την Αμερικανική Επανάσταση).

2. Η συνωμοσία, δηλαδή η προώθηση μυστικών σχεδίων από ομάδες ανθρώπων οι οποίες καθιστούν μυστική την ύπαρξη και τους σκοπούς τους, είτε αυτοί είναι αναρχικοί που συνωμοτούν για να κάψουν ένα στόχο είτε είναι μια πολυεθνική εταιρεία η οποία πληρώνει ειδικούς για να μαγειρέψουν κάποια στοιχεία έτσι ώστε να βγει λάδι μετά από κάποιο περιβαλλοντικό έγκλημα, είναι μια πρακτική ευρέως διαδεδομένη σε όλη την ιστορία και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Ειδικά στο πλαίσιο του καπιταλισμού, είναι δεδομένο ότι διάφοροι εκπρόσωποι εταιρειών συνωμοτούν με κρατικούς αξιωματούχους για την προώθηση των οικονομικών συμφερόντων τους. Τοπικά παραδείγματα for dummies: σκανδαλο Siemens, Vodaphone-υποκλοπές-"αυτοκτονία" υπαλλήλου, σκάνδαλο Novartis.

3. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, και στο σενάριο όπου ο ιός οφείλεται σε συνωμοσία, δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κάποια συνεννόηση μεταξύ όλων των κρατών για την προώθηση ενός συνολικού σχεδίου, ούτε κάποια κεντρική παγκόσμια σκιώδης κυβέρνηση Ιλλουμινάτων. Αρκεί η πρωτοβουλία κάποιας ομάδας, π.χ. στελεχών μιας φαρμακευτικής εταιρείας ή της Microsoft, οι οποίοι έχουν το μέγιστο συμφέρον από την υπόθεση και με την τεχνολογία και τα κεφάλαια που διαθέτουν μπορούν χαλαρά, αν το επιθυμούν, να φυτέψουν έναν ιό σε μια επαρχία και να πληρώσουν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ και "ειδικούς" για να προπαγανδίζουν το θέμα. Το υπόλοιπο λειτουργεί σχεδόν αυτόματα μέσω του πανικού, του οπορτουνισμού κρατών και επιχειρήσεων, του μηχανισμού της μίμησης μεταξύ κρατών και της φυσικής διασποράς σε όλο τον πληθυσμό της επακτής νεύρωσης του φόβου της "πανδημίας". Άλλωστε αμφισβητεί κανείς ότι ακόμα και ο Τραμπ είναι απλά μια μαριονέτα;

4. Όπως όμως έχει ήδη ειπωθεί, "Το ερώτημα αν η φετινή γρίπη προέκυψε προσχεδιασμένα, από κάποια κρατική ή εταιρική συνωμοσία (που κάλλιστα θα μπορούσε, από διάφορες πλευρές που έχουν συμφέρον) ή αν προέκυψε περίπου τυχαία, π.χ. όταν ένας περιπετειώδης γευσιγνώστης που είχε έναν ιό έφαγε μια νυχτερίδα ή ένα μυρμηγκοφάγο που είχε άλλον ιό, σε περιβάλλον εξαιρετικά υποβαθμισμένο από την πιλοτική εφαρμογή κεραιών 5G, είναι άνευ σημασίας και συνορεύει με τη μεταφυσική. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, όπως και αν προέκυψε, η φετινή γρίπη χρησιμοποιείται από το κράτος και τον καπιταλισμό για να επιταχύνει πολύ απότομα το πέρασμα στον απόλυτο ψηφιακό έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής μας. Οι καπιταλιστές και τα κράτη, ως καλοί οπορτουνιστές, αρπάζουν την ευκαιρία, μετατρέπουν το ατύχημα σε πλεονέκτημα και προελαύνουν, παραφουσκώνονας τερατωδώς το πρόβλημα για να κερδίσουν την πειθάρχηση των πολιτών μέσω του φόβου."

Παρ' όλα αυτά, ο/η blast επιμένει. Θα του κάνουμε λοιπόν την χάρη να απαντήσουμε στα επιχειρήματά του/της. Σκοπός της απάντησης δεν είναι να αποδείξει την απόλυτη βεβαιότητα της ύπαρξης συνωμοσίας στην περίπτωση της φετινής επιδημίας γρίπης, αλλά να δείξει ότι, εφόσον σκεφτόμαστε ορθολογικά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΙΙ

Ο/η blast ισχυρίζεται λοιπόν ότι αποκλείεται να έχει υπάρξει συνωμοσία, διότι:

1) Ο κόσμος είναι πολυδιάστατος, πολύπλοκος και χαοτικός, με πλήθος διαφορετικών ανταγωνιστικών συμφερόντων.

Απάντηση: Ακριβώς. Έτσι είναι ο καπιταλισμός. Αυτό είναι πλήρως συμβατό με την ιδέα ότι, μέσα σε αυτό το πολύπλοκο παιχνίδι συμφερόντων, μία από τις πολλές ανταγωνιστικές ομάδες έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα εις βάρος των συμφερόντων άλλων ανταγωνιστικών ομάδων. Το γεγονός ότι το σχέδιο φαίνεται να πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό απλά φανερώνει ότι, μέσα σε αυτό το χαοτικό ανταγωνισμό, κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλους.

2) Δεν ωφελούνται όλοι από την κατάσταση. Αντιθέτως, προκαλούνται τεράστια προβλήματα σε συγκεκριμένους κλάδους.

Απάντηση: Μα έτσι είναι ο καπιταλισμός: άλλους ανεβάζει, άλλους κατεβάζει. Σε μια συνωμοσία μιας ομάδας συμφερόντων, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, δεν είναι ανάγκη ούτε υπάρχει λόγος να ωφελούνται και όλοι οι άλλοι. Αρκεί να ωφελούνται οι συνωμότες. Στην περίπτωση μας είναι προφανές ποιοι ωφελούνται: Οι εταιρείες που παράγουν ψηφιακή τεχνολογία, με πρώτη τη Microsoft και τα συμφέροντα που συνδέονται με το 5G, και δευτερευόντως το ιατρικό κατεστημένο και οι φαρμακοβιομηχανίες. Αυτοί είναι οι νικητές της υπόθεσης και, ως αμοραλιστικά αρπακτικά που είναι, δεν έχουν κανένα λόγο να νοιάζονται για την οικονομική ζημιά που υφίστανται άλλοι κλάδοι ή και ολόκληρα κράτη.

3) Η εφαρμογή μέτρων δεν είναι ομοιόμορφη μεταξύ των κρατών.

Απάντηση:

Πρώτον, για να υπάρχει συνωμοσία δεν είναι ανάγκη να έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους όλα τα κράτη. Βλέπε την παρατήρηση 3 του RAW.

Δεύτερον, αυτό που είναι κοινό στην αντιμετώπιση της επιδημίας σε όλη την υφήλιο είναι η προώθηση ενός ψηφιακού ολοκληρωτισμού, όπου όλες οι δραστηριότητες, από την εργασία, τις αγορές και την εκπαίδευση μέχρι τις συναυλίες, τα συνέδρια, τις εκθέσεις αλλά και τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις, γίνονται μέσω διαδικτύου, προωθώντας έτσι τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των υπηκόων (και τα προαναφερθέντα οικονομικά συμφέροντα). Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση κινείται και η τάση για κατάργηση του χάρτινου χρήματος και επικράτηση των ψηφιακών συναλλαγών. Το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Αυτή η τάση ψηφιοποίησης κάθε πτυχής της ζωής ήταν ήδη εν κινήσει εδώ και δεκαετίες, τώρα όμως επιταχύνεται κάθετα. Χάρη στη φετινή γρίπη, είτε αυτή προέκυψε τεχνητά είτε τυχαία, ο πληθυσμός της Γης εκπαιδεύεται μέσα σε ένα χρόνο, εντατικά και αποτελεσματικά, στο νέο τρόπο ζωής που επιθυμούν για αυτόν οι κύριοί του, ενώ χωρίς τη γρίπη αυτή η διαδικασία μπορεί να χρειαζόταν δεκαετίες για να ολοκληρωθεί.

4) Η κατάσταση προκαλεί αντιδράσεις και εξεγέρσεις.

Απάντηση: Ακριβώς επειδή ο κόσμος είναι πολύπλοκος και χαοτικός με πλήθος μεταβλητών, καμία ομάδα συμφερόντων, ακόμα και η πλέον πλούσια, δικτυωμένη και αποτελεσματική, δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα κατά τη εφαρμογή ενός σχεδίου. Το γεγονός ότι δρουν παράγοντες οι οποίοι προκαλούν προβλήματα στα σχέδια μιας συνωμοσίας απλά επιβεβαιώνει αυτή την πολυπλοκότητα, δεν αποδεικνύει ότι είναι αδύνατο να υπάρχουν συνωμοσίες.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι η επιχειρηματολογία του/της blast αποτυγχάνει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει κάποιο είδος συνωμοσίας. Επομένως το ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό.

ΙΙΙ

Η ύπαρξη μιας συνωμοσίας αποτελεί εύλογη εξήγηση του περίεργου γεγονότος ότι φέτος είχαμε γενική υστερία και πανικό, ενώ σε παλαιότερες παρόμοιες επιδημίες, όπως εκείνες του 1968 και του 1957-58, όπου είχαμε 2 εκατομμύρια νεκρούς στην καθεμία, δεν παρατηρήθηκε η ίδια παγκόσμια υστερία και οι περισσότεροι ούτε καν αντιλήφθηκαν ότι συνέτρεχε κάποιο ζήτημα επιδημίας.

Ως απάντηση σε αυτό το επιχείρημα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η διαφορά ανάμεσα στο 2020 και, π.χ., το 1968, είναι ότι τώρα αποδίδεται υψηλότερη αξία στην ανθρώπινη ζωή.

Εδώ όμως προκύπτει το ζήτημα πώς καθορίζουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής. Διότι θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι η αξία της ζωής δεν εξαρτάται μόνο από τη διάρκειά της αλλά και από την ποιότητα και το περιεχόμενό της, και ότι μια σύντομη ζωή ηδονής και ελευθερίας μπορεί να έχει υψηλότερη αξία και να είναι περισσότερο επιθυμητή από το να φτάσεις μέχρι τα 90 επιβιώνοντας απομονωμένος και ελεγχόμενος, με μάσκα, εμβόλιο και τσιπάκι και απόλυτα εξαρτημένος από το διαδίκτυο.

Θα μπορούσε επίσης να υποστηριχθεί ότι η διαφορά ανάμεσα στο 2020 και το 1968 έγκειται στο ότι φέτος, με την εμφάνιση της τεχνολογίας 5G, οι παραγωγικές δυνάμεις έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ανάπτυξης που επιτρέπει μια ολική ανατροπή των παραγωγικών σχέσεων και του εποικοδομήματος, προς όφελος εταιρειών όπως η Microsoft, η Google, το Facebook, το Skype κτλ. Αν το θέταμε μαρξιστικά δηλαδή.

Η "αξία της ανθρώπινης ζωης" είναι απλά ένα ιδεολόγημα που εξυπηρετεί τα παραπάνω συμφέροντα, όπως παλαιότερα παρόμοια ιδεολογήματα εξυπηρέτησαν τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας".

IV

Οι απολογητές του υγειινιστικού/ψηφιακού ολοκληρωτισμού νομίζουν ότι αρκεί να αποδειχθεί ότι η φετινή γρίπη είναι πιο επικίνδυνη από την περσινή, για να αποδεχτούμε ως αναγκαία τη λήψη διαφόρων μέτρων.

Όπως όμως παρατήρησε ο David Hume ήδη από το 18ο αιώνα, δεν μπορούμε να συνάγουμε το δέον από το είναι με λογικά έγκυρο τρόπο. Με άλλα λόγια, όπως το έθεσε ο μαθηματικός Henri Poincare στις αρχές του 20ου αιώνα, δεν μπορούμε να συνάγουμε με λογικά έγκυρο τρόπο προτάσεις που είναι στην προστακτική από προτάσεις που είναι στην οριστική.

Όσο επικίνδυνη και θανατηφόρα και αν είναι η φετινή ίωση, αυτό δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκην ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Το αν θα λάβουμε ή όχι μέτρα εξαρτάται από υποκειμενικούς αξιακούς και πολιτισμικούς παράγοντες. Διότι μια ψυχικά υγιής κοινωνία, η οποία δεν φοβάται το θάνατο και δεν κρύβεται κάτω από τα φουστάνια του κράτους αναζητώντας σωτηρία, θα μπορούσε να επιλέξει να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτό θα σήμαινε ότι θα ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ψύχραιμα και γαλήνια εκατομμύρια θανάτους ως κάτι το αναπόφευκτο και θεμιτό, εφόσον αξιολογεί την ελευθερία (με το όποιο τίμημα) ως υψηλότερη αξία από τη σωματική υγεία ή τη διάρκεια της ζωής.

Εικόνες:

από Λουτσιο 01/10/2020 2:49 πμ.


Όντως ενα κομματι του αναρχικού χώρου, για κάποιο περίεργο λόγο, και μόνο στο άκουσμα της λέξης "συνωμοσία" βγάζει σπυριά. Ο περιεργος λογος ειναι οτι μια θεωρια συνωμοσιας δεν μπορει να αποδειχθει. Ειτε την πιστευει καποιος, ειτε οχι. Κατι σαν την υπαρξη του θεου δηλαδη, ειτε πιστευεις στην υπαρξη του ειτε οχι. Το βαρος της αποδειξης ομως πεφτει παντα σε αυτον που κανει τον μη προφανη ισχυρισμο (αυτος που τον πιστευει το θεο πρεπει να πεισει κι εμας που δεν πιστευουμε οτι υπαρχει).

Επιπλέον, το να στηριζει κανεις την πολιτικη του αναλυση σε κατι που πιστευει γενικως ή τον βολευει ειδικως, χωρις να το αποδεικνυει, δεν αφηνει πολλα περιθωρια ορθολογικης κρισης της αναλυσης του. Ειτε καποιος θα την πιστεψει, ειτε οχι, οπως ακριβως συμβαινει και με τον θεο. 

Τις αναποδεικτες λοιπον θεωριες συνομωσιας τις προμοταρουν συνηθως πολιτικα ρευματα που στηριζονται στην πιστη (θεοκρατικα, ναζιστικα κλπ)  μια και ταιριαζουν στην πολιτικη τους ατζεντα. Οι αναρχικοι παλι, οχι. 

Οσο για την αποδοχη του θανατου λιγων η χιλιαδων η εκατομμυριων συνανθρωπων μας για να μη χαλασει η "ελευθερια" που "απολαμβανουμε" εντος του κρατους και του καπιταλισμου, και αυτη θα πρεπει να την αναζητησεις στα παραπανω θεωρητικα ρευματα (θεοκρατικα, ναζιστικα κλπ), οχι στην αναρχια. 

από Λούτσιο Φούλτσι 02/10/2020 12:44 μμ.


Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις το κείμενο μου με την ίδια προσοχή με την οποία διάβασα το δικό σου, θα διαπιστώσεις ότι όλα όσα λες έχουν ήδη απαντηθει. Παρ' όλα αυτά, θα καταδεχτώ για άλλη μια φορά να σου απαντήσω, για να σε βοηθήσω να καταλάβεις το λάθος σου.

Πρώτον, το ότι στον κόσμο γίνονται συνωμοσίες, δεν είναι θεωρία αλλά ιστορικά καταγεγραμμένο γεγονός (βλέπε τις παρατηρήσεις 1 και 2 του RAW). Πρέπει να είσαι εντελώς στην κοσμάρα σου για να μην το έχεις αντιληφθεί.

Δεύτερον, όσο μεταφυσικό και αναπόδεικτο είναι το να υποστηρίζεις με απόλυτη βεβαιότητα ότι υπάρχει θεός, τόσο μεταφυσικό και αναπόδεικτο είναι το να υποστηρίζεις με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει. Η μόνη τίμα φιλοσοφική στάση στο θέμα είναι να δέχεσαι ως ανοιχτά και τα δύο ενδεχόμενα. Όπως έγραψα, "Σκοπός της απάντησης δεν είναι να αποδείξει την απόλυτη βεβαιότητα της ύπαρξης συνωμοσίας στην περίπτωση της φετινής επιδημίας γρίπης, αλλά να δείξει ότι, εφόσον σκεφτόμαστε ορθολογικά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο."

Τρίτον, η υπόθεση ότι έχει υπάρξει συνωμοσία στην περίπτωση της φετινής γρίπης προτείνεται, ως εύλογη επιστημονική εξήγηση ενός κατ' άλλα ανεξήγητου φαινομένου (της παγκόσμιας υστερίας, η οποία δεν παρατηρήθηκε σε παλαιότερες παρόμοιες καταστάσεις). Η υπόθεση αυτή μπορεί να επαληθευτεί ή να διαψευστεί στο μέλλον, αν και όταν αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα. Σίγουρα όμως είναι εύλογη και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

Τέταρτον, το αν μια θέση είναι αληθής ή ψευδής δεν εξαρτάται από το ποιες παρατάξεις τείνουν παραδοσιακά να την υιοθετούν αλλά από το αν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Πέμπτον, όπως θα επαναλάβω για εκατοστή φορά: "Το ερώτημα αν η φετινή γρίπη προέκυψε προσχεδιασμένα, από κάποια κρατική ή εταιρική συνωμοσία (που κάλλιστα θα μπορούσε, από διάφορες πλευρές που έχουν συμφέρον) ή αν προέκυψε περίπου τυχαία, π.χ. όταν ένας περιπετειώδης γευσιγνώστης που είχε έναν ιό έφαγε μια νυχτερίδα ή ένα μυρμηγκοφάγο που είχε άλλον ιό, σε περιβάλλον εξαιρετικά υποβαθμισμένο από την πιλοτική εφαρμογή κεραιών 5G, είναι άνευ σημασίας και συνορεύει με τη μεταφυσική. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, όπως και αν προέκυψε, η φετινή γρίπη χρησιμοποιείται από το κράτος και τον καπιταλισμό για να επιταχύνει πολύ απότομα το πέρασμα στον απόλυτο ψηφιακό έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής μας. Οι καπιταλιστές και τα κράτη, ως καλοί οπορτουνιστές, αρπάζουν την ευκαιρία, μετατρέπουν το ατύχημα σε πλεονέκτημα και προελαύνουν, παραφουσκώνονας τερατωδώς το πρόβλημα για να κερδίσουν την πειθάρχηση των πολιτών μέσω του φόβου."

Όταν θα μάθεις να διαβάζεις και να κατανοείς αυτά που διαβάζεις, θα περιμένω με χαρά να απαντήσεις επί της ουσίας στην κριτική μου, αντί να αναμασάς κοινοτυπίες και να ρητορεύεις.

Μετα τιμής

Λ. Φούλτσι

από σχολιαστης 02/10/2020 2:58 μμ.


Στο ερωτημα αν υπάρχει θεος, η επιστημονική απάντηση είναι “όχι, μεχρι αποδειξεως του εναντίου”. Η επιστήμη λειτούργει με αποδείξεις ή με διαψεύσιμες υποθέσεις (πειραματικά ελέγξιμες). Για εσενα φαντάζομαι, αν ισχυριστώ ότι στη σελήνη υπάρχουν κρυμμένα μακαρονόδεντρα, θα μου απαντήσεις ότι “Η μόνη τίμα φιλοσοφική στάση στο θέμα είναι να δέχεσαι ως ανοιχτά και τα δύο ενδεχόμενα”.

Το επιχείρημα “γενικά έχουν υπάρξει συνωμοσίες άρα ίσως και ο ιός είναι συνωμοσία” είναι έωλο. Ίσως είναι, ίσως δεν είναι. Ποιος σοβαρός πολιτικά θα στηρίξει την αναλυση του σε τέτοιου τύπου εικασίες? Η συνωμοσία, για την ύπαρξη της οποίας μας προειδοποιεί, θα πρέπει να αποδειχθεί. Ποιός συνωμότησε, γιατί συνωμότησε, με ποιο όφελος κλπ, με στοιχεία, όχι με εικασίες. Κι εφόσον, όπως λες, το ερώτημα για το πως προέκυψε δεν έχει σημασία και συνορεύει με τη μεταφυσική, για ποίο λόγο αναφέρεις τις συνωμοσίες?

Συμφωνώ μαζί σου στο ότι”Οι καπιταλιστές και τα κράτη, ως καλοί οπορτουνιστές, αρπάζουν την ευκαιρία, μετατρέπουν το ατύχημα σε πλεονέκτημα και προελαύνουν, παραφουσκώνονας τερατωδώς το πρόβλημα για να κερδίσουν την πειθάρχηση των πολιτών μέσω του φόβου”

Και εξακολουθώ να μην κατανοώ από ποιο πολιτικό/φιλοσοφικό/κοινωνιολογικό πλαίσιο πηγάζει η θέση σου “Αυτό θα σήμαινε ότι θα ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ψύχραιμα και γαλήνια εκατομμύρια θανάτους ως κάτι το αναπόφευκτο και θεμιτό, εφόσον αξιολογεί την ελευθερία (με το όποιο τίμημα) ως υψηλότερη αξία από τη σωματική υγεία ή τη διάρκεια της ζωής.”. Ποια είναι εκείνη η “ψυχικλα υγιής” κοινωνία που “δεν φοβάται το θάνατο” και που “θα μπορούσε να επιλέξει να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της σαν να μην τρέχει τίποτα.” Ποια ανθρώπινη κοινωνία μπορεί να λειτουργήσει έτσι, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, πέρα από θεοκρατικές ή ναζιστικές κοινωνίες? Ρίξε αν θες τα φώτα σου και σε αυτα τα ζητήματα, για από μπιλ γκέητς και τσιπάκια στα εμβόλια, κλπ γκώσαμε.

από Λούτσιο Φούλτσι 02/10/2020 3:53 μμ.


Η φιλοσοφικά έγκυρη απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει θεός είναι ότι με βάση τα δεδομένα που έχουμε το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί. Διότι η υπόθεση ότι υπάρχει Θεός εξηγεί το σύνολο των εμπειρικών δεδομένων μας εξίσου ικανοποιητικά όσο και η υπόθεση ότι δεν υπάρχει. Ναι, το ενδεχόμενο να υπάρχουν στη σκοτεινή πλευρά της σελήνης μακαρονόδεντρα παραμένει ανοιχτό μέχρι να παρατηρηθεί η σκοτεινή πλευρά της σελήνης.

Η υπόθεση ότι έχει υπάρξει κάποιο είδος συνωμοσίας στη φετινή γρίππη είναι εμπειρικώς διαψεύσιμη, αρκεί να διαθέτουμε πρόσβαση σε συγκεκριμένες ζωτικής σημασίας πληροφορίες, όπως, π.χ. να έχουμε πλήρη καταγραφή όλων των κινήσεων, επαφών, συναλλαγών και συνομιλιών του Gates, του Zuckerberg, των μελών του ΠΟΥ και των λοιπών σκουπιδιών, καθώς και των υπαλλήλων τους, ας πούμε για τα τελευταία πέντε χρόνια. Αν διαθέταμε αυτά τα στοιχεία, τα εξετάζαμε εξονυχιστικά και δεν βρίσκαμε τίποτα το επιλήψιμο, θα είχαμε βάσιμες ενδείξεις ότι, τουλάχιστον αυτοί, δεν έχουν συνωμοτήσει.

Η πολιτική σοβαρότητα είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει. Προτιμώ την πνευματική τιμιότητα.

Η υπόθεση ότι έχει υπάρξει συνωμοσία μέλλει να αποδειχτεί ή να διαψευστεί, όπως κάθε επιστημονική υπόθεση. Η θέση του blast ότι είναι αδιανόητο να έχει υπάρξει ποτέ οποιαδήποτε συνωμοσία στην ιστορία του κόσμου διαψεύδεται από την ιστορία, με πλήθος παραδειγμάτων.

Η υπόθεση της συνωμοσίας της γρίππης δεν προβάλλεται αυθαίρετα αλλά βασίζεται σε λόγους. Οι λόγοι είναι οι εξής: 1. Εξηγεί το περίεργο φαινόμενο της φετινής παγκόσμιας υστερίας. 2. Είναι πλήρως αναμενόμενη δεδομένου ότι οι διάφοροι Gates είναι αμοραλιστικά αρπακτικά, έχουν τεράστιο όφελος από την υπόθεση, έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια και την τεχνολογία, και, όπως φαίνεται εκ των υστέρων, είναι οι βασικοί νικητές. Με άλλα λόγια, θα ήταν ανόητοι αν δεν εφήρμοζαν επίτηδες ένα τέτοιο σχέδιο. Αν η γρίπη δεν υπήρχε, θα έπρεπε να την εφεύρουν. Τους έρχεται κουτί. 3. Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία φανερώνουν συγκριμένες συνδέσεις και σχέσεις συμφερόντων, όπως η (αποδεδειγμένη από την εποχή του Η1Ν1) διαπλοκή του ΠΟΥ με φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και με το πανίσχυρο Ίδρυμα Gates, πρώην υπάλληλος του οποίου είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΟΥ.

Τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την όλη κατάσταση τα έχω αναπτυξει δεκαπέντε φορές και είναι τόσο προφανή που απορώ με κάτι τύπους σαν και σένα. Είστε απλά τυφλοί; Δεν βλέπετε την απόλυτα εφιαλτική δυστοπία ψηφιακού ολοκληρωτισμού προς την οποία οδηγούμαστε; Ή απλά είστε τόσο χαζεμένοι από τα facebook και τα youtube που έχετε πάψει να επικοινωνείτε με το περιβάλλον;

Τις συνωμοσίες τις αναφέρω λόγω πνευματικής τιμιότητας. Για όλους τους λόγους που εκθέτω παραπάνω. Βασικά το κάνω από αντίδραση στη βλακεία. 

Παρεμπιπτόντως, η συνωμοσία είναι παραδοσιακή πρακτική των αναρχικών και των επαναστατών γενικότερα τουλάχιστον από τον 18ο αιώνα, οπότε είναι αστείο αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί να εθελοτυφλούν μπροστά στην πραγματικότητά της και να δηλώνουν με στόμφο ότι όποιος πιστεύει στην ύπαρξη συνωμοσιών είναι γραφικός συνωμοσιολόγος.

Για την ανθρώπινη ζωή και την αξία της θεωρώ ότι έχω απαντήσει ήδη επαρκώς. Ας το διατυπώσουμε όμως με περισσότερη σαφήνεια: Μια ψυχικά υγιής κοινωνία, δηλαδή μια κοινωνία που δεν φοβάται το θάνατο και δεν κρύβεται κάτω από τα φουστάνια του κράτους αναζητώντας σωτηρία, και η οποία αξιολογεί την ελευθερία (με το όποιο τίμημα) υψηλότερα από τη σωματική υγεία, την ασφάλεια ή τη διάρκεια της ζωής, όπως κάνουν γενικά και διαχρονικά τύποι ανθρώπων όπως οι αναρχικοί και οι μποέμ, όπως ίσως να ήταν κάποιες κοινωνίες Βίκινγκς, Κελτών ή Ινδιάνων, και όπως θα ήταν αναμενόμενο να κάνει μια ανώτερη αναρχική κοινωνία ή μια κοινωνία νιτσεϊκών υπερανθρώπων (που ουσιαστικά είναι τον ίδιο πράγμα), θα μπορούσε να επιλέξει να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της σαν να μην τρέχει τίποτα και θα ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ψύχραιμα και γαλήνια εκατομμύρια ή, γιατί όχι, δισεκατομμύρια θανάτους ως κάτι το αναπόφευκτο και θεμιτό.

Πες μου τι δεν καταλαβαίνεις για να σε βοηθήσω.

από Νικολό Παγκανίνι 02/10/2020 7:15 μμ.


H υπόθεση ότι υπάρχει θεός είναι επαληθεύσιμη: για να επαληθευτεί αρκεί να εμφανιστεί στον ουρανό ένας τεράστιος παντοδύναμος αιθέριος γέροντας με μακριά λευκή γενειάδα και να πει: "Γειά σας! Είμαι ο Θεός!"

Δεν είναι όμως διαψεύσιμη. Διότι οτιδήποτε και αν συμβαίνει στον κόσμο είναι συμβατό τόσο με την υπόθεση ότι υπάρχει ένας θεός στο βάθος όσο και με την υπόθεση ότι δεν υπάρχει.

Η διερεύνηση τέτοιων ερωτημάτων είναι δουλειά της φιλοσοφίας, όχι της επιστήμης, τα θεμέλια και τις προϋποθέσεις της οποίας εξετάζει και κρίνει η φιλοσοφία.

Το ερώτημα αν έχει υπάρξει συνωμοσία στη φετινή γρίπη δεν είναι του ιδίου τύπου. Είναι ένα εμπειρικό ερώτημα η απάντηση στο οποίο επιδέχεται επαλήθευση ή διάψευση σύμφωνα με εμπειρικά τεκμήρια, όπως εξέθεσα στην προηγούμενη ανάρτησή μου, ως Λούτσιο Φούλτσι.

Συνορεύει με τη μεταφυσική επειδή η πρόσβαση σε αυτά τα τεκμήρια είναι εξαιρετικά δύσκολη και δεν έχει και τόση σημασία, γιατί ακόμα και η καλύτερη συνομωσία δεν θα είχε καταφέρει να εξυπηρετήσει τα εντελώς συγκεκριμένα και προσδιορισμένα συμφέροντα για τα οποία μιλάω από την αρχή (απόλυτος έλεγχος και ρομποτοποίηση των υπηκόων, κυριαρχία της ψηφιακής τεχνολογίας, ιατρικοποίηση της ζωής κτλ) τόσο καλά όσο τα εξυπηρετεί η λογική του "φοβόμαστε τη γρίπη, άρα λαμβάνουμε μέτρα."

Αν αξιολογείς την ελευθερία στην κορυφή όλων των αξιών, πάνω από τις μικροαστικές αξίες της (σωματικής) υγείας, της ασφάλειας και της διάρκειας της ζωής, όπως κάνουν κατεξοχήν και πρώτοι από όλους οι αναρχικοί, και γι' αυτό είναι αναρχικοί άλλωστε, και αν έχεις φτάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο πνευματικής ανάπτυξης και δεν φοβάσαι το θάνατο, τότε μια λογική συνέπεια είναι ότι στο δίλημμα "Ή θα ρισκάρω να πεθάνω από κορωνοϊό μαζί με εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια άλλους ή η Γη θα γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο 5G για αποστειρωμένους ελεγχόμενους φεησμπουκάκηδες", είναι αυτονόητο ότι επιλέγεις το πρώτο.

Και πάλι, ό,τι δεν καταλαβαίνεις εδώ είμαι.

από @ 03/10/2020 1:50 πμ.


Ποια είναι εκείνη η “ψυχικλα υγιής” κοινωνία που “δεν φοβάται το θάνατο” και που “θα μπορούσε να επιλέξει να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της σαν να μην τρέχει τίποτα.” Ποια ανθρώπινη κοινωνία μπορεί να λειτουργήσει έτσι, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, πέρα από θεοκρατικές ή ναζιστικές κοινωνίες?

ΣΟΥΗΔΙΑ. Στην Σουηδία η κυβερνηση και το κράτος αποφασισαν κοντρα στην πανδημία τις εισηγήσεις του Π.Ο.Υ. ( παγκοσμιου οργανισμου υγειας )  και τα μέτρα που πηραν οι περισσότερες χώρες να συνεχίσει η κοινωνική και οικονομικη ζωή κανονικά. Ετσι δεν επεβαλαν απαγορευση κυκλοφορίας, δεν τρομοκράτησαν τον κόσμο και τα πραγματα κύλησαν όπως και πριν την πανδημία. Και αυτό το αποδεχτηκαν και οι περισσότεροι πολίτες στην Σουηδία. Και ενω τα ελληνικά ΜΜΕ προειδοποιούσαν πως το σουδικό μοντέλο θα οδηγήσει σε εκατόμβη νεκρών κατι σαν τον μεσαιωνα και την εποχη της πανουκλας που πεθανε ο μισος πληθυσμος της ευρωπης, στην Σουηδία κάτι τέτοιο δεν συνεβει. Αντίθετα ως ανοιχτή κοινωνία που δεν ειναι ουτε θεοκρατικη ουτε ναζιστικη ακριβως το αντιθετο μαλιστα, αντιμετώπισε και τον covid-19 ψυχραιμα διχως την τρομουστερία των υπολοιπων αυτού του πλανήτη. Οσο για το ζητημα της συνωμοσίας που συζητάται τα πραγματα είναι πολύ απλά. Οι εξουσιαστες δεν χρειαζεται να μαζευτούν σε κανένα θερετρο τύπου λεσχη μπιλντεμπεργκ για να κατασκευάσουν μια φαινομενικα γριπη και να μας σκλαβώσουν. Ειναι απλο, έτσι λειτουργει το κρατος παντου. Ειναι κατι σαν παγια τακτική. Όταν τους δοθει η ευκαιρία θα την εκμεταλλευτουν με τον καλυτερο τροπο. Και με την πανδημία αυτο κανανε ωστε να περασουμε πιο γρηγορα και αποδεκτα σε μια κοινωνία απολυτου και ψηφιακού ελεγχου. Και οπως ειπε ο James Carville  "It’s the economy, stupid." Εμεις μπορούμε να το παραφρασουμε και να πουμε It’s the capitalism or the state or the aythority or OTI ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ STUPID!!!

από Kill Bill 03/10/2020 4:17 μμ.


-Φαίνεται ότι το φαινόμενο της συνωμοσίας ήταν διαδεδομένο στην Ευρώπη του 16ου αιώνα. Ο Niccolo Machiavelli αφιέρωσε αρκετές σελίδες στο έργο του "Διατριβές για τα πρώτα δέκα βιβλία του Τίτου Λίβιου" (1512-1517) για να αναλύσει το φαινόμενο, να παρέχει συμβουλές στους ηγεμόνες για την άμυνα από τις συνωμοσίες αλλά και στους συνωμότες για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των σχεδίων τους. Κάτι τέτοια κείμενα οι διάφοροι Gates τα έχουν για ευαγγέλια. Μήπως θέλετε να μας πείτε ότι και ο πιο νηφάλιος πολιτικός αναλυτής όλων των εποχών ήταν άθλιος παλαβός συνωμοσιολόγος;

-Πέρα από διάφορες ανατρεπτικές συνωμοσίες εθνικιστικού ή θρησκευτικού χαρακτήρα, τύπου Γκαριμπάλντι, Γκάι Φωκς, Φιλική Εταιρεία κτλ, έχουμε βέβαια τον μεγάλο συνωμότη Μπακούνιν, ο οποίος ήταν μέλος διαφόρων μυστικών εταιρειών και μασονικής στοάς, ίδρυσε και δικές του μυστικές εταιρείες, πίστευε (τουλάχιστον σε κάποια φάση του) στην αναγκαιότητα της συνωμοσίας των "Αόρατων Καπετάνιων" για την επιτυχία της επανάστασης και εικάζεται ότι ίσως ήταν ο πραγματικός συγγραφέας του συνωμοτικού εγχειριδίου "Η κατήχηση του επαναστάτη", το οποίο συνήθως αποδίδεται σε έναν άλλο σημαντικό επαναστάτη συνωμότη, τον Σεργκέι Νετσάγεφ. Αν αμφισβητείς την ακρίβεια αυτών των στοιχείων, ίσως θέλεις να μας πείσεις ότι και οι βιογράφοι του Μπακούνιν και ιστορικοί του αναρχισμού είναι ακροδεξιοί συνωμοσιολόγοι.

-Αν κάποιος θέλει να διαβάσει ενδιαφέρουσες απόψεις για το ρόλο του μυστικού και της συνωμοσίας στη σύγχρονη κοινωνία, υπάρχει το άκρως επίκαιρο "Σχόλια πάνω στην Κοινωνία του Θεάματος" ενός άλλου άθλιου, του Guy Debord, ιδίως οι θέσεις 7, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 27 και 28. Για κάτι πιο πικάντικο προτείνουμε Robert Anton Wilson. 

από Μα η Σουηδία? 04/10/2020 2:57 μμ.


Και γιατι όχι το Ην. Βασίλειο του Τζόνσον ή οι ΗΠΑ του Τραμπ ή η Βραζιλία του Μπολσοναρο? Εφάρμοσαν αρχικά την ίδια θεωρία με τουςΣουηδούς. Προφανώς, κατ εσέ, το έπραξαν για να μην τρομοκρατησουν τον κοσμο, γιατι ενδιαφέρονται για την ψυχική υγεία των υπηκόων τους και οχι για να μη στολάρει η οικονομία τους (όπως λες κι εσυ, it is the economy (the state κλπ) stupid), ή γιατί τα συστήματα υγείας τους δε θα μπορούσαν μια η αλλη να ανταπεξέλθουν.... Και ναι, ένα κρατικό-καπιταλιστικό καθεστώς που προσπαθει να πείσει ότι οσοι είναι να πεθάνουν θα πεθάνουν και δεν πειράζει, ρέπει προς τον ολοκληρωτισμό ταχύτατα (αν εχεις στο μυαλό σου τη Σουηδία επί Παλμε, έχεις απλά μείνει 40 χρόνια πίσω).

Πληροφοριακά, η Σουηδία με πληθυσμό παραπλήσιο με της Ελλάδας (γύρω στα 10 μύρια), με μικρότερη πυκνότητα πληθυσμού και καμια δεκαρια φορές καλύτερο συστημα υγείας, είχε μεχρι το Σεπτέμβρη 5800 νεκρούς από Covid. Στην Ελλάδα 300. Μιλάμε 5500 παραπάνω ανθρώπους. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, όχι νουμερα στατιστικών. Αν αυτό δε σου λέει κάτι παω πασο, αλλα μην προσπαθείς να μας το πλασσαρεις ως επαναστατική αντιμετώπιση του Covid. Μια κοινωνία που αδιαφορεί για το θάνατο των μελών της, είναι μια απάνθρωπη, ελιτίστικη, ατομοκεντρική κοινωνία. Από την άλλη βεβαια μια κοινωνία που αποδέχεται τον εγκλεισμό της για να σωθούν τα μέλη της, και δεν εξεγείρεται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που την οδήγησαν σε αυτό το σημείο είναι μια παραιτημένη και υποτακτική κοινωνία. Το δικό μου τουλάχιστον συμπερασμα ειναι ότι δεν μπορει να υπάρξει ορθολογική. υπεύθυνη και ουμανιστική αντιμετώπιση πανδημιών εντός του κράτους και του καπιταλισμού.

Όσο για τον Bill που kills, να συμπληρώσω ότι υπήρξε και η Συνωμοσία των Ίσων του Μπαμπέφ και η ΣΠΦ. Εφόσον λοιπόν υπήρξε η Συνωμοσία των Ίσων, ο Covid είναι συνωμοσία. Μιλάμε για έλλειψη στοιχειώδους γνώσης προτασιακού λογισμού, για να μην πω λογικής. Επιχείρημα του τύπου “ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει”, ή “γίνονται ψεκασμοί για τον δάκο και τα κουνούπια άρα και τα υπόλοιπα αεροπλάνα μας ψεκάζουν”. Αν υποστηρίζεις οτι ο Covid ειναι συνωμοσία και στηρίζεις την ανάλυσή σου σε αυτό, θα πρέπει να μας αποδείξεις ότι πρόκειται για συνωμοσία, ώστε να έχει κάποια βαρύτητα και η υπόλοιπη ανάλυση. Μπορείς? Μάλλον όχι. Άρα και η υπόλοιπη ανάλυση πάει στα σκουπίδια μαζί με το ψευδές σημείο εκκίνησής της. Τόσο απλά.

Το θλιβερό της υπόθεσης είναι το να βλέπουμε μαζί με τους δεξιους, ακροδεξιους, κεντρώους, αριστερούς να υιοθετούν αντίστοιχες συνωμοσιολογικές ερμηνείες και διαφοροι αυτόνομοι. Οι μαρξιστικές τους (κατά βαση) αναλύσεις είχαν κάποια καλά ποιντς και άξιζαν την ανάγνωση. Είναι κρίμα να πετάνε τόσα χρόνια εντιμης θεωρητικης προσπαθειας υιοθετώντας συνωμοσιολογικές ερμηνείες του κόσμου.

από Λούτσιο Φούλτσι 04/10/2020 3:15 μμ.


Ο/η blast υποστήριξε ότι 1) Κάθε επίκληση της ύπαρξης κάποιας συνωμοσίας για την εξήγηση ιστορικών γεγονότων είναι απαράδεκτη και αδιανόητη και όποιος το κάνει είναι άθλιος γραφικός συνωμοσιολόγος και καταδικάζεται στο πυρ το εξώτερον. 2) Το ίδιο ισχύει για την περίπτωση της φετινής γρίπης. Οι προκείμενες που επικαλέστηκε για να στηρίξει τη θέση του ήταν ότι ο κόσμος είναι σύνθετος, πολύπλοκος και χαοτικός, ότι δεν ωφελούνται όλοι από την κατάσταση, ότι η εφαρμογή μέτρων δεν είναι ομοιόμορφη μεταξύ των κρατών και ότι η κατάσταση συμβάλλει στην πρόκληση αντιδράσεων και εξεγέρσεων.

Ως απάντηση δείχθηκε ότι 1) Η ύπαρξη συνωμοσιών στον κόσμο δεν είναι κάτι που ανήκει στη σφαίρα της ανεπιβεβαίωτης θεωρίας αλλά συνιστά καταγεγραμμένη ιστορική πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται από πλήθος περιπτώσεων. 2) Οι τέσσερις προκείμενές του είναι απόλυτα συμβατές με την ιδέα ότι στη φετινή γρίπη έχει παίξει κάποια συνωμοσία. Μάλιστα μιλάμε για μια πολύ συγκεκριμένη συνωμοσία, από πολύ συγκεκριμένους παράγοντες, για την εξυπηρέτηση πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων.

Έτσι αντικρούστηκε πλήρως το κείμενο του blast.

Ακολούθως αναπτύχθηκε ένας συλλογισμός υπέρ της θέσης ότι η υπόθεση της συνωμοσίας της γρίπης, αν και απομένει να επαληθευτεί ή να διαψευστεί, είναι όχι μόνο νόμιμη αλλά και εύλογη. Η επιχειρηματολογία έχει ως εξής:

1. Η ευρεία διάδοση της πρακτικής της συνωμοσίας σε όλο το φάσμα του ανθρώπινου πολιτισμού και της ιστορίας καθιστά νόμιμη την προβολή τέτοιων υποθέσεων για την εξήγηση φαινομένων, όταν συντρέχουν βάσιμοι λόγοι. Επίσης θα ήταν εύλογο να υποθέσει κανείς ότι η παγκοσμιοποίηση της εξουσίας, της οικονομίας και του θεάματος οδηγεί και σε παγκοσμιοποίηση των συνωμοσιών.

2. Η υπόθεση της συνωμοσίας της γρίπης εξηγεί το περίεργο φαινόμενο της φετινής παγκόσμιας υστερίας, η οποία δεν παρατηρήθηκε σε παλαιότερες παρόμοιες γρίπες με 2 εκατομμύρια νεκρούς.

3. Η υπόθεση της συνωμοσίας της γρίπης, ως εμπειρική υπόθεση ή σύνολο εμπειρικών υποθέσεων, επιδέχεται επαλήθευση ή διάψευση σύμφωνα με εμπειρικά τεκμήρια. Δεν είναι βέβαια λίγες οι συνωμοσίες οι οποίες βγήκαν στο φως χρόνια, δεκαετίες ή και αιώνες μετά από την εφαρμογή τους.

4. Η υπόθεση λαμβάνει στήριξη από το γεγονός ότι συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων, οι οποίες διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια και τον απαιτούμενο μακιαβελικό αμοραλισμό, είναι οι κατεξοχήν επωφελούμενοι από την κατάσταση.

5. Είναι καταγεγραμμένη η διαπλοκή μεταξύ συγκεκριμένων παραγόντων-κλειδιών, όπως ο ΠΟΥ, οι φαρμακοβιομηχανίες και το Ίδρυμα Gates.

Επομένως

6. Η υπόθεση της συνωμοσίας της γρίπης είναι τουλάχιστον εύλογη.

Έτσι, μεταξύ άλλων, καταδεικνύεται και τσακίζεται η αθλιότητα κάποιων κύκλων, οι οποίοι κυμαίνονται από το κράτος, το ιατρικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ μέχρι, περιέργως, ακόμα και κάποιους αναρχικούς ή «αναρχικούς», οι οποίοι και μόνο να τολμήσει να ψελλίσει κάποιος τη λέξη «συνωμοσία» βγάζουν σπυριά, εξανίστανται και σκίζουν τα ρούχα τους.

Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε η απλή λογική αλήθεια ότι ηθικά/αξιακά/υπαρξιακά ερωτήματα, όπως «Πώς καθορίζεται η αξία της ζωής;» και «Πρέπει ή όχι να λαμβάνονται μέτρα;», είναι απολύτως ανεξάρτητα από εμπειρικά ερωτήματα, όπως είναι, π.χ., τα ερωτήματα «Έχει υπάρξει συνωμοσία στην περίπτωση της φετινής γρίπης;» ή «Πόσο επικίνδυνη είναι η φετινή γρίπη;» και υποστηρίχθηκε ότι η απάντηση σε αυτά είναι σχετική προς υποκειμενικούς, πολιτισμικούς, ψυχολογικούς, αισθητικούς κτλ παράγοντες.

από Λούτσιο Φούλτσι/Παγκανίνιν/Kill Bill 05/10/2020 12:20 πμ.


1. Δεν προσυπογράφω το σχόλιο του/της "@" περί Σουδίας και δεν είμαι υποχρεωμένος να το υπερασπίσω. Παραπάνω απάντησα επαρκώς σχετικά με το ποια κοινωνία θα επέλεγε να αψηφήσει τον θάνατο για χάρη της ελευθερίας.

2. Οι αστειότητες που γράφεις περί "έλλειψης στοιχειώδους γνώσης προτασιακού λογισμού" φανερώνουν ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που γράφω και ότι εσύ έχεις πληρη άγνοια προτασιακoύ λογισμού και λογικής και παραμορφώνεις αυτά που λέω, είτε επειδή δεν καταλαβαίνεις, είτε επειδή δεν διαβάζεις προσεκτικά τι γράφω, είτε από κακοήθεια. Ωστόσο, επειδή έχω κάθε καλή διάθεση να βοηθήσω τους αδαείς να καταλάβουν, έστειλα μια αναλυτική σύνοψη της μέχρι τώρα επιχειρηματολογίας μου, η οποία δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί. Όταν θα δημοσιευτει θα φανεί καθαρά ότι ο συλλογισμός μου είναι άψογος και λογικά έγκυρος και προκαλώ οποιονδήποτε να το αρνηθεί.

3.Το θλιβερό της υπόθεσης είναι το να βλέπουμε μαζί με τους δεξιους, ακροδεξιους, κεντρώους, αριστερούς να υιοθετούν την κυρίαρχη αφήγηση περί κορωνοϊού και διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι "αναρχικοί". Είναι κρίμα να πετάνε τόσα χρόνια εντιμης θεωρητικης προσπαθειας αναπαράγοντας την προπαγάνδα του κράτους και του ιατρικού κατεστημένου, που καταδικάζουν κάθε αντίθετη φωνή ως "συνωμοσιολογική".

.

από Λούτσιο Φούλτσι 05/10/2020 12:31 πμ.


Για όσους διαστρεβλώνουν συστηματικά τα λεγόμενά μου, είτε επειδή δεν καταλαβαίνουν τί διαβάζουν, είτε επειδή έχουν πλήρη άγνοια προτασιακού λογισμού και λογικής, είτε από καθαρή κακοήθεια, ακολουθεί η δομή της επιχειρηματολογίας μου. Προκαλώ τον οποιοδήποτε να εντοπίσει το παραμικρό ψεγάδι:

Ο/η blast υποστήριξε ότι 1) Κάθε επίκληση της ύπαρξης κάποιας συνωμοσίας για την εξήγηση ιστορικών γεγονότων είναι απαράδεκτη και αδιανόητη και όποιος το κάνει είναι άθλιος γραφικός συνωμοσιολόγος και καταδικάζεται στο πυρ το εξώτερον. 2) Το ίδιο ισχύει για την περίπτωση της φετινής γρίπης. Οι προκείμενες που επικαλέστηκε για να στηρίξει τη θέση του ήταν ότι ο κόσμος είναι σύνθετος, πολύπλοκος και χαοτικός, ότι δεν ωφελούνται όλοι από την κατάσταση, ότι η εφαρμογή μέτρων δεν είναι ομοιόμορφη μεταξύ των κρατών και ότι η κατάσταση συμβάλλει στην πρόκληση αντιδράσεων και εξεγέρσεων.

Ως απάντηση δείχθηκε ότι 1) Η ύπαρξη συνωμοσιών στον κόσμο δεν είναι κάτι που ανήκει στη σφαίρα της ανεπιβεβαίωτης θεωρίας αλλά συνιστά καταγεγραμμένη ιστορική πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται από πλήθος περιπτώσεων. 2) Οι τέσσερις προκείμενές του είναι απόλυτα συμβατές με την ιδέα ότι στη φετινή γρίπη έχει παίξει κάποια συνωμοσία. Μάλιστα μιλάμε για μια πολύ συγκεκριμένη συνωμοσία, από πολύ συγκεκριμένους παράγοντες, για την εξυπηρέτηση πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων.

Έτσι αντικρούστηκε πλήρως το κείμενο του blast.

Ακολούθως αναπτύχθηκε ένας συλλογισμός υπέρ της θέσης ότι η υπόθεση της συνωμοσίας της γρίπης, αν και απομένει να επαληθευτεί ή να διαψευστεί, είναι όχι μόνο νόμιμη αλλά και εύλογη. Η επιχειρηματολογία έχει ως εξής:

1. Η ευρεία διάδοση της πρακτικής της συνωμοσίας σε όλο το φάσμα του ανθρώπινου πολιτισμού και της ιστορίας καθιστά νόμιμη την προβολή τέτοιων υποθέσεων για την εξήγηση φαινομένων, όταν συντρέχουν βάσιμοι λόγοι. Επίσης θα ήταν εύλογο να υποθέσει κανείς ότι η παγκοσμιοποίηση της εξουσίας, της οικονομίας και του θεάματος οδηγεί και σε παγκοσμιοποίηση των συνωμοσιών.

2. Η υπόθεση της συνωμοσίας της γρίπης εξηγεί το περίεργο φαινόμενο της φετινής παγκόσμιας υστερίας, η οποία δεν παρατηρήθηκε σε παλαιότερες παρόμοιες γρίπες με 2 εκατομμύρια νεκρούς.

3. Η υπόθεση της συνωμοσίας της γρίπης, ως εμπειρική υπόθεση ή σύνολο εμπειρικών υποθέσεων, επιδέχεται επαλήθευση ή διάψευση σύμφωνα με εμπειρικά τεκμήρια. Δεν είναι βέβαια λίγες οι συνωμοσίες οι οποίες βγήκαν στο φως χρόνια, δεκαετίες ή και αιώνες μετά από την εφαρμογή τους.

4. Η υπόθεση λαμβάνει στήριξη από το γεγονός ότι συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων, οι οποίες διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια και τον απαιτούμενο μακιαβελικό αμοραλισμό, είναι οι κατεξοχήν επωφελούμενοι από την κατάσταση.

5. Είναι καταγεγραμμένη η διαπλοκή μεταξύ συγκεκριμένων παραγόντων-κλειδιών, όπως ο ΠΟΥ, οι φαρμακοβιομηχανίες και το Ίδρυμα Gates.

Επομένως

6. Η υπόθεση της συνωμοσίας της γρίπης είναι τουλάχιστον εύλογη.

Έτσι, μεταξύ άλλων, καταδεικνύεται και τσακίζεται η αθλιότητα κάποιων κύκλων, οι οποίοι κυμαίνονται από το κράτος, το ιατρικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ μέχρι, περιέργως, ακόμα και κάποιους αναρχικούς ή «αναρχικούς», οι οποίοι και μόνο να τολμήσει να ψελλίσει κάποιος τη λέξη «συνωμοσία» βγάζουν σπυριά, εξανίστανται και σκίζουν τα ρούχα τους.

Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε η απλή λογική αλήθεια ότι ηθικά/αξιακά/υπαρξιακά ερωτήματα, όπως «Πώς καθορίζεται η αξία της ζωής;» και «Πρέπει ή όχι να λαμβάνονται μέτρα;», είναι απολύτως ανεξάρτητα από εμπειρικά ερωτήματα, όπως είναι, π.χ., τα ερωτήματα «Έχει υπάρξει συνωμοσία στην περίπτωση της φετινής γρίπης;» ή «Πόσο επικίνδυνη είναι η φετινή γρίπη;» και υποστηρίχθηκε ότι η απάντηση σε αυτά είναι σχετική προς υποκειμενικούς, πολιτισμικούς, ψυχολογικούς, αισθητικούς κτλ παράγοντες.

από Λούτσιο Φούλτσι/Παγκανίνιν/Kill Bill 05/10/2020 12:49 πμ.


Δεν υποστήριξα πουθενά ότι "Υπάρχουν συνωμοσίες, άρα η φετινή γρίπη είναι συνωμοσία". Δεν υποστήριξα καν ότι "η φετινή γρίπη οφείλεται σε συνωμοσία". Η επιχειρηματολογία μου είναι πολύ πιο λεπτή και οι διατυπώσεις μου πολύ προσεκτικές και απορώ με την κακοήθεια του συνομιλητή.

Η παράθεση ιστορικών στοιχείων περί συνωμοσιών διαψεύδει την εξωφρενική θέση του/της blast ότι είναι αδιανόητο να έχει υπάρξει ποτέ κάποια συνωμοσια στην ιστορία του κόσμου και ότι όποιος μιλάει για συνωμοσίες είναι άθλιος συνωμοσιολόγος. Η ευρεία διάδοση του φαινομένου δείχνει ότι οτι τέτοιες εξηγήσεις είναι νόμιμες. Όταν όλη η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη με συνωμοσίες, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την ύπαρξη άλλης μίας συνωμοσίας.

Ακολούθως, με ανεξάρτητα επιχειρήματα, υποστηρίζεται ότι η υπόθεση της συνωμοσίας είναι όχι μόνο νόμιμη αλλά και εύλογη. Απομένει να επαληθευτεί ή να διαψευστεί.

Με εντυπωσιάζουν το πάθος με το οποίο υπερασπίζεστε τις θέσεις του κράτους και του ιατρικού κατεστημένου, καθώς και η έλλειψη στοιχειώδους φιλοσοφικής και λογικής παιδείας και η χυδαιότητά σας.

από Παγκανίνι 05/10/2020 1:43 πμ.


Οι απολογητές του υγειινιστικού/ψηφιακού ολοκληρωτισμού βαφτίζουν "συνωμοσιολογία" και εξοβελίζουν στο πυρ το εξώτερο κάθε θεωρητική προσέγγιση η οποία έχει την τιμιότητα να λαμβάνει υπόψη της και το ενδεχόμενο κάποιοι να έχουν συνωμοτήσει για κάποιον σκοπό.

Εδώ δείχτηκε ξεκάθαρα η αθλιότητά τους και υποστηρίχθηκε, με αληθείς ή εύλογες προκείμενες και λογική εγκυρότητα, ότι 1) Η ύπαρξη συνωμοσιών είναι πραγματικότητα και όποιος την αρνείται είναι αφελής και κλεισμένος στην ιδεολογική κοσμάρα του και 2) Η υπόθεση ότι έχει υπάρξει συνωμοσία στη φετινή γρίπη είναι όχι μόνο νόμιμη αλλά και εύλογη.

Αυτοί, αντί να επιχειρήσουν να απαντήσουν επί της ουσίας, διαβάζουν πρόχειρα το κείμενο και, με γνώσεις φιλοσοφίας και λογικής πρώτου εξαμήνου, διαστρεβλώνουν τη λεπτή επιχειρηματολογία που έχει αναπτυχθεί. Επίσης κάνουν τουμπεκί για την αντίκρουση των επιχειρημάτων του/της blast, που πραγματοποιήθηκε στην αρχική ανάρτηση. Επιπλέον, βλέπουν πάλι οράματα με κακούς αυτόνομους!

Ας κρίνει μόνος του κάθε νηφάλιος αναγνώστης με ποιανού το μέρος είναι η λογική, η εμπειρία και η ιστορία και ποιος ρητορεύει με ιδεολογικές παρωπίδες.

από υπομονετικός 05/10/2020 3:24 πμ.


Από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι η συνωμοσία είναι ευρέως διαδεδομένη πρακτική και, επιπλέον, τα επιχειρήματα της αρχικής ανάρτησης του blast έχουν ήδη αντικρουστεί από τη δική μου αρχική ανάρτηση, πώς μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι αποκλείεται να έχει υπάρξει συνωμοσία και στην περίπτωση της φετινής γρίπης; Γιατί αποκλείεται; Είναι αυτό τίμια φιλοσοφική και επιστημονική στάση; Άλλο να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της θέσης ότι μάλλον δεν έχουμε συνωμοσία και άλλο να δηλώνεις με στόμφο ότι αποκλείεται να ισχύει κάτι τέτοιο και να συκοφαντείς όποιον, επικαλούμενος λόγους και τεκμήρια προβάλλει την άποψη ότι ίσως και να υπάρχει συνωμοσία . Και, επιπλέον, να έχεις το απίστευτο θράσος, ενώ σε διαψεύδει όλη η ανθρώπινη ιστορία, να συκοφαντείς όποιον τολμά να λαμβάνει υπόψη του τη συνωμοσία ως πιθανή εξήγηση κάποιων γεγονότων ως άθλιο συνωμοσιολόγο.

Αυτό που κάνω εγώ ονομάζεται ορθολογική συζήτηση. Αυτό που κάνετε εσείς ονομάζεται προπαγάνδα και ολοφάνερα χαρακτηρίζεται από "έλλειψη σφαιρικής και συγκριτικής παρατήρησης, γεγονός που σημαίνει ότι οι αναγνώσεις της πραγματικότητας τείνουν να είναι είτε μονοδιάστατες είτε απόλυτα μανιχαϊστικές." Χαρακτηρίζεται επίσης από ημιμάθεια, πνευματική στενότητα και ιδεολογική τύφλωση. Ό,τι έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή των ομοσπονδιών και των πολιτικών οργανώσεών σας δεν είναι απαραίτητα ψευδές.

από πολύ υπομονετικός 05/10/2020 4:21 πμ.


Εγώ υποστήριξα ότι πρώτον, η ιστορική εμπειρία μας διδάσκει ότι δεν μπορούμε να αποκλείουμε τις συνωμοσίες ως υποψήφιους παράγοντες  κατά την εξήγηση ιστορικών φαινομένων και, δεύτερον, ότι η υπόθεση της συνωμοσίας είναι εύλογη στη συγκεκριμένη περίπτωση που εξετάζουμε, βάσει συγκεκριμένων λόγων.

Εσείς, που υποστηρίζετε ότι κάθε τέτοιου υπόθεση πρέπει να αποκλείεται a priori και συκοφαντείτε τους αντιπάλους σας μιλώντας για αθλιότητα και "συνωμοσιολογικές ερμηνείες του κόσμου", τί επιχειρήματα έχετε; Από που αντλείτε αυτή την ατσάλινη βεβαιότητα; Τα μόνα επιχειρήματα που έχω δει μέχρι τώρα από την πλευρά σας ήταν οι τέσσερις προκείμενες του blast (ότι ο κόσμος είναι πολύπλοκος, ότι δεν ωφελούνται όλοι, κτλ), οι οποίες, όπως έχει δειχθεί ήδη από την αρχική μου ανάρτηση, είναι συμβατές με την ιδέα της συνωμοσίας. Πρέπει λοιπόν να βρείτε καλύτερα επιχειρήματα αντί να συμπεριφέρεστε σαν φανατικοί θρησκευόμενοι που τους θίξανε τα ιερά και τα όσια.

Μάθετε να συζητάτε, να χάνετε και να υποχωρείτε εκεί όπου έχετε άδικο.

ΥΓ: Τα περί Σουηδίας δεν με απασχολούν και δεν προσυπογράφω το σχόλιο του/της @, ούτε έχω κανένα λόγο να το υπερασπίσω. Η θέση μου για το ζήτημα έχει διατυπωθεί με σαφήνεια.

από doi 05/10/2020 6:23 μμ.


Και εκει που οι αναρχικοι μιλαγαν για "κρατικα σχεδια για την εξοντωση των αγωνιστων" ή για "κρατικες πλεκτανες για την προωθηση των καπιταλιστικων συμφεροντων", αιφνης αγαπησαν το κρατος και τους θεσμους του, φορεσαν γαντακι και μασκουλα και εσπευσαν να ενωσουν τη φωνη τους με τα χειροτερα κατακαθια των μμε, κατηγορωντας οπους λενε οτι τα κρατη και οι ελιτ απεργαζονται σχεδια και δεν περιμενουν απλα το κερδος απο την εκμεταλευση των υπηκοων να πεσει σαν ωριμο φρουτο στο στομα τους, ως ακροδεξιους, ηλιθιους και συνωμοσιολογους. Ειναι να απελπιζεται κανεις.

Ως μικρη συνεισφορα στη συζητηση το ακολουθο αποσπασμα:

Το τοπίο είναι ακόμα ομιχλώδες – η αναλογία θορύβου-σήματος ακόμα χαμηλή, εντούτοις, η ομίχλη σα να κατακάθεται, προμηνύοντας ένα παγωμένο ξημέρωμα· μερικά από τα χαρακτηριστικά του Νέου Παραδείγματος αχνοφαίνονται ήδη.

Γενικευμένη λογοκρισία

Πέρα απο την γιγάντωση και πολλαπλασιασμό των φακτ τσέκινγκ σάιτς και την εξαφάνιση όλο και περισσότερων επικριτικών φωνών απο τα κοινωνικά δίχτυα, τα νομικά οπλοστάσια όλο και περισσότερων δυτικών χωρών προβλέπουν ποινικές κυρώσεις πλέον για την εκφορά κριτικής άποψης. Ο ιατρικός σύλλογος ανακοίνωσε πειθαρχικές διώξεις για όσους γιατρούς “διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις” και ζήτησε μάλιστα και τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Η μονοκαλλιέργεια απο κυρίαρχη τάση τείνει να γίνει κυρίαρχο μοντέλο. Τόσο στην καλλιέργεια τροφής, όσο και συνειδήσεων.

Κατάργηση “ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων”

Γιατροί συλλαμβάνονται ως ομιλητές σε κεντρικές εκδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων κόσμου, ολόκληροι πληθυσμοί φυλακίζονται κατ΄οίκον με πολιτικές αποφάσεις, ο άρειος πάγος επικαλείται το ανατριχιαστικό, αλλά και τόσο καλά μελετημένο απο πνεύματα κριτικά στην εξουσία, “δίκαιο της ανάγκης” για να ενεργοποιήσει το άρθρο 183, ενάντια στους “αρνητές” της επίσημης αφήγησης της πανδημίας, οι μπάτσοι μπουκάρουν σε σπίτια χωρίς ένταλμα για να ανακαλύψουν παραβιαστές της καραντίνας. ο σύγχρονος υπήκοος καλείται αρχικά να αντιληφθεί μια σειρά απο κομβικών όρων της ιδιοτητάς του ως πολίτη, ως προνόμια και κατόπιν καλείται να τα παραδώσει, για το δικό του και κοινωνικό καλό, στην εξουσία. Αυτό που απομένει είναι μια ολοένα και περισσότερο γυμνή ζωή, μια ανθρωπινότητα παραδομένη στις επιταγές της επιβίωσης.

Γιγάντωση και αναβάθμιση της επιτήρησης

Τις τελευταίες δεκαετίες το μοντέλο του Πανόπτικον δεν έχει σταματήσει να εξαπλώνεται. Οι μπάτσοι, οι κάμερες και η συνεχή κατάθεση στοιχείων για κάθε δοσοληψία με τους θεσμούς και τους μηχανισμούς του συστήματος έχουν γίνει κοινός τόπος. Ωστόσο αυτή η πανδημία δεν επιταχύνει απλά το ήδη υπάρχον μοντέλο, αλλά το αναβαθμίζει σε σημείο που μπορεί να υποστηριχτεί ότι το ξεπερνά κιόλας. Ο σύγχρονος πολίτης εξαναγκάζεται να επιβάλλει ο ίδιος στον εαυτό του τη συνεχή και αδιάκοπη ορατοτητά του στο σύστημα. Οι εφαρμογές εντοπισμού στα κινητά, είναι ένα βήμα πριν θεσπιστούν νομικά ως προαπαιτούμενο της ιδιότητας του πολίτη. Η εξόρυξη δεδομένων είναι ο,τι και η εξόρυξη μαύρου χρυσού των αρχών του 20ου αιώνα. Και αν τότε ξεκοιλιάζανε τη γη, τώρα ξεκοιλιάζουν το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.

Θρίαμβος της Ψηφιακής διαμεσολάβησης

Γενικά τις τελευταίες δυο δεκαετίες τουλάχιστον, η ζωή κατασυκοφαντείται. Το συντριπτικό ποσοστό του γενετικού μας υλικού, είτε χαρακτηρίζεται ανερυθριάστως σκουπίδι (junk dna), ή ακόμα χειρότερα, επικίνδυνο. Η ελεύθερη απο την άμεση ανθρώπινη παρέμβαση ζωή, αυτό που κατά σύμβαση αποκαλούμε άγρια, λοιδορείται ως όχι μόνο ανίκανη να επιβιώσει μόνη της, αλλά και επικίνδυνη για το περιβάλλον. Το ζωικό ωχριά συγκρινόμενο με το μηχανικό.

Αλλά αυτό αφορούσε λίγο πολύ τη φύση, όχι τον ίδιο τον άνθρωπο, ακόμα και αν αυτή η εκστρατεία ψεύδους περιελάμβανε το ίδιο του το γενετικό υλικό. Πλέον είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που βαφτίζεται μολυσματικός και το σύνολο των χειρονομιών και πρακτικών που πάνω κάτω ορίζουν την ανθρωπινότητα, ως υγειονομικές απειλές. Ο σύγχρονος πολίτης καλείται να χωρέσει στο λαμπερό και αποστειρωμένο καλούπι της μηχανής και για να γίνει αυτό χρειάζεται να πετσοκόψει μεγάλο κομμάτι ζωντανής σάρκας.

Η ψηφιακή διαμεσολάβηση δεν πλέον είναι μια σταθερά αυξανόμενη επιδημία, αλλά μια κανονικότητα. Διατρέχει ολόκληρο σχεδόν το φάσμα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των σχετιζόμενων με την παραγωγή, την κατανάλωση και την αναπαραγωγή. Η απουσία σύνδεσης στο δίκτυο δεν (θα) είναι πλέον απλά μια αίσθηση τρόμου, ενός υπαρξιακού κενού, όπως παρατηρούσαμε γεμάτοι απελπισία στα υπερφορτωμένα με φορτιστές πολύμπριζα των φρικομαγαζιών ελεύθερου κάμπινγκ, αλλά μια απτή και πραγματική δυσχέρεια ύπαρξης. Αν δεν είναι ολότελα παράνομη, σίγουρα η απουσία δικτύωσης δε θα επιτρέπει ούτε την εργασία, ούτε την αγορά προιόντων ή τη χρήση χρήματος γενικά. Ελάχιστα πράγματα συμβαίνουν ήδη, χωρίς ψηφιακή διαμεσολάβηση κάποιου είδους. Τα μπαρ κλείνουν απο τις 10, αλλά τα σάιτ γνωριμιών του ιντερνετ είναι ανοιχτά όλη μέρα.

Μονοκαλλιέργεια

Ο,τι συμβαίνει στα χωράφια με την εξαφάνιση των ποικιλιών και στον φυσικό κόσμο με την εξαφάνιση της βιοποικιλότητας, συμβαίνει και στον ανθρώπινο ψυχικό κόσμο. Το κυρίαρχο μοντέλο ύπαρξης, καθίσταται όλο και πιο συγκεκριμένο και κυρίως, παλεύει να γίνει μοναδικό. Να εξοντώσει δηλαδή κάθε άλλο τρόπο του υπάρχειν. Το κυρίαρχο μόττο της εποχής είναι το “there is no alternative”. Δε χρειάζεται πλέον να ωραιοποιείται η εκδοχή της πραγματικότητας που πάει να επιβληθεί. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης διαχείρισης πλεονάζοντος πληθυσμού και οι αναρίθμητες φρικωδίες τους, κάνουν τον γύρο τους στα πρωτοσέλιδα και οι αμερικάνοι ψηφοφόροι καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα σε δυο εμφανώς πειραγμένους διανοητικά υποψήφιους πλανητάρχες, αλλά ΤΙΝΑ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Η τρέχουσα πανδημία φόβου συμπυκνώνει τον πόλεμο ενάντια στο διαφορετικό (που με λύσσα υποστηρίζουν οι ίδιοι υποτίθεται φορείς της διαφορετικότητας, μέσω του δικαιωματισμού τους) σε μια γιγάντια μονοκαλλιέργεια, έξω απο τα εργοστασιακά και ψηφιακά διαμεσολαβημένα χωράφια της οποίας, η ζωή δεν επιτρέπεται να υπάρξει. Το ψηφιακό αναπαριστά όλο τον κόσμο και βαφτίζει την αναπαραστασή του πραγματικότητα. Ό,τι δεν αναπαριστάται παύει να υπάρχει – συχνά με φυσική εξόντωση. Ο χάρτης γίνεται το τοπίο. Και το τοπίο που δε χωρά στο χάρτη αφανίζεται, κρύβεται ακόμα και απο τον πιο επίμονο και περιπετειώδη περιπατητή.

*

Ποιες καπιταλιστικές τάσεις επωφελούνται απο την επιβολή των ανωτέρω χαρακτηριστικών; Οι λεγόμενοι ψηφιακοί κολοσσοί, amazon, microsoft και google σίγουρα. Και γενικά η σχετιζόμενη με την ψηφιακή διαμεσολάβηση καπιταλιστική δραστηριότητα.

Τα κράτη επίσης.

Η βιομηχανία της υγείας και -κυρίως- της αρρώστειας.

Τέλος, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, ο οποίος βρίσκει μια ιδανική -εν πρώτοις όψης τουλάχιστον- ευκαιρία διαχείρισης της πιστωτικής φούσκας, του χρήματος-που-γεννά-χρήμα, μιας μεταφυσικής δηλαδή που φτάνοντας στα άκρα υπέσκαψε την ίδια την υπαρξή της.

Υπάρχουν κυρίαρχες δυνάμεις που συνεργάζονται για την επίτευξη του τρέχοντος πραξικοπήματος του ψηφιακού κόσμου; Ή μήπως τα πράγματα όλως τυχαία, απο ένα καπρίτσιο της κοσμικής αβεβαιότητας, οδεύουν και συμπυκνώνονται προς τα εκεί και τα διάφορα λόμπυ και ελιτ, ξυπνάνε αίφνης απο τη ράθυμη μακαριοτητά τους και αποφασίζουν να τα εκμεταλλευτούν οπορτουνιστικά; Καταστρώνουν, για να το πούμε απλά, κάποιες κυρίαρχες δυνάμεις του κόσμου μας, σχέδια για την επιβίωση και την ενδυναμωσή τους, ή έχοντας βρεθεί στις ανώτερες βαθμίδες της κυριαρχίας άδολα και όλως τυχαίως, παρακολουθούν και αυτές τα τεκταινόμενα και κοιτάν να τη βολέψουν;

Η σωστή απάντηση δεν κερδίζει τίποτε – η λάθος όμως χάνει τα πάντα.

https://diariesofinfection.wordpress.com/2020/10/03/%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%81%cf%80%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%8e%ce%b2%cf%81%ce%b7/

από ΑΝΤΙ-COVID 06/10/2020 1:54 πμ.


Μην απορειτε για την στάση των <<αναρχικων>> στο ζητημα της πανδημίας. Το γιατι πολλοι αναρχικοι υιοθετησαν το αφηγημα της κυβερνησης, των γιατρων και των ΜΜΕ ειναι απλο. Γιατι και ο ΣΥΡΙΖΑ την ιδια θεση εχει για το θεμα και ισως πιο ακραια. Γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν υπερ της απαγορευσης κυκλοφοριας, υπερ των ειδικων, υπερ των ολο και πιο πολλων μετρων. Και ετσι οταν τοσα χρονια μεγαλο μερος του χωρου στηριξε την κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τωρα δεν θα μπορουσαν να κανουν κατι διαφορετικο. Ταυτιστηκαν με την ατζεντα της αριστερας. Γι αυτο ο α/α χωρος και ακυρωσε τοσα φεστιβαλ. Γιατι συμφωνησε με το λοκ νταουν. Γι αυτο τον Μαρτιο κλειστηκανε ολοι μεσα και οι α/α δεν διαμαρτυρηθηκανε. Και οποιος εκανε το αντιθετο χαρακτηριστικε ως συνομοσιολογος, ανευθυνος, αυτονομος, ακροδεξιος κτλ. Και μολις ο ΣΥΡΙΖΑ αρχισε να μιλαει για την καταστρατηγηση των εργατικων δικαιωματων απο πισω και οι αναρχικοι. Οταν αρχισε να υποστηριζει τα αιτηματα των μαθητων απο πισω και οι αναρχικοι. Γενικα πολλοι απο τον α/α χωρο περιμενουν τι θα κανει η αριστερα για να διαμορφωσουν θεση. Εχουμε ξεχασει τον αντικρατικο επαναστατικο αγωνα, βασικη επιδιωξη του αναρχικου κινηματος και τα τελευταια χρονια ασχολουμαστε με τους αγωνες για τα δικαιωματα καθε λογης γιατι αυτο επιτασει η αριστερα της οποιας εχουμε γινει η ουρα της. Και το επομενο διαστημα η κατρακυλα του χωρου θα παει ακομη πιο μακρυα. Εαν δεν γυρισουμε πισω στις ριζες μας δηλαδη επαναστατικος αγωνας εναντια στο κρατος και τον καπιταλισμο ( οχι θεωρητικα αλλα στην πραξη ) σε λιγα χρονια θα γινουμε κατι σαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΟΚΔΕ, ΚΚΕ-ΜΛ. Δηλαδη ανυπαρκτοι. 

από ANTI-COVID 06/10/2020 3:22 πμ.


Θα Ηθελα να τοποθετηθω και στο σχολιο για την Σουηδια. Σιγουρα η Σουηδία δεν ειναι και το καλυτερο παραδειγμα επιτυχιας που αναφερθηκε απο καποιον-α συνομιλητη μας. Παντως αφου μπηκαμε στην διαδικασια των στατιστικών να πληροφορησω πως η ΤΑΙΒΑΝ με 25 εκ. πληθυσμό και διπλα στην ΚΙνα δεν επεβαλε απαγορευση κυκλοφοριας ουτε εκανε λοκ νταουν στην οικονομια αλλα αντιμετωπισε με τεραστια επιτυχια τον ιό. 517 κρουσματα και 7 νεκροι μεχρι στιγμης. Οποτε οσοι αναρχικοι-ες χαιρονται για την επιτυχια της κυβερνησης Μητσοτακη στην αντιμετωπιση της πανδημιας ας ψαξουν λιγο καλυτερα και να μην αναπαραγουν τις ειδησεις του ΣΚΑΙ. Επισης υπαρχει και μια ασθενεια που εχει ζωη εδω και χιλιαδες χρονια και λεγεται μαλαρια. Σκοτωνει 1 εκατομυριο ανθρωπους καθε χρονο ( παρα πολλα παιδια ) αλλα δεν εχω δει καποια ευαισθητοποιηση απο τον α/αχωρο γι αυτο το ζητημα. ΓΙΑΤΙ? Μηπως περιμενουμε να το θεσει καποιος κομματικος ή πολιτικος φορεας το θεμα και μετα να κινηθουμε και εμεις αναλογως? Ή γιατι  οι ασθενεις βρισκονται στην αφρικη και στην ασία και οχι στην ευρωπη.Τελικα εχει σημασια που ο covid-19 χτυπησε ευρωπη γιατι εαν ηταν ασθενεια που επλητε μονο τον τριτο κοσμο σιγα που θα ασχολιαμασταν.Ακομη και εμεις που διατρανωνουμε την θεση του αντιρατσιστη εχει σημασια τελικα εαν το θυμα ειναι λευκος ή μαυρος.Το αναρχικο κινημα δεν εχει αναγκη απο πολιτικους καθοδηγητες. Οσα χρονια ειχαμε ως στοχο στους αγωνες μας την επαναστατικη ανατροπη του κρατους και του κεφαλαιου ειμασταν και μια υπολογισιμη επαναστατικη δυναμη και σε ορισμενες περιοδους της ιστοριας ειχαμε τεραστια απηχηση ιδεων στην κοινωνια. Απο τον μαη του 68 ομως οταν γιναμε υπερασπιστες των αγωνων για τα δημοκρατικα δικαιωματα της κοινωνιας τελειωσαμε ως επαναστατικος χωρος και εχουμε γινει κατι σαν περιθωριακη συνιστωσα της ακρας αριστερας.


Αγαπητέ Λούτσιο Φούλτσι, είναι γνωστό ότι η εξουσία κάνει συνωμοσίες. Πρώτος μέγας διδάσκαλος η Αμερική, (τα παραδείγματα που αναφέρεις ισχύουν) και θα πρότεινα να δούν ή να διαβάσουν όσοι/ες επιθυμούν, το «ημερολόγιο ενός οικονομικού δολοφόνου» που πραγματεύεται τα πραξικοπήματα που επέβαλε η Αμερική σε άλλες χώρες μέσω πρακτόρων της cia. Πιο πρόσφατο παράδειγμα πιθανής κρατικής συνωμοσίας, είναι η επίθεση στου δίδυμους πύργους. Αμέσως μετά την επίθεση ακολούθησε η κήρυξη του «πόλεμου ενάντια στην τρομοκρατία» αφού καλλιεργήθηκε η υπερβολική άσκηση τρόμου σε όλους τους υπηκόους - είναι κοινός παρονομαστής (ο φόβος) με την τωρινή, φερόμενη «πανδημική κρίση». Το ιστορικό αυτής της αεροπορικής επίθεσης είχε υπερβολικά πολλά κενά, ψέματα και αντιφάσεις, από την πλευρά των επίσημων στοιχείων που εξέδωσαν οι ΗΠΑ. Αλλά το σημαντικότερο στοιχείο που κάνει ύποπτη την επίθεση αυτή, είναι το αποτέλεσμα της, το οποίο επισφραγίστηκε με την πολυετή στρατιωτική κατοχή και πόλεμο των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν - ενώ στο αίτημα του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» πάτησε και ο πόλεμος που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου το 2006.

Είναι γνωστό πως οι μελετητές της ιστορίας δεν μαζεύουν πληροφορίες από το τουίτερ ή το φαλτσοβιβλίο, ούτε αποδεικνύουν με μαθηματικά το αν υπάρχει μια συνωμοσία ή όχι. Οι ιστορικοί μελετούν τις οικονομικές, γεωστρατηγικές και πολιτικές συνιστώσες που υπάρχουν ή προκύπτουν αφορμή κάποιων γεγονότων. Εντέλει όμως ισχύει απόλυτα αυτό που λες κι εσύ πως δεν έχει σημασία η αφορμή ή η φαινομενική/επίπλαστη/ψευδοϊατρική κρίση, έτσι όπως παρουσιάζεται διογκωμένα από τις εξουσίες. Αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Έτσι ας υποθέσουμε ότι ο ιός είναι φυσικός και όχι φυτεμένος από κάποιο αμερικάνικο στρατιωτικό εργαστήριο˙ τότε πάλι θα διαπιστώσουμε πως η διαχείριση των κρατών (όχι όλων) και η αδράνεια των υπηκόων τους, είναι αρκετά για να συμπεράνουμε ότι : «αν ο ιός δεν υπήρχε θα έπρεπε να ανακαλυφθεί». Υπό αυτή την έννοια, αυτό που επιτάσσει η παρούσα φάση είναι η μελέτη της πραγματικότητας. Η μελέτη: των γεωστρατηγικών νέων δεδομένων, των ιατρικών κλινικών δεδομένων που αφορούν τη φυσιολογία του ιού, των αντι-ιατρικών μέτρων που επιβάλλονται στα τυφλά, αλλά και τη βίαιη τάση ψηφιοποίησης της καθημερινότητας.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού, είναι πέραν του βέβαιου ορατό μέσα από τα αντι-ιατρικά μέτρα που λαμβάνονται πως κάτι δεν πάει καλά με την εν λόγω επιδημία, καθώς τα περισσότερα κράτη συνεχίζουν να ακολουθούν το ίδιο λανθασμένο στατιστικό μοντέλο που έκανε συγκρίσεις με τη «γρίπη του 1918»! Αυτό το μαθηματικό μοντέλο που έλεγε πως οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τη νόσο, πράγμα που τελικά δεν ισχύει και έχει αποδειχθεί κλινικά. Μερικές φορές αναρωτιέμαι κύριε Φούλτσι: αν αντί για τον κορωνοϊό είχαμε τον έμπολα, που σκοτώνει έναν στους δύο (όλων των ηλικιών) …τι θα γίνονταν άραγε; Πολύ πιθανό τα «θεραπευτικά κράτη» να μας έχτιζαν τις πόρτες των σπιτιών μας. Αυτή η ειρωνική διαπίστωση διατυπώνεται από μεριάς μου γιατί είναι απορίας άξιο έως και ενοχλητικά ηλίθιο, κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του σκεπτόμενο άνθρωπο (πόσο μάλλον εξεγερσιακό) να μην κάνει καμιά κριτική στην κοινή τακτική πολλών κρατών που έχουν μεταθέσει την καταπολέμηση της επιδημίας, από τα χέρια της ιατρικής στα χέρια της αστυνομίας. Όσοι θεωρούν πως αυτή η ιστορία (έτσι όπως έχει διογκωθεί) δεν είναι αφορμή για τεράστιες κοινωνικές αλλαγές, τους διαψεύδει η πραγματικότητα μέρα με την ημέρα. Η «νέα κανονικότητα» είναι εδώ με το Σήψα αρχηγό… (και τους υπόλοιπους της ομάδας των λοιμοξιολόγων που υπεραμείβονται ως επιστημονικοί dealers διαφόρων φαρμακοβιομηχανιών).

Αγαπητέ Λούτσιο Φούλτσι, συγχαρητήρια για την φιλοσοφική προσέγγιση του ζητήματος, γιατί βάζεις την έννοια της ελευθερίας σε πρώτο πλάνο, καθώς μέσα από τα λεγόμενά σου αναδεικνύονται κάποια πολύ βασικά φιλοσοφικά ζήτημα τα οποία κάποιοι/ες είτε τα αγνοούν, είτε τα ξέχασαν γιατί τους πήρε μπάλα η ασταμάτητη/ανελέητη, συμπαγής άσκηση τρομοκρατίας από τα μέσα προπαγάνδας. Τα φαινόμενα είναι γνωστά και το ερώτημα διαχρονικό: ο φόβος κατασπαράσει την ελευθερία;

Είναι γεγονός πως έχουν γραφτεί βιβλία για το φόβο από πολλές επιστημονικές ειδικότητες. Ο φόβος για το θάνατο είναι μια από τις πιό ισχυρές μορφές φόβου, και ως τέτοιος καθορίζει/καταβροχθίζει την ίδια μας την υπόσταση:

α) Νοητικά, όπου καταστέλλει τη νόηση. Αυτός είναι και ο λόγος -κύριε Φούλτσι- για τον οποίο αναρωτιέσαι (μάλλον ρητορικά): αν έχουν χαζέψει οι σύντροφοι από τα μέσα κοινωνικής αποβλάκωσης ή τα μίντια γενικώς). Από φιλοσοφικής σκοπιάς με έχουν καλύψει πλήρως οι τοποθετήσεις σου σε ότι αφορά τα θέματα που προκύπτουν αφορμή του ιού. Θα σου ζητήσω ωστόσο αν θες να εκφραστείς σε σχέση με τη «φιλοσοφική θεώρηση του θανάτου», σε μια ίσως πιο θεωρητική βάση, καθώς έχω την αίσθηση πως η φιλοσοφία είναι στο γνωσιακό σου πεδίο. Πόσο ανελεύθερος είναι ο φοβισμένος; Ξαναλέω: είμαι πλήρης από την τοποθέτησή σου, απλά η φιλοσοφία ως μητέρα των επιστημών είναι σημαντική για τις νεο-μεσαιωνικές εποχές που διανύουμε καθώς μπορεί να δίνει απαντήσεις χωρίς να χρειαστεί να μπεί στη διαδικασία αποδόμησης των υπεύθυνων ανά κράτος τρομο"γιατρών" και των ψευδοϊατρικών τους πεπραγμένων, όπως αυτά παρουσιάζονται με επιθετικο/πολεμικό τρόπο από τα ΜΜΕ προς τους φοβισμένους υπηκόους.

β) Ψυχικά - παραθέτω ένα απόσπασμα, γραμμένο το 2012: «Ένας από τους βασικούς φόβους του ανθρώπου και ίσως ο βασικότερος ανθρώπινος φόβος είναι αυτός που τρέφουμε για το σκοτάδι. Τα δύο κυριότερα παρακλάδια αυτού του θεμελιώδους φόβου σχετίζονται με τις ανησυχίες μας για το άγνωστο και το θάνατο (αυτό το τελευταίο εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 6 και 8 ετών).

Βιώνουμε τον θάνατο σαν μια αδικία, μια χρεοκοπία της ιατρικής, μια αποτυχία να κρατήσουμε αυτούς που αγαπάμε και να κρατηθούμε στη ζωή με τρόπο μαγικό. Ο θάνατος δεν έχει θέση στη ζωή μας.

‘‘Προτιμάμε καλύτερα να πεθαίνουμε κάθε ώρα από το φόβο του θανάτου, παρά να πεθάνουμε μια φορά’’, κατά τον Σαίξπηρ.

Ο φόβος του θανάτου πιάνει το χρόνο που μας χρειάζεται για να ζούμε καλά. Είναι τόσο παρών που αποτελεί μια συνεχή απειλή. Άλλοι πιστεύουν ότι έχουν ένα σωρό αρρώστιες, άλλοι προσπαθούν να τον προβλέψουν για να εμποδίσουν τον ερχομό του, άλλοι γίνονται ατρόμητοι για να τον φοβίσουν (μήπως και δεν έρθει): Δεν σκεφτόμαστε πια ότι μπορεί να μας ξαφνιάσει.

Και έτσι ο θάνατος κυριεύει τη ζωή μας. Υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν να ξέρουν τίποτα. Αποφεύγουν οτιδήποτε θα τους φέρει αντιμέτωπους με αυτόν. Ο θάνατος αναστατώνει τη ζωή κάποιου που έχει άλλα πιο επείγοντα από το θάνατο να σκεφτεί. Η άρνηση, όπως και η εμμονή, φανερώνουν τον ίδιο φόβο να κοιτάξουμε κατάματα το θάνατο. Ωστόσο, όταν ο θάνατος είναι πια πραγματικότητα δεν μας αγγίζει. Όσοι ήρθαν κάποτε κοντά στον θάνατο ομολογούν ότι ο θάνατος δεν τους τρομάζει πια. Η αντιμετώπιση του θανάτου σε κάνει να αντιμετωπίζεις καλύτερα τη ζωή.Είναι πραγματικά μια βιαιότητα η εμπειρία του πένθους, είναι όμως σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η ύπαρξη του θανάτου μας βοηθά να ζήσουμε καλύτερα. ( https://www.iatronet.gr/ygeia/psyxiki-ygeia/article/18103/fovos-o-eswterikos-mas-drakos.html )

γ) παθολογικά: όπου καταστέλλει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έτσι γινόμαστε περσότερο εκτεθειμένοι σε οποιαδήποτε ασθένεια. Για αυτό το λόγο πολλοί γιατροί συμβουλεύουν ασθενείς με βαριές ασθένειες να μην φοβούνται και να είναι θαρραλέοι, γιατί ο φόβος συμβάλει στο να μην υπάρξει ίαση. Επιπρόσθετα: κάποιος που φοβάται να βγεί από το σπίτι για να μην κολλήσει τον ιό, στερείται την έκθεση στον ήλιο (τη σημαντικότατη βιταμίνη D), την ψυχική ανάταση που νιώθει όταν θα συναντήσει φίλους ή εγγόνια, καθώς επίσης και τη σωματική άσκηση η οποία είναι ένα από τα 4 θεμελιακά στοιχεία από τα οποία εξαρτάται η υγεία μας: τροφή, άσκηση, το περιβάλλον που ζούμε αλλά και η ψυχαγωγία (δεν είναι τυχαίο ότι τα θεραπευτήρια των αρχαίων Ασκληπιείων, μέσα στο σύνολο των θεραπειών που έκαναν, εμπεριείχαν το θέατρο και τη μουσική στις δραστηριότητες των ασθενών).

Βέβαια οι "γιατροί" αυτοί που ξαφνικά αγάπησαν τους 82άχρονους με 2 υποκείμενα νοσήματα περισσότερο από ότι τους αγαπούν οι οικογενιές τους, επέβαλαν και επιβάλουν απαγορεύσεις οι οποίες στερούν τη μουσική και το θέατρο, τη σωματική άσκηση και τη συνάθροιση. Μιλάω για τους "γιατρούς" που επιβάλουν γενικές φυλακίσεις και μάσκες σε υγιείς αγαπητέ κύριε Φούλτσι. Αυτούς που επέβαλαν μάσκες σε σχολεία μπας και μας πείσουν ότι ο ιός είναι επικίνδυνος για τα παιδιά ενώ είναι κλινικά γνωστό πως ο συγκεκριμένος ιός απασχολεί στο ελάχιστο τα παιδιά, τα οποία στην πλειοψηφία τους ή δεν τον κολλάνε ή αν τον κολλήσουν έχουν μικρό ιικό φορτίο και δεν μεταδίδουν εύκολα - οι περιπτώσεις δε που κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα είναι εξαιρετικά σπάνιες. Παρόλα αυτά στη χώρα που ζούμε (κύριε Φούλτσι), οι αυτιστικοί αβανταδόροι της ηλιθιότητας και οι πολιτικοποιημένοι αμνοί της τάχα μου προοδευτικής ή ανατρεπτικής σκέψης, θεωρούν «ακροδεξιούς»(!) τους γονείς οι οποίοι εναντιώνονται στην καταναγκαστική χρήση μάσκας για τα παιδιά τους! Θεωρούν υγιείς τις καταλήψεις που ζητούν τσάμπα μάσκες ή αντισηπτικό παρότι ο ιός είναι πιο ήπιος από τον προηγούμενο SARS και απέχει έτη φωτός από τις αστρονομικές στατιστικές προβλέψεις της ιατρομαντικής τους που έλεγε ότι είναι «γρίπη του 1918». Για τα ίδια τηλεψεκασμένα άτομα, ίσως είναι φασίστες εκτός από τους γονείς ή τους γερμανούς που διαδηλώνουν, και οι γάλλοι που ανέτρεψαν το φασιστικό μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας˙ όπου κινήθηκαν νομικά και ανέστειλαν σχετικό διάταγμα γενικής μασκοφορίας για 13 πόλεις. Το δικαστήριο του Στρασβούργου έκρινε ότι είναι «προσβολή κατά της προσωπικής ελευθερίας και υπονόμευση της ελεύθερης διακίνησης πολιτών…» https://dimpenews.com/2020/09/02/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%b3/

Επειδή είναι χιλιάδες οι γιατροί ανα τον κόσμο που ζητούν να σταματήσει η τρέλα και η δικτατορία, θα κλείσω με 2 γνωστές ιατρικές διαπιστώσεις τις οποίες τα ελληνικά (και όχι μόνο) μίντια τις παρακάμπτουν:

α) Το μέτρο της μάσκας έχει επιβληθεί παρότι είναι γνωστό πως οι μελέτες που έχουν γίνει σε σχέση με την προστατευτικότητα των μασκών αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει καμιά βεβαιότητα για το αν οι μάσκες μειώνουν τη μετάδοση αναπνευστικών ιών (οι υφασμάτινες είναι χειρότερες από το να μη φορά κανείς μάσκα) - αυτή ήταν και η θέση Τσιόδρα γιατί αυτά ήταν τα μέχρι τότε δεδομένα, μέχρι που έγιναν νέες μελέτες μικρής αξιοπιστίας (πάλι με στατιστικά μοντέλα) που λένε ότι οι μάσκες μειώνουν τη μετάδοση! ( https://www.cebm.net/covid-19/masking-lack-of-evidence-with-politics/ ) Επόμένως όσοι φοβούνται τον ιό ας φοράνε καλύτερα κράνος ή πανοπλία μήπως κι εχουν καλύτερη τύχη γιατί με τις μάσκες δεν υπάρχει καμιά βεβαιότητα. Όσοι και όσες φορούν τη μάσκα κάτω από τη μύτη ή πάνω από 2 ώρες, είναι προτιμότερο να μην τη φορούν καθόλου γιατί εισπνέουν όλη τη βρόμα μου επικάθεται. Εμείς κύριε Φούλτσι, οι λίγοι, οι τρελοί συνωμοσιολόγοι θα συνεχίσουμε να εισρέουμε παντού χωρίς μάσκα. Θα συνεχίσουμε να αρνούμαστε τη χρήση μάσκας σε όλες τις υπηρεσίες, την εργασία μας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα καταστήματα: εξηγόντας (αν χρειαστεί) στον κόσμο, την αντεπιστημονικότητα των λεγόμενων «μέτρων κατά του ιού».

β) Οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν τον ιό, και αν αυτό συμβεί είναι εξαιρετικά σπάνιο. Ισχύει ότι ίσχυει για όλους τους ιούς: κάποιος πρέπει να βήξει ή να φταρνιστεί για να βγάλει χιλιάδες ιούς που έχει έτσι και αλλιώς μέσα του. Το έχει παραδεχτεί και ο ΠΟΥ και το λένε χιλιάδες γιατροί ανά τον κόσμο. Το στατιστικό μοντέλο έσφαλε και σε αυτό το τόσο «νέο και διαφορετικό δεδομένο», το οποίο τελικά αποδείχτηκε άλλη μια λανθασμένη προφητεία. O Neil Ferguson, ο οποίος έχει εμμονή τα τελευταία 10 με 15 χρόνια να προβλέπει «γρίπη του 1918» για κάθε νέα επιδημία που έχει προκύψει, απέτυχε και άλλη μιά φορά ως στατιστικολόγος, κατάφερε όμως να είναι η πιο αποδοτική επένδυση του Gates, αφού επηρέασε τα περισσότερα κράτη στις αποφάσεις τους. Μην ξεχνάμε πως το εν λόγω στατιστικό κατασκεύασμα των «ασυμπτωματικών» ήταν αυτό που επιχείρησε να μετατρέψει τους υγιείς σε εν δυνάμει μολυσματικούς. Ήταν η "επιστημονική αιτία" που μας φυλάκισε. Τα κράτη συνεχίζουν να ακολουθούν το λανθασμένο στατιστικό μοντέλο ως νέο θρησκευτικό δόγμα, επιβάλοντας μάσκες και άλλα παράλογα αντι-ιατρικά μέτρα.

Υ.Γ: Λέω να μην μπώ στη διαδικασία να σχολιάσω το αρχικό κείμενο του/της blast μιας και το επίπεδο επιχειρηματολογίας του/της είναι ισάξιο με αυτό των ellinikon hoaxes που έχουν αναλάβει επίσημο ρόλο λογοκριτή σε κάποια μέσα κοινωνικής αποβλάκωσης ως τάχα μου λαγωνικά των fake news…!  


Φίλτατε ANTI-COVID:

Όσοι συγκρίνουν την Σουηδία με την Ελλάδα, στην ουσία αναπαράγουν τον μιντιακό βόθρο της εξουσίας. Πράγματι, οι μισοί νεκροί της Σουηδίας προέρχονται μέσα από γηροκομία, όπως συνέβη και σε πολλές άλλες χώρες. Παρόλα αυτά η Σουηδία δεν είναι αυτή που καταστράφηκε όπως βλακωδώς πιστεύουν διάφοροι επειδή τους το σφύριξαν τα ΜΜΕ, σε μια προπαγανδιστική εκστρατεία που εξαπολύθηκε κατά της «στρατηγικής της Σουηδίας», προκειμένου  να μας πείσουν ότι τα lockdown σώζουν ζωές! Στην πραγματικότητα, η Σουηδία είναι η 5η χώρα με τους περισσότερους κατά αναλογία νεκρούς στην Ευρώπη. Η Σουηδία όμως δεν σχετίζεται πληθυσμιακά μόνο με την Ελλάδα αλλά και με το Βέλγιο που έχει και αυτό παρόμοιο πληθυσμό ενώ είναι η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς στην ευρώπη. Το Βέλγιο έκανε και αυτό, ότι έκαναν οι περισσότερες χώρες (γενική φυλάκιση πληθυσμού) μια βδομάδα πριν την Ελλάδα και παρόλα τα αστυνομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας(!), είχε τους διπλάσιους νεκρούς από τη Σουηδία. Τι μας λέει αυτό; Αυτό μας αποδεικνύει περίτρανα αυτό που κραυγάζουν χιλιάδες γιατροί ανά τον κόσμο ότι: τα lockdown ήταν/είναι άχρηστα για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Το παράδειγμα της Σουηδίας καταρρίπτει στην πράξη το λανθασμένο στατιστικό μοντέλο που έλεγε ότι ο SarsCov2 είναι συγκρίσιμος με τη γρίπη του 1918 (30-50 εκατομ. νεκρών). Η Σουηδία καταρρίπτει το στατιστικό μοντέλο του Imperial College που ακολούθησαν (και συνεχίζουν να ακολουθούν!) τα περισσότερα κράτη με θρησκευτικό δογματισμό παρότι ποτέ ξανά στην ιστορία της επιδημιολογίας δεν φυλακίστηκε/περιορίστηκε ο υγιής πληθυσμός. O αρχιπραξικοπηματίας Neil Ferguson που κατασκεύασε το εν λόγω στατιστικό μοντέλο, έλεγε πως αν η Σουηδία δεν κάνει lockdown, θα έχει 100.000 νεκρούς (!) ενώ τελικά είχε 5.895. Το Βέλγιο είχε 10.064, σχεδόν τους διπλάσιους.

Στη Σουηδία επίσης δεν φορούν μάσκες πουθενά. Ο γιατρός που κατέριψε διά της πράξης τον "επιστημονικό" μύθο των "θεραπευτικών" lock down, ο λοιμωξιολόγος της Σουηδίας, Anders Tegnell είπε σε σχέση με τις μάσκες: «Είναι επικίνδυνο να πιστεύει κανείς ότι οι μάσκες προσώπου θα περιορίσουν τον ιό, εφόσον κάνουμε λόγο για την πανδημία Covid-19. Οι μάσκες προσώπου μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελείς σε άλλες περιπτώσεις. Αλλά να γεμίσετε εμπορικά κέντρα με ανθρώπους που φορούν μάσκες είναι σίγουρα κάτι τελείως λάθος. Με τους αριθμούς να μειώνονται πολύ γρήγορα στη Σουηδία, δεν βλέπουμε κανένα νόημα να φοράμε μάσκα προσώπου στη Σουηδία, ούτε καν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εκπλήσσομαι που δεν έχουμε περισσότερες ή καλύτερες μελέτες που να δείχνουν τι πραγματικά κάνουν οι μάσκες. Είναι πιο πολύ εφέ. Χώρες όπως η Ισπανία και το Βέλγιο έχουν υποχρεώσει τους πολίτες τους να φορούν μάσκες, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων ακόμα αυξάνεται».

Η Ισπανία ενώ παίρνει σκληρά μέτρα (περιορισμούς, μάσκες κλπ), είναι δεύτερη σε νεκρούς. Το παράδειγμα της Σουηδίας μας αποδεικνύει ότι και το μέτρο της μάσκας είναι άχρηστο αφού δεν φοράνε πουθενά μάσκες. Και το κυριότερο όπως προείπα και θα το ξαναπώ: το παράδειγμα της Σουηδίας απέδειξε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει καμιά σχέση με τη γρίπη του 1918.

Ας κοιτάζουμε τα δεδομένα στην πηγή τους και όχι μέσα από τον (παραμορφωτικό) παροξυσμό των ΜΜΕ: https://www.statista.com/statistics/1111779/coronavirus-death-rate-europe-by-country/

Εχεί μήπως να πεί κάποιος/α για αυτά που γράφω; Προσέχετε τι θα πείτε γιατί η ιατρική έχει αντικειμενικότητα, η οποία δεν εξαρτάται από τις παπαριές που λένε τα ΜΜΕ και συγκεκριμένοι γιατροί που είναι υψηλόμισθοι συνεργάτες φαρμακευτικών κολοσσών.


Κυκλοφορούν αφίσες αλλά και άρθρα από αυτόνομους για τη συνωμοσιολογία που εμφανώς προσέφυγαν στην πανδημία αποκηρύσσοντας την και λέγοντας <εμείς δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι> γιατί δεν γίνεται να είμαστε λόγω του ότι είμαστε αυτόνομοι. Η συνωμοσιολογία, όπως ο ρατσισμός, ο φασισμός αναπτύσσονται σε έδαφος του καπιταλισμού αναπτύσσονται στο γόνιμο έδαφος της αλλοτριωμένης μισθωτής εργασίας. Όλοι μας στον καπιταλισμό μπορεί να κάνουμε συνωμοσιολογία ακόμα και ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές εάν δεν είμαστε σε ταξική επαγρύπνηση, διαρκή αγώνα και αυτοκριτική. Η συνωμοσιολογία δεν αποφεύγεται επειδή κάποιος δηλώνει αυτόνομος, αναρχικός, κομμουνιστής κάτι σαν ξόρκι δηλαδή που δεν σε πιάνει. Όσο πιο πολύ έχεις αυτογνωσία ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνεις συνωμοσιολογία τόσο πολλές πιθανότητες έχεις να την αποφύγεις. Όσο κάνεις τον καμπόσο, τον υπεράνω, τον ξερόλα τόσο πιο κοντά είσαι σε αυτήν. Απλά, λιτά και κατανοητά , χωρίς υπερβολικά σεντόνια αναλύσεων.

από *** 09/10/2020 2:22 πμ.


Μετά από όλα αυτά που γράφτηκαν, αυτό έχεις να μας πεις;

Πρώτον, πού τους είδες τους αυτόνομους εδω πέρα;;

Δεύτερον, αν δεν απαντήσεις επαρκώς στην επιχειρηματολογία που έχει αναπτυχθεί, δεν έχεις δικαίωμα να κατηγορείς ούτε εμάς ούτε τους αυτόνομους για "συνωμοσιολογία".

Τρίτον, το ότι μια συζήτηση υπερβαίνει τις δυνατότητές σου να την κατανοήσεις δεν σημαίνει ότι κάποιοι κάνουν "τον καμπόσο, τον υπεράνω, τον ξερόλα." Μάλλον εσύ κάνεις τον χαζό.

Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά την αρχική ανάρτηση και τη συζήτηση και ξαναέλα.

από Χαζουλης 09/10/2020 3:13 μμ.


Μάλιστα, αλλαγή γραμμής. Δεν είναι σίγουρα, αλλά ίσως είναι συνωμοσία. Από το “είναι συνωμοσία” περνάμε στο “η υπόθεση της συνωμοσίας της γρίπης είναι εύλογη”. Συμφωνούμε. Είναι εύλογη. Με ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία μπορεί να υποστηριχτεί ότι οι εμβολιασμού είναι επίσης μέρος μιας συνωμοσίας, ότι οι κυβερνησεις ανεβοκατεβαινουν λόγω κάποιας συνωμοσίας, η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη οφείλεται σε συνωμοσία κτλ κτλ Θα είναι εξίσου ευλογες υποθέσεις. Ε και? Χρησιμεύει σε κάτι μια τετοια υπόθεση? Σε τι χρησιμεύει? Κι αν δεν χρησιμεύει γιατί την αναφέρει?

Να αναδιαμορφώσω και το επιχείρημα

Αν υποστηρίζεις οτι ο Covid ΙΣΩΣ ειναι συνωμοσία και στηρίζεις την ανάλυσή σου σε αυτό, θα πρέπει να μας αποδείξεις ότι πρόκειται για συνωμοσία, ώστε να έχει κάποια βαρύτητα και η υπόλοιπη ανάλυση. Μπορείς? Μάλλον όχι. Άρα και η υπόλοιπη ανάλυση πάει στα σκουπίδια μαζί με το ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ σημείο εκκίνησής της. Τόσο απλά. Πρόκειται δηλαδή για μια υποθετική αφετηρία, συνεπώς υποθετικά είναι και τα συμπερασματα.

Η χρησιμότητα επίκλησης μιας πιθανης συνωνομοσίας δεν προσφέρει τίποτε στην ανάλυση του κόσμου γύρω μας. Ακριβώς γιατί είναι υπόθεση. Η συνωμοσιολογική ερμηνεία του κόσμου χρησιμοποιείται από new age απολίτικους καμμένους, νεοναζί, θρησκόπληκτους και λοιπους ανορθολογικούς τύπους. Παρέχει ένα συναισθηματικό καταφύγιο για το καθημερινο φόβο των ανθρώπων, αλλά είναι στη βάση της αντιδραστική, σκοταδιστική. Συσκοτίζει κάθε πολιτική αναλυση. Η υιοθέτησή της εναποκειται στην πίστη, όχι στην απόδειξη ή τη γνώση. Εκτός από αχρηστη λοιπόν για τη στήριξη οποιουδήποτε πολιτικού επιχείρηματος, είναι και επικίνδυνη γιατι καλλιεργεί τον ανορθολογισμό, την πίστη σε κάτι που δεν μπορείς να δεις ή να αποδείξεις και την οργή απέναντι σε εναν εχθρο που δε βλέπεις και δεν μπορείς να αντιπαλέψεις. Τόσο απλα και χωρίς σεντόνια.

ΥΓ

Να δω τι αλλο θα ακουστει μεσα σ αυτο το ερμο το κινημα. Να αναμενουμε την χρηση του ταρω για την προγνωση των πολιτικων εξελιξεων?

από μα πολύ υπομονετικός 10/10/2020 7:40 πμ.


Για πολλοστή φορά διαστρεβλώνεις τα λόγια μου και επαναλαμβάνεις τις ίδιες μπούρδες, οι οποίες έχουν απαντηθεί πολλάκις, είτε επειδή δεν μπαίνεις στον κόπο να διαβάσεις προσεκτικά τί γράφω, είτε επειδή οι μειωμένες νοητικές ικανότητές σου δεν σου επιτρέπουν να τα καταλάβεις, είτε από καθαρή κακοήθεια.

Πάμε λοιπόν, για άλλη μια φορά:

"Μάλιστα, αλλαγή γραμμής. Δεν είναι σίγουρα, αλλά ίσως είναι συνωμοσία. Από το “είναι συνωμοσία” περνάμε στο “η υπόθεση της συνωμοσίας της γρίπης είναι εύλογη”."

Πρώτον, εμείς είμαστε ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι, όχι κόμμα, ούτε πρόπλασμα κόμματος (ομοσπονδία ή πολιτική οργάνωση) και δεν έχουμε γραμμή.

Δεύτερον, χυδαίε διαστρεβλωτή και συκοφάντη, σε προκαλώ να βρεις έστω μία διατύπωση στην οποία να δηλώνω με ότι η φετινή γρίπη οφείλεται με βεβαιότητα σε συνωμοσία. Από την αρχή δήλωσα ξεκάθαρα ότι "Σκοπός της απάντησης δεν είναι να αποδείξει την απόλυτη βεβαιότητα της ύπαρξης συνωμοσίας στην περίπτωση της φετινής επιδημίας γρίπης, αλλά να δείξει ότι, εφόσον σκεφτόμαστε ορθολογικά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο." Και το έδειξα υποδειγματικά, αντικρούοντας ένα-ένα όλα τα επιχειρήματα του αρχικού κειμένου του blast.

"Με ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία μπορεί να υποστηριχτεί ότι οι εμβολιασμού είναι επίσης μέρος μιας συνωμοσίας, ότι οι κυβερνησεις ανεβοκατεβαινουν λόγω κάποιας συνωμοσίας, η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη οφείλεται σε συνωμοσία κτλ κτλ Θα είναι εξίσου ευλογες υποθέσεις."

Ψευδές.

Πρώτον, η αντίκρουση των επιχειρημάτων του blast είχε ως σκοπό να δείξει ότι η υπόθεση της συνωμοσίας δεν μπορεί να αποκλειστεί. Για να δειχθεί ότι, επιπλέον, είναι εύλογη, επικαλέστηκα συγκεκριμένους εμπειρικούς λόγους: ότι η υπόθεση εξηγεί το ειδάλλως ανεξήγητο φαινόμενο της φετινής παγκόσμιας υστερίας, ότι η πρακτική της συνωμοσίας είναι αποδεδειγμένα ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των εξουσιαστών και των καπιταλιστών, οι οποίοι είναι μακιαβελικά αμοραλιστικά αρπακτικά, ότι οι κατεξοχήν επωφελούμενοι είναι οι εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας και οι φαρμακοβιομηχανίες και ότι υπάρχει αποδεδειγμένη διαπλοκή μεταξύ του ΠΟΥ, του ιδρύματος Gates και φαρμακοβιομηχανιών. Τί από όλα αυτά αμφισβητείς; Αν δεχτούμε αυτές τις αληθείς εμπειρικές προκείμενες τότε είμαστε υποχρεωμένοι να συμπεράνουμε ότι η υπόθεση της συνωμοσίας στη φετινή γρίπη είναι τουλάχιστον εύλογη.

Δεύτερον, για να υποστηριχθεί ότι είναι εξίσου εύλογη η υπόθεση ότι άλλα φαινόμενα, όπως π.χ. η υπερθέρμανση του πλανήτη, οφείλονται επίσης σε κάποια συνωμοσία, απαιτούνται άλλα, εξίσου ισχυρά επιχειρήματα. Αν υπάρχουν, είμαστε υποχρεωμένοι να τα ακούσουμε και να τα εξετάσουμε.

"Χρησιμεύει σε κάτι μια τετοια υπόθεση? Σε τι χρησιμεύει?"

Χρησιμεύει στο να έχουμε καθαρή αντίληψη της πραγματικότητας, να είμαστε πνευματικά έντιμοι, να μην είναι μονόπλευρες και μονοδιάστατες οι αναλύσεις μας, να τηρούμε τους κανόνες του ορθού λόγου και να μην λέμε βλακείες σαν αυτές που λέει το αρχικό κείμενο του blast.

"Αν υποστηρίζεις οτι ο Covid ΙΣΩΣ ειναι συνωμοσία και στηρίζεις την ανάλυσή σου σε αυτό, θα πρέπει να μας αποδείξεις ότι πρόκειται για συνωμοσία, ώστε να έχει κάποια βαρύτητα και η υπόλοιπη ανάλυση."

Ψευδές. Το μόνο που χρειαζόταν για να αντικρουστεί η ανάλυση του blast, το οποίο ήταν ο δηλωμένος σκοπός μου, ήταν να δειχθεί ότι το ενδεχόμενο συνωμοσίας δεν μπορεί να αποκλειστεί. Και αυτό πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και λογική εγκυρότητα ήδη από την παρατήρηση ΙΙ της αρχικής μου ανάρτησης. Δεν απαιτείται τίποτα άλλο για να αποδειχθεί ότι η θέση του blast, που αποκλείει a priori κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, είναι ψευδής.

"Η χρησιμότητα επίκλησης μιας πιθανης συνωνομοσίας δεν προσφέρει τίποτε στην ανάλυση του κόσμου γύρω μας. Ακριβώς γιατί είναι υπόθεση"

Δηλαδή δεν πρέπει να προβάλλουμε υποθέσεις για την εξήγηση φαινομένων; Μα τότε ακυρώνεις όλο το εγχείρημα της δυτικής επιστήμης, η οποία κάνει ακριβώς αυτό: προβάλλει εύλογες υποθέσεις για την εξήγηση φαινομένων και τις φέρνει αντιμέτωπες με τη δίκη της εμπειρίας, για να επαληθευτούν, να επικυρωθούν ή να διαψευστούν,

"Η συνωμοσιολογική ερμηνεία του κόσμου χρησιμοποιείται από new age απολίτικους καμμένους, νεοναζί, θρησκόπληκτους και λοιπους ανορθολογικούς τύπους."

Πρώτον, όπως έχει ήδη επισημανθεί πολλάκις, το αν μια θέση είναι αληθής δεν εξαρτάται από το ποιοι την υιοθετούν συνήθως (τυπική περίπτωση ad hominem) αλλά από το αν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Δεύτερον, θα είχαμε "συνωμοσιολογική ερμηνεία του κόσμου" αν και μόνον αν υποστηριζόταν ότι σε όλο τον κόσμο και σε όλη την ιστορία, ΚΑΘΕ φαινόμενο εξηγείται ΠΑΝΤΑ από μια αόρατη συνωμοσία, η ύπαρξη της οποίας είναι εμπειρικώς αδύνατο να διαψευστεί. Τότε θα είχαμε μια περίπτωση όμοια με την περίπτωση του ερωτήματος αν υπάρχει θεός. Εδώ όμως έχουμε κάτι διαφορετικό. Έχουμε την εμπειρική υπόθεση ότι κατά την εξήγηση ΚΑΠΟΙΩΝ φαινομένων είναι ΔΥΝΑΤΟ (και πιθανό) να πρέπει να ληφθεί υπόψη ΚΑΙ το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει κάποια συνωμοσία (δηλαδή μυστική συνεννόηση και δράση κάποιων προσώπων για την εξυπηρέτηση κάποιου σκοπού). Και πρόκειται για μια υπόθεση η οποία είναι εμπειρικώς επαληθεύσιμη ή διαψεύσιμη βάσει πολύ συγκεκριμένων εμπειρικών τεκμηρίων, όπως έχει ήδη υποστηριχθεί. Αν η ιστορική και κοινωνιολογική έρευνα θέλει να είναι πολύπλευρη και πολυδιάστατη, οφείλει να λαμβάνει υπόψη της και τη μυστική δράση υποκειμένων κατά τις εξηγήσεις της.

Τρίτον, όπως έχει ήδη γραφτεί, θέλετε δηλαδή να μας πείτε ότι ο Μακιαβέλι και ο Ντεμπόρ ήταν new age απολίτικοι καμμένοι, νεοναζί και θρησκόληπτοι;

"Η υιοθέτησή της εναποκειται στην πίστη, όχι στην απόδειξη ή τη γνώση."

Ψευδές. Η υπόθεση ότι παράγοντες που συνδέονται με συμφέροντα ψηφιακής τεχνολογίας και φαρμακοβιομηχανιών μπορεί να έχουν αναπτύξει κάποιο είδος μυστικής συνεννόησης και δράσης κατά τη φετινή γρίπη (το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από το να παρασκευάσουν και να φυτέψουν τον ιό μέχρι απλά το να συνεννοηθούν για να παραφουσκώσουν το ζήτημα και να το προπαγανδίζουν με λύσσα), είναι επαληθεύσιμη ή διαψεύσιμη βάσει συγκεκριμένων εμπειρικών τεκμηρίων.

Βέβαια όλα αυτά θα τα γνώριζες αν είχες διαβάσει όσα έχω ήδη γράψει και δεν θα με κούραζες τζάμπα. Και, όπως, για άλλη μια φορά, έχω ήδη γράψει, "Εσείς, που υποστηρίζετε ότι κάθε τέτοιου υπόθεση πρέπει να αποκλείεται a priori και συκοφαντείτε τους αντιπάλους σας μιλώντας για αθλιότητα και "συνωμοσιολογικές ερμηνείες του κόσμου", τί επιχειρήματα έχετε; Από που αντλείτε αυτή την ατσάλινη βεβαιότητα; Τα μόνα επιχειρήματα που έχω δει μέχρι τώρα από την πλευρά σας ήταν οι τέσσερις προκείμενες του blast (ότι ο κόσμος είναι πολύπλοκος, ότι δεν ωφελούνται όλοι, κτλ), οι οποίες, όπως έχει δειχθεί ήδη από την αρχική μου ανάρτηση, είναι συμβατές με την ιδέα της συνωμοσίας. Πρέπει λοιπόν να βρείτε καλύτερα επιχειρήματα αντί να συμπεριφέρεστε σαν φανατικοί θρησκευόμενοι που τους θίξανε τα ιερά και τα όσια."

Μάθετε λοιπόν να διαβάζετε, να συζητάτε, να χάνετε και να υποχωρείτε εκεί όπου έχετε άδικο. Όσο επιμένετε απλά εκτίθεστε.

από κανέναν καλύτερο δεν έχετε; 10/10/2020 10:03 πμ.


"Η συνωμοσιολογική ερμηνεία του κόσμου χρησιμοποιείται από new age απολίτικους καμμένους, νεοναζί, θρησκόπληκτους και λοιπους ανορθολογικούς τύπους."

Αν είναι να ακολουθήσουμε αυτό το (λογικά απαράδεκτο) ad hominem σκεπτικό, τότε αρκεί να σου επισημάνω ότι απόψεις σαν τις δικές σου χρησιμοποιούνται από τον ΠΟΥ, τον Bill Gates, την Hilary Clinton, τη Ν"Δ", τον ΣΥ"ΡΙΖ"Α, το "Κ"ΚΕ, τα ΜΜ"Ε" και το ιατρικό κατεστημένο.

"ότι οι κυβερνησεις ανεβοκατεβαινουν λόγω κάποιας συνωμοσίας,"

Πρώτη φορά ακούς ότι κάποια κυβέρνηση έπεσε και κάποια άλλη ανέβηκε μέσω συνωμοσίας; Η λέξη "πραξικόπημα" δεν σου λέει τίποτα; Μα τόση άγνοια και καρακοσμάρα?!?

Όπως έχω ήδη γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση, ας κρίνει μόνος του κάθε νηφάλιος αναγνώστης με ποιανού το μέρος είναι η λογική, η εμπειρία και η ιστορία και ποιος ρητορεύει με ιδεολογικές παρωπίδες.

από για τον χαζούλη 10/10/2020 2:56 μμ.


"είναι και επικίνδυνη γιατι καλλιεργεί τον ανορθολογισμό, την πίστη σε κάτι που δεν μπορείς να δεις ή να αποδείξεις και την οργή απέναντι σε εναν εχθρο που δε βλέπεις και δεν μπορείς να αντιπαλέψεις"

Ψευδές.

Τον υγιεινιστικό/ψηφιακό ολοκληρωτισμό τον βλέπουμε και τον βιώνουμε στο πετσί μας εδώ και πολλούς μήνες. Τα συμφέροντα που ωφελούνται από την κατάσταση είναι πολύ συγκεκριμένα και προσδιορισμένα. Ο εχθρός είναι ορατός και έχει ονόματα, επίθετα και διευθύνσεις.

"Τόσο απλα και χωρίς σεντόνια."

Όπως έγραψε κάποιος άλλος που κακώς κόπηκε, τα σεντόνια είναι για να σκεπαζόμαστε, οι αναλύσεις είναι για να διαβάζονται (με τον δέοντα σεβασμό, θα προσέθετα). Αν σε δυσκολεύει το διάβασμα και η κατανόηση όσων γράφω γιατί επιμένεις να απαντάς; Πήγαινε καλύτερα στο φέησμπουκ, όπου τα πράγματα είναι πιο χαριτωμένα και απλά και δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι.

Η έκταση των αναρτήσεών μου είναι ανάλογη του περιεχομένου που θέλω να εκφράσω. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο λακωνικός και να παραλείπω τα αυτονόητα αλλά αναγκάζομαι να γίνω αναλυτικός για να εξηγήσω στους χαζούληδες αυτά που δεν καταλαβαίνουν.

Όσο θα επιμένεις να επαναλαμβάνεις το ποίημά σου, θα είμαι εδώ για να σου εξηγώ πού κάνεις λάθος.

από Άπιστος 10/10/2020 5:56 μμ.


Λοιπόν τελικά μετά τα 10 χρόνια κλωτσοκοπάνας από τα μνημόνια, που στο τέλος αυτό που ονομάζουμε στη χώρα ιστορικό ανταγωνιστικό κίνημα δεν κατάφερε να πατήσει κανένα ΦΡΕΝΟ, η κορωνίδα της εγχώριας επαναστατικής σκέψης είναι να τρώμε ματζούνια, να λέμε για πράματα που δεν έχουμε στάλα γνώσης, και να συζητάμε για το θεό και τα δέντρα στο φεγγάρι. Δηλαδή να γυρίσουμε στο early 2000 new age.

Αν τελικά διαβάζουμε χιλιάδες εγχειρίδια για να καταλήξουμε στη πίστη, στο ιδεαλισμό και στην ελευθερία του λόγου της παπάτζας, μην έχουμε καμία αμφιβολία γιατί είμαστε όπως είμαστε.

Όχι ψηλέ δεν υπάρχει τίποτα στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, ούτε θεός υπάρχει. 

από @ 10/10/2020 6:55 μμ.


Να μας πουν όσοι πιστεύουν στις συνομωσίες, αν τελικά μπορούν να τους αντιπροσωπεύουν τα εργαλεία πολιτικής αναλύσης, αν τελικά προτιμούν να λένε για τη συνομωσία του πλανήτη, αντί για ταξική πάλη, δομές, σκέψεις ιεραρχίας και συναφή. Μήπως τα λέμε λάθος τόσα χρονια. Δε καταλαβαίνω (καλά προφανώς και καταλαβαίνω) δηλαδή τι διάολο χρειάζεται τόσα χρόνια εξέλιξης πολιτικής ανάλυσης, διαλεκτικού υλισμού, μεταμαρξισμού, στρακτουραλισμού, μεταστρακτουραλισμού και εν τέλει αποδομισμού, αν μπορούμε να ξεμπερδέψουμε με τον όρο συνωμοσία.

- Θα απαντήσω, δεν υπάρχουν συνομωσίες στην ελεύθερη αγορά (το σοκ). Δεν είναι συνωμοσία να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις που να τις ξέρεις εκ των προτέρων ώστε να βγάλεις κέρδος. Αυτό δεν λέγεται συνομωσία. Αυτό λέγεται καπιταλισμός, αυτό λέγεται multi layered market, αυτό είναι η αυτορύθμιση της αγοράς και τα economy bonds. Δεν υπάρχει true randomness στην παγκόσμια οικονομία που να αυτό-ρυθμίζεται με μαγεία, ώστε κάθε μη τυχαία κατεύθυνση της οικονομίας να είναι συνομωσία. Δεν υπάρχει οικονομία χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά ώστε να αναγκαστούμε να εφεύρουμε τον όρο "συνομωσία" για την παρούσα. Αυτό δε το καταλαβαίνουν οι συνομωσιολόγοι. Ως εκ τούτου δε καταλαβαίνουν το ρόλο του κράτους και του ιδιωτικού κεφαλαίου σε αυτή τη διεθνή οικονομία.

Συνεπώς οι συνομωσιολόγοι είναι βαθύτατα ιδιώτες στη σκέψη, που παρακαλάνε για ένα "σωστό κράτος" και μια "ελεύθερη οικονομία". Είναι οι λούμπεν ιδιώτες, που επιζούν στις γωνιές τις ελεύθερης οικονομίας όπου τα odds είναι κατά τους.

από kit & the outlaws 10/10/2020 7:36 μμ.


1. Δεν παίρνω στα σοβαρά τους διάφορους διαλεκτικούς υλισμούς, μεταμαρξισμούς, στρακτουραλισμούς, μεταστρακτουραλισμούς και εν τέλει αποδομισμούς, ούτε γνωρίζω κανέναν αναρχικό που να το κάνει. Προσωπικά προτιμώ παλιά καλή αναλυτική φιλοσοφία. Και δεν συμφωνώ με την ταξική ανάλυση, καθώς οι καταβολές μου είναι στον Νίτσε. Οπότε δεν με αφορούν αυτά που λες.

2. Δεν υπάρχουν συνωμοσίες στην ελεύθερη αγορά; Δηλαδή δεν υπάρχουν μυστικές συνεννοήσεις και δράσεις υποκειμένων για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και σκοπών; Άρα όλα τα παραδείγματα που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα είναι μια μαζική παραίσθηση; Μα πόσο στην καρακοσμάρα σου είσαι ρε άνθρωπε; Εσύ είσαι ικανός, αν η γραμμή είναι ότι πετάνε οι γάιδαροι, να το υποστηρίζεις με πάθος κόντρα σε κάθε εμπειρικό δεδομένο.

3. Το "συνεπώς" στην τρίτη παράγραφό σου δεν προκύπτει κατά λογική αναγκαιότητα. Έχεις διαπράξει λογικό άλμα.

4. Για άλλη μια φορά δεν απάντησες σε κανένα από τα επιχειρήματα που έχουμε διατυπώσει από την πρώτη ανάρτηση μέχρι τώρα.


Καλά άμα μιλάτε τόση ώρα και τόσα σχόλια με αφετηρία τον Νίτσε, κλάφτα. Προφανώς οποίος δεν έχει παρακολουθήσει τη πορεία του διαλεκτικού υλισμού μέχρι μεταμοντερνισμό, δε ξέρει τι του γίνεται. Ξεκάθαρα πράματα. Εσύ απάντα τι βοηθάει σήμερα η αναλυτική φιλοσοφία ειδικά η δυτική.

από Βαχ 11/10/2020 8:04 πμ.


Το θέμα της πανδημίας ή "πανδημίας", εξαρτάται τί εννοεί κανείς με τη λέξη, στην ουσία του είναι ένα επιμελητηριακο/λογιστικό ζήτημα κρίσης μονάδων εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας. Εννοείται ότι δεν είναι παράγωγο της γρίππης ή των κορωνοϊών, αλλά του υγειονομικού και κατ' επέκταση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος. Και ένα καμπανάκι κινδύνου περί του τι θα συμβεί, αν προκύψει κάτι πραγματικά θανατηφόρο, με την έννοια ενός αναλόγου της Πανούκλας, της Πολυομελίτιδας ή της Ευλογιάς, που θα εξολοθρεύσει το 30-40% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πριν από 100 χρόνια ο Sars-Cov θα πέρναγε απαρατήρητος κάτω απ' το ραντάρ εξαιρετικά θανατηφόρων αρρωστιών. Πριν 3000 χρόνια, δεν θα έβρισκε και πολλούς σε επικίνδυνη ηλικία. Η ιατρική κοινότητα, ποτέ δεν υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος κορωνοϊός είναι ιδιαίτερα θανατηφόρος, ούτε ότι θα έρθει το τέλος του είδους μας. Η βασική διαφορά απ' τον Sars και τον Mers είναι ότι η τωρινή επιδημία, δεν εκδηλώνεται όπως οι προηγούμενες δύο, σύντομα και με έντονα συμπτώματα, όπως επίσης ότι έχει πολύ χαμηλότερη θνησιμότητα. Όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται νωρίς και βαριά, ο ασθενής μένει στο κρεβάτι ή πηγαίνει στο νοσοκομείο και περιορίζεται η μετάδοση. Όταν είναι ελαφριά ή είναι ασυμπτωματικός, κυκλοφορεί. Είναι μαθηματικό ζήτημα. Μπορεί (χωρίς να είναι ο απαραίτητα ο κανόνας) μία βαρύτερη ασθένεια π.χ. με 1% θνησιμότητα και υψηλή μεταδοτικότητα, να αποδειχτεί πιο θανατηφόρα από μία με 10% ή και υψηλότερη θνησιμότητα και χαμηλή μεταδοτικότητα, π.χ. Έμπολα. Και παρά το γεγονός ότι δεν δηλώνεται ανοιχτά, οι κυβερνήσεις έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Σ' αυτές που λένε χύμα, όποιος είναι να πεθάνει ας πεθάνει να γλιτώσουμε και την καταβολή συντάξεων, και σε όσες λένε, εμείς θα προασπίσουμε τη ζωή των πολιτών, αλλά κάνουν σιωπηλά ότι και οι πρώτοι. Το θέμα λοιπόν, απ' την κρατική πλευρά, δεν είναι αν θα πεθάνουν 1000000, 2000000 ή 3000000 γέροι σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά πιο θα είναι το κοινωνικό αντίκτυπο, όταν στα γεμάτα διασωληνωμένους γέρους νοσοκομεία (που θα έχει ξεκληριστεί απ' τις εσωτερικές καραντίνες το ήδη ελλειπές προσωπικό), δεν θα είναι δυνατόν να σωθεί ένας 40χρονος καρδιακός που χρειάζεται μπαλονάκι ή μία 20χρονη με κομμένο πόδι από ατύχημα με μηχανή. Επίσης, το 30-50% των θανάτων συμβαίνει σε όχι και τόσο καλά γηροκομεία και άσυλα ανιάτων, και πάσχουν χειρότερα περιοχές με γερασμένο πληθυσμό όπως στη Λομβαρδία. Αν δεν ήταν τόσο γηρασμένος ο πρωτοκοσμικός πληθυσμός, δεν θα ήταν τόσο περίπλοκα τα πράγματα.

Αυτά, παρότι γεγονότα, δεν αναιρούν, ότι μπορεί να συνωμοτεί μια φαρμακευτική, μια κυβέρνηση, η γιαγιά μου ή ο μήτσος ο μπακάλης.

 

Υ.Γ. Περί φιλοσοφίας.

Τα ζητήματα, αν υπάρχει θεός κι αν ναι, αν υπήρχε από πάντα ή αν τον έφτιαξε κάποιος ή αν έγινε από μόνος του, αν έκανε η κότα το αυγό, κι αν το φεγγάρι είναι χρησιμότερο απ' τον ήλιο γιατί φωτίζει τη νύχτα, είναι λογικοφανείς προτάσεις που παράγουν εκ φύσεως (λόγω των γραμματικών λειτουργιών της γλώσσας, του εγκεφάλου μας και των εννοιολογικών προεκτάσεών τους) μεταφυσική. Αν ρωτήσω: Τι ώρα είναι; δεν υπάρχει τίποτε το μεταφυσικό. Αν ρωτήσω: Τι είναι ο χρόνος; Αλλάζει. Αν ρωτήσω: Είναι ωραίο το σχήμα του βάζου; δεν υπάρχει μεταφυσική. Αν ρωτήσω: Τι είναι το σχήμα του βάζου και υπάρχει πέρα απ' το βάζο; Αλλάζει. Δηλαδή, όταν υπάρχει ένας καταδεικτικός ορισμός, ως απάντηση στην ερώτηση, τα πράγματα είναι απλά: Τι είναι σκύλος; Αυτό το ζώο. Όταν δεν υπάρχει καταδεικτικός ορισμός, 99% μιλάμε για μία αφηρημένη έννοια. Ελπίζω, ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσω, γιατί οι αφηρημένες έννοιες δημιουργούν μύλους αδιέξοδων συζητήσεων. Όπως οι μη αποδείξιμες συνωμοσίες ή μη συνωμοσίες. Μύλος.

από χασμουριέμαι 11/10/2020 12:46 μμ.


Απλά να παρατηρήσω ότι, πρώτον, όπως έχω ήδη επισημάνει, εμπειρικά ερωτήματα όπως "Υπάρχει συνωμοσία στην περίπτωση της φετινής γρίπης;" ή "Πόσο επικίνδυνη είναι η φετινή γρίπη;" είναι ανεξάρτητα από ηθικά/αξιακά ερωτήματα όπως "Πρέπει ή όχι να λαμβάνονται μέτρα;" λόγω του λογικού χάσματος μεταξύ είναι και δέοντος.

Δεύτερον, η συνωμοσία για την οποία μιλάμε από την αρχή, στο πλαίσιο μιας εξηγητικής υπόθεσης (η οποία μπορεί να λαμβάνει υπόψιν και άλλους παράγοντες) είναι πολύ συγκεκριμένη και εμπειρικώς επαληθεύσιμη, επικυρώσιμη ή διαψεύσιμη. Αν θέλεις να στο διατυπώσω με μορφή ερωτημάτων, θα λέγαμε "Συνωμότησαν η Microsoft, ο ΠΟΥ και φαρμακευτικές εταιρείες για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στο πλαίσιο της φετινής γρίπης;" Το ερώτημα επιδέχεται σαφή επαλήθευση ή διάψευση (ή επικύρωση) βάσει εμπειρικών τεκμηρίων, όπως είναι οι κινήσεις, συνομιλίες, επαφές και συναλλαγές του Gates και των υπολοίπων σκουπιδιών, τουλάχιστον όσες από αυτές έχουν αφήσει κάποιο ηλεκτρονικό ίχνος. Άλλα τεκμήρια τα οποία θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση είναι, π.χ., ανάκριση του Gates με πεντοθάλη, πλήρης έρευνα των γραφείων της Microsoft, της Google, του Facebook, του ΠΟΥ κτλ, ενδελεχής έρευνα του παρελθόντος των μελών του ΠΟΥ και των σχέσεών τους με συγκεκριμένα συμφέροντα, ανακάλυψη ευρημάτων τα οποία στηρίζουν την υπόθεση ότι ο ιός παράχθηκε σε εργαστήριο ή αυθόρμητη ομολογία κάποιου εμπλεκόμενου.

Μεταφυσική είναι να επιμένεις, και μάλιστα άνευ επιχειρημάτων, ότι η συνωμοσία πρέπει να αποκλείεται a priori ως παράγοντας σε εξηγητικές υποθέσεις, όταν σε διαψεύδει ολόκληρη η ανθρώπινη ιστορία.


"Είναι μαθηματικό ζήτημα. Μπορεί (χωρίς να είναι απαραίτητα ο κανόνας) μία ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ ασθένεια π.χ. με 1% θνησιμότητα και υψηλή μεταδοτικότητα"

"θα πεθάνουν 1000000, 2000000 ή 3000000 γέροι σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά π(Ο)ιο"

από Βαχ 11/10/2020 2:21 μμ.


1) Το αν πρέπει ή όχι να λαμβάνεται οποιοδήποτε μέτρο υγειονομικής φύσης, δεν είναι ούτε αξιακό ούτε ηθικό ζήτημα: A) Για τις κυβερνήσεις, δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Υποκρίνονται ότι υπάρχουν, για το πολιτικό τους κοινό, αλλά η Politic Real, δεν σκαμπάζει από τέτοια. Είναι καθαρός πολιτικός κυνισμός. B) Σε μία θεωρητική ορθολογική και αυτόνομη κοινωνία, λογικά, η κοινωνία θα παρέχει ό,τι στους πολίτες, όχι επειδή θα είναι ηθικά σωστό, όχι επειδή θα είναι αξίωμα, αλλά επειδή θα είναι αυτονόητο, επειδή θα πηγάζει απ' τις αποφάσεις της ίδιας της κοινωνίας, που θα προστατεύει τη συλλογική της λειτουργία και ευζωία.

2) Μετά συγχωρήσεως, αλλά η "σαφής (αν και εντελώς θεωρητική -και μάλλον μηδενικά δυνητική-) επαλήθευση", απλά, δεν βγάζει νόημα, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Σαν να πω ως βασικό μου επιχείρημα, ότι μπορώ να αποδείξω ότι ο πυρήνας της γης είναι από μαρμελάδα βατόμουρο, αυτό βάση "εμπειρικών τεκμηρίων" (εξίσου θολά και ασαφή όπως και τα δικά σου, ανοιχτά σε κάθε είδους ερμηνεία και επανερμηνεία, μιας και δεν τα παρουσιάζω), αλλά θα το τεκμηριώσω ακόμα καλύτερα, αν καταλάβουμε τον Λευκό οίκο, το Φορτ Νοξ και χακάρουμε την NSA και μερικούς δορυφόρους της NASA, ξέρω τον τρόπο γίνεται, άρα έχω δίκιο. Μαρμελάδα.

3) Αν κατάλαβες ότι: "η συνωμοσία πρέπει να αποκλείεται a priori ως παράγοντας σε εξηγητικές υποθέσεις", ξαναδιάβασέ το.

από Γ. Σ. Μπαχ 11/10/2020 3:39 μμ.


1) Οποιοδήποτε ερώτημα περιέχει το ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ σε στυλ "Πρέπει να λάβω μέτρα;" "Πρέπει να υπακούμε στο θεο;", "Πρέπει να κόψω το κάπνισμα;" είναι δεοντολογικού/αξιακού/ηθικού χαρακτήρα και η απάντηση σε αυτό εξαρτάται από το πώς αξιολογεί το υποκείμενο διάφορες παραμέτρους.

Είναι ανεξάρτητο από ερωτήματα στην οριστική, "Π.χ. Είναι επικίνδυνη η φετινή γρίπη;", διότι δεν μπορείς να συνάγεις με λογική εγκυρότητα (δηλαδή διατηρώντας κατ' ανάγκην την ίδια αληθοτιμή από τις προκείμενες στο συμπέρασμα) προτάσεις στην προστακτική (ή την υποτακτική) από σκέτες προτάσεις στην οριστική. Για να τις συνάγεις με εγκυρότητα πρέπει τουλάχιστον μία προκείμενη να είναι στην προστακτική. Έτσι οδηγούμαστε σε μια άπειρη αναδρομή δεοντολογικών προκειμένων, κάθε μία εκ των οποίων στηρίζει την προηγούμενη, και αδυνατούμε να θεμελιώσουμε το Δέον στο Είναι.

Παραδείγματα:

Η πρόταση "Η φετινή γρίπη είναι άκρως επικίνδυνη" δεν συνεπάγεται από μόνη της ότι πρέπει να φοράμε μάσκες, διότι εμείς μπορεί να αξιολογούμε την ελευθερία, την ηδονή και την ποιότητα της ζωής μας υψηλότερα από ό,τι τη διάρκειά της.

Η πρόταση "Το καπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία" δεν συνεπάγεται από μόνη της ότι δεν πρέπει να καπνίζουμε,  διότι εμείς μπορεί να αξιολογούμε την ηδονή που μας προσφέρει το κάπνισμα υψηλότερα από τη σωματική υγεία μας.

Η πρόταση "Υπάρχει θεος" δεν συνεπάγεται από μόνη της ότι πρέπει να τον υπακούμε, αφού μπορούμε κάλλιστα να πούμε, μαζί με τον Μπακούνιν, ότι ακόμα και αν υπήρχε ένας θεός εμείς θα έπρεπε να τον καταστρέψουμε.

2) Για να είναι εμπειρικώς επαληθεύσιμη ή διαψεύσιμη μια πρόταση αρκεί να υπάρχει κάποιο λογικώς και εμπειρικώς ΔΥΝΑΤΟ, όχι απαραίτητα εύκολο, κρίσιμο εμπειρικό τεστ επαλήθευσης ή διάψευσης. Η πρόταση "Η υπόθεση της συνωμοσίας είναι δύσκολα επαληθεύσιμη ή διαψεύσιμη" προϋποθέτει, ως αναγκαία συνθήκη της, την πρόταση "Η υπόθεση της συνωμοσίας είναι επαληθεύσιμη ή διαψεύσιμη."

Η μη εύλογη εμπειρική υπόθεση "Ο πυρήνας της Γης αποτελείται από μαρμελάδα" είναι επίσης επαληθεύσιμη ή διαψεύσιμη, αρκεί να παρατηρήσουμε με κάποιο όργανο τον πυρήνα της Γης. Και νομίζω ότι έχει ήδη διαψευστεί.

Φαίνεσαι έξυπνο άτομο, οπότε φαντάζομαι ότι θα με καταλάβεις.

3) Δεν αναφερόμουν σε εσένα αλλά στον/την blast, για τον/την οποίο/α γίνεται η συζήτηση.

από βακχ 11/10/2020 5:27 μμ.


Στο πλαίσιο της σύγχρονης φυσικής, οι επιστήμονες διατυπώνουν ολόκληρες θεωρίες (όχι απλές εμπειρικές υποθέσεις, όπως στην περίπτωσή μας), οι οποίες περιέχουν πλήθος θεωρητικών υποθέσεων, πολλές εκ των οποίων εξαιρετικά παράτολμες, η επικύρωση (και όχι επαλήθευση) ή διάψευση των οποίων εξαρτάται από την κατασκευή τεράστιων πολύπλοκων συσκευών και εγκαταστάσεων (π.χ. επιταχυντές σωματιδίων ή διαστημικοί σταθμοί), οι οποίες απαιτούν πολύ χρόνο και πολλά κεφάλαια για να κατασκευαστούν και η χρήση τους θέτει σε κίνδυνο μεγάλοτς πληθυσμούς.

Επομένως η επικύρωση ή διάψευση αυτών των θεωριών είναι ΔΥΣΚΟΛΗ.

Όταν όμως οι επιστήμονες διατύπωσαν τις θεωρίες τους, δεν πήγε κανένας blast ή βαχ να τους πει "δεν έχετε το δικαίωμα να τις διατυπώνετε, διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικυρωθούν ή να διαψευστούν." Η επιστημονική κοινότητα απλά περίμενε να επινοηθούν και να κατασκευαστούν τα όργανα που θα επέτρεπαν τον έλεγχο της θεωρίας.

από Βακχ 11/10/2020 6:40 μμ.


Το γεγονός ότι το σύστημα είναι πρόθυμο να χρηματοδοτεί τεράστια και επικίνδυνα για τον πληθυσμό έργα με σκοπό τον πειραματικό έλεγχο φυσικών θεωριών, αναμένοντας ανάλογο κέρδος, ενώ, με την ίδια την ύπαρξη και τη δομή του, θέτει εμπόδια στον εμπειρικό έλεγχο της υπόθεσης της συνωμοσίας της φετινής γρίπης, μπορεί να φανερώνει πολλά για το χαρακτήρα του συστήματος και την εξάρτηση της επιστημονικής έρευνας από οικονομικά συμφέροντα, δεν συνεπάγεται όμως ότι η εν λόγω υπόθεση δεν είναι εμπειρικώς ελέγξιμη.

από @ 11/10/2020 7:50 μμ.


Ως προς το 2, μιας και εκεί βρίσκεται ένδειξη ότι δεν έχεις βρεθεί μέσα σε κανονικές εταιρικέςκαπιταλιστικές σχέσεις. Δεν υφίσταται στο μοντέλο της ελεύθερης αγοράς η έννοια συνομωσία. Δε ξέρω που τα διαβάζεται και τα αναπαράγεται αυτά. Η ελεύθερη αγορά ως μοντέλο είναι παντελώς ανελεύθερο και καθοδηγούμενο, προσπαθώ να κατανοήσω τι από τους υπάρχοντες όρους οικονομισμού δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτό που ονομάζεται "συνομωσία". Τι δηλαδή περιγράφει η συνομωσία και δε το περιγράφουν οι σχέσεις τις ελεύθερης αγοράς ήδη; Υπάρχει καπιταλισμός και χωρίς συνομωσίες; 

Η θα μιλάμε σαν χιπιδες καφενείου και σπουδαστές φιλοσοφικής, ή σαν αναρχικοί εργάτες. Διαλέξτε. 

από σκορπιες σκεψεις 11/10/2020 8:17 μμ.


Συνωμοσίες εχουν υπάρξει ηδη απο την αρχαιότητα και γνωρίζουμε σχέδον κάθε φορά και τα τους δράστες και τις επιδιώξεις τους αλλά και τα θύματα της εκάστοτε συνωμοσίας. Η συνωμοσία ομώς η ίδια δεν εξηγέι την πραγματικότητα δεν είναι καν ερμηνευτικό εργαλείο ούτε προσφέρεται για να κατανοήσουμε καλύτερα μια κοινωνικοπολιτική κατάσταση βλέπε κορωνοϊός. Από την άλλη η συνωμοσιολογία είναι μια προσπάθεια ερμηνέιας είτε ενος γεγονότος είτε της κοινώνικής πραγματικότητας στηριζόμενη σε ανορθολογίκή σκέψη. Οι δίδυμοι πύργοι είναι κλασσικό παραδέιγμα ενώ εχούμε αδιάσειστα στοιχέια οτι ήταν τρομοκρατική ενέργεια κάποιοι ακόμη πιστεύουν οτι ήταν inside job για να μπορέσουν οι ΗΠΑ να νομιμοποιήσουν στην κοινή γνώμη την εισβολή στο Αφγανιστάν. Ειμαστε αμυνόμενοι άρα ο πόλεμος μας είναι δίκαιος Οσο για τον Κορωναιο η συνωμοσιολογικές ερμήνειες μερικών antifa έχουν πατέρα και αυτός είναι ο Agamben που η σκέψη του χρησιμοποιήτε σαν φιλοσόφικος μανδύας για την απίστευτη αρλουμπαρία που παράγεται. Η ατεκμηριώτη επιθεση του Αgamben στην ιατρικη επιστήμη οδήγησαι ορισμενόυς να καταλήξουν οτι ο ιος είναι φτιαχτός και μονο για εξύπηρετηση οικονομικών συμφεροντών των φαρμακοβιομηχανιών και του Bill Gates που λέγεται οτι θα φτιάξει το εμβόλιο φυσικά στο παιχνίδι είναι μπλεγμένος και ο ΠΟΥ που την χρηματοδότηση του την έκοψε ο Trump μιλωντας για china virus και καταγγέλοντας τον οργάνισμο για αργοπορημένη ενημέρωση. Ολες αυτες οι βαθίες αναλύσεις σε στιλ Alex jones γιατί μας είπαν οι γιατρόι να βάλουμε μάσκα η οποια καταπατά την ελευθερία μας ενω είναι ιδιαιτέρως διαδεδόμενη στις ασιατικές χώρες σε περίοδους γρίπης άλλα οι ασιάτες δεν ξέρουν να ζουν ελέυθερα γιατί είναι πειθαρχημένοι. Φυσικά ο Καπιταλίσμος μας θέλει σπίτια μας για αυτο οι εργατές στην Amazon σε ολο τον κοσμο εχουν κάνει απεργεια για ελλιπη μέτρα προστάσιας δεν εχόυν κατανοήση προφανως οτι ο ιος δεν είναι κολλητίκος ουτε βεβάιως οι εργάτες στις αυτοκινητοβιομηχνίες στην Ιταλία που παραπονέθηκαν για ανοιχτά εργοστασια εν μέσω πανδημίας. Οι μισητόι γιατρόι είναι ανυπόφοροι που ζητόυν προσλήψεις και προστασία. Τέλος οι καταλήψεις ειναι αχρείαστες απο τούς μαθητές για μείωση των μαθητων ανα ταξη. Είναι πραγματί αποκαρδιωτικό οι νεόι μας να μην καταλαμβαίνουν οτι η μαλάρια σκοτώνει 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ τον χρόνο.ΕΛΕΟΣ

από TOUCHING the reality 11/10/2020 10:12 μμ.


Εγώ πάλι αισθάνομαι σαν να παίζει ένα είδους "πένσα".

Και εξηγούμαι: από τη μία σκάει μια ανάρτηση σε ένα σάιτ που το παίζει του χώρου, από αυτά τα σάιτ που δεν ξέρει κανείς από που βαστάει η σκούφια τους, που δεν έχουν καμία σταθερή παρουσία, που δεν υπάρχουν στο δρόμο, και απλά είναι σε φάση riot porn, και κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει καμία οποιαδήποτε βαρύτητα, και είναι συζητήσιμο αν θα έπρεπε καν και καν να αναπαράγεται στο ιντυμήντια, ή αν θα έπρεπε να τους δίνουμε σημασία και να συζητάμε πάνω στα λεγόμενα τους! Και για να το κάνω ταληράκια, οποιοσδήποτε εσμός συμφερόντων των αφεντικών, ή απλά κάποιες υπηρεσίες, θα μπορούσε να στήσει κάτι τέτοιο.

Και από την άλλη, εφόσον έτσι κι αλλιώς είναι έωλο το "καταδικάζουμε την (sic) συνωμοσιολογία απ όπου κι αν προέρχεται" ως προς την επιχειρηματολογία του και την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί, άσχετα αν είναι σωστό σαν αξίωμα-θέση, σκάει λοιπόν και το "αντίθετο" του, που λέει "ναι, θα μπορούσαμε να υποστηρίζουμε συνομωσιολογίες, επειδή κι ο νετσάγιεφ ή οι σπφ αναφέρονται σε τέτοιες"... Δηλαδή, πάλι άκυρα πράγματα, που δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα, αυτήν που ζούμε όσοι στις δουλειές μας τα αφεντικά μάς επέβαλλαν τη μάσκα, όσοι ξεκουραζόμαστε και κοινωνικοποιούμαστε στις πλατείες και οι μπάτσοι εκεί μας επιβάλλουν τα μέτρα και τις νόρμες τους. Και φυσικά όταν μιλάμε για αφεντικά, μιλάμε για ελλάδα με τα εκατομμύρια μικροαφεντικά, plus όλους αυτούς που την έχουν καταβρεί με το ιδεολόγημα του να είναι "αφεντικά του εαυτού τους", και να χτίζουν το προφίλ τους και την "υγεία τους". Όλοι αυτοί έχουν στριμωχτεί μεν οικονομικά, το κέρδος τους έχει πέσει, και μπορεί γι' αυτό να μην γουστάρουν κάποια μέτρα, αλλά σίγουρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το να πετυχαίνεται έτσι η πειθάρχηση των εργατών και έτσι να υπάρχουν κάποιοι "-υπό" των εαυτών τους για να μπορούν να πατήσουν πάνω τους και να τους εκμεταλλευτούν με καλύτερους όρους όταν θα τους χρειαστεί, που σίγουρα θα τους χρειαστεί τώρα που κατρακυλάει το ποσοστό κέρδους τους! Το οποίο ποσοστό κέρδους εξαρτάται από το πόσο φτηνοί οικονομικά και ψυχοσυναισθηματικά είναι (θεωρούνται) οι εργάτες, και από το πόσο πειθαρχημένοι (και από τον καλλιεργημένο φόβο) και ελεγχόμενοι είναι.

Γι' αυτό το κκε με την τελευταία πρωτομαγιά του, ήταν το απόλυτο ύστατο σούργελο και ντροπή. Άσχετα του οτι γνωρίζουμε οτι είναι κομμάτι του κράτους, όπως και πολλά κομμάτια της αριστεράς, με τις υπηρεσίες που παρέχουν στο κράτος/αφεντικά, ακόμα και εν αγνοία τους. Που μπορούμε να αποδείξουμε οτι δεν είναι και τόσο εν αγνοία τους...

Γι' αυτό και διάφορα κομμάτια του "χώρου" είναι το ίδιο ντροπή, όταν ακολούθησαν το παραμύθι των "μέτρων".

Γι' αυτό οι αυτόνομοι ήταν οι μόνοι που στάθηκαν σωστά, και όλοι όσοι συμμετείχαν στις δράσεις τους, άσχετα αν είναι αυτόνομοι ή όχι.

Όσον αφορά επιχειρηματολογία, με στοιχεία κλπ, δεν έχει κανείς παρά να ανατρέξει στα δημοσιευμένα τους, και πάνω απ' όλα κατατεθειμένα τους ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Έτσι, οριακά σταχυολογώντας δυό κείμενα,

για το πρώτο (από ανοιχτή συνέλευση στο γκίνη τον νοέμβρη του 2006) ας γκουγκλάρει κανείς "epidimies.pdf 2006 antifa", όπου θα βρει και το εξής απόσπασμα:

Οι επιδημίες είναι το πλέον τυπικό παράδειγμα που αποδεικνύει κάτι τέτοιο. γιατί στην περίπτωση των επιδημιών αποκρυσταλλώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το γεγονός οτι όταν μιλάμε για αυτές, αναφερόμαστε πρώτα και κύρια σε κοινωνικές κατασκευές με συγκεκριμένες χρήσεις. Προσοχή! Δεν σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε οτι οι ιοί δεν υφίστανται και αποτελούν προϊόν της νοσηρής φαντασίας ιατρικών συλλόγων και δημοσιογράφων. Θα προσπαθήσουμε όμως να αποδείξουμε οτι αυτό είναι ένα ελάσσον ζήτημα. Το μείζον είναι για εμάς αυτό που πριν κάμποσα χρόνια ένας φορέας του AIDS είχε συνοψίσει στα εξής λόγια: "Πιο επικίνδυνος από τον ιό είναι ο φόβος που καλλιεργείται γύρω από αυτόν". Κι εμείς θα συμπληρώναμε ως εξίσου σημαντικό το ποιος ωφελείται από την διαχείριση αυτού του φόβου.

Και για το δεύτερο κείμενο (μοιρασμένο δημόσια, μέσω του περιοδικού, κάπου το 2017-2018), ας γκουγκλάρει "Ο ντοναλντ τραμπ δεν ειναι τρελος!, ή αλλιώς Μια σύντομη ιστορία του κόσμου".

Σημ.: η πένσα εννοείται οτι σημαίνει ότι μας βαράνε από δύο μεριές, ώστε εμείς αναγκαστικά να πρέπει και καλά να πάμε με την μία ή την άλλη πλευρά. Δηλαδή η δουλειά της "πένσας" είναι να φαίνεται οτι συγκρούονται δύο πλευρές, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν συγκρούονται, και μάλιστα θα μπορούσαν να είναι και συννενοημένες μεταξύ τους. Το "κόλπο" στοχεύει να συσκοτίσει τους πραγματικούς συσχετισμούς, αλλά και να μην αφήσει χώρο για τίποτε άλλο που να βρίσκεται κάπου αλλού εκτός από τους δύο αυτούς πόλους. Ακόμα και να μετατοπίζει το πεδίο "μάχης" στα μέτρα της. Πχ αντί να συζητάμε το αυτονόητο, δηλαδή το αν όπως έχουν κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν τα αφεντικά έτσι και τώρα παίζουν πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά παιχνίδια (με απτές αιτίες και αποδείξεις) στο όνομα ενός ήπιου ιού, αντί γι' αυτό λοιπόν ο σκάι και διάφοροι άλλοι κυβερνητικοί και παρακυβερνητικοί μας λένε οτι θα πρέπει να συζητάμε μόνο αν θα πρέπει να βγάλουμε ιδιώνυμο για τους "συνωμοσιολόγους" ή απ' την άλλη να υπερασπιζόμαστε τις συνομωσιολογίες, ωσάν αντιπολίτευση, με έωλα φιλοσοφικά, αισθητικά και άλλα τέτοια κριτήρια...

Ένα τέτοιο κόλπο "πένσα", μαεστρικά εφαρμοσμένο, είναι η "σύγκρουση" τουρκίας-ρωσίας στην συρία, και πάλι στην λιβύη, ώστε να εγκλωβίσουν τις επιρροές των σαουδαραβικών και αγγλοσαξονικών συμφερόντων, οι οποίες είχαν το προβάδισμα στις αντίστοιχες σφαίρες επιρροής, και οι οποίες απλά εφάρμοζαν μέχρι τώρα ένα άλλο "κόλπο", γνωστό και ως "όπου δεν μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως και στα σίγουρα, το μετατρέπουμε τότε στο απόλυτο χάος".

Out and over.

από υπομονή 12/10/2020 6:43 πμ.


"σκάει λοιπόν και το "αντίθετο" του, που λέει "ναι, θα μπορούσαμε να υποστηρίζουμε συνομωσιολογίες, επειδή κι ο νετσάγιεφ ή οι σπφ αναφέρονται σε τέτοιες"

Αν αυτό κατάλαβες από τη λεπτή, ενδελεχή και προσεκτική επιχειρηματολογία που έχει αναπτυχθεί μέχρι τώρα, ειλικρινά σε λυπάμαι για το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο κατανόησης που επιδεικνύεις.

Όταν παρεμβαίνεις κάπου για να πεις την αποψάρα σου, είσαι υποχρεωμένος να έχεις διαβάσει προσεκτικά και να έχεις κατανοήσει όλη τη συζήτηση που έχει προηγηθεί, κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωσή σου.

"Η θα μιλάμε σαν χιπιδες καφενείου και σπουδαστές φιλοσοφικής, ή σαν αναρχικοί εργάτες. Διαλέξτε."

Όσα είπα στην προηγούμενη παρατήρηση ισχύουν και για σένα. Ή θα μιλάμε με σοβαρότητα, επιχειρηματολογική αυστηρότητα, ακρίβεια, τήρηση των κανόνων του ορθού λόγου, γείωση στην ιστορία και λογική εγκυρότητα, όπως κάνω εγώ, ή θα μιλάμε χαλαρά και πρόχειρα με όρους καφενείου στο οποίο συχνάζουν χίπηδες, φοιτητούληδες και "αναρχικοί εργάτες" πετώντας ο καθένας την εξυπνάδα του, όπως κάνεις εσύ. Διαλέξτε.

από Κινέζος 15/10/2020 9:08 μμ.


Όποιος θυμάται πώς εξελίχτηκαν τα πράγματα από την αρχή, θα θυμάται ότι οι προσδοκίες του κοινού στη Δύση σχετικά με την αντιμετώπιση του κόβιντ ρυθμίστηκαν με βάση την αντίδραση της Κίνας στο φαινόμενο.

Το πώς και γιατί όλα τα μμε του κόσμου άρχισαν ήδη από τον Δεκέμβρη να γράφουν για τον ιό που δεν είχε αναγνωριστεί ούτε σκοτώσει κανέναν εμένα μου φαίνεται τουλάχιστον παράξενο, αλλά ας το ξεπεράσουμε.

Το θέμα είναι πως ένα τελείως ολοκληρωτικό κράτος με άπειρους πόρους, κάτω από ασφυκτική πίεση και εν μέσω ενός εμπορικού πολέμου, αποφάσισε και έριξε αυτούς τους πόρους και έβαλε και όλο τον αυταρχισμό του σε εφαρμογή. Θα θυμάστε ίσως τα ρομπότ και τα ντρον να ψεκάζουν και να περιπολούν στους έρημους δρόμους της Γουχάν.

Αυτή η αντίδραση έθεσε το παράδειγμα που ακολούθησε η Δύση, φυσικά χωρίς να έχει ούτε τους πόρους ούτε τον καλά πειθαρχημένο πληθυσμό της Κίνας.

Τελικά τι πέτυχε με το να γίνει ένα κακέκτυπο της Κίνας; Σίγουρα πέτυχε να κάνει την Κίνα παράδειγμα προς μίμηση. Απέτυχε να διαφυλάξει τους ευάλωτους πληθυσμούς σε γηροκομεία και νοσοκομεία και απέτυχε να αφήσει τον ιό να κυκλοφορήσει στους πληθυσμούς που δεν έχουν στατιστικά κανένα κίνδυνο από αυτόν, δηλαδή όσους είναι κάτω των 50- κάτι που θα βοηθούσε να χτιστεί η τόσο πια κακόφημη ανοσία της αγέλης.

Στο δια ταύτα, η πολιτική που εφαρμόστηκε δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι πέτυχε να διαφυλάξει τον πληθυσμό ούτε καν βραχυπρόθεσμα (δείτε τι "πέτυχε" ας πούμε το Βέλγιο, η Γαλλία κι η Ισπανία, οι χώρες με τα σκληρότερα μέτρα). Αλλά εκεί που οι επιπτώσεις γίνονται τραγικές είναι όταν εξετάσεις το πράγμα μακροπρόθεσμα. Χωρίς να θέλω να γίνω αναλυτικός, ας σκεφτεί κανείς τι σημαίνει σε χαμένα χρόνια του προσδόκιμου ζωής η καταστροφή κλάδων της οικονομίας, η αναβολή επ'αόριστον απαραίτητων θεραπειών, το τραύμα στην υγεία από την αλλαγή στις κοινωνικές μας συνήθειες και πολλά άλλα που προκάλεσε αυτή η διαχείριση της κρίσης.

Εδώ πρέπει να πω ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμιά ιδιαίτερη συνωμοσία πίσω απ' όλο αυτό το παγκόσμιο τσίρκο. Ο κάθε κυβερνήτης διαλέγει αυτήν την στάση γιατί έχει μικρότερο ρίσκο για τον ίδιο προσωπικά (εννοώ πολιτικό ρίσκο). Μόνο μουρλοί που κυβερνούν ηλίθιους (Τραμπ/ΗΠΑ) δεν θα ακολουθήσουν. Στη Σουηδία από την άλλη τις αποφάσεις τις πήραν επιστήμονες γιατί έτσι προβλέπεται, οπότε δεν επωμίζονταν κανένα πολιτικό κόστος- αν αποφάσιζε ο πρωθυπουργός κι εκεί καραντίνα θα είχανε πιστεύω.

Παρότι δεν αποδίδω στη συνωμοσία οτιδήποτε μπορεί να αποδοθεί σε κάτι άλλο, όπως σε αυτό που εξήγησα παραπάνω, ουσιαστικά την αδράνεια, πιστεύω ταυτόχρονα πως υπάρχουν και αυτοί που είχαν από πριν επεξεργαστεί τέτοια σενάρια για να δουν πώς θα χειρίζονταν τέτοιες καταστάσεις για να βγούνε κερδισμένοι και αυτοί που εκ των υστέρων κοιτάνε να κάνουν την κρίση ευκαιρία. Και καλά κάνουν από τη μεριά τους, το μέλλον ανήκει σε αυτόν που το προετοιμάζει.

Το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε; Ο Λουτσιάνο έχει δίκιο, νομίζω το έγραψε κι ο Αγκάμπεν*: πόσο σκατά είναι μια κοινωνία που θέτει τη ζωή πάνω από την ελευθερία. Νομίζω ότι έχουμε αφήσει τον φόβο του θανάτου να εξελιχθεί σε φόβο για την ελευθερία, ενώ η επιλογή είναι η ίδια όπως πάντα: ελευθερία (ζωή) ή θάνατος.

Και για να πηδήξω σ' ένα άλλο θέμα και μ'αυτό να κλείσω: συνωμοσίες φυσικά και υπάρχουν. Υπάρχουν σίγουρα αυτές που καταστρώνω εγώ και οι φίλοι μου. Εμπειρικά αποδεδειγμένο λοιπόν.

 

*Δυστυχώς τον καπηλεύθηκε κι ο Μιχαλολιάκος, κάπου είδα, αλλά να πα'να γαμηθεί αυτός.

από TOUCHING the reality 16/10/2020 2:22 πμ.


Αρχικά, αν (ξανά)κοιτάξει κανείς τα τότε δημοσιεύματα, τα δυτικά μμε και το μεγαλύτερο κομμάτι των δυτικών υπήκοων, καθότι βαθύτατα και υλικότατα ρατσιστές και αντισινιστές, χαίρονταν με "το κακό που βρήκε την κίνα" και όλοι έλεγαν "να ορίστε, αυτοί οι κινέζοι είναι πολύ αδύναμοι, δεν αξίζουν μία", πιθανώς θεωρώντας οτι θα είναι κάτι ανάλογο με όσα είχαμε δει τα προηγούμενα 20 χρόνια για τέτοιες κοινωνικές κατασκευές/διαχειρίσεις "ιών" ή ιών, κλπ. Μπορεί και να το εύχονταν, ελπίζοντας οτι με κάτι τέτοιο θα αποδυναμωθεί η κίνα στον παγκόσμιο εμπορικό, και όχι μόνο, πόλεμο που μαίνεται. Πίστευαν οτι δεν θα τους έρθει κατά δω, όχι στον ίδιο βαθμό σίγουρα, οτι θα είναι πάλι κάτι σαν τη γρίπη των χοίρων, ή των πουλερικών, και όλοι απλά θα σιχτιρίζουν την κίνα.

Ακόμα και οι προσομοιώσεις που έκαναν τα think tanks των δυτικών, πέριξ του Billη-με-τις-θύρες-και-τα-παραθυράκια, σχετικά με μελλοντικό project-ιό που θα σκάσει ή θα το κάνουν να σκάσει, έλεγε λοιπόν το manual οτι ο (Υ)ιός θα σκάσει από λατινοαμέρικα ή μάμα-άφρικα, περιοχές δηλαδή όπου αυτοί έχουν το πάνω χέρι της πάσης φύσεως διαχείρισης. Δεν περίμεναν το project "μεγα-ιός" να "σκάσει" από κίνα μεριά.

Ίσως και επειδή η κίνα δεν είναι τώρα πλέον αυτό που μπορεί να την θεωρούσαν το 2000, όταν οι ίδιοι οι δυτικοί την κάλεσαν και την έβαλαν στον ποε μόνο και μόνο επειδή θεωρούσαν οτι τα κινέζικα προϊόντα θα παραμείνουν τα φτηνά σκουπιδάκια που θα ταϊζουν τους δυτικούς εργάτες τους. Θεώρησαν οτι βρήκαν τον τρόπο να ταϊζουν τσάμπα τους εργάτες τους, και ταυτόχρονα να βγάζουν τρελά κέρδη. Τώρα πλέον η κίνα δεν είναι δεδομένη, δεν είναι του χεριού τους, δεν είναι έτσι όπως πίστευαν το 2000. Και μπορεί να φτιάχνει τεχνολογίες πολύ καλύτερες απ' τις δικές τους (Αν οι δυτικοί "κατσαβιδάκηδες" έγιναν γνωστοί και τρομάρα τους "μοντέλο" επειδή μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια προγραμματάκια τύπου windows, οι κινέζοι τέτοιοι πλέον μπορούν να μετατρέπουν ολόκληρα ξερά χωράφια σε ορυζώνες!) . Και κοινωνικές κατασκευές/μεγα-ιούς, το ίδιο! Οπότε όταν αυτές τις κοινωνικές κατασκευές/μεγαproject τις ξεκινάει ένας κολοσσός πλέον σαν την κίνα, πιθανότατα θα έχει και το πάνω χέρι στην πορεία διαχείρισης τους. Ή τουλάχιστον θα είναι κομματάκι δυσκολότερο το σχέδιο που λέει οτι το manual πρέπει να τρέξει όπως το υπολογίζουν και το επιθυμούν τα δυτικά αφεντικά, και αυτά δηλαδή πέριξ του bill-με-τις-θύρες-και-τα-παράθυρα, aka φαρμακοβιομηχανίες (και οι ασφαλιστικές που πάνε μαζί), εταιρείες πληροφορικής (και οι μπάτσοι που πάνε μαζί), κλπ. κλπ.

Τα κινεζικα αφεντικά και το κράτος που τα εκπροσωπεί, δεν έβαλαν μπροστά μόνο drones, και εφαρμογές υποχρεωτικής ανίχνευσης επαφών. Έβαλαν μπροστά και το να φτιάχνουν ολόκληρα τεράστια νοσοκομεία μέσα σε ελάχιστες μέρες! Αυτό ήταν το επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παραδείγματος που έδωσαν. Και εκεί ήταν που οι δυτικοί άρχισαν να τα χάνουν. Ή να αρχίζουν αναγκαστικά να μεταστρέφουν όλη την φιλολογία που είχαν αναπτύξει τον προηγούμενο καιρό.

Επίσης, η δικιά τους διαχείριση, στην κίνα, είχε και κάτι άλλο που δεν αναφέρεται πιο πάνω. Οτι δεν έκαναν ολικό lockdown. Τα lockdown και οι απαγορεύσεις εκεί ήταν μερικές και εντοπισμένες, τουλάχιστον στην αρχή. Και παράλληλα οι κινέζοι γιατροί έδιναν οδηγίες (σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο) σχετικά με διάφορες γνώσεις που είχαν σχετικά με τον ιό και την πιθανή διαχείριση του. Ακόμα και για παραδοσιακή κινέζικη ιατρική μιλούσαν! Όχι σαν τους δυτικούς που αμέσως είπαν οτι μας σώζει μόνο ΜΕΘ (και καλά...), και εμβόλια mRNA ! Και μάλιστα οι κινέζοι γιατροί στις ανακοινώσεις τους τραβούσαν τα μαλλιά τους με αυτά που έβλεπαν και έκαναν οι δυτικοί. Και επίσης, αυτοί ήταν που άρχισαν να στέλνουν αποστολές σε άλλες χώρες για βοήθεια, όταν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι τρωγόντουσαν μεταξύ τους, ποιος θα καπαρώσει περισσότερες μάσκες, γάντια, και εμβόλια! Αυτοί, οι κινέζοι, μαζί με τους ρώσους και τους κουβανούς ! Αυτό ήταν λοιπόν ένα επίσης σημαντικό κομμάτι του παραδείγματος που έδωσε η κίνα. Ίσως το έκανε απλά και μόνο γεωπολιτικά. Αλλά το έκανε, όμως! Και επίσης, η κίνα ήταν που βγήκε μετά όταν είχε φουντώσει ο "πόλεμος" της κούρσας και της παράνοιας του εμβολίου, και είπε οτι θα το διαθέσει δωρεάν σε όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο! Και όλα αυτά ενώ τα κινεζικα αφεντικά και το κράτος που τα εκπροσωπεί, έχει σίγουρα μεγάλη και μακραίωνη πείρα στη διαχείριση των πληβείων του, και δη των εργατών του, με όρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Στη βίαιη διαχείριση, στην βίαιη πειθάρχηση, κλπ. Στον έλεγχο της ζωής τους όχι μόνο στη δουλειά, αλλά μέχρι και στο σπίτι, και παντού. Παντού, τουλάχιστον σίγουρα πλέον.

Τα κινεζικά αφεντικά και το κράτος που τα εκπροσωπεί, είχαν ζοριστεί, επειδή παρήγαγαν πλέον πάρα μα πάρα πολλά, και δεν μπορούσαν πλέον να τα διαθέσουν για να βγάλουν το κέρδος τους, αφού πλέον έμπαιναν όλο και περισσότεροι δασμοί από πολλά κράτη στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, κυρίως όμως ο μπροστάρης στους δασμούς ήταν οι ηπα. Και σίγουρα δεν ήταν τρελός ο τραμπ που το έκανε, μια βιτρίνα είναι κι αυτός εξάλλου, αλλά ήταν η συνέχεια μιας παγκόσμιας αμερικάνικης πολιτικής δασμών, ανταγωνιστικών υποτιμήσεων νομισμάτων, και διμερών εμπορικών συμφωνιών 40 χρόνων! Οι κινέζοι αφού δοκίμασαν διάφορες εκδοχές ως προς το που να τοποθετήσουν αυτό που έχει ονομαστεί "υπερβάλλουσες παραγωγικές δυνατότητες", δρόμους, γέφυρες, αγωγούς, αεροδρόμια, λιμάνια, σε όλο τον κόσμο, ακόμα και να ρίξουν αυτές τις δυνατότητες στην δικιά τους αγορά με επιδοτήσεις, και μεγάλα δημόσια έργα, αφού τα δοκίμασαν όλα αυτά και έφτασαν στο τέρμα τους, και αφού είδαν και απόειδαν τελικά πως την έχουν δει οι δυτικοί, είπαν να αρχίσουν να τραβάνε μερικά φρένα. Κυρίως φρένα σε ξένες εταιρείες που δούλευαν μέσα στην κίνα.

Το πρόβλημα είναι οτι αυτό που κράτησαν τα δυτικά αφεντικά, ως παράδειγμα, για να ακολουθήσουν και αυτά και να αναπαράγουν, ήταν τα drones, και τα φρένα. Και να προσθέσουν ψεύτικες απειλές με ελεεινά πειραγμένα στατιστικά μοντέλα, μέγα-φόβους με θανατόμετρο όπου σε μια κοινή δεξαμενή βάζουν όσους (λίγους) πεθαίνουν από covid, μαζί με αυτούς (τους περισσότερους) που πεθαίνουν από άλλα αίτια αλλά έτυχε να έχουν περάσει και covid. Εδώ καλά καλά τα πιστοποιητικά θανάτων τα υπογράφουν στο τέλος τέλος άλλοι από τους γιατρούς που είχαν τον ασθενή! Άσε τα μαγειρεμένα νούμερα, και τα ουπς σόρυ λάθος κάναμε τόσες βδομάδες, και τα παιχνίδια που παίζονται με βάση τα νούμερα, πολιτικά, εμπορικά, τουριστικά, ακόμα και στοιχηματικά! Άσε να μην συζητήσουμε για το πως ανιχνεύουν τα τεστ το αν έχεις covid-19, και πόσο. Για να μην πούμε για το κρουσματόμετρο...

Τα δυτικά αφεντικά έπιασαν την ευκαιρία απ' τα μαλλιά. Έτσι, το δικό τους παράδειγμα, ήταν: φόβος και τρόμος στους υπηκόους, και βασικά μέγιστη πειθάρχηση στους εργάτες. Lockdown και απαγορεύσεις ολικές, φρένο στις εισαγωγές, μπας και παλατζάρουν το εμπορικό ισοζύγιο, και καταφέρουν η μισο-χρεοκοπία τους να μην γίνει ολική και τεράστια. Και επί τη ευκαιρία, νέες πειθαρχήσεις, νέοι έλεγχοι του προλεταριάτου, αφού δίνεται απλόχερα η δυνατότητα. Η απαγόρευση αλκοολ πχ, δεν είναι "για να μην γίνεις υγειονομικά ανεύθυνος", αλλά για να μην γίνεις απείθαρχος (πχ δεν πας για δουλειά, ή δεν υποτάσσεσαι στις φοβο-διαταγές τους και κοινωνικοποιείσαι) απέναντι στο ευρύτερο περιβάλλον των αφεντικών γύρω σου τώρα που σε σκίζουν, και φυσικά και για να μην χρειάζεται να κάνουμε τις απαραίτητες εισαγωγές των γούστων σου! Μειώσεις μισθών, για να ρίξουμε το εργατικό κόστος, μπας και γίνουμε ανταγωνιστικότεροι από τους άλλους, γιατί χανόμαστε. Κλπ.

Δηλαδή όοολα αυτά: δεν είναι καμία συνωμοσία.

Το ένα εθνικό αφεντικό (λέγε με κράτος) τρώγεται με το άλλο. Και όλα μαζί σπρώχνονται στην αρένα, ποιο θα παίρνει καλύτερη θέση κάθε φορά. Και περιστασιακά μπορεί να κάνουν κάποια συμμαχία το ένα με το άλλο, εναντίον ενός τρίτου ή και ενός τέταρτου. Αλλά πάντα θέλουν να έχουν μπετοναρισμένη, φοβισμένη, και φτηνή (και έτοιμη για κρέας για κανόνια) την θάλασσα των εργατών που βρίσκονται στην επικράτεια τους.

Δεν είναι αδράνεια. Αμέσως έσπευσαν να πιάσουν την ευκαιρία απ' τα μαλλιά. Πρώτοι-πρώτοι οι πιο χρεωκοπημένοι: οι pigs. Η ιταλία μπροστάρισσα (με μεγάλο παρελθόν "συνωμοσιών": gladio, piazza fontana, κ.α., δλδ με μεγάλο παρελθόν σχεδιασμών του κράτους για κατασκευή γεγονότων προς πειθάρχηση), και καπάκι η χρεωκοπημένη-από-καιρό ελλάδα.

Κι ένα ακόμα για τα γηροκομεία, π.χ.θεσσαλονίκη: τους πήγαιναν με το ζόρι (κρούσμα-ξεκρούσμα) στα νοσοκομεία, όπου σίγουρα δεν πας για ψύλλου πήδημα 80χρονους και 90χρονους. Και επειδή αυτοί σηκώνονταν πότε πότε να περπατήσουν εκεί μέσα, τους έδεσαν στα κρεβάτια τους! Δηλαδή τι άλλο να κάνεις για να τους πεθάνεις... Στην ισπανία είναι πιο γνωστό, αλλά έγινε και σε διάφορες άλλες χώρες: τους κλείδωναν στα γηροκομεία, και τους παρατούσαν όλοι και έφευγαν...

Τώρα φάτε Παρίσι, την πόλη του (ευρωπαϊκού) φωτός, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 ως τις 6 ! Και περιμένετε να δούμε πότε θα αρχίσουν να μας κάνουν και περικοπές ρεύματος για 2,3,5 ώρες την ημέρα...

από ο αρχικός 16/10/2020 3:18 μμ.


"Η ιταλία μπροστάρισσα (με μεγάλο παρελθόν "συνωμοσιών": gladio, piazza fontana, κ.α., δλδ με μεγάλο παρελθόν σχεδιασμών του κράτους για κατασκευή γεγονότων προς πειθάρχηση)"

Στο πλαίσιο της επιχείρησης Gladio της CIA (η οποία είναι μια συνωμοσία από μόνη της), ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970 στην Ιταλία η μυστική εταιρεία P2 ή Propaganda Due, η οποία έφτασε να έχει χιλιάδες μέλη, ανάμεσά τους μέλη της Μεγάλης Ανατολικής Στοάς του Αιγυπτιακού Ελευθεροτεκτονισμού, πολλά μέλη της κυβέρνησης, μέλη της Μαφίας και τον αρχiεπίσκοπό Paul Marcinkus, πρόεδρο της Τράπεζας του Βατικανού. Η p2 κατηγορήθηκε ότι οργάνωσε φασιστικές ομάδες και τη βομβιστική ενέργεια στη Μπολόνια το 1980, ότι εμπλεκόταν σε εμπόριο ναρκωτικών και ότι ευθυνόταν για τεράστια οικονομικά σκάνδαλα. Πολλά μέλη της καταδικάστηκαν και υποτίθεται ότι μετά τις διώξεις διαλύθηκε.

Απλά αναρωτιέμαι γιατί θα έπρεπε να την αποκαλέσουμε "συνωμοσία", με εισαγωγικά, και όχι απλά συνωμοσία, χωρίς εισαγωγικά.

Δηλαδή πόσο πιο συνωμοσία πρέπει να είναι μια συνωμοσία για να της αφαιρέσουμε τα εισαγωγικά;

από Johann Trollmann ο γνωστός μποξέρ 18/10/2020 5:06 μμ.


Υπάρχει μια φήμη οτι στο αιγυπτιακο ελευθεροτεκτονικο ταγμα ήταν και ο Kool Herc και ο Afrikaa Bambaata, άλλωστε σε αυτό μπορεί να βοηθάει και η παρακάτω φωτογραφία:

https://imgix.gizmodo.com.au/content/uploads/sites/2/2016/05/10/l9ifvkccopm9bxqkpdsx.jpg?auto=format&fit=fill&q=65&w=800

που μπορεί κανείς να βρει στο παρακάτω άρθρο:

https://www.gizmodo.com.au/2016/05/that-time-us-republicans-smashed-a-boombox-with-sledgehammers-on-capitol-hill/  .

Για περισσότερες πληροφορίες (και φωτογραφίες) αναζητούμε και διαβάζουμε (και εννοείται κριτικάρουμε) άρθρα γράφοντας : U.S. Japan trade war 1980s .

από άγνωστος κωπηλάτης 19/10/2020 9:03 πμ.


Μπορείς να μας εξηγήσεις τί σχέση έχει με την παρούσα συζήτηση η αλλόκοτη ανάρτησή σου;

Μήπως αντιληφθήκατε ότι στο πεδίο της επιχειρηματολογίας δεν σας παίρνει και αρχίσατε τις τρολιές;


Τα τελευταία σχόλια είναι σαφέστατα: αφήστε οι μεν τις συνωμοσιολογίες και οι δε τη στρατευση με τα κρατικα κελευσματα, και κοιτάχτε την καθημερινότητα και τους εμπορικούς πολέμους των αφεντικών που την καθορίζουν.

Τα ίδια τα αφεντικά χρησιμοποιούν είτε διαταγές και δικαιολογίες, είτε φόβους και συνωμοσιολογίες για να αποκρύψουν την πραγματικότητα, τις πραγματικές σχέσεις, και τις πραγματικές μάχες εξουσίας (εμπορικοί πόλεμοι) που κινούν τον κόσμο κατά ένα μεγάλο ποσοστό. 

Αυτά με τις στοές και τις μυστικές οργανώσεις, τα αφήνουμε στους λιακόπουλους αυτού του κόσμου (που είναι πολλοί, και φαίνεται τους ακολουθούν και οι νιτσεϊκοί που το παίζουν αναρχικοί), και εξηγούμε την ολοφάνερη κίνηση αυτού του κόσμου με τα εργαλεία που έχουμε μάθει, και χρησιμοποιούμε άλλωστε και στην καθημερινή μας ζωή, και δη στην κινηματική! Και μάλιστα όχι όταν σκάσουν τα γεγονότα, δήθεν σαν ανεξήγητα, και δήθεν σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά καθημερινά και από πολύ πριν, καθότι δεν υπάρχουν ανεξήγητα και μυστικοφανή, το rule και το law είναι ένα: το κέρδος. 

Δεν κάνουμε πολιτικοφανή επιχειρηματολογία, όπως κάνεις εσύ με βάση φιλοσοφικά σχήματα (που είναι ανάλογα με τα στατιστικά μοντέλα του imperial college...) , άλλωστε μόνος σου χάωσες τη συζήτηση με το να γράφεις ξανά και ξανά τα ίδια, και μάλιστα να αλλάζεις και ψευδώνυμα, και το κορυφαίο: να σουμάρεις δήθεν τη συζήτηση έτσι όπως σε βολεύει εσένα! 

Εμείς σε αντίθεση με όσους μας κατηγορούν, αναλύουμε καθημερινά το τι συμβαίνει, από τα πριν, μερικές φορές και χρόνια πριν συμβούν αυτά που όλοι τώρα βλέπουν και χάσκουν με το στόμα ανοιχτό, για να αναπαράξουν μετά τις κρατικές προσταγές.

Οι κινήσεις των αφεντικών γίνονται φανερές σε όσους έχουν τα μάτια τους καλά στραμμένα να πιάνουν τις τάσεις που διαφαίνονται από υποτίθεται μικροπράγματα. Καιρό πριν αυτές αποκρυσταλλωθούν και πάρουν την πιο επιθετική τους μορφή. Και το μόνο που κάνει κάποιος που ψάχνει για στοές κλπ, σαν εσένα, είναι να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, εκτός του πραγματικού δηλαδή "γηπέδου".

Και όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν σε δήθεν συζητήσεις σε πληκτρολόγια. Εμείς έχουμε μάθει χρόνια τώρα να τα κάνουμε μέσα σε κινηματικές ομάδες και διαδικασίες, πρόσωπο-με-πρόσωπο. 

Από κει και πέρα, μπορούμε μόνο να μοιράζουμε δημόσια τα αποτελέσματα αυτών των συζητήσεων που κάνουμε, βασικά για τους "ομοίους" μας που μας ενδιαφέρουν, τους εργάτες, ώστε να παίρνουμε το feedback και βασικά την περισσότερη γνώση που έχει το ίδιο το προλεταριάτο, δηλαδή απλά να συμβάλλουμε στην συζήτηση και να ξεστραβωθούμε κι εμείς από την ήδη γνώση που έχει το ίδιο το προλεταριάτο, και όχι τύποι που μιλάνε για στοές και νομίζουν οτι μόνο αυτοί τα ξέρουν όλα...  Και έτσι μπορούμε μόνο να δίνουμε κάποια τροφή για σκέψη σχετικά με τις πραγματικές σχέσεις του πραγματικού κόσμου, του οποίου είμαστε κι εμείς απλά ένα κομμάτι, και μάλιστα το κομμάτι στο οποίο στοχεύει η συσκότιση είτε με μέτρα και φόβους είτε με συνωμοσιολογίες.

Τα 'παμε.

από σχολαστικός 19/10/2020 2:44 μμ.


Εντάξει, σύντροφε χορευτή, οκ με όλα τ'άλλα- όχι πως κατάλαβα τη θέση σου αλλά ... Απλά αυτό μου έχει βγάλει το μάτι:

....Εμείς σε αντίθεση με όσους μας κατηγορούν, αναλύουμε καθημερινά το τι συμβαίνει, από τα πριν, μερικές φορές και χρόνια πριν συμβούν αυτά που όλοι τώρα βλέπουν και χάσκουν με το στόμα ανοιχτό, για να αναπαράξουν μετά τις κρατικές προσταγές....

Στ'αλήθεια, ειλικρινά τώρα, είχες/ είχατε υποψιαστεί ότι θα σταματούσε η οικονομική λειτουργία, το διεθνές εμπόριο, ο τουρισμός; Τέτοια προγνωστική ικανότητα η καθημερινή ανάλυση του τι συμβαίνει; Επίσης, καλά, τα είχατε προβλέψει όλ'αυτά χρόνια πριν και δεν μας είπατε τίποτα για να μας προετοιμάσετε απέναντι στα δόλια σχέδια του κράτους; Αυτό κι αν είναι συνωμοσία!

από ο αρχικός 19/10/2020 4:25 μμ.


"Δεν κάνουμε πολιτικοφανή επιχειρηματολογία, όπως κάνεις εσύ με βάση φιλοσοφικά σχήματα (που είναι ανάλογα με τα στατιστικά μοντέλα του imperial college...) , άλλωστε μόνος σου χάωσες τη συζήτηση με το να γράφεις ξανά και ξανά τα ίδια, και μάλιστα να αλλάζεις και ψευδώνυμα, και το κορυφαίο: να σουμάρεις δήθεν τη συζήτηση έτσι όπως σε βολεύει εσένα!"

Δεν είμαι πολιτικάντης για να με ενδιαφέρει η πολιτική. Επιχειρηματολογώ φιλοσοφικά και ιστορικά με αυστηρή τήρηση των κανόνων της ορθολογικής συζήτησης, όπως οφείλω, κάτι που δεν κάνεις εσύ. Σε τσούζει ε;

Γράφω πολλές φορές τα ίδια για να σας υπενθυμίσω ότι σας έχω αντικρούσει ήδη από την αρχική μου ανάρτηση και ακόμα δεν έχετε καταφέρει να απαντήσετε σε τίποτα.

Ψευδώνυμα αλλάζω διότι βαριέμαι να χρησιμοποιώ συνέχεια το ίδιο όνομα. Έτσι κι αλλιώς σημασία έχουν τα επιχειρήματα, όχι ποιος τα λέει. Πάντως δεν είδα τον κύριο blast να υπογράφει εδώ ως blast.

"Αυτά με τις στοές και τις μυστικές οργανώσεις, τα αφήνουμε στους λιακόπουλους αυτού του κόσμου"

Από τα ιστορικά δεδομένα που έχω παραθέσει, τί ακριβώς αμφισβητείς; Ότι μασονικές στοές έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην Αμερικανική και τη Γαλλική Επανάσταση; Ότι η P2 ήταν συνωμοσία; Ότι μεταξύ των μελών της P2 υπήρχαν και μασόνοι; Ότι η P2 ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση στην Μπολόνια; Αυτά πλέον είναι κοινά αποδεκτές ιστορικές κοινοτυπίες. Αν λοιπόν δεν τα αμφισβητείς, είσαι υποχρεωμένος να συμφωνήσεις ότι συνωμοσίες έχουν ασκήσει επίδραση στην ανθρώπινη ιστορία και ότι, αν θέλουμε να έχουμε καθαρή αντίληψη του κόσμου, δεν μπορούμε να τις αποκλείουμε κατά την εξήγηση κοινωνικών και ιστορικών φαινομένων.

"Εμείς σε αντίθεση με όσους μας κατηγορούν, αναλύουμε καθημερινά το τι συμβαίνει, από τα πριν, μερικές φορές και χρόνια πριν συμβούν αυτά που όλοι τώρα βλέπουν και χάσκουν με το στόμα ανοιχτό, για να αναπαράξουν μετά τις κρατικές προσταγές."

Είσαι απίστευτος! Μεταφυσική να φαν και οι κότες. Ποιοι είστε εσείς;; Έχετε το κληρονομικό χάρισμα;;;

"καθότι δεν υπάρχουν ανεξήγητα και μυστικοφανή, το rule και το law είναι ένα: το κέρδος."

Μυστικά και ψέμματα υπάρχουν σίγουρα, άρα και συνωμοσίες. Εκτός αν είσαι τόσο στην κοσμάρα σου που πιστεύεις ότι όλοι οι παίκτες κινούνται με απόλυτη διαφάνεια. Ανεξήγητο είναι ό,τι δεν έχει εξηγηθεί ακόμα. Στο πλαίσιο τέτοιων εξηγήσεων είναι νόμιμο, όπως έχω ήδη δείξει, να προβάλλουμε και υποθέσεις σχετικές με τη μυστική συνεννόηση και μυστική δράση υποκειμένων, με σκοπό φυσικά το κέρδος και την εξουσία. Είναι τόσο απλό.

Μήπως οι μαρξιστικές καταβολές σας σας εμποδίζουν να δείτε ότι στην ιστορία δεν δρουν μόνο απρόσωπες δυνάμεις σύμφωνα με μια υποτιθέμενη μεταφυσική νομοτέλεια, αλλά και απρόβλεπτοι και χαοτικοί παράγοντες, όπως είναι οι πρωτοβουλίες και οι προβοκάτσιες ομάδων και ατόμων;

"και οι νιτσεϊκοί που το παίζουν αναρχικοί"

Δεν δήλωσα πουθενά αναρχικός αγαπητέ μου. Ούτε νιτσεϊκός, αφού δεν είμαι οπαδός κανενός. Αν πρέπει ντε και καλά να δηλώσω κάτι, είμαι παλιομοδίτης μηδενιστής.

Η μόνη τίμια και αξιοπρεπής στάση είναι να αναγνωρίσετε την ήττα σας και να υποχωρήσετε. Όσο επιμένετε εκτίθεστε.

από Χορευτές απ' το κάτω μπρονξ 19/10/2020 6:46 μμ.


Δεν σταμάτησε "η οικονομική λειτουργία, το διεθνές εμπόριο, ο τουρισμός". Μπήκαν κάποια φρένα, σε συγκεκριμένες περιοχές και τρόπους λειτουργίας του κεφαλαίου. Αλλάζουν, επίσης. Αναπροσαρμόζονται. Μπαίνουν σε λειτουργία καινούρια καλούπια, με βάση τάσεις που ήδη είχαν δει τα αφεντικά, για μεγαλύτερη κερδοφορία. Τάσεις που κατά καιρούς δημοσιοποιούσαν, και έτσι μπορούσαν να είναι εμφανείς σε όποιον παρακολουθούσε, αντί να ψάχνει για τεκτονικές στοές, συνωμοσίες, ή απλά εύκολες εξηγήσεις και μασημένη τροφή . *Ακόμα και η καταστροφή ορισμένων μερίδων των αφεντικών, είναι πολλές φορές αναπόφευκτη συνέπεια των (πολεμικών πολλές φορές) σχεδιασμών εκείνων των κομματιών των αφεντικών που έχουν το πάνω χέρι και σπρώχνουν προς την εκάστοτε Αλλαγή Παραδείγματος, αφού εκεί βλέπουν τον μόνο δρόμο για να συνεχίσουν τα ίδια ποσοστά κέρδους. Οι πόλεμοι (συμπεριλαμβανομένων α και β ππ) είναι τέτοιες καταστροφές κεφαλαίου, μόνο και μόνο για να επωφεληθούν άλλα μερίδια των αφεντικών, ακόμα και μέσα στο ίδιο κράτος (συλλογικό εκφραστή των αφεντικών απέναντι στα άλλα, τα γειτονικά, κλπ). Πχ κλάδος εναντίον κλάδου.

Δημοσιευμένα είναι όλα αυτά, και μοιρασμένα δημόσια, και συζητημένα δημόσια. Εσύ που βόσκεις, τώρα, δεν ξέρω .

Για "απρόσωπες δυνάμεις" ήμαστε οι τελευταίοι να κατηγορήσεις, πάντα ήμασταν κάθετα αντίθετοι, και πάντα λέγαμε οτι μιλάμε για υπαρκτούς ανθρώπους με υπαρκτά συμφέροντα, και πάνω απ' όλα κοινωνικές σχέσεις, aka αφεντικά, μικροαφεντικά, κ.α.  Το δικό σου σχήμα, έστω "φιλοσοφικό" τρομάρα σου, ωστε να προσπαθήσεις να μας εγκλωβίσεις, που λέει οτι είτε απρόσωποι θα είναι οι παράγοντες, είτε θα αναγνωρίσουμε τη δύναμη (πόση; ) πρωτοβουλιών ατόμων που ενεργούν δήθεν αυτόβουλα (παλιά μας το λέγατε "αυθόρμητα"...) όταν κάνουν λέει χαοτικές προβοκάτσιες, είναι απαντημένο από καιρό. Δες απλά την αρχή αυτής της παραγράφου.  *Και στην τελική θα μπορούσες να προσθέτεις πιθανούς παράγοντες στα συνεχόμενα ποστς σου, όχι να αναπαράγεις το πόσο καλά τα λες και πόσο νικητής είσαι. Οι στοές και οι "μυστικές εταιρείες" αλά λιακόπουλος, δεν είναι πιθανοί παράγοντες. Κάπως έτσι καταντήσαν τα μυαλά νιανιά και απλά στο τέλος να αναπαράγουν τις κρατικές προσταγές, γιατί εκεί νιώθουν τουλάχιστον κάποια σιγουριά, τη φτερούγα του κράτους-πατερούλη που θα τους σώσει, ή τουλάχιστον θα τους διορίσει κάπου. 

Εσύ και καλά, σκιαμαχείς και θες να παραδεχτούμε κάποια ήττα. Πάρε λοιπόν την παραδοχή της ήττας μας, και άντε γεια σου και χαρά σου. Ναι λοιπόν είσαι μέγας, και μας κατατρόπωσες. Σταμάτα το όμως εδώ το παιχνιδάκι σου γιατί μας έχει κουράσει, και επίσης έχουν περιγραφτεί παραπάνω οι κίνδυνοι που έχουν οι θέσεις σου για εμάς τους υπόλοιπους στην πραγματική ζωή: (προσπαθείς να) μας κάνεις να φαινόμαστε συνωμοσιολόγοι την ίδια περίοδο που τα αφεντικά ετοιμάζουν ένα ιδιώνυμο για όσους διαφωνούν με όσα λένε και τους ονομάζουν συνωμοσιολόγους. Γιατί τόσα χρόνια που τα λέμε δεν μας έλεγε κανείς συνωμοσιολόγους; επειδή δεν υπήρχε τέτοιο επίδικο...

Έλα σε παρακαλώ, σταμάτα να προσπαθείς με σεντόνια χωρίς νόημα, να έχεις απλά τον τελευταίο λόγο. Οκ, ρε φίλε, νίκησες. Παράτα μας τώρα. Άσε και κανέναν άλλο να πει τίποτα διαφορετικό, κάτι να προσθέσει, στην υπόθεση. Δεν είναι άσπρο-μαύρο. Ούτε θα κερδίσεις κάτι αν αυτο-ανακηρυχτείς σε κάποιου είδους "νικητή". Σίγουρα δεν θα κερδίσουμε κάτι όλοι οι υπόλοιποι. 


Ήρθε τριτοξάδερφος από εξωτερικό Ευρώπη, εγώ ζω στερεά Ελλάδα. Μου λέει να τα πούμε σπίτι του. Του λέω να ρε συ ξάδερφε, ζορίζομαι με τη φάση, κάτσε λίγο σπίτι και βλέπουμε. Αυτά στις αρχές του ιού. Τώρα έχουμε Οκτώβρη. Έχει να μου μιλήσει από τότε. 

Τουτέστιν, οποίος έχει βγάλει το ψεκαστήρα, ας μη βγει σήμερα αύριο και μεθαύριο να ζητήσει παραπάνω στελέχωση για τις ΜΕΘ (βάζουν 1 άτομο οι χιτλερικοί) αντί να παίρνουν 15 χιλιάδες ένστολους. Ούτε να φωνάζουν για τα εμβόλια στο Καρα Τεπέ 

Γιατί εγώ όταν βγαίνω και συζητάω, πρήζω μπάλες, και τα συντρόφια που ντροπιάζουν το υγειονομικό προσωπικό που φωνάζει από το Μάιο, εγώ παρέα δε τα κάνω. Μάλιστα τα έχω χεσμένα αυτά τα συντρόφια και ούτε τους βλέπω και πουθενά.

από ο αρχικός 19/10/2020 9:41 μμ.


Οι απολογητές του υγειινιστικού/ψηφιακού ολοκληρωτισμού ακόμα δεν έχουν καταφέρει να αντικρούσουν ούτε τα επιχειρήματα της αρχικής ανάρτησης ούτε τα επιπλέον επιχειρήματα που προστέθηκαν στη συνέχεια. Αντί να κάτσουν να συζητήσουν ορθολογικά, διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά μου και επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά το ιδεολογικό ποίημά τους, χωρίς να παρέχουν επιχειρήματα υπέρ του, και παράλληλα ρητορεύουν και ειρωνεύονται με υφάκι. Εγώ από την άλλη κάθομαι με υπομονή και αντικρούω ένα-ένα όσα λένε.

Ο τελευταίος συνομιλητής (χορευτής) έσπασε, εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια επιχειρηματολογίας και αφέθηκε πλήρως στη ρητορική και το σαρκασμό. Απαξιώ να του απαντήσω αναλυτικά για χιλιοστή φορά. Είτε δεν καταλαβαίνει λόγω ιδεολογικών παρωπίδων, είτε λόγω χαμηλού πνευματικού επιπέδου, είτε κάνει ότι δεν καταλαβαίνει επειδή έτσι τον συμφέρει, το σίγουρο είναι ότι δεν παίρνει από λόγια.

Όμως τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η νοημοσύνη, όχι η ιδεολογική αποβλάκωση.

ΥΓ1: Χορευτή, ακόμα δεν μας είπες ποιοι είστε "εσείς", τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπείς. Οι χορευτές του Μπρονξ; Οι κορωνοφοβικοί; Εξήγησέ μας.

ΥΓ2: Με αφορμή την αυτοβιογραφική αφήγηση του ΣκηνικοΘυμηθηκα, να πω και εγώ ότι εννοείται πως από την άνοιξη δεν λαμβάνω κανένα μέτρο προστασίας, στα μέσα μεταφοράς έχω κατεβασμένη τη μάσκα για να αναπνέω ελεύθερα, φιλοξενώ άτομα που έρχονται από Γαλλία ή Αγγλία και τα οποία επίσης δεν λαμβάνουν μέτρα και έχω διακόψει κάθε σχέση με κορωνοφοβικούς, διαλύοντας ακόμα και πολυετείς φιλίες. Γιατί έτσι πρέπει. 

από ορεξάτος 20/10/2020 8:22 πμ.


Θα καταδεχτώ να απαντήσω και στον χορευτή, γιατί ξύπνησα ορεξάτος:

-Ενώ ήδη από την αρχική μου ανάρτηση αλλά και στη συνέχεια έχουν διατυπωθεί πολύ συγκεκριμένα επιχειρήματα τα οποία δείχνουν ότι η αρχική ανάρτηση του blast είναι ψευδής και απαντούν σε όλες τις αντιρρήσεις που ακολούθησαν, εσύ δεν τα λαμβάνεις καν υπόψιν και δεν απαντάς σε τίποτα.

-Επιπλέον, προβάλλεις μια σειρά από δικές σου υποθέσεις για την εξήγηση ιστορικών φαινομένων, τις οποίες δεν στηρίζεις πουθενά. Απλά τις ανακοινώνεις και περιμένεις ότι πρέπει να τις δεχτούμε επειδή το λες εσύ.

-Μας λες ότι αυτά είναι δημοσιευμένα, λες και αρκεί να είναι κάτι δημοσιευμένο για να είναι αληθές. Αν υπάρχει δημοσιευμένη αντίκρουση των επιχειρημάτων μου, οφείλεις να με παραπέμψεις σε αυτή, ώστε να την αξιολογήσω και να απαντήσω.

-Διαστρεβλώνεις με χαρακτηριστική χυδαιότητα τα λεγόμενά μου μιλώντας για Λιακόπουλους. Κανείς δεν μίλησε για νεφελίμ και σαυροειδείς εισβολλείς από την τέταρτη διάσταση. Μιλάω με πολύ συγκεκριμένα και ρεαλιστικά ιστορικά παραδείγματα, και αναφέρομαι σε πραγματικές, ιστορικά καταγεγραμμένες συνωμοσίες (CIA, Μασόνοι, Μαφία, P2, εταιρικές συνωμοσίες κτλ). To να μιλάς για Λιακόπουλους είναι ένας εύκολος κουτοπόνηρος τρόπος να συκοφαντείς τους αντιπάλους σου και να κάνεις ότι δεν βλέπεις την ιστορική πραγματικότητα.

-Μιλάς συνέχεια λες και εκπροσωπείς κάποιους, χωρίς ποτέ να μας λες ποιοι είναι αυτοί (οι χορευτές του Μπρονξ; οι κορωνοφοβικοί; οι εχθροί της νοημοσύνης;) και παρουσιάζεις το ζήτημα λες και είναι μια κόντρα ανάμεσα σε εμένα και "όλους τους υπόλοιπους". Λες και είναι a priori δεδομένο ότι όλοι οι αναρχικοί (ή οι "αναρχικοί") συμμερίζονται τις απόψεις σου. Λοιπόν, όσοι και αν είστε, πριν μιλήσετε ξανά για "συνωμοσιολογία" είστε υποχρεωμένοι να αντικρούσετε όσα έχω υποστηρίξει.

Καλύτερα κράτα τις δυνάμεις σου για να αγορεύεις σε κανένα αμφιθέατρο, όπου η ρητορεία, ο πολιτικαντισμός, τα αναρχοένσημα, η μούρη και οι συσχετισμοί δυνάμεων μετράνε περισσότερο από τα επιχειρήματα. Τις ορθολογικές συζητήσεις άστες καλύτερα, δεν το έχεις αγοράκι μου.

από ΣκηνικόΘυμήθηκα 20/10/2020 12:52 μμ.


Επειδή εγώ δηλώνω αναρχικός και όχι μαλάκας -σόρι ΣΟ- και με αδερφή στο ΑΧΕΠΑ κλινικό, παίρνω τα μέτρα μου όπως τα έπαιρνα πάντα όταν κατέβαινα στα σάπια σας αστικά κέντρα που ούτε πάνω από μέρα δε μπορούσα να κάτσω. Και εσύ, να υποθέσω τα μεγάλα σας κτίρια, οι υποδομές σας και η αθηναίζικη κουλτούρα, τώρα δε σου προκαλεί προβλήματα σωστά, δεν είναι φυλακές αυτοκτονίας και ψυχορύπνασης; Δεν είναι ο ιός απότοκος των 5 εκατομμυρίων που έχετε μαζευτεί εκεί μέρα και στα σύγχρονα ευρωπαϊκά σκατό κράτη που μακάρι να γίνονταν μπουρλότο όλα; Εμείς κάποτε λέγαμε ΚΑΙ για υγειονομικές βόμβες στα αστικά κέντρα, ΚΑΙ για αρχιτεκτονική κουλτούρα ΚΑΙ για ρύπανση συνείδησης. Εσένα τώρα που σου χαλάσανε το lifestyle στην Αθήνα και δε μπορείς να κάνεις τη πόζα σου ήρθες να μας τα πεις εδώ. 

.

από @ 20/10/2020 1:01 μμ.


Δεν είμαστε υποχρεωμένοι για τίποτα αρχικέ. Ασχέτως το περιεχόμενο του νήματος, και τα μέτωπα, ότι είναι να συζητηθεί θα συζητηθεί από τις συλλογικότητες.

από συγκινήθηκα 20/10/2020 1:55 μμ.


Αφού το λες έσύ έτσι θα' ναι.

Απο που προκύπτουν όλα αυτά;

Προσωπικά μισώ την Αθήνα και επιθυμώ την ολοκληρωτική καταστροφή της. Αλλά από τα λεγόμενα μου δεν προκύπτει ούτε καν ότι είμαι Αθηναίος.

Η υγειινιστική δυστοπία που ζούμε έρχεται και κάθεται ως επιπλέον εφιάλτης σε αυτή την κόλαση που είναι έτσι κι αλλιώς τα σύγχρονα αστικά κέντρα και το life-style τους. Αλλά και τα χωριά δεν πάνε πίσω.

Σκέφτεσαι καθόλου πριν γράψεις; Πόσο προκατειλημμένος είσαι;

"Εσείς" ποιοι είστε τελικά;


Μια που επιμένει σε επιχειρήματα θεμελιωμένα κάπου- στα γεγονότα ή κάποιες φιλοσοφικές προκείμενες- και μια που χρησιμοποιεί το πρώτο πληθυντικό κατά το δοκούν και για να δώσει λίγο μεγαλείο στις ψυχεδέλειές της, όπως ο σκηνικοθυμήθηκα. Αρκετά άνιση αντιπαράθεση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να καταλήξει σε συμπέρασμα, οι παρανοϊκοί είναι ανίκητοι. 


Βλέπω η συνωμοσιολογία σπάει κόκαλα ακόμη και εδώ μέσα. Επειδή λέει υπάρχουν συνωμοσίες σαν αυτήν της στοάς P2, τότε και η καραντίνα θα πρέπει να επιβλήθηκε από σκοτεινά συνωμοτικά κέντρα ελευθεροκτόνων, ναϊτών, ροδόσταυρων του Ρότσιλντ και δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου. Ευεπίφοροι πάντως στις συνωμοσίες ειναι από ταξική θέση οι μικροαστοί που σαρώνονται από την κρίση. Αυτοί είναι που διαδίδουν αυτές τις βλακείες γιατί πλήττονται πρώτα και κύρια από οριζόντια περιοριστικά μέτρα. Προσέχετε μερικοί, γιατί τους μοιάζετε αρκετά.

Εχουμε εναν κύριο εδώ που μας λέει οτι είναι φιλόσοφος και αναζητά..την αλήθεια. Μα η αναζήτηση της αλήθειας δεν διαχωρίζεται από την αναζήτηση των στοιχείων-γεγονότων για έναν μαχόμενη υλιστή. Εκτός αν ο "φιλόσοφός" μας είναι αγνωστικιστής. Αυτός ο μεγάλος Καντ, πάντα λατρευόταν από την αστική τάξη, γιατί με επιμέλεια αποσπούσε την αντικειμενική πραγματικότητα από την ροή της ιστορίας της ταξικής πάλης. Βλέπω κάποιοι θέλουν να του μοιάσουν.

Ας δούμε λοιπόν τα στοιχεία. Πρώτον, παρεπόμενο της υγειονομικής κρίσης είναι οι απώλειες τρισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς. Πράγμα που σημαίνει ότι οι καπιταλιστές χάνουν πολλά, πάρα πολλά. Παρεπόμενο κάθε κρίσης είναι και η συγχώνευση κεφαλαίων και η μεταφορά τους στα χαρτοφυλάκια των μεγαλύτερων που αντέχουν. Αλλά να μας συμπαθάτε αγαπητοί συνωμοσιολόγοι ,το να μαζεύεις κεφάλαια υποτιμημένα δεν σου εξασφαλίζει περισσότερο κέρδος. Και οι μεγάλοι χάνουν και χάνουν πολλά, πάρα πολλά.

Επειδή, κάποιοι παριστάνετε και τους μαρξίζοντες. Κανένας κεφαλαιοκράτης δεν επεδίωξε ποτέ την οικονομικη κρίση. Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνιστικών και αξεπέραστων αντιφάσεων παραγωγικών σχέσεων και παραγωγικών δυνάμεων στο έδαφος του καπιταλισμού.

Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες. Η συνωμοσία σας δεν φτουράει. Δεν υπάρχει καλύτερος παράδεισος για το κεφάλαιο από την επίπλαστη ευμάρεια του εργάτη, απο το όνειρο της καλύτερης μοτοσυκλέτας, του ταχύτερου αυτοκινήτου, μιας πιο όμορφης συζύγου, σεξουαλικής παρτενέρ κ.ο.κ. Τότε η παραγωγικότητα του εργάτη εργάτη σπαει τα κοντέρ και αβγαταίνει τα κέρδη του κεφαλαίου. Αντιθέτως με τον εφιάλτη της καραντίνας, η παραγωγικότητα του εργάτη και κατ' εξακολούθηση τα κέρδη του κεφαλαίου πέφτουν στα τάρταρα.

 

Ποια είναι η πραγματική "συνωμοσία". Για να ξεμπερδεύουμε με τις μικροαστικές θεωρήσεις, με τους "θεωρητικούς" που ταλανίζονται οντως ανάμεσα στην απόκρυψη των δεινών που φέρει το κεφαλαιοκρατικό σύστημα παραγωγής, και στην υιοθέτηση των παραμυθιών των μικροαστών που καταποντίζονται οικονομικά.

Ας σας διηγηθώ λοιπόν, αφού σας αρέσουν οι ιστορίες, ένα διδακτικό ιστορικό παραμύθι.

Πριν πολλά πολλά χρόνια, περίπου 10.000 και βάλε, ο άνθρωπος δεν είχε ιώσεις. Δεν είχε καν το κοινό κρυολόγημα. Μπορεί να πέθαινε από επιθεση αρκούδας, ενέδρα λιονταριού, από τσίμπημα φιδιού, αλλά όχι από τις ασθένειες που υπέφερε χιλιάδες χρόνια αργότερα (πολιόμυελίτιδα, ανεμοβλογιά, κρολόγημα, γρίπη, κ.ο.κ)

Ο λόγος; Οι ασθένειες αυτές προέρχονται από τα ζώα. Και ο άνθρωπος άρχιζε να δαμάζει τα ζώα και να τα χρησιμοποιεί ως οικόσιτα κατά την ανάπτυξη της γεωργίας πριν 10.000 χρόνια, όταν πρωτοεμφανίζεται και η πρώτη μεγάλη πανδημία σύμφωνα με ιστορικούς, βιολόγους κ.ο.κ

 

Μετά την ανακάλυψη των αντιβιοτικών και των εμβολίων τα λοιμώδη νοσήματα άρχισαν να υποχωρούν σε όλο τον πλανήτη. Μέχρι το 1970 όλοι οι "μεγάλοι" πίστευαν οτι τα λοιμώδη νοσήματα είχαν εξαφανιστεί και ότι μόνο ο καρκίνος, τα καρδιακά κ.α. θα έμεναν. Αλλά φευ, κάτι συνέβη τη δεκαετία του 80, 90 που τα άλλαξε όλα.

Στην πραγματικότητα τα λοιμώδη νοσήματα άρχισαν ξανά να εμφανίζονται με φόρα, με τρομακτική ένταση εκείνη τη δεκαετία.

Ο λόγος είναι ότι η υπερεντατική εκμετάλλευση στην εκτροφή ζώων. Μέχρι το 2010 περίπου το 50% της πρωτεΐνης που καταλανώνει ο πλανήτης προέρχεται από εντατικές κτηντροφικές μονάδες, στοιβάζοντας χιλιάδες κοτόπουλα και χοιρινά μέσα σε εργοστάσια, το ένα πάνω στο άλλο, σε άθλιες συνθήκες που για να επιβιώσουν πρέπει να καταναλώσουν φάρμακα, αντιβιοτικά. Υπολογίζεται οτι τα αντιβιοτικά που καταναλώνουν τα  ζώα αυτά συνολικά είναι πάνω από 3 φορές όσα καταναλώνει συνολικά η ανθρωπότητα.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ

Στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους το κεφάλαιο δημιουργεί τους όρους για την εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων για τα οποία η ανθρωπότητα είναι εντελώς ανυπεράσπιστη. Δεν υπάρχουν εμβόλια, ούτε φάρμακα για την αντιμετώπιση νέων στελεχών ιών, π.χ. το στέλεχος της γρίπης Η5N1 η οποία κατά καιρούς μεταδίδεται στον άνθρπωπο:

https://www.who.int/influenza/human_animal_interface/avian_influenza/h5n1_research/faqs/en/

πλην όμως είναι τόσο θανατηφόρο στον άνθρωπο (60% θνητότητα), που οι φορείς πεθαίνουν ακαριαία και δεν προλαβαίνουν να αναμεταδόσουν.

Μέχρι μια μετάλλαξη να δώσει το κατάλληλο στέλεχος, και τότε ξεχάστε αυτά που ξέρετε για τον κοροναϊό...τότε θα θυμηθούμε την γρίπη του 18...

 

ο νέος κοροναϊός λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μετάλλαξη ενός παθογόνου σε εκτροφεία ζώων της κίνας που η εντατικοποίηση έχει αρχίσει να λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Επειδή κάλιστα το ζώο αυτό μπορεί να ήταν  άγριο μέχρι πολύ πρόσφατα και όχι οικόσιτο ( π.χ. σκύλος racoοn, που εκτρέφεται για τη γούνα του) δεν χρειάζεται να φτάσει η εκτροφή του στην υπερεντατική εκμετάλλευση των πουλερικών για να αρχίσουν οι διαδοχικές μεταλλάξεις και η μεταφορά τους στον άνθρωπο.

Σε ένα τέτοιο ζώο είχε ανιχνευτεί και ο πρώτος SARS, μαζί με την ασιατική μοσχογαλή (αγριόγατα) που εκτρεφόταν μαζικά για μεζές στο πιάτο των κινέζων.

 

Στο ρεζουμέ. Οι συνωμοσιολόγοι είναι η καλύτερη εφεδρεία του κεφαλαίου. Κρύβουν την πραγματική "συνωμοσία" που δεν είναι άλλη από την υπερεντατικοποίηση της εκτροφής, θυσιάζοντας τη δημόσια υγεία στο θεό του κεφαλαίου, που δεν είναι άλλος από ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Ξεχάσατε την νόσο των τρελών αγελάδων, τις διοξίνες στα κοτόπουλα, τόσα και τόσα διατροφικά σκάνδαλα; Ορίστε η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι συνωμοσιολόγοι μας έπεσαν στη φάκα, τρέμουν κι αυτοί σαν τους μικροαστούς που καταρρέουν οικονομικά και μας μιλάνε για τον κακό τον...Ρότσιλντ.

Ισως ο τελευταίος να έχει μετοχές στα εκτροφεία που μεταλλάσσονται οι ιοί, πλην όμως, εσείς με τις βλακείες που γράφετε τον απενεχοποιείτε.Και ο Ρότσιλντ και ο κάθε Ρότσιλντ που τα κονομάει απολαμβάνει τα συνωμοσιολογικά χαϊβάνια που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τον βασικό του εχθρό, με θεωρίες συνωμοσίας.

 

Κατακλείδα; Ειναι τυχαίο, ότι πέσατε στη φάκα, όσοι πέσατε; Οχι βέβαια. Βλέπετε ο μικροαστικός σεκταρισμός κοντόθωρων και μυωπικών πολιτικά ανθρώπων εδώ πληρώνεται. Αντι να μελετήσουν την ιστορία, την επιδημιολογία, τη βιολογία, την επιστημονική γνώση που υπάρχει εδώ και δεκαετίες, καταφεύγουν στα "εύκολα" παραμύθια των μικροαστών. 

Τώρα βγαίνουν με αφίσες και βρίζουν τους... γιατρούς. Εκεί κατάντησαν. Ηταν σχεδόν ντετερμινιστικό το έσχατο μονοπάτι που επέλεξαν. Ας το συνεχίσουν. Ετσι ακομη περισσότερος κόσμος θα απομακρύνεται από αυτούς από αηδία.

από ουφ 20/10/2020 4:33 μμ.


"Επειδή λέει υπάρχουν συνωμοσίες σαν αυτήν της στοάς P2, τότε και η καραντίνα θα πρέπει να επιβλήθηκε από σκοτεινά συνωμοτικά κέντρα ελευθεροκτόνων, ναϊτών, ροδόσταυρων του Ρότσιλντ και δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου."

Αγαπητέ διαστρεβλωτή, αν είχες διαβάσει τη συζήτηση θα ήξερες ότι ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Αυτό που ειπώθηκε, επανειλημμένα και με πολλούς τρόπους για να καταλάβουν και οι χαζούληδες, είναι το εξής:

Η συνωμοσία (μυστική συνενόηση και δράση υποκειμένων με συμφέροντα) είναι ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο και πολλά ιστορικά γεγονότα έχουν ήδη εξηγηθεί ως προϊόντα συνωμοσίας. Δόθηκαν πολλά ιστορικά παραδείγματα. Επομένως, κατά την εξήγηση ιστορικών και κοινωνικών φαινομένων δεν μπορούμε να αποκλείουμε a priori την υπόθεση ότι, μεταξύ άλλων παραγόντων, κάποιοι έχουν συνωμοτήσει. Στην περίπτωση της φετινής γρίπης είναι εύλογη η υπόθεση ότι συγκεκριμένα συμφέροντα (εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας και φαρμακοβιομηχανίες) συνωμότησαν με τον ΠΟΥ και μεγάλα ΜΜΕ, αν μη τι άλλο για να παραφουσκώσουν ένα ζήτημα που ειδάλλως θα περνούσε απαρατήρητο, όπως πέρασε απαρατήρητο το 1957-8 και το 1968.

"Πρώτον, παρεπόμενο της υγειονομικής κρίσης είναι οι απώλειες τρισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς. Πράγμα που σημαίνει ότι οι καπιταλιστές χάνουν πολλά, πάρα πολλά."

Έχει ήδη απαντηθεί στην παρατήρηση ΙΙ της αρχικής ανάρτησης, όπως όφειλες να γνωρίζεις.

Μάθε λοιπόν πρώτα να διαβάζεις και μετά ξαναέλα για να μας πεις την αποψάρα σου.

από αδερφός μαρξ 20/10/2020 5:10 μμ.


Δεν είναι αλήθεια ότι όλοι οι μεγάλοι χάνουν. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Μπέζος (όχι ο γιάννης, ο άμαζον) έχει χεστεί στα φράγκα- κανονικά και με το νόμο και δεν μιλάμε για... υποτιμημένα κεφάλαια- ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στο αντισυνωμοσιολογικό "ακρο"αριστερό λεξικό. Ο Γκέιτς, ο Ζούκερμπεργκ και οι της 'νέας' οικονομίας ζούνε τα πιο τρελά τους όνειρα αν μιλάμε για κέρδη (αλλα και για δύναμη/εξουσία, που ΔΕΝ είναι το ίδιο με τα λεφτά).Όλοι οι gatekeepers του νέου κόσμου- microsoft, google, amazon, που ήδη ήταν εταιρείες τρισεκατομμυρίων, κερδίζουν πέρα από κάθε πρόβλεψη. Φυσικά, κάποιοι άλλοι δεινόσαυροι της παλιάς οικονομίας χάνουν- μεταξύ αυτών πετρελαϊκές σαν τις Shell & BP (που a propos έτσι κι αλλιώς δέχονταν πιέσεις λόγω κλιματικής αλλαγής και σχετικών πολιτικών)..

Παρατηρώ λοιπόν ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστών και του μοντέλου οικονομίας τώρα δεν χωράει στην ανάλυση, αλλά μετά μπορεί και να χωρέσει- πού ξέρεις- από μπαλώματα άλλο τίποτα αυτή η τρομερή "ακρο"αριστερή ιδεολογία. Εδώ χώρεσε η όμορφη σύζυγος και σεξουαλική παρτενέρ ως καπιταλιστική παραμύθα στο άνωθεν ακρο"αριστερο διήγημα ανώνυμου  μαχόμενου υλιστή...

Έχω κι άλλα να πω, αλλά δεν βαστώ να τα βάλω με "ακρο"αριστερούς και ειδικά αυτούς που τάχα μου επιστημονικά αποδίδουν τα κακά της μοίρας μας στα αντιβιωτικά και στην ...κτηνοτροφία (παρεμπιπτόντως, καθόλου συνωμοσιολογικό αυτά ε;)- ο γιατρός μου έχει πει να αποφεύγω την απόλυτη βαρεμάρα.

από ακροαριστερός αντι-συνωμοσιολόγος 20/10/2020 5:55 μμ.


είναι ότι παρουσιάζοντας και ως θεωρητικοί....με αξιώσεις ανάλυσης. Γελάει ο ντουνιάς.

Το λοκντάουν επιβλήθηκε για έναν πολυ πράκτικό λόγο.

Ενα νέο παθογόνο που η θνητότητά του έχει πλέον "κλειδώσει" στο 0.8%~0.9% (αξιόπιστες δημοσιεύσεις για ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία συντείνουν σε αυτά τα νούμερα) , τουτέστιν 1 στους 100 περίπου νοσούντες πεθαινει, μεταδίδεται μέσω του αέρα με τρομακτική ταχύτητα, εφάμιλλης της γρίπης. Μόνο που η γρίπη δεν έχει την ίδια θνητότητα, αλλά 0.05%. Θυμίζω απλώς οτι συνωμοσιολόγοι προφεσόροι της κακιάς ώρας σαν των Ιωαννίδη, που υποτιμούσαν την θνητότητα του κοροναϊού, εμφανίζοντας με γελοίες αναλύσεις εκατομμύρια ανύπαρκτους ασυμπτωματικούς, προέβλεπαν στις 6 Απρίλη 40.000 νεκρούς από κοροναϊό στις ΗΠΑ, και εχουμε φτάσει ήδη στους 220.000.

Χωρίς φάρμακα και εμβόλιο, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης ενός νέου νοσήματος ειναι η λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, η επιθετική ιχνηλάτηση  και το μαζικό τέστιγκ για τον εντοπισμό των νοσούντων και την απομόνωσή τους, καθώς και τον εντοπισμό των επαφών τους πριν προλάβουν να το μεταδόσουν παραπέρα. Αυτά είναι βασικά μέτρα που μπορεί να βρείς στο πιο απαρχαιωμένο εγχειρίδιο επιδημιολογίας που υπάρχει από τη δεκαετία του είκοσι και του τριάντα για την καταπολέμηση του τυφοειδούς πυρετού και της γρίπης από την καπιταλιστική Νέα Υόρκη μέχρι τη σοβετική Μόσχα.

Οι δυτικές καπιταλιστικά αναπτυγμένες χώρες είχαν εγκαταλείψει πλήρως τις δαπάνες στη πρόληψη και καταπολέμηση των νέων παθογόνων. Για δεκαετίες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εντακτική υπερεκμετάλλευση των ζώων, φοβούμενοι ξέσπασμα φονικής γρίπης, και γιατους δεκάδες νέους ιούς που ξεπηδούσαν από τα ζώα, SARS, MERS, EBOLA,

οι κυβερνήσεις ομως επιδεικτικά έκαναν την πάπια.

Ειπαμε οι κυβερνήσεις υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Γι αυτό και δεν είχαν ούτε μάσκες, ούτε καν μπορούσαν ή ήθελαν να προσανατολίσουν την παραγωγή τους στη παραγωγή μασκών. Οσο για τα αντιδραστήρια για μοριακά τεστ, αυτά εξαντλήθηκαν τις πρώτες βδομάδες, χάνοντας έτσι την ιχνηλάτηση. Για να έχουν αρκετά αντιδραστήρια έπρεπε να πληρώσουν εξειδικευμένους βιολόγους και να προμηθευτούν κατάλληλα βιολογικά εργαστήρια να παράγουν αντιδραστήρια.

Ο μόνος τρόπος λοιπόν να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της νόσου ήταν το λοκντάουν. Αλλά και αυτό επιβλήθηκε με δισταγμούς, με εγκληματική καθυστερηση για να πλήξουν όσο δυνατόν λιγότερο τα κέρδη του κεφαλαίου. ΑΡχικά πίστευαν ότι η Κίνα και οι όμορες χώρες θα αντιμετώπιζαν τον SARS-COV-2,όπως αντιμετώπισαν τον SARS-COV-1, έτσι δεν θα υπήρχε πανδημία.. ΚΑθησύχαζαν εγκληματικά τους λαούς τους, άφηναν τα σύνορα ανοιχτά μην πειράξουν τον χειμερινό τουρισμό. Δεκάδες εστίες μετάδοσης ξεσπούσαν στην Ευρώπη όλο τον Δεκέμβρη και εκατοντάδες και χιλιάδες τον Γενάρη, αλυσίδες υπερμετάδοσης εμφανίζονταν από τα σαλέ της Ελβετίας μέχρι το Μιλάνο που συνδεόταν με απευθείας πτήσεις από την Ουχάν και χιλιάδες κινέζοι ή ευρωπαίοι που βρίσκονταν στη Κίνα μετέφεραν τον ιό τα Χριστούγεννα σε πληθώρα εμπορικών εκδηλώσεων.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΩΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΟΛΙΓΩΡΗΣΑΝ. ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ. Επαιξαν τη δημόσια υγεία στα ζάρια.

Μέχρι που ένα δίκτυο υπερμεταδοτών άρχισε να σχηματίζεται απ άκρου σε άκρο σε όλο τον ιταλικό Βορρά και να εξολοθρεύει εκατοντάδες ιταλούς ηλικιωμένους. Ακόμη και τότε η αστική προπαγάνδα ωρυόταν, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον "γηρασμένο" πληθυσμό της Ιταλίας.! Αυτές τις ψευτιές έλεγαν για να καθυστερήσουν να πάρουν μέτρα. ΟΤαν είδαν οτι οι εντακτικές πλημύρριζαν και το σύστημα υγείας κατέρρεε, αναγκάστηκαν να πάρουν κι αυτοί μέτρα, όπως πήρε η Κίνα.

Η διαφορά στους νεκρούς, έχει μια εξήγηση και μόνο. Η διασπορά του ιού στις χώρες με λιγότερα θύματα ήταν απλώς μικρότερη οταν πάρθηκαν τα μέτρα. Επομένως, παρότι σχεδόν όλοι πήραν τα μέτρα ταυτόχρονα, τα μέτρα παίρνονταν σε καταλληλότερο χρόνο για τις χώρες που είχαν μικρότερη διασπορά, π.χ. γιατι είχαν ελάχιστες ή καθόλου πτήσεις με το Ουχάν, την βόρεια Ιταλία, την Κεντρική Ευρώπη ή την Αγγλία. Ακόμη και η Γερμανία είχε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία γιατί είχε μικρότερη διασπορά όταν επέβαλε την καραντίνα. Το παραδέχονται πλέον κορυφαίοι επιδημιολόγοι της.

Και όσοι θυμούνται τι έλεγε η δυτική αστική προπαγάνδα για τη Κίνα το Δεκέμβρη, θυμούνται πολύ καλά ότι κατηγορούσαν το κινεζικό καθεστώς για μεσαιωνικά μέτρα που πήρε γιατί η Ουχάν υποτίθεται ήταν μια υποανάπτυκτη πολιτεία. Η αλήθεια είναι ότι η εξάπλωση του ιού είχε εκτιναχτεί, και όταν οι κινέζοι επικεφαλής  κατάλαβαν οτι επρόκειτο για νέο παθογόνο και οχι ξέσπασμα γρίπης, επέβαλαν λοκντάουν.

Αντιθέτως, οι χώρες που είχαν υποστεί τα οικονομικά δεινά του πρώτου SARS, αναγκάστηκαν να πάρουν τα μέτρα τους ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Εκαναν ξανά την επιδημιολογία και την ιολογία βασικά μαθήματα απορροφώντας ειδικευμένους στον κρατικό μηχανισμό καταπολέμησης λοιμωδών νοσημάτων, ήταν σε θέση να παράγουν μόνοι τους μαζικά αντιδραστήρια για μοριακή διάγνωση και βέβαια είχαν δική τους έτοιμη παραγωγή για μάσκες. Είχαν διαμορφώσει έτσι τα νοσοκομεία τους, ακόμη και τα σχολεία τους για να μπορούν να λειτουργούν με τις λιγόετερες επιμολύνσεις εντός τους. Και έτσι κατάφεραν πολύ καλύτερα να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της ασθένειας, που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην Κίνα. Το χρονικό περιθώριο που είχαν το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο με ιχνηλάτηση και τεστιγκ και κλείνοντας τα σύνορα, πολύ πριν ο ΠΟΥ κηρύξει πανδημία, πράγμα που έκανε στις 11 Μάρτη, 3 μέρες μετά το λοκντάουν στην Ιταλία.

υγ: τώρα συνωμοσιολόγοι καταλαβαίνετε επιτέλους οτι ο Γκέϊτς δεν ήταν ο μόνος που το 2015 έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για αερογενές νόσημα, εφάμιλλο της γρίπης του 18. Ακόμη και αυτό το συνωμοσιολογικό παραμύθι, ότι ο Γκέϊτς έφτιαξε τον ιο για να πουλήσει εμβόλια, το χάψατε. Ο Γκέϊτς έκανε μια επένδυση έχοντας τα δεδομένα για τα οποία εσείς δεν έχετε ιδέα . Οτι θα σκάσουν με μεγάλη πιθανότητα λοιμώδη νοσήματα τα επόμενα χρόνια, Και τώρα αυτή η επένδυση αποδίδει συνωμοσιολογικά χαϊβάνια.

υγ2: αφιερωμένο στους μυωπικούς σεκταριστές, και σε όσους τσίμπησαν περί "βιοπολιτικής" και άλλων ευτράπελων.

από υπομονή 20/10/2020 6:13 μμ.


Πρώτον, όλα αυτά που λες είναι συμβατά με την ιδέα ότι συγκεκριμένα συμφέροντα, που ωφελούνται εξαιρετικά από την κατάσταση, συνωμότησαν για να παραφουσκώσουν το ζήτημα. Και φυσικά αδυνατούν να αποκλείσουν a priori κάθε υπόθεση περί συνωμοσίας.

Δεύτερον, πώς εξηγείς ότι δεν είχαμε την ίδια υστερία το 57-58 και το 68;

Τρίτον, όπως έχει ήδη υποστηριχθεί στην παρατήρηση IV της αρχικής ανάρτησης, αλλά και μετέπειτα, όσο επικίνδυνος και αν είναι ο ιός, αυτό δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκην ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα. Αυτό εξαρτάται από υποκειμενικούς αξιακούς παράγοντες.

Τέταρτον, μέσα στη φούρια σου να μας φλομώσεις με τις αναλυσάρες σου, μάλλον δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις τις δύο αναρτήσεις που ήρθαν μετά την πρώτη σου ανάρτηση. Διάβασέ τις και μετά μιλάμε.

από ΜΑΥΡΟΣ_ΓΑΤΟΣ 20/10/2020 6:45 μμ.


Ρε πάψτε να απαντάτε, ένας είναι με καμία 10αρια ψευδώνυμα.

από ακροαριστερός αντι-συνωμοσιολόγος 20/10/2020 7:43 μμ.


η θνητότητα και στις δυο περιπτώσεις ήταν περίπου 0.2~0.3%. Καμία σχέση με τη θνητότητα του κοροναϊού, που μέχρι σήμερα τα νούμερά της κλειδώνουν στο 0.8%~0.9%. Οταν πάρθηκε το λοκντάουν στη Κίνα η θνητότητα εμφανιζόταν 2%. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΘΗΚΕ ΤΟ ΛΟΚ-ΝΤΑΟΥΝ ΑΚΑΡΙΑΙΑ μόλις διαγνώστηκε η ύπαρξη νέου ιού και η εξάπλωσή του στον πληθυσμό.  Τότε υπήρχαν αρκετοί φορείς που δεν είχαν εντοπιστεί, είτε γιατί ήταν ήπια συμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί-προσυμπτωματικοί,  αλλά αυτοί ήταν τουλάχιστον οι διπλάσιοι, 12.000 δηλαδή, από τους 6.000 που εμφανίζονταν ως επίσημο νούμερο κρουσμάτων, όχι 60.000.

Και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο δεύτερο κύμα, στο χειμερινό κύμα της εξάπλωσης του ιού. Αρκεί μόνο να εξετάσει κανείς την περίπτωση της Αργεντινής, χώρα του νότιου ημισφαιρίου. Από το θέρος πέρασε απότομα στο χειμώνα με διαρκές λοκντάουν, από μέσα Μάρτη μέχρι τον Σεπτέμβρη.Τα νούμερα των πραγματικών νεκρών τον κοροναϊό είναι υποτιμημένα σε όλες τις χώρες της Νότιας Αμερικής. Και ο καθένας το καταλαβαίνει αρκεί να κάνει συγκρίσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και βέβαια να λάβει ως δεδομένα τις ευνοϊκότερες συνθήκες μετάδοσης το υιού σε αυτές τις χώρες, πρώτα απ όλα λόγω χαμηλής θερμοκρασίας (νότιο ημισφαίριο γαρ). Επιπρόσθετα, η Αργεντινή δεν είναι αραιοκατοικημένη στο Μπουένος Αϊρες, στη ζώνη του παρατεταμένου λοκντάουν από Μάρτη μέχρι Σεπτέμβρη.

Η Κίνα σταμάτησε την εξάπλωση μες στο χειμώνα με πολύ άγριο λοκντάουν. Σχηματίστηκαν στρατόπεδα όπου μεταφέρονταν όλοι οι φορείς της νόσου. Τους άρπαζαν από τα σπίτια τους και τους έκλειναν σε αυτά για να τους επιτηρούν. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το χειμώνα.

Οσοι ταλαντεύονται λοιπόν ακόμη ας κόψουν τις συνωμοσιολογίες και ας σοβαρευτού, ας αφήσουν τους συνωμοσιολόγους-κήρυκες  να γίνουν οι καλύτερες θεραπαινίδες του κεφαλαίου που θα επιβάλλει παντού ως το δυνατόν τα λιγότερα περιοριστικά μέτρα, εκτινάσσοντας τους νεκρούς σε κάθε χώρα, για να μην πλήττονται τα κέρδη του.

Η μεγαλύτερη θνητότητα γρίπης που έχει καταγραφεί ιστορικά από το 1900 είναι αυτή της λεγόμενης "ισπανικής" γρίπης του 1918: 2%


Ακροαριστερέ , καταρχάς έπρεπε να γράψεις κομμουνιστής και όχι ακροαριστερός που φανερώνει πολιτική σέχτα, μια χαρά συνεπής κομμουνιστής μοιάζεις από αυτά που γράφεις. Για μένα το θέμα δεν είναι η μικροαστική απόκλιση που είναι φαινόμενο που παρουσιάζουν διάφοροι ριζοσπαστικοί χώροι χρόνια τώρα. Το πρόβλημα είναι όταν συμπράττει η μικροαστική απόκλιση και ανάλυση με την ακροδεξιά ανάλυση. Ας πάρουμε τις μάσκες. Μάσκες πριν γίνουν υποχρεωτικές και πριν γίνει και καραντίνα όταν ήμασταν στις αρχές φορούσαν κυρίως μετανάστες στα τρόλεϊ , λεωφορεία και κάποιοι ηλικιωμένοι έλληνες. Η πλειοψηφία στην αρχή που φορούσε μάσκες ήταν μετανάστες γιατί φοβόντουσαν ή και είχαν επίγνωση ότι δεν θα έχουν περίθαλψη από το ελληνικό κράτος. Σε εκείνη την περίοδο που ήταν αρχή και έβλεπες στα λεωφορεία, στην Πατησίων , στην Αχαρνών ότι πληβειακά στρώματα έχουν αρχίσει και κάνουν χρήση μάσκας οι αυτόνομοι έβγαλαν αντιπρολεταριακή και με ακροδεξιά χαρακτηριστικά αφίσα <μάσκα να φορέσουν οι ρουφιάνοι>. Σε εκείνη την περίοδο ακόμα και το κράτος, η κυβέρνηση έλεγε οι υγιείς δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκα, δεν προωθούσε χρήση μάσκας. Η κανονική ακροδεξιά η εκκλησία παρουσιάζουν την μάσκα ως κίνδυνο εξισλαμισμού, αυτό είναι άλλωστε και σήμερα το επιχείρημα γι αυτό πολλοί παπάδες δεν φοράνε μάσκα. Ξέρω ανθρώπους που πάνε κάθε Κυριακή εκκλησία και ξέρω καλά τα επιχειρήματα. Θεωρούν τη μάσκα μπούργκα, μαντήλα, μουσουλμανική πρακτική. Αυτό όμως που λένε οι ακροδεξιοί, οι φανατικοί χριστιανοί ότι είναι μεταμφίεση το λένε και οι αυτόνομοι με άλλη ανάλυση αλλά με κοινή δημιουργία μίας φασιστικής και διαχωριστικής γραμμής. Αυτοί που δεν φοράνε μάσκα είναι οι πραγματικοί έλληνες, χριστιανοί, αυτόνομοι, όσοι φοράνε μάσκα είναι μουσουλμάνοι, ενσωματωμένοι, ρουφιάνοι. Μία κοινή ακροδεξιά ατζέντα με διαφορετικό πλασάρισμα. Μετά από κάποιο καιρό όταν οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές στα σχολεία, κάποια παιδιά μπορεί να τις φοράνε. Αυτά θα είναι παιδιά φτωχών οικογενειών και μεταναστών που έχουν περιορισμένη ή και καθόλου πρόσβαση σε δομές υγείας. Τότε αυτός ο διαχωρισμός στον οποίο συμμετείχαν ενεργά οι αυτόνομοι θα πάρει και μορφές μπούλιγκ όπου μαθητές θα κοροϊδεύουν άλλους μαθητές για ρουφιάνους, για μουσουλμάνους και όπου μπορεί να φθάσει ο κοινωνικός εκφασισμός. Συνεπώς δεν είναι ο μικροαστισμός το πρόβλημα, ούτε ότι βρίζουν τους γιατρούς. Το πρόβλημα είναι η υποτίμηση του απλού κόσμου, ο διαχωρισμός σε έξυπνους και βλάκες, σε ρουφιάνους και μη ρουφιάνους με βάση την αυτόνομη ντιρεκτίβα, είναι η σύμπραξη με την ακροδεξιά είναι η ακροδεξιά ρητορική. Αυτό είναι το μέγα θέμα.

από μας τελειωνει ο καπιταλισμος και τι θα κανουμε... 21/10/2020 1:11 πμ.


ακροαριστερε αντι-συνομοσιολογε, τα νουμερα ειναι διαφορετικά:

η θνητοτητα της γριπης ειναι μεταξύ 0,2-0,5% αναλογα με την παραλλαγή του ιου.

Στην κορόνα κυμαίνεται μεταξύ 3-10% ανάλογα με την χώρα, και με τα μετρα που εχει παρει.

Η διαφορα μεταξύ γριπης και κορόνας είναι ποιοτική, καμια σύγκριση ουτε με την γριπη του 18.

Λοιπον: ο ιος της γριπης μεταδιδεται εφοσον νοσησει ο φορεας. Δηλ. θεωρητικά απο τα 500.000.000 της ευρώπης θα μπορουσαν να νοσησουν και οι 500.000.000 και να υπάρξουν μεχρι 2.500.000 νεκροί. Αλλα βέβαια αμα τους βαζαμε ολους μαζι, δηλ. να πηγαιναν οι υγιείς στα νοσοκομεία ή στα σπιτια των νοσουντων να κολλησουν. Αυτο δεν γινεται, και πρακτικα οι νεκροι είναι πολυ λιγοτεροι. Οταν ξεπεραστει η νοσο, δεν ξανακολλας τον ιδια περιοδο και δεν εχεις και αλλες συνεπειες. Δηλ. η διαδοση μπλοκαρεται κοινωνικα.

Στην κορονα διδιδεται ο ιος χωρις να εκδηλωθει. Θεωρητικα και πρακτικα μπορουν να κολλησουν κορόνα και τα 500 εκτ. της ευρωπης. Δηλ. θεωρητικα και πρακτικα οι νεκροί μπορουν να ανελθουν από 15.000.000 (3%) μεχρι 50.000.000 (10%). Μπορει βεβαια να νοσησει κανεις πολλες φορες σε μια περιοδο, και παντα αφήνει κατι υπολοιπο. Δηλαδη η διαδοση μεγαλωνει ακριβως λογω της κοινωνικοτητας. 

Οσο για το εμβολιο: στρατηγικα χαρτια που βγηκαν στη δημοσιοτητα, γραφουν οτι και με το εμβολιο θα πρεπει να συνεχιστουν τα μετρα. Και του χρονου τα ιδια και του παραχρονου...

 

υγ.

Επισης λεγεται οτι στην Γαλια ο κοσμος αγοραζε μαζικα προφυλακτικα, ενω στην Γερμανια κολοχαρτα. Χρυσες δουλιες και ποσοστα κερδους μεγαλυτερα απο αυτα των ψηφιακων εταιριων.

από ακροαριστερός αντι-συνωμοσιολόγος 21/10/2020 11:34 πμ.


αναφέρομαι στο ποσοστό θνητότητας στο σύνολο του πληθυσμού των νοσούντων. Αυτό δεν βγαίνει εύκολα για κάθε χώρα. Πρέπει να πας σε χώρες που ο επιδημιολογικός κύκλος ήταν σχεδόν πλήρης,  π.χ Γαλλία, ΗΠΑ, ΙΣπανία, Μεγάλη Βρετανία με πάρα πολλούς νεκρούς και πάρα πολλά κρούσματα. Δεν μπορείς να βγάλεις συμεράσμα από Κίνα ή Βαλκάνια.

Επιπλέον, μη ξεχνάς ότι δεν καταγράφονται όλοι οι ασυμπτωματικοι ή και συμπτωματικοί. Απλώς οι τελευταίοι δεν είναι δεκαπλάσιοι από τα καταγεγραμμένα κρούσματα σε χώρες που έχουν τέστιγκ.

Η εποχική γρίπη στις ΗΠΑ από Οκτώβρη του 19 μέχρι Μάρτη του 20 σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ειχε 0.05% θνητότητα. 5 στους 10.000, ο κορόνα έχει ήδη 1 στους 100 από Μάρτη μέχρι Ιούνη και αυτό ειναι τεράστιο νούμερο. Δες μια αναγωγή στον πληθυσμό της ελλάδας να καταλάβεις τι σημαίνει.

0.1-0.3% κυμαινόταν η θνητότητα των στελεχών της ασιατικής γρίπης του 57 και του 68 που ήταν πολύ ισχυρή σε σχέση με την εποχική γρίπη, αλλά και πάλι σχεδόν μια τάξη μεγέθους κάτω από τη θνητότητα του κοροναϊού

2% υπολογίζεται η θνητότητα της ισπανικής γρίπης του 1918, που ήταν και η μεγαλύτερη.

 

υγ: ".":-), μου αρέσει ο γαλικός όρος (ακροαριστερός)..."εμπειρικέ" μου κομμουνιστή. Τους χαιρετισμούς μου :-)

υγ2: μπα κανένας καπιταλισμός δεν μας τελειώνει.

από ακροαριστερός αντι-συνωμοσιολόγος 21/10/2020 12:32 μμ.


όσον αφορά την έναρξη της μετάδοσης συμπεριφέρεται ακριβώς όπως η γρίπη. Γι αυτό και άρχισαν το λοκντάουν στη Κίνα. Aρκει ο πρώτος πονόλαιμος και η έναρξη της μόλυνσης στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, τότε αρχίζει η μετάδοση, τις πρώτες 3 μέρες που έχεις τσιμπήσει τον ιό, χωρίς να έχεις καν πυρετό. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τη γρίπη, απλώς η γρίπη έχει πολύ μικρότερη θνητότητα 20 φορές κάτω.

ο πρώτος SARS δεν μεταδιδόταν έτσι. Μεταδιδόταν αφού η μόλυνση των κυττάρων συνέβαινε στους πνεύμονες. Οταν ο ιός δηλαδή πολλαπλασιαζόταν μαζικά στους πνεύμονες και είχες σημαντικά συμπτώματα,πέραν του πυρετού. Αρχιζες να βήχεις και τότε μετέδιδες τον ιό. επειδή ομως ήταν βαριά τα συμπτώματα, κλεινόσουν σπίτι, ή εύκολα σε εντόπιζαν με θερμομέτρηση.

Οι επιδημιολόγοι ΠΑΝΤΟΥ υποτιμούσαν τα ευρήματα που εμφανιζονταν στη Κίνα εξαρχής, ότι υπήρχε μετάδοση τις πρώτες 3 μέρες μετά την επιμόλυνση. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος, δεν ήθελαν να κλείσουν τα σύνορα και να πλήξουν το εμπόριο και τον τουρισμό.

Ο Κριστιάν ΝΤρόστνεν, γερμανός επιδημιολόγος επικεφαλής του Σαριτε, ο τύπος που έφτιαξε το πρώτο αξιόπιστο τεστ μοριακής διάγνωσης για τον SARS-COV-2, το τεστ που ακολουθει σήμερα όλη η ανθρωπότητα μέσω ΠΟΥ (την ακολουθία που έδωσε για τον εντοπισμό) αντίστοιχος του "τσιόδρα" στη διαχείριση της πανδημίας εκμέρους του γερμανικού κράτους, αναφέρεται σε αυτά τα στοιχεία τέλη Γενάρη σε δημόσιά του συνέντευξη στη γερμανική τηλεόραση. Παρόλα αυτά υποστήριζε ότι δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένα.

Ολοι παίζουν το παιχνίδι της προάσπισης της καπιταλιστικής οικονομίας εξαρχής. Γι αυτό αλλωστε είναι και επικεφαλής σε θεσμικά ινστιτούτα. Αν ο Ντρόσντεν έλεγε τότε, προσοχή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πανδημίας φονικού ιού, θα τον είχαν ξηλώσει. Ο τύπος περιγράφει τα πάντα εξαρχής, απλώς πάντα υπερασπίζεται τα λιγότερα μέτρα που θα πονέσουν λιγότερο το κεφάλαιο. Ο Ντρόσντεν θα σου πει τα τεστ αντιγόνων δεν είναι αξόπιστα (στο λέει ξεκάθαρα) ΑΛΛΑ από το να έχω καθυστέρηση 3 μέρες με τα μοριακά τεστ, προτιμώ να έχω μαζικα ράπιντ τεστ που βγάζουν αποτέλεσμα σε 20 λεπτά. Αντί δηλαδή να απαιτεί δαπάνες για αύξηση των μοριακών τεστ, το γυρίζει με αυτόν τον τρόπο στην υπονόμευση της διάγνωσης. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν κορυφαίο επιστήμονα τύπου ΝΤρόστνεν και στους αγύρτες τύπου Τσιόδρα και Μαγιορκίνη. Οι δυο τελευταίοι θα σου πουν αμέσως: ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΓΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ. Η κοινή τους συνισταμένη, όμως, είναι ίδια: ΘΑ Στηριξουν την γρήγορη επανεκίννηση της καπιταλιστικής οικονομίας, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ τη δημόσια υγεία στα κέρδη του κεφαλαίου.

από ΣκηνικόΘυμήθηκα 21/10/2020 1:18 μμ.


Δεν είσαι παρατηρητής. Είσαι ο ίδιος αρχικός που γράφει με άλλο όνομα, προβοκάρεις ασύστολα με πολλά ψευδώνυμα και επικαλείσαι οτι προβοκάρεσαι από πάνω. Η συζήτηση λοιπόν αρχικέ, έπρεπε να σταματήσει όταν είπες οτι γράφεις με πολλά ονόματα και το έκανες πράξη. Και κάθοντια και σου απαντάνε κιόλας.

από ακροαριστερός αντι-συνωμοσιολόγος 21/10/2020 1:41 μμ.


αυτός τύπος που γράφει αυτές τις αηδίες εδώ μέσα όχι απλώς παραπληροφορεί, είναι τρολ και εντελώς χαβαλές. Δεν έχω καταλάβει αν ήταν αυτός που έγραψε για τις συνωμοσίες, γιατί δεν διατηρούσε και σταθερό ψευδώνυμο. Μικρή σημασία έχει στην τελική.  

Ηδη ο επίσημος αριθμός των νεκρών διεθνώς είναι 1.130.000 νεκροί.

πηγή: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Το νούμερο αυτό είναι παντού υποτιμημένο. Εδώ σε Μεγάλη Βρετανία και Σουδία δεν αναφέρονται οι νεκροί από κοροναϊό παρά μόνο αν έχουν διαγνωστεί νωρίτερα με τεστ PCR.

Στη Μεγάλη Βρετανία επίσημοι θεσμοί έδωσαν το νούμερο 60.000 νεκροί, όταν οι νεκροί που έδινε η επίσημη κυβέρνηση ήταν κάτω από 40.000

πηγη: https://www.ft.com/content/4a91a414-4937-4c54-aa78-6d231f4a4e43

απλως γκουγκλάρετε θα βρειτε άπειρες.

Η κεντρική κυβέρνηση ομως διατήρησε ως νούμερο μόνο όσους είχαν κάνει τέστ PCR, 45.000 περίπου μέχρι σήμερα

πηγή: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

Την ίδια παγαποντιά έκαναν στη Σουηδία. Εκρυβαν μαζικά τους νεκρούς στα γηροκομεία.

Οταν οι νεκροί ήταν 60-90 τη μέρα στη Σουδία τα μοριακά τέστ ήταν ελάχιστα.

Οι συνολικοί νεκροί στη Σουηδία ειναι πολύ περισσότεροι. Το Βέλγιο που κατέγραφε όλους τους νεκρούς από κοροναϊό, είτε είχαν διαγνωστεί με μοριακό τεστ, είτε όχι στα γηροκομεία, εμφανίζει  νούμερα πολύ κοντά στα πραγματικά και είναι σχεδόν διπλάσια της Σουηδίας. Εχουν τον ίδιο πληθυσμό σας χώρες, με τη διαφορά ότι η Σουηδία είναι ΑΚΡΑΙΑ ΑΡΑΙΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ, οπότε η Σουηδία έφτασε στο ίδιο αριθμό πραγματικών νεκρών χωρίς λοκντάουν.

Οι πραγματικοί νεκροί συνολικά στον πλανήτη γη είναι τουλάχιστον 2.000.000 ίσως και πολύ παραπάνω. Και αυτά όλα μετά τον Μάρτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ:

Ο κοροναϊός έγινε πανδημία 11 Μάρτη επίσημα.ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Οπότε μένει  να δούμε τι θα γίνει στο χειμερινό κύμα στο πληθυσμό του βόρειου ημισφαιρίου που είναι και ο μεγαλύτερος στον πλανήτη.

Η γρίπη που μας τσαμπουνάτε, συνεχώς, περνάει μια ολόκληρη σεζόν από Οκτώβρη μέχρι Οκτώβρη. Στις ΗΠΑ οι νεκροί από Οκτώβρη το 19 μέχρι σήμερα υπολογίζονται στους 60.000. Οι νεκροί από κοροναϊό (τα επίσημα νούμερα) 220.000 ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Υπάρχει λοιπόν χειμερινό κύμα,

ανοιξιάτικο και

θερινό κύμα.

εμείς ζήσαμε μόνο τα δυο τελευταία, ΟΧΙ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΚΥΜΑ.

Ακόμη δεν έχει λήξει ο τελικός αριθμός των νεκρών. Αυτός μπορεί να φτάσει στα 8.000.000, μπορεί να φτάσει και στα 12 εκατομμύρια. Το νούμερο εξαρτάται από το πότε θα βγει το εμβόλιο για τις ευπαθείς ομάδες.

Ορισμένοι δεν έχετε καταλάβει καν το εξής:

αυτή τη στιγμή ο οροεπιπολασμός, δηλαδή το ποσοστό του πληθυσμού που έχει αντισώματα στον κοροναϊό επειδή νόσησε δεν είναι ούτε 10% στη Μεγάλη Βρετανία. Ξέρετε πόσο θέλει για ανοσία της αγέλης; 60-70%

αμα αργήσει να βγει το εμβόλιο για ευπαθείς ομάδες (ξεχάστε τα μαζικά για όλο τον πληθυσμό), άμα βγει μαζικά για να καλύψει τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων τον Νοέμβρη του 21, τη βάψαμε.

Υγ:Ποια μαλάρια λέει ένας παραπάνω.  Ρε διαβάζετε τίποτα ή έχετε ξεμεινει σε συνωμοσιολογικές μπαρούφες του Μάρτη.; Ο κοροναϊός έχει ξεπεράσει σε θύματα και την Μαλάρια, και τη γρίπη και τα αυτοκινητιστικά και τα πάντα όλα. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.

από ακροαριστερός αντι-συνωμοσιολόγος 21/10/2020 5:44 μμ.


είναι ΕΘΝΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ τώρα. Αυτό που τρέμει η αστική τάξη. Μόνο έτσι θα μειωθεί η διασπορά. Ξεκάθαρα πράγματα, χωρίς μισόλογα. Οι μικροαστοί ας παρακαλάνε τον Κούλη να διατηρήσει τα ημίμετρα. Μόνο με παράλυση της παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητας, πέραν των απαραίτητων ειδών που χρειαζόμαστε για να επιζήσουμε, μπορούμε να σταματήσουμε την ανεξέλεγκτη διασπορα.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.ΗΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΦΤΕΙ, ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Αν η χώρα μπει με σημαντική διασπορά στο χειμώνα, τότε θα έχουμε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με τις χώρες που πήραν σε ακατάλληλο χρόνο (σχετικά με τη διασπορά που είχαν) το λοκντάουν τον Μάρτη και χειρότερα. Τότε θα έχουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ακόμη και με λοκντάουν. Και όχι μόνο αυτό, τότε η χρονική διάρκεια του λοκντάουν θα είναι παρατεταμένη για να μειωθεί η διασπορά

Ανοιξαν τα σύνορα για να τα κονομήσουν από τον τουρισμό καποιοι ελάχιστοι, ενώ οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στέναζαν και συνεχίζουν να στενάζουν. Δεν κατάφεραν τίποτα απ όσα προπαγάνδιζαν. Ούτε 4 εκατομμύρια τουρίστες δεν είχαμε φέτος, όταν πέρσι είχαμε πάνω από 20-30 εκατομμύρια. Το αποτέλσμα ήταν η χώρα να αποκτήσει τη διασπορά των βορειοευρωπαϊκών χωρών και ό,τι καταφέραμε όλοι με θυσίες τον Μάρτη μέχρι τον Μάη εξανεμίστηκε.

η κυβέρνηση του κούλη παίζει τυχοδιωκτικά με τη δημόσια υγεία. Το ίδιο κάνει και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Απλώς περιμένει. Εμείς έχουμε χρέος στους μεγαλύτερους ηλικιακά εργαζόμενους να τους σώσουμε. Και αυτό θα πρέπει να είναι στη προμετωπίδα μας. Το πρόβλημα δεν είναι τα κρεβάτια στις εντατικές. Ακομη και να υπήρχαν άπειρα, το 50% που φτάνει σε αυτές πεθαίνει, επειδή δεν υπάρχουν φάρμακα και εμβόλια, το πρόβλημα ειναι η διασπορά, η εξάπλωση του ιού που γίνεται εκτος νοσοκομείων.

Δεν διαχωρίζονται οι νέοι από τους ηλικιωμένους οταν η διασπορά είναι τεράστια. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πρέπει να επιβάλουμε εμεις το λοκντάουν. Να πιέσουμε να εφαρμοστεί οσο γρηγορότερα γίνεται για να μειωθεί ριζικά η διασπορά του ιού.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License