Παρεμβάσεις σε γειτονιές και σχολεία ενάντια στην ένταξη στον στρατό

Τους τελευταίους 4 μήνες πραγματοποιούμε μια σειρά από παρεμβάσεις για την άρνηση ένταξης στον στρατό και την ολική άρνησης στράτευσης. Παρεμβαίνοντας με μοίρασμα κειμένων,αφίσες ,τρικάκια, σπρέι και πανό σε γειτονίες και σχολεία στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Ιώνιας, Γαλάτσι, Πετράλωνα και Εξάρχεια.

post image

Τους τελευταίους 4 μήνες πραγματοποιούμε μια σειρά από παρεμβάσεις για την άρνηση ένταξης στον στρατό και την ολική άρνησης στράτευσης. Παρεμβαίνοντας με μοίρασμα κειμένων,αφίσες ,τρικάκια, σπρέι και πανό σε γειτονίες και σχολεία στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Ιώνιας, Γαλάτσι, Πετράλωνα και Εξάρχεια.

Το κείμενο που μοιράστηκε :

Καμία συμμέτοχη, καμία ένταξη στον στρατό. Ολική άρνηση στράτευσης!

Όσο υπάρχει κράτος, εξουσία και εκμετάλλευση ο στρατός θα είναι ο πιο βίαιος μηχανισμός τους που όχι μόνο πολεμά τον εξωτερικό εχθρό αλλά και επιτίθεται (πολλές φορές με πολύ μεγαλύτερη λύσσα) σε όσες και όσους αμφισβητούν την κρατική εξουσία και εκμετάλλευση.

Ο στρατός ως μηχανισμός ιδεολογικής προπαγάνδας.

Ο στρατός στερεί σε όσους μπαίνουν στις τάξεις του την ελευθερία, την κριτική σκέψη και την αυτόβουλη δράση. Το ομοιόμορφο ντύσιμο, ο συγχρονισμένος βηματισμός, ο πλήρης έλεγχος των καθημερινών δραστηριοτήτων θέλει να εξαφανίσει την ατομική έκφραση και επιθυμία, κάτω από την βαριά υποχρέωση του καθήκοντος και της αδιαμφισβήτης πειθαρχίας. Προτάσσει την ιεραρχία και την τυφλή υποταγή, την πατριαρχία και τους έμφυλους διαχωρισμούς. Προωθεί το μίσος για τους από τα κάτω που έτυχε για γεννηθούν από την άλλη πλευρά των συνόρων. 

Κυνηγάει, και δολοφονεί μετανάστριες και μετανάστες στον Έβρο και στο Αιγαίο. Επιχειρεί να ''ενώσει'' πλούσιους και φτωχούς κάτω από την ταμπέλα της πατρίδας, προσπαθώντας να αποκρύψει τις ταξικές ανισότητες.

Για την ολική άρνηση στράτευσης και την κρατική καταστολή.

Η άρνηση στράτευσης ως η μόνη αντιθεσμική επιλογή απέναντι στον στρατό, ενοχλεί διαχρονικά τα κράτη, για αυτό και πάντα φροντίζουν να επιβάλλουν ποινές. Στην Ελλάδα τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή πολιτική διαχείριση έχουν επιτεθεί με επαναλαμβανόμενα στρατοδικεία και πρόστιμα στους ανυπότακτους και ολικούς αρνητές στράτευσης. Παράλληλα, πετάνε που και που το καρότο της υποχώρησης με περιόδους παύσης των διώξεων, ώστε να γίνει η διευθέτηση των στρατιωτικών υποχρεώσεων (επιλογή του Ι5 ή έκτισης της θητείας), προκειμένου έπειτα να σταματήσουν οριστικά οι διώξεις και να διαγραφτούν τα πρόστιμα. Τα τελευταία έχουν σαν στόχο την οικονομική καταστολή των ανυπότακτων και των ολικών αρνητών στράτευσης, με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, δεσμεύσεις λογαριασμών, τα οποία μπορούν να καταλήξουν και σε φυλάκιση.

Όλα τα παραπάνω, στοχεύουν στο να οδηγήσουν τους ολικούς αρνητές στράτευσης στην δημοκρατική νομιμότητα, έτσι ώστε να μην τολμά κανείς να αμφισβητήσει τον στρατό. Φοβούνται το ενδεχόμενο η αντιθεσμική άρνηση στράτευσης να αποκτήσει μαζικά χαρακτηριστικά σε καιρό ''ειρήνης'' και τρέμουν το ενδεχόμενο να υπάρξει μαζική άρνηση επιστράτευσης σε καιρό πόλεμου.

Η ολική άρνηση στράτευση ως ένα ακόμη μέσω σύγκρουσης με τα κράτη και τα αφεντικά.

Απέναντι στα κράτη, τα αφεντικά, στους στρατούς και τα καλέσματα για εθνική ενότητα η απάντησή μας είναι η άρνηση υποταγής και η επίθεση εναντίων τους. Από την ολική άρνηση στράτευσης, τις πορείες, τις απεργίες, τις συγκρούσεις, κάθε μέσο αγώνα, για την κοινωνική ταξική επανάσταση, για την αναρχία.

Αλληλεγγύη στους ανυπότακτους και αρνητές στράτευσης

Φωτιά στα κράτη και τους στρατούς

                                               Αναρχικές/οι για την κοινωνική και ταξική επανάσταση

acte@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License