Συμμετοχές στην καμπάνια της 12ης Σεπτέμβρη του KCK (Ενωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν)

Στις 12 Σεπτεμβρίου το KCK (Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν) ξεκίνησε την καμπάνια "Τέλος στην Απομόνωση, τον Φασισμό, την Κατοχή. Ώρα για Δημοκρατία. https://athens.indymedia.org/post/1607339/ Παρακάτω παραθέτουμε δηλώσεις συμμετοχής στην καμπάνια από οργανώσεις και πρόσωπα του κουρδικού κινήματος ελευθερίας, από τα 4 μέρη του Κουρδιστάν και την Ευρώπη. Πηγή: Δύκτιο ANF

post image

Οι αντάρτες στο Rojhilat καλούν σε υποστήριξη

στη νέα εκστρατεία για τον Öcalan

Το αντάρτικο καλεί τις γυναίκες και τη νεολαία στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν να αγκαλιάσουν με θέρμη αυτήν την εκστρατεία.

ANF ​​NEWS DESK Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 12:48

Το αντάρτικο του Ανατολικού Κουρδιστάν καλεί τους πάντες να υποστηρίξουν την εκστρατεία που ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου για τον αρχηγό του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Μιλώντας στην κουρδική διάλεκτο Kelhporî, ο αντάρτης Diyako Kelhûr είπε: «Η απομόνωση του ηγέτη Apo [Abdullah Öcalan] είναι μια απομόνωση ενάντια στην ανθρωπότητα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια απομόνωση ενάντια στην αλήθεια και τους λαούς του Ανατολικού Κουρδιστάν».

Ο αντάρτης Kelhûr από το Kirmasan κάλεσε τις γυναίκες και τη νεολαία στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν να αγκαλιάσουν με θέρμη αυτήν την εκστρατεία.

Ο αντάρτης του YRK Diyako Lûr, μιλώντας στη διάλεκτο του λαού του Loristan, ζήτησε να υποστηριχθεί η εκστρατεία και είπε: "Ο λαός του Loristan πρέπει να υποστηρίξει τον ηγέτη Apo επειδή ο ηγέτης Apo αντιπροσωπεύει τον αγώνα του λαού για ελευθερία."

Οι διάλεκτοι Sorani, Kurmanji, Hewramî, Kelh Hewrî, Goranî, Cafî, Lekî, Erdelanî και Lûrî ομιλούνται στο Ανατολικό Κουρδιστάν. Η γλώσσα έχει πλούσια δομή και πολλές διαλέκτους. Στις τάξεις του PJAK συμμετέχουν αντάρτες που μιλούν όλες αυτές τις διαλέκτους.

Το KCK καλεί σε οργανωμένη αυτοάμυνα ενάντια στις επιθέσεις

Το KCK καλεί σε αυτοάμυνα ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά Κούρδων στην Τουρκία. Ένα μεγάλο μέρος των λιντζαρισμάτων πραγματοποιείται οργανωμένα, επομένως οι Κούρδοι πρέπει να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους επίσης οργανωμένα, λέει το KCK.

ANF ​​BEHDINAN Τετάρτη, 16 Σεπ 2020, 20:58

Η Συμπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK (Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν) δημοσίευσε δήλωση σχετικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις που στοχεύουν τους Κούρδους στην Τουρκία. Η δήλωση περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

"Στην Τουρκία, Κούρδοι που πηγαίνουν σε διαφορετικά μέρη της χώρας για δουλειά ή σπουδές υφίστανται ρατσιστικές επιθέσεις εδώ και χρόνια. Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι λιντσάρισμα, ενώ οι δολοφονίες με μαχαίρια ή πυροβόλα όπλα είναι επίσης συχνές. Πριν από λίγους μήνες, ένας Κούρδος νεαρός σκοτώθηκε στην Άγκυρα επειδή άκουγε κουρδική λαϊκή μουσική. Πρόσφατα, εποχιακοί εργάτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και ανηλίκων, δέχτηκαν επίθεση στη Sakarya. Πιο πρόσφατα, ένας νεαρός Κούρδος δολοφονήθηκε από ρατσιστικό όχλο στο Afyon. Τέτοιες επιθέσεις εναντίον Κούρδων έχουν γίνει φυσιολογικές και συνηθισμένες στην Τουρκία. Οι δολοφονίες, που σε άλλα μέρη του κόσμου θα είχαν σοβαρές συνέπειες, για το καθεστώς του τουρκικού κράτους είναι μια φυσιολογική πραγματικότητα. Παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες Κούρδοι έχουν δολοφονηθεί σε τέτοιες επιθέσεις, οι δράστες δεν έχουν τιμωρηθεί.

Μετά τη δολοφονία του νεαρού στην Άγκυρα που άκουγε κουρδική μουσική, η οικογένειά του πιέστηκε να κάνει διαφορετική δήλωση. Η αντι-κουρδική πολιτική της κυβέρνησης AKP / MHP παρέχει τη βάση για τέτοιες επιθέσεις και τις ενθαρρύνει. Οι επιπτώσεις του χορηγούμενου από το κράτος σοβινισμού καθιστούν όλους τους Κούρδους δυνητικά εγκληματίες στα μάτια των Τούρκων. Οι περισσότεροι Κούρδοι θεωρούνται τρομοκράτες. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση απεικονίζει το HDP ως τρομοκρατική οργάνωση σε καθημερινή βάση, είναι φυσιολογικό για τους απλούς Τούρκους να βλέπουν τους Κούρδους ως εχθρό. Όσο ο κουρδικός αγώνας για την ελευθερία και τη δημοκρατία χαρακτηρίζεται ως διασπαστικός αυτονομισμός και τρομοκρατία, το λιντσάρισμα και οι απόπειρες δολοφονιών θα συνεχιστούν.

Το φασιστικό καθεστώς AKP / MHP στρώνει το δρόμο και υποκινεί αυτές τις επιθέσεις. Ένα μεγάλο μέρος των περιπτώσεων λιντσαρίσματος και των θανάτων που ορίζονται ως ρατσιστικές επιθέσεις προγραμματίζονται και εκτελούνται από οργανώσεις μυστικών υπηρεσιών. Ο σκοπός αυτών των επιθέσεων είναι να καταστρέψει τη βούληση των Κούρδων. Οι επιθέσεις αποτελούν μέρος της πολιτικής της καταστολής, του ελέγχου και της γενοκτονίας κατά της κουρδικής κοινωνίας. Αυτές οι δολοφονίες είναι σκόπιμες και προγραμματισμένες στο πλαίσιο της πολιτικής γενοκτονίας. Μέσω του υποκινούμενου σοβινισμού, ο τουρκικός λαός προγραμματίζεται ώστε να επιτεθεί στους Κούρδους με οργανωμένο τρόπο. Οι Κούρδοι, καταπιέζονται και εκφοβίζονται με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο επειδή απαιτούν μια ελεύθερη και δημοκρατική ζωή με τη δική τους ταυτότητα, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την αυτόνομη διοίκηση. Σκοπός τους είναι να υποκύψουν στην πολιτική γενοκτονιών. Με μερικές εξαιρέσεις, αυτές οι επιθέσεις είναι ενέργειες που οργανώνονται από τη ΜΙΤ και τις μυστικές υπηρεσίες της αστυνομίας.

Προκειμένου να είναι σε θέση να αμυνθούν από αυτές τις οργανωμένες και προγραμματισμένες επιθέσεις, οι Κούρδοι πρέπει επίσης να οργανωθούν παντού και να δημιουργήσουν την αυτοάμυνα τους. Ολόκληρος ο κουρδικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι επιθέσεις είναι προγραμματισμένες και πρέπει να λάβουν τα δικά τους μέτρα εναντίον αυτών. Αναμφίβολα, πρέπει να γίνει ένα μόνιμο μέτρο για να νικήσουμε την κυβέρνηση AKP / MHP και να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική Τουρκία και ένα ελεύθερο Κουρδιστάν. Από αυτήν την άποψη, πρέπει να υπάρξει ισχυρή συμμετοχή στην εκστρατεία «Τσακίστε το φασισμό, εδραίωση της δημοκρατίας και διασφάλιση της δικαιοσύνης», η οποία ανακοινώθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της KCK στις 12 Σεπτεμβρίου. Μόνο αν η επαναστατική-δημοκρατική εκστρατεία κατά της απομόνωσης, του φασισμού και της κατοχής, για την ελευθερία αναπτυχθεί δυναμικά, αυτά τα λιντσάρισμα και οι δολοφονίες μπορούννα σταματήσουν. Εάν δεν τσακίσουμε τον φασισμό ώστε να ξεκινήσει ο εκδημοκρατισμός στην Τουρκία, οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν.

Για να μπορέσουν να αμυνθούν, οι Κούρδοι πρέπει να οργανωθούν γνωρίζοντας την οργανωμένη κρατική πολιτική επίθεσης. Πρέπει να αποδειχθεί ότι οι Κούρδοι δεν μπορεί να να καταπιέζονται και να γίνονται θύματα από αυτές τις επιθέσεις. Οι επιθέσεις πρέπει να αμφισβητηθούν σοβαρά από τον κουρδικό λαό και να αποτελέσουν ευκαιρία για εκπαίδευση, οργάνωση και αγώνα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του νεαρού Κούρδου που δολοφονήθηκε στο Afyon και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι θα ενισχύσουμε τον αγώνα μας για μια Τουρκία όπου οι Κούρδοι δεν θα λυγίζουν και δε θα δολοφονούνται, για ένα ελεύθερο Κουρδιστάν και μια δημοκρατική Μέση Ανατολή. Καλούμε όλους τους φίλους του κουρδικού λαού και όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να συμμετάσχουν με ευρείες μορφές δράσης στο Κουρδιστάν και την Τουρκία στην εκστρατεία "Ώρα να τερματιστεί η απομόνωση, ο φασισμός και η κατοχή και να διασφαλιστεί η ελευθερία".

Kουρδικά ιδρύματα και θεσμοί στην Ευρώπη

υποστηρίζουν την πρωτοβουλία του KCK

«Εμείς, ως κουρδικά κόμματα και θεσμοί στην Ευρώπη, βρίσκουμε την υπέρβαση και το κάλεσμα που έκανε το KCK απολύτως σωστό, και θα συμμετάσχουμε σε όλες τις δράσεις με το σύνθημα:« Τέλος στην Απομόνωση, τον Φασισμό, την Κατοχή. Ώρα για διασφάλιση της Ελευθερίας ».

ANF ​​NEWS DESK Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020, 07:49

Δεκάδες κόμματα και θεσμοί, συμπεριλαμβανομένων των PUK (Πατριωτική Ένωση Κουρδιστάν), Gorran (Κίνημα Αλλαγής), PJAK (Κόμμα για μια Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν), KODAR (Δημοκρατική και Ελεύθερη Κοινωνία του Ανατολικού Κουρδιστάν), KCDK-E (Ευρωπαϊκό Κουρδικό Συνέδριο των Δημοκρατικών Κοινωνιών) και το TJK-E (Κουρδικό Κίνημα Γυναικών στην Ευρώπη) εξέδωσαν κοινή δήλωση για να ανακοινώσουν ότι θα συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το KCK στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η γραπτή δήλωση αναφέρει: "Η κυβέρνηση AKP-MHP επιτίθεται στον λαό μας και στο έδαφος του Κουρδιστάν με όλες τις κρατικές τεχνολογίες και θεσμούς. Με αυτές τις επιθέσεις, στοχεύει να καταστρέψει όλες τις αξίες, τα ιστορικά και τα κεκτημένα των λαών του Κουρδιστάν.

Φαίνεται ότι τώρα εν μέσω του τρίτου παγκοσμίου πολέμου, θέλει να επιτύχει και να ολοκληρώσει τους στόχους, που δεν κατάφερε να επιτύχει τον 20ο αιώνα κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Τον 20ο αιώνα, η Τουρκία χρησιμοποίησε κάθε είδους βρόμικες και απάνθρωπες μεθόδους για να επιτύχει την καταστροφή και τη γενοκτονία εναντίον των Κούρδων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων-Συρίων, των ελληνικών λαών καθώς και Αλεβί, των Γιεζίντι, των χριστιανών και των αντι-συστημικών πεποιθήσεων μουσουλμάνων.

Η δήλωση προσθέτει: "Φυσικά, ενάντια σε αυτές τις γενοκτονικές πολιτικές και επιθέσεις που πραγματοποιούνται από το κράτος των AKP-MHP, υπάρχει η μεγάλη και ηρωική αντίσταση του λαού μας και του Λαϊκού Κινήματος, και ιδιαίτερα της αντίστασης που συνεχίζει να κάνει ο κ. Öcalan με την ισχυρή του βούλησή, στο Imrali. Η επιθετικότητα και η οργή του Προέδρου Ερντογάν, είναι σημάδια της αδυναμίας του από τα ισχυρά χτυπήματα που έχει δεχτεί."

Η δήλωση υπενθυμίζει ότι, προκειμένου να τερματιστούν αυτές οι επιθέσεις, να καταργηθεί η απομόνωση στο Imrali, να επιτευχθεί η ελευθερία, η ειρήνη και η δημοκρατία, το KCK ξεκίνησε μια νέα ιστορική κίνηση για το άπλωμα του αγώνα. «Εμείς, ως κουρδικά κόμματα και θεσμοί στην Ευρώπη, βρίσκουμε αυτήν την υπέρβαση και το κάλεσμα που έκανε το KCK, απολύτως σωστό, και θα συμμετάσχουμε σε όλες τις δράσεις με το σύνθημα:« Τέλος στην Απομόνωση, τον Φασισμό, την Κατοχή. Ώρα για διασφάλιση της Ελευθερίας ».

Τα κόμματα και οι θεσμοί που υπέγραψαν τη δήλωση είναι οι εξής:

PUK (Yektiya Niştimanî Kurdistan)

Tevgêra GORRAN

KCDK-E (Kongra Civaka Kurdistaniyan-Ewrupa)

TJK-E (Tevgera Jinên Kurdistanê-Ewrupa)

Partiya ŞÛÎ Heads Kurdistan

Partiya Zahmetkêşan – Başûr

PADÊ (Partiya Azadî û Demokrasiyê ya Êzîdiyan)

Tevgera Azadi

PYD (Partiya Yekîtiya Democrat)

P.D.K.S (Partiya demoqrat a kurd li Sûriyê)

Partiya Çep a Kurd li Sûriyê.

Tevgera Nûjen ya Kurdistanî-Sûriyê.

PÇDKS (Partiya çep a demoqrat a Kurd li Sûriyê.)

Partiya Demokrata Kurd li Sûriyê (El Partiî).

Partiya Çep a Democrat li Sûriyê.

Partiya Rêkeftin a Kurd li Sûriyê.

Partiya Çaksaziya Kurd li Sûriyê.

Partiya Kesk a Kurdistanî li Sûriyê.

Partiya Demokrata Kurdistanî li Sûriyê.

Partiya Komanist a Kurdistanî li Sûriyê.

PÎK (Partiya islamiya Kurdistan)

KKP (Partiya Kominista Kurdistan)

Tevgera Kawa

PJAK (Partiya Jiyana Azada Kurdistan)

Yakyatî Şorşgêrî Kurdistan

KODAR (Civaka Demokratîk û Azada Rojhelatĕ Kurdistan)

KJAR (Civaka Jinên Rojhelat a Kurdistanê)

Horam Platform

Zagros Platform

Yarsan Platform

Yari Kurd

Tevçand (Tevgera Çand û Hunera Kurd)

Kurdische Gemeinde Stuttgart e.V

FEDA (Federessiona Elewîyên Kurdistan)

NAV - YEK (Komelên Êzidiyan to the Federation)

Kurdische Zentrum Berlin

CIK (Civaka Islamiya Kurdistan)

Institute Kurdî – Germany

Kurdish Institute – Brussels

MŞD (Meclisa Şingal a Derveyî Welat)

YMK (Yekîtîya Mamostayên Kurdistan)

YES (Yekitiya Êzdiyên Sûri)

Kurdisch Gemeinde Brandenburg – Berlin

Dachverband der Êzidischen Frauenräte

DKF (Deutsch-kurdisches Forum) e.V Dresden

Mesopotamia People's Congress

Mesopotamian Freedom Party.

Kurdistan Human Rights Association

Το αντάρτικο θα ηγηθεί της πρωτοβουλίας «Ώρα για ελευθερία»

Η Διοίκηση του Κεντρικού Αρχηγείου της Άμυνας του Λαού τόνισε ότι όλες οι αντάρτικες δυνάμεις και οι δυνάμεις αυτοάμυνας θα εκπληρώσουν τον πρωτοποριακό τους ρόλο με την πλήρη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία που ξεκίνησε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του KCK

ANF ​​BEHDINAN Πέμπτη, 17 Σεπ 2020, 09:33

Η Διοίκηση του Κεντρικού Αρχηγείου της Άμυνας του Λαού ευχήθηκε επιτυχία, δηλώνοντας ότι όλες οι μονάδες θα συμμετάσχουν δυναμικά στην πρωτοβουλία να νικήσουν τον φασισμό.

Η Διοίκηση του Κεντρικού Αρχηγείου της Άμυνας του Λαού είπε ότι έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις δυνάμεις του αντάρτικου και τις δυνάμεις αυτοάμυνας σχετικά με την καμπάνια «Τέλος στην Απομόνωση, τον Φασισμό, την Κατοχή! Ώρα να διασφαλιστεί η ελευθερία. Το μήνυμα της Κεντρικής Διοίκησης έχει ως εξής:

"Ο τρόπος με τον οποίο το αποικιακό-γενοκτονικό φασιστικό καθεστώς AKP-MHP-Ergenekon στοχεύει τους λαούς μας καθώς επίσης και μέσω της απομόνωσης και των ψυχολογικών βασανιστηρίων ενάντια στον ηγέτη μας, είναι άνευ ιστορικού προηγουμένου. Διεξάγει έναν απόλυτο πόλεμο ενάντια στο Κίνημά μας και σε όλες τις επαναστατικές δυνάμεις στην Τουρκία. Ωστόσο, ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες με θάρρος και αυτοθυσία, προπάντων στο Imrali και εν συνεχεία από τους λαούς μας εντός και εκτός των φυλακών, καθώς και από το αντάρτικο και τις δημοκρατικές δυνάμεις στην Τουρκία. Όλες οι προσπάθειες βασίζονται στην αυτό-άμυνα και χαλάνε τα σχέδια του εχθρού.

Παρ 'όλα αυτά, το φασιστικό καθεστώς, το οποίο συνδέει την ύπαρξη και τη δύναμή του με την επιτυχία της γενοκτονίας στο Κουρδιστάν και την εκκαθάριση του αγώνα για την ελευθερία, συνεχίζει τις επιθέσεις του με στόχο την επίτευξη συνολικών αποτελεσμάτων μέσω αυτών των βάναυσων και φασιστικών πρακτικών. Σήμερα, το φασιστικό καθεστώς AKP-MHP-Ergenekon έχει εξαπλώσει τον πόλεμο στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν ελπίζοντας να πετύχει τους στόχους του ενάντια στον Αγώνα για την Ελευθερία του Κουρδιστάν και έχει γίνει σοβαρός κίνδυνος για το μέλλον ολόκληρης της περιοχής. Ενώ αυτό το φασιστικό καθεστώς αποτελεί σοβαρή απειλή για όλους τους λαούς, στοχεύει στην επίτευξη των στόχων του υποβάλλοντας τον λαό του Κουρδιστάν σε γενοκτονία. Από αυτή την άποψη, ο αγώνας ενάντια σε αυτήν την εξουσία έχει γίνει ένας σημαντικός αγώνας για την ελευθερία και τη δημοκρατία ενάντια στον φασισμό για όλους τους λαούς της περιοχής.

Σε αυτό το ιστορικό στάδιο, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του KCK ξεκίνησε μια νέα επαναστατική διαδικασία στις 12 Σεπτεμβρίου, για να πολεμήσει τον συνολικό πόλεμο και την πολιτική γενοκτονίας του εχθρού. Αυτή η πρωτοβουλία ονομάζεται «Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμός, την κατοχή! Ώρα να διασφαλιστεί η ελευθερία» και είναι μια πολύ σημαντική και ιστορική εκστρατεία.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι επίσης μια σημαντική ανακάλυψη καθώς σημαίνει την εφαρμογή του Επαναστατικού Λαϊκού Πολέμου, που είναι η στρατηγική που θα οδηγήσει τον αγώνα μας στην επιτυχία. Επομένως, σε αυτό το σημαντικό σταυροδρόμι, όλες οι δυνάμεις μας καλούνται να εκπληρώσουν την αποστολή τους διασφαλίζοντας την απαραίτητη συμμετοχή σύμφωνα με αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία θα αναπτυχθεί με βάση μια συνολική αντίσταση ενάντια στη συνολική επίθεση του εχθρού. "

H κουρδική νεολαία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της

στην εκστρατεία του KCK

Οι κουρδικές οργανώσεις νεολαίας KJC και KC δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία που ξεκίνησε το KCK στις 12 Σεπτεμβρίου με το σύνθημα «Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό και την κατοχή · ώρα για ελευθερία».

ANF ​​NEWS DESK Πέμπτη, 17 Σεπ 2020, 15:31

Ο συντονισμός των κουρδικών οργανώσεων νεολαίας Κοινότητα Νεολαίας Γυναικών (KJC) και Κοινότητα Νεολαίας (KC) έκανε δήλωση συμμετοχής τους στην εκστρατεία που ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου από την Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) με το σύνθημα «Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό και την κατοχή» Ώρα για ελευθερία ". Ο συντονισμός των KJC και KC καλεί τη νεολαία στο Κουρδιστάν και τη διασπορά να συμμετάσχουν και να συμβάλουν σε αυτήν την εκστρατεία. Η δήλωση συνεχίζει:

"Το φασιστικό γενοκτονικό τουρκικό κράτος, ο διεθνής συνωμοσιακός συνασπισμός και οι ντόπιοι προδότες συνεργάτες έβαλαν τον Ρέμπερ Άπο [Αμπντουλάχ Οτσαλάν] σε δεινή απομόνωση στο Ιμραλί επί 21 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων που αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Έχουν βάλει το λαό μας και όλο το Κουρδιστάν κάτω από το σύστημα βασανιστηρίων του Imrali με σκοπό να πετύχουν την πολιτική μας εξάλειψη στο πρόσωπο του Ρέμπερ Άπο. Σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά στη Μέση Ανατολή, όπου το πνεύμα της ελευθερίας και της επανάστασης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, η θέληση των γυναικών για ελευθερία έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη γη. Σε μια τέτοια φάση, που δημιουργήθηκε από διαδικασίες αλλαγής και νέων εξελίξεων, Θέλουν, ο ιδρυτής των αξιών της γης μας της λαϊκή μας συνείδησης , ο Ρέμπερ Άπο, να μείνει παραγκωνισμένος , έτσι ώστε οι άνθρωποι και η γη μας να μείνουν στο σκοτάδι για άλλα εκατό χρόνια.

Το πρακτικό αποτέλεσμα των συνθηκών της επιδεινωμένης απομόνωσης, που στρέφεται εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας και ιδίως κατά των γυναικών και της νεολαίας, είναι η μεγαλύτερη λεηλασία της φύσης του Κουρδιστάν που πραγματοποιείται εν μέσω επιθέσεων, οι βιασμοί, ο ξεριζωμός και κάθε μορφής φασιστικές επιθέσεις και ηθικής υποβάθμισης. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας μισθοφόρους προσπαθούν να καταστρέψουν τα ιδανικά των λαών της Μέσης Ανατολής για ελευθερία.

Από την άλλη πλευρά, τα ιδανικά των γυναικών και της νεολαίας για μια ελεύθερη ζωή χωρίς ιμπεριαλισμό και αποικιοκρατία έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. Η ηγεσία της φασιστικής γενοκτονικής κυβέρνησης AKP-MHP, με την εντατικοποίηση της απομόνωσής εναντίον του Rêber Apo στο νησί-φυλακή Imrali, πολεμά τα ιδανικά του πνεύματος της ελευθερίας. Σε αυτή τη βάση, η ελευθερία του Rêber Apo έχει μια ιδιαίτερη ιστορική σημασία για την γη του Κουρδιστάν και τη Μέση Ανατολή.

Η ηγεσία της φασιστικής χούντας της 12ης Σεπτεμβρίου [1980], η οποία ανέλαβε δράση εναντίον του κουρδικού αγώνα ελευθερίας και ενάντια στις κοινωνικές μας αξίες, με τις απάνθρωπες, ανήθικες και φασιστικές ενέργειές της στη φυλακή του Amed , συνεχίζει την ίδια πολεμική τακτική σήμερα με τη χούντα του καθεστώτος υπό την ηγεσία του AKP-MHP. Αυτός ο πόλεμος του καθεστώτος AKP-MHP πραγματοποιεί έναν άνευ προηγουμένου ειδικό πόλεμο. Με την καταπίεση, τα βασανιστήρια, τους βιασμούς, τις γυναικοκτονίες, την πολιτική της γενοκτονίας, με τη φτώχεια και την καταστροφή της φύσης, διεξάγεται ένας ειδικός πόλεμος εναντίον του λαού μας. Ακριβώς όπως η μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας τύπου "γρήγορου θανάτου" της 14ης Ιουλίου, ισοπέδωσε τον φασισμό της 12ης Σεπτεμβρίου, το κίνημα της ελευθερίας μας θα ισοπεδώσει τον πόλεμο του AKP-MHP και τις φασιστικές του επιθέσεις με την έναρξη της εκστρατείας απελευθερώνοντας τον Rêber Apo.

Σε αυτή τη βάση, εμείς ως Κοινότητα Νεολαίας Γυναικών και Κοινότητα Νεολαίας ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας στην εκστρατεία "Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό και την κατοχή · ώρα για ελευθερία", που διακήρυξε το κίνημα της ελευθερίας στις 12 Σεπτεμβρίου. Καλούμε όλη τη νεολαία του Κουρδιστάν και της διασποράς να συμμετάσχει και να συμβάλει σε αυτήν τη διαδικασία. Ενάντια στην παράδοση, την οποία η φασιστική χούντα της 12ης Σεπτεμβρίου προσπάθησε να επιβάλει στους Αποϊστές μαχητές με βαριά βασανιστήρια στη φυλακή του Amed, ο αθάνατος μάρτυρας Elî Çîçek μας άφησε μια κληρονομιά αντίστασης αλλά και μια προοπτική με τη συμμετοχή του στη διαδικασία ελευθερίας "γρήγορος θάνατος" στη φυλακή και με το ρητό του «Το PKK δεν μας έχει διδάξει την παράδοση αλλά την αντίσταση». Εμείς, η νεολαία του Κουρδιστάν, δηλώνουμε ότι θα εκπληρώσουμε τον πρωτοποριακό μας ρόλο σε όλους τους τομείς και θα είμαστε ένα ουσιαστικό μέρος αυτής της διαδικασίας ελευθερίας για τη νίκη.

Σε αυτή τη βάση, καλούμε την νεολαία που αγαπάει τη γη της και τις νεαρές γυναίκες του Κουρδιστάν, ιδίως την επαναστατική νεολαία, τους αριστερούς, τους σοσιαλιστές και τους δημοκράτες, να συμμετάσχουν στην εκστρατεία «Τέλος στην απομόνωση, το φασισμό και την κατοχή · ώρα για ελευθερία», να καταστήσουμε υπόλογο το κατοχικό φασιστικό AKP-MHP και να επιτύχουμε με μεγάλη συμμετοχικότητα."

Το KODAR και το PJAK ξεκινούν εκστρατεία

για τη δημοκρατία και κατά των εκτελέσεων

Το KODAR και το PJAK κάλεσαν όλους τους λαούς που ζουν στο Ιράν και το Ανατολικό Κουρδιστάν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία «Ναι στη Δημοκρατία, Όχι στη θανατική ποινή».

ANF ​​NEWS DESK Πέμπτη, 17 Σεπ 2020, 18:39

Το KODAR [Δημοκρατική και Ελεύθερη Κοινωνία του Ανατολικού Κουρδιστάν] και το PJAK [Κόμμα για μια Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν] δημοσίευσαν κοινή δήλωση την Πέμπτη ανακοινώνοντας την έναρξη μιας νέας εκστρατείας. Κατά συνέπεια, η εκστρατεία «Ναι στη Δημοκρατία, Όχι στη θανατική ποινή» είναι μέρος της εκστρατείας που ξεκίνησε το KCK [Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν] στις 12 Σεπτεμβρίου με το σύνθημα [Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό, την κατοχή. Ώρα για την Ελευθερία ».

Το KODAR και το PJAK τόνισαν τη σημασία της εκστρατείας τους όσον αφορά την ενότητα όλων των λαών στο Ιράν που απαιτούν τα δικαιώματά τους.

Η κοινή δήλωση, υπογράμμισε την ανάγκη του κουρδικού λαού και των καταπιεσμένων λαών της Μέσης Ανατολής για έναν ριζοσπαστικό αγώνα για ελευθερία, λέγοντας: «Τα λαϊκά κινήματα πρέπει να ενεργούν βασισμένα σε ένα ιδανικό, προκειμένου οι λαοί να έχουν βούληση και να συμμετέχουν στα έργα και να παίρνουν στους δρόμους. "

Η δήλωση συνεχίζει. «Με την εκτεταμένη εκστρατεία μας, συμμετέχουμε στην εργασία που γίνεται στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν και στην Ευρώπη. Το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας χαράζει την κατεύθυνση, την ιδέα και τη φιλοσοφία ενός αγώνα υπό την ηγεσία του Αποϊστικού Κινήματος. Διαθέτει μια ριζοσπαστική πρακτική στη Μέση Ανατολή εν μέσω του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου που διεξάγεται από τα καθεστώτα και τα φασιστικά κράτη. Αυτή η εκστρατεία δεν αφορά μόνο το Ανατολικό Κουρδιστάν, αλλά ολόκληρη την περιοχή του Κουρδιστάν και στοχεύει στην επίτευξη των δικαιωμάτων των ιρανικών λαών ».

Επισημαίνοντας τους πολέμους, την επιβολή δουλείας, την πείνα, την ανεργία και πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα στη Μέση Ανατολή, το KODAR και το PJAK σημείωσαν ότι οι δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για αυτήν την κατάσταση θέτουν τον ηγέτη του Κουρδικού Λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν σε απομόνωση.

«Ώρα για την ελευθερία των καταπιεσμένων λαών και του ηγέτη Öcalan. Ο εχθρός γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι η ελευθερία και των δύο συνδέονται μεταξύ τους », ανέφεραν οι δύο οργανώσεις.

Το KODAR και το PJAK κάλεσαν όλους να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκστρατεία και να μετατρέψουν όλα τα σπίτια, τις γειτονιές και τις πλατείες σε πεδία αγώνα, προκειμένου να αναπτυχθεί η δημοκρατία στο Ανατολικό Κουρδιστάν και το Ιράν, να σταματήσουν οι εκτελέσεις και να θεσπιστεί δικαιοσύνη.

«Είναι ώρα για δημοκρατία και ελευθερία. Οι λαοί στο Ιράν χρειάζονται ελευθερία περισσότερο από όλους τους άλλους λαούς », ανέφερε η δήλωση και κάλεσε τους λαούς να διαδραματίσουν το ρόλο τους στην εκστρατεία για την ανάπτυξη της ειρήνης και της ελευθερίας τόσο στο Ιράν όσο και στη Μέση Ανατολή.

Το KODAR και το PJAK ολοκλήρωσαν τη δήλωση λέγοντας: «Ο κοινός αγώνας, η ενότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να σταματήσουν την κατοχή και τις φρικαλεότητες. Η συμμετοχή Ιρανών και Κούρδων στην Ευρώπη έχει μεγάλη σημασία για την επιτυχία της εκστρατείας. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες μας στην Ευρώπη θα παίξουν το ρόλο τους στην εκστρατεία. Ο Οτσαλάν είναι ο ηγέτης της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Χωρίς να είναι ελεύθερος, ούτε οι λαοί μπορούν να είναι ελεύθεροι.

Η Πλατφόρμα Τοπικών Συλλόγων συμμετέχει στην καμπάνια KCK

Το Dersim Construction Congress (DIK), το Kürecik People Initiative, το Maraş Democratic Associations Federation (MARDEF) και το Central Anatolian Kurds Platform (PKAN), δήλωσαν ότι θα ενταχθούν στην πρωτοβουλία του KCK.

ANF ​​NEWS DESK Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 08:58

Σε κοινή γραπτή δήλωση, το Dersim Construction Congress (DIK), το Kürecik People Initiative, το Maraş Democratic Associations Federation (MARDEF), και το Central Anatolian Kurds Platform (PKAN), δήλωσαν ότι θα καταβάλουν τις μέγιστες προσπάθειες στην πρωτοβουλία "ενάντια στην απομόνωση, τον φασισμό, την κατοχή. Ώρα να διασφαλιστεί η ελευθερία".

Η Πλατφόρμα Τοπικών Συλλόγων δήλωσε: «Η Τουρκία και το Κουρδιστάν υφίστανται καταστολή εδώ και χρόνια. Συνεχίζεται ο πολύπλευρος πόλεμος και η γενοκτονία εναντίον των Κούρδων, σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν. Στις δυτικές μητροπόλεις, σκοτώνονται μόνο και μόνο επειδή είναι Κούρδοι. Ωστόσο, η πιο παράνομη και βάναυση μορφή αυτών των πολιτικών, είναι η 20ετής απομόνωση του ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν ».

Η δήλωση προσθέτει: «Ως μέλη θεσμών της πλατφόρμας τοπικών συλλόγων, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως τα θύματα αυτών των πιέσεων και ως εκ τούτου ένα από τα κύρια συστατικά της εκστρατείας που ξεκίνησε το KCK,« Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό, την κατοχή. Ώρα να διασφαλιστεί η ελευθερία ». Υποφέρουμε όλη την καταπίεση, την τυραννία, την αδικία και την παρανομία επειδή είμαστε Κούρδοι, Αλεβί, από διαφορετικές θρησκευτικές και εθνοτικές ταυτότητες, εργάτες και γυναίκες. "

Η δήλωση τελείωσε με τις ακόλουθες παρατηρήσεις: «Για αυτόν τον λόγο, θα θέλαμε να εκφράσουμε ότι θα πάρουμε τη θέση μας στην εκστρατεία και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε. Με αυτήν την επίγνωση, καλούμε όλα τα μέλη μας να συνεισφέρουν σε αυτήν την εκστρατεία σε κάθε πεδίο και με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν. "

HPG Commander: Οι ενέργειες των ανταρτών θα επεκταθούν

Ο Haki Armanc, ένας από τους διοικητές των Δυνάμεων Άμυνας του λαού (HPG), επισήμανε την επιτυχία των τρεχουσών ανταρτικών ενεργειών στο Βόρειο και Νότιο Κουρδιστάν και ανακοίνωσε την επέκταση του αγώνα.

ANF ​​NEWS DESK Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 13:27

Σε μια συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Dengê Welat, ο Haki Armanc, ένας από τους διοικητές των Δυνάμεων Άμυνας του λαού (HPG), μίλησε για τις τρέχουσες ενέργειες του αντάρτικου και τις προοπτικές του αγώνα. "Το τουρκικό κατοχικό κράτος διεξάγει επιχειρήσεις εξόντωσης από τις αρχές του έτους. Είναι προφανές ότι θα συνεχιστεί έτσι. Οι πολιτικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στα κουρδικά επιτεύγματα στη Ροζάβα συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, οι επιθέσεις και οι δολοφονίες ανθρώπων στο Afrin, τη Serêkaniyê [Ras al-Ain] και το Girê Spî [Tal Abyad] συνεχίζονται. Θέλουν να καταστρέψουν ό'τι είναι Κουρδικό ή συμβαίνει στο όνομα του Κουρδιστάν σε αυτές τις περιοχές.

Ο στόχος, είναι μια ζώνη κατοχής από το Afrin στο Qandil

Ο Armanc επεσήμανε επίσης τις επιθέσεις της Τουρκίας σε όλες τις περιοχές από το Heftanin έως το Hakurke στο Νότιο Κουρδιστάν και προειδοποίησε ότι η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας από το Αφρίν ώς το Καντίλ, δηλαδή από τα τουρκικά σύνορα στο Χατάι έως τα σύνορα Ιράκ-Ιράν στο Νότιο Κουρδιστάν. Συνέχισε: «Αλλά αυτό είναι μόνο ένα βήμα. Θέλουν να καταλάβουν όλο το Κουρδιστάν στα πλαίσια της νεο-οθωμανικής στρατηγικής της επέκτασης, που διεξάγει η τουρκική κυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό, η κατοχή της περιοχής Heftanin προορίζεται να ολοκληρωθεί φέτος. Η αντάρτικη αντίσταση, ωστόσο, έχει αποτρέψει τα σχέδια του τουρκικού κράτους εδωπέρα ».

"Οι απόπειρες εισβολής συνεχίζονται"

Το αντάρτικο, με τις «εμπλουτισμένες τακτικές και την αποφασιστικότητά του», δεν επέτρεψε στους κατακτητές να προχωρήσουν στον Heftanin, δήλωσε ο διοικητής των HPG και σημείωσε ότι αν και ορισμένοι στρατηγικά σημαντικοί λόφοι έχουν πέσει στα χέρια του τουρκικού κράτους, αυτό κατέστη δυνατό μόνο επειδή η τουρκική πλευρά δε λογάριασε το κόστος των τεράστιων απωλειών της. Ο Armanc κατέστησε σαφές ότι οι ειδήσεις ότι η επιχείρηση κατοχής στο Heftanin τελείωσε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αντιθέτως, ο Armanc ανέφερε ότι, οι δυνάμεις κατοχής επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και προσπαθούν να δημιουργήσουν μόνιμη την παρουσία τους στην περιοχή. Ωστόσο, τα τουρκικά στρατεύματα δεν τόλμησαν να αφήσουν τις βάσεις τους λόγω φόβου τους για τις αντάρτικες δυνάμεις. Οι επιχειρήσεις της Τουρκίας, μπορεί, να έχουν σταματήσει για λίγο, αλλά χρησιμοποιεί αυτήν την περίοδο στην προσπάθεια της να επεκτείνει τις οχυρώσεις τις, πρόσθεσε.

"Οι επιθέσεις υποστηρίζονται από προδότες"

Ο Armanc συζήτησε επίσης το ρόλο των «συνεργατών από το Βόρειο και Νότιο Κουρδιστάν» που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις: «Διευθύνουν τις επιχειρήσεις και καίνε τα δάση. Το τουρκικό κράτος δεν θα μπορούσε να διεισδύσει μόνο του στον Χαφτανίν. Το τουρκικό κράτος, μετακινεί τα στρατευματα του χρησιμοποιόντας διαδρομές που κανείς δεν ξέρει. Η επιχείρηση πραγματοποιείται με την υποστήριξη προδοτών από το Νότιο Κουρδιστάν. "

Η επιχείρηση που διεξήχθει στις αρχές του 2020 απέτυχε

Ο Αρμάντζ μίλησε για τις μεγάλης κλίμακας τουρκικές επιχειρήσεις στο Βόρειο Κουρδιστάν στις αρχές του έτους, στις οποίες περιλαμβάνονται οι περιοχές Cudi, Zagros, Dersim, Amanos, Bingöl, Amed (Diyarbakır) και Mardin και οι οποίες διαρκούν μέχρι σήμερα. Ωστόσο, αυτές οι επιχειρήσεις με το όνομα "Lightning" χρησίμευαν κυρίως ως μέσο προπαγάνδας και αποσκοπούν στον εκφοβισμό του λαού του Νότιου Κουρδιστάν, είπε.

"Η συνεργασία με το τουρκικό κράτος δεν συγχωρείται"

Ο Αρμάντζ εστίασε στις δασικές πυρκαγιές, την καταστροφή των δέντρων και τη συστηματική δημιουργία συνεχώς νέων στρατιωτικών βάσεων, ειδικά στις περιοχές Dersim και Botan στο Βόρειο Κουρδιστάν, και καταδίκασε έντονα τη συμμετοχή των συνεργατών. Είπε: «Η συνεργασία με το τουρκικό κράτος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απολύτως απαράδεκτη. Εκείνοι που βοηθούν τον εχθρό να χτίσει στρατιωτικές βάσεις, που αποψηλώνουν τα δάση, αυτοί που έχουν αλησβερίσια με τον εχθρό, ιδίως στις περιοχές Cudi και Heftanin και ξεπουλιούνται για φραγκοδίφραγκα διαπράττουν ένα ασυγχώρητο έγκλημα. Γνωρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους καλά. Έχουμε τα ονόματά τους. Ξέρουμε ποιος έκανε τι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι στόχος για εμάς. "

"Οι ενέργειές μας χτυπάνε σαν βαριοπούλα"

Όσον αφορά τις ενέργειες των αντάρτικων δυνάμεων, ο Αρμάντζ είπε: "Κάθε αντάρτικη δράση στο Βόρειο Κουρδιστάν χτυπά σαν βαριοπούλα. Επηρεάζουν όλο το Κουρδιστάν. Οι επιθέσεις στο κίνημά μας, στους ηγέτες μας και στον λαό μας έχουν ως αντίκτυπο τις δράσεις μας. Ο Abdullah Öcalan είναι υπό το καθεστός του βασανιστηρίου της απομόνοσης. Γίνονται σκληρές επιθέσεις εναντίον του λαού μας. Επομένως, οι αντάρτες πρέπει επίσης να διαδραματίσουν το ρόλο τους στο Βόρειο Κουρδιστάν. Κάθε ομάδα ανταρτών είναι μια δύναμη από μόνη της. Έχει την πρωτοβουλία, την πεποίθηση, γνωρίζει τον εχθρό της και τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του. Υπό αυτήν την έννοια, χρειάζονται περισσότερες ενέργειες. Το αντάρτικο είναι η δύναμη που οδηγεί στην καταστροφή του φασισμού · είναι τα στελέχη του κινήματος της ελευθερίας και του αδάμαστου λαού του Κουρδιστάν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό όλες-οι να πάρουν θέση σε αυτήν την ιστορική φάση και να αναλάβουν ηγετικό ρόλο από μόνες-οι τους. "

"Το τουρκικό κράτος καταρρέει"

Όσον αφορά την κρίση στην Τουρκία, ο Αρμάντζ είπε: "Όλα αυτά δείχνουν την αδυναμία του τουρκικού κράτους. Όλη αυτή η κρίση δείχνει την αδυναμία του φασισμού AKP-MHP-Ergenekon. Όταν ένα κράτος είναι τόσο σάπιο , είναι ένα σαφές μήνυμα της επικείμενης κατάρρευσής του.

Κούρδισες στη Ρωσία συμμετέχουν στην εκστρατεία του KCK

Παγκόσμια υποστήριξη στην εκστρατεία που ξεκίνησε το KCK στις 12 Σεπτεμβρίου κατά της απομόνωσης, της κατοχής και του φασισμού.

ANF ​​STAVROPOL Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 20:28

Κούρδισες που ζουν στη Σταυρόπολη της Ρωσίας δημοσίευσαν ένα βίντεο μήνυμα που καταδικάζει την απομόνωση που επιβλήθηκε στον ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Οι γυναίκες δήλωσαν ότι το τουρκικό κράτος θέλει να καταστρέψει τις αξίες του κουρδικού λαού και επιτίθεται στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν.

Οι Κούρδισες ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία που ξεκίνησε το KCK (Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν) στις 12 Σεπτεμβρίου με το σύνθημα «Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό, την κατοχή. Ώρα για ελευθερία ». Ορκίστηκαν επίσης να ενισχύσουν τον αγώνα.

Επισημαίνοντας ότι ο Öcalan κατέχει το κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή και κάλεσε τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σταματήσουν την υποκρισία και να πάρουν θέση εναντίον του τουρκικού κράτους.

Το HPG λέει ότι πολλοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν

την τελευταία εβδομάδα

Οι αντάρτικες δυνάμεις συνεχίζουν να προκαλούν πλήγματα στον τουρκικό στρατό κατοχής στο έδαφος του Κουρδιστάν.

ANF ​​BEHDINAN Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 07:49

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Λαού (HPG) χτύπησαν τον τουρκικό στρατό σε αρκετές περιοχές του Βόριου και Νότιου Κουρδιστάν ως μέρος της πρωτοβουλίας του KCK "Ώρα να μπεί ένας τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό και την κατοχή. Ώρα να διασφαλιστεί η ελευθερία".

Οι ενέργειες αναλύθηκαν λεπτομερώς σε μια δήλωση που εκδόθηκε από το κέντρο Τύπου της HPG.

Η δήλωση παρείχε επίσης λεπτομέρειες για τις τρέχουσες και ήδη ολοκληρωμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις και αεροπορικές επιθέσεις στο Κουρδιστάν.

Στη νότια κουρδική αντάρτικη περιοχή Heftanîn, όπου μια τουρκική επιχείρηση κατοχής λειτουργεί από τα μέσα του Ιουνίου, πέντε υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι σκοτώθηκαν πρόσφατα σε μια δράση στην περιοχή Bektorya. Σύμφωνα με τη δήλωση του HPG, η δράση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (17 Σεπτεμβρίου). Το HPG στόχευε μια «εχθρική θέση» στο Kato Sulê και τραυματίστηκαν τρεις στρατιώτες.

Μια άλλη στρατιωτική θέση στο Heftanîn καταστράφηκε σε δράση στις 15 Σεπτεμβρίου. Βρίσκεται στο Tepê Şehîd Şîlan στην περιοχή Kartal. Σύμφωνα με το HPG, δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί ο αριθμός των απωλειών μεταξύ των στρατευμάτων κατοχής. Μετά τη δράση, η περιοχή της μάχης έπεσε υπό το τουρκικό πυροβολικό.

Η δήλωση ανέφερε: «Πολίτες που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την περιοχή στοχεύτηκαν. Ως αποτέλεσμα, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε οχήματα κατοίκων. Καταγράφηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή γύρω από το χωριό Keşan. "

Μια επιχείρηση κατοχής βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη στο Heftanîn εδώ και λίγες μέρες, που καλύπτει από το Tepê Kartal ως τους πρόποδες της κορυφής Şehîd Zinar και το φαράγγι Şehîd Gever.

Δράσεις του αντάρτικου και στρατιωτική επιχείρηση στην Çukurca

Αυτήν την εβδομάδα οι αντάρτικες δυνάμεις ήταν δραστήριες στη βόρειο-κουρδική επαρχία Χακάρι, έγραφε η τοποθέτηση τους. Στόχος της δράσης που πραγματοποιήθηκε στην Çukurca την Πέμπτη, ήταν στρατιώτες στο Tepê Şehîd Bilal.

Το HPG είπε: «Ο βομβαρδισμός έλαβε χώρα περίπου στις 5 μ.μ., μια θέση καταστράφηκε εντελώς. Δεν είναι γνωστό πόσοι στρατιώτες του εχθρού ήταν μέσα. Καταστράφηκαν επίσης δύο κάμερες παρακολούθησης, όποθ υπήρχαν στην κορυφή. "

Μετά τη δράση, η περιοχή μάχης βομβαρδίστηκε αρχικά από στρατεύματα εδάφους και αέρα από τον τουρκικό στρατό και μετά ξεκίνησε μια επιχείρηση στην περιοχή γύρω από το Tepê Şehîd Bilal, η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, στρατιώτες προσπάθησαν να εγκαταστήσουν περισσότερες κάμερες παρακολούθησης στην περιοχή. «Έγιναν στόχος σαμποτάζ από τις αντάρτικες δυνάμεις. Αυτό οδήγησε στο θάνατο τριών κατακτητών. "

Μια άλλη στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Beytüşşebap στην επαρχία Σιρνάκ. Το Kato Jirka βομβαρδίστηκε. «Οι δυνάμεις μας παρακολούθησαν τις εχθρικές δραστηριότητες στην περιοχή πριν επιτεθούν στη διοίκηση των επιχειρήσεων την ίδια μέρα. Αποδείχθηκε ο θάνατος πέντε υψηλών αξιωματικών στρατιωτικών. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσοι στρατιώτες πέθαναν. Τα ειδικά πολεμικά μέσα του τουρκικού κατοχικού κράτους ανέφεραν μόνο τρεις νεκρούς και έναν τραυματισμένο στρατιώτη. Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι αληθείς. Στις 13 Σεπτεμβρίου, τα στρατεύματα αποσύρθηκαν εν μέρει από το Kato Jirka, αλλά η επιχείρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ».

Δύο αντάρτες έπεσαν μάρτυρες στην περιοχή Van

Το HPG ανέφερε επίσης ότι δύο από τους μαχητές του έπεσαν μάρτυρες στις 5 Σεπτεμβρίου ως αποτέλεσμα των μαχών στο Çatak κοντά στην περιοχή Βαν. Συγκρούσεις ξέσπασαν στην περιοχή Masîro μετά την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης. "Οι πλήρεις ταυτότητες των μαχητών, με την κωδική ονομασία Agit και Mazlum, θα ανακοινωθούν αργότερα", ανέφερε η δήλωση.

Το HPG ανέφερε επίσης προβοκατόρικες δραστηριότητες στην περιοχή Omerya στην επαρχία Mardin. «Για αρκετό καιρό τώρα, παραστρατιωτικές δυνάμεις - ως επί το πλείστον γυναίκες - κινούνται με αντάρτικα ρούχα στα χωριά της περιοχής, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως μέλη των HPG και YJA stars. Ο πληθυσμός πρέπει να προσέχει τις βρώμικες μεθόδους του κατοχικού κράτους. "

Η δήλωση προσθέτει: «Στη δήλωση της 18ης Αυγούστου, μοιραστήκαμε με το κοινό τις πληροφορίες ότι 3 από τους φίλους μας είχαν πέσει μάρτυρες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην περιοχή του χωριού Banê στην ορεινή περιοχή Gabar του Şırnak στις 30 Ιουλίου. Ένας από τους τρεις ήταν ο σύντροφος Botan, του οποίου οι πληροφορίες ταυτότητας έχουν ως εξής:

Κωδικό όνομα: Botan Hezex

Όνομα & Επώνυμο: Emin Turhan

Τόπος γέννησης: Şırnak

Μητέρα - Όνομα Πατέρα: Fatma - Ahmet

Ημερομηνία και τόπος του θαν: 30 Ιουλίου 2020 / Gabar

30 κόμματα στη Βορειοανατολική Συρία υποστηρίζουν

την εκστρατεία του KCK

Συνολικά 30 πολιτικά κόμματα στη βόρεια και ανατολική Συρία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην εκστρατεία του KCK σε μια κοινή δήλωση.

ANF ​​NEWS DESK Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 13:35

Συνολικά 30 πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις αυτόνομες περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στην εκστρατεία «Τέλος στην Απομόνωση, τον Φασισμό και την Κατοχή - Ώρα για Ελευθερία» που ξεκίνησε η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σε κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, τα κόμματα που υπέγραψαν τη στήριξη τους, αιτιολογούν την απόφασή τους να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος στις αυτοδιοικούμενες περιοχές στη Συρία και σε όλες τις άλλες περιοχές στη Μέση Ανατολή · «Ως λαοί που αγωνιζόμαστε για την ελευθερία, στρεφόμαστε κατά των δραστηριοτήτων του τουρκικού κράτους στις περιοχές μας, εγκλήματα πολέμου, κατοχή, υποστήριξη της Τουρκίας σε τρομοκρατικές και τζιχαντιστικές ομάδες».

Η δήλωση απαριθμεί ορισμένα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στις ζώνες κατοχής στη βορειοδυτική και τη βορειοανατολική Συρία, για τα οποία είναι υπεύθυνοι τόσο ο ίδιος ο τουρκικός στρατός όσο και οι πολιτοφυλακές κατοχής που ενεργούν υπό τον έλεγχό του. Αυτά περιλαμβάνουν εκτελέσεις, απαγωγές, λεηλασίες και δήμευση περιουσιακών στοιχείων που είναι προγονική ιδιοκτησία του άμαχου πληθυσμού, δασικές πυρκαγιές σε μια μορφή της εκστρατείας οικολογικής καταστροφής και διακοπή της παροχής νερού.

"Επιπλέον, στοχευμένες δημογραφικές αλλαγές εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα στις κουρδικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του εκτοπισμού μελών των κοινοτήτων των Συρίων, των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, των Αρμενίων και των Γιεζίντι. Η εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ για τη Συρία πρόσφατα τεκμηρίωσε σε μια έκθεση ένα μικρό μέρος αυτών των εγκλημάτων. Ως υπογράφοντες αυτήν τη δήλωση, καταδικάζουμε τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους και των τρομοκρατικών του ομάδων και καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να στείλουν μια ερευνητική αποστολή στις ζώνες κατοχής της βόρειας Συρίας. Ζητούμε επίσης από τον ΟΗΕ να ασκήσει πίεση σχετικά με την Τουρκία, ώστε οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και η τρομοκρατική τους πολιτοφυλακή SNA (Συριακός Εθνικός Στρατός) να εγκαταλείψουν τη Συρία.

Τα υπογράφοντα κόμματα χαιρέτισαν το Μνημόνιο Συμφωνίας που υπέγραψε το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD) με το Κόμμα Λαϊκή Θέληση στη Μόσχα στα τέλη Αυγούστου σχετικά με τη στρατηγική συνεργασία, η οποία αποσκοπεί να θέσει τα θεμέλια για μια πολυεθνική, αποκεντρωμένη μεταπολεμική Συρία. Εξέφρασαν επίσης την ελπίδα ότι οι συνομιλίες μεταξύ του Κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου (ENKS) και του PYD ή των «Κομμάτων για την Κουρδική Εθνική Ενότητα» (PYNK) που ξεκίνησαν από τη Διοίκηση του SDF για μια εσωτερική-κουρδική προσέγγιση θα αποφέρουν περαιτέρω καρπούς το συντομότερο δυνατόν.

Τα κόμματα εξέφρασαν κριτική για τις προσπάθειες του συριακού καθεστώτος να αποκαταστήσει το εκπαιδευτικό μοντέλο του Baath, λέγοντας: «Όταν η συριακή κυβέρνηση άφησε τα εδάφη μας σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS, η αυτόνομη διοίκηση ήταν που υπερασπίστηκε τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα και παρείχε εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα των μαθητών, σε όλες τις κοινότητες της περιφέρειας μας. Καταδικάζουμε τις προθέσεις του καθεστώτος και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για ένα αυτόνομο εκπαιδευτικό σύστημα.

Τα υπογράφοντα κόμματα και οι οργανισμοί είναι:

-Heyet Tensîq El-Weteniye

-Tevgera Guhartina Demokratîk

-Partiya Yekitiya Demokrat (PYD)

-Partiya Yekitiya Suryan

-Partiya Aştî ya Demokrat a Kurdistanî

-Yekitiya Lîberal a Kurdistanî

-Partiya Komînîst a Kurdistanî

-El-Partî Demokratî Kurdistanî-Sûriye

-Partiya Demokrat a Kurd a Sûriye

-Partiya Çepgir a Kurd li Sûriyê

-Partya Çepgir a Demokratî a Kurdî li Sûriyê

-Partiya Komele ya Nîştimanî ya Kurdistanî

-Partiya Guhartin a Demokratî ya Kurdistanî

-Tevgera Nûkirin a Kurdistanî

-Yekitiya Karkerên Kurdistanî

-Desteya Nîştimanî ya Ereb

-Partiya Nûjen û Demokratîk li Sûriyê

-Partiya Kesek a Kurdistanî

-Partiya Wîfaq a Demokratî

-Partiya Îslah-Sûriyê

-Partiya Demokratî ya Kurdî li Sûriyê (El-Partî)

-Partiya Asûrî ya Demokratî

-Partiya Teaxî ya Kurdistanî

-Partiya Roj a Demokratî ya Kurdî li Sûriyê

-Partiya Nîştimanî ya Azad-Rojava

-Şepêla Pêşerojê ya Kurdistanî

-Tevgera Civaka Demokratîk (TEV-DEM)

-Kongreya Star

-Partiya Muhafezkeran a Demokratî

Η μονάδα εκδίκησης "Μάρτυρας Savaş Amed"

ανέλαβε τη ευθύνη για μια δράση στην Κωνσταντινούπολη

Τέσσερα οχήματα που ανήκουν σε μέλη των AKP-MHP κάηκαν στην Κωνσταντινούπολη σε μια ενέργεια που διεξήχθη από τη Μονάδα Εκδίκησης "Μάρτυρας Savaş Amed"

ANF NEWS DESK Δευτέρα, 21 Σεπ 2020, 09:31

Η Μονάδα εκδίκησης "Μάρτυρας Savaş Amed" ανέλαβε την ευθύνη με μια γραπτή δήλωση για μια δράση στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε ότι η δράση ήταν μέρος της εκστρατείας «Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό, την κατοχή · Ώρα για ελευθερία» που ξεκίνησε από το KCK.

Η δήλωση συνεχίζει: «Η μονάδα εκδίκησης "Μάρτυρας Savaş Amed" υπόσχεται ότι θα ηγηθεί στο δρόμο που χάραξε η καμπάνια του KCK. Στις 11 και 13 Σεπτεμβρίου, 4 οχήματα που ανήκαν σε φασιστές συνεργάτες των AKP-MHP κάηκαν στο Pendik Güzelyalı ».

Το PKK καλεί όλους να συμμετάσχουν στην εκστρατεία

«Ώρα για ελευθερία» του KCK

Ζητώντας ισχυρή συμμετοχή στην εκστρατεία που ξεκίνησε το KCK, το PKK είπε: "Ήρθε η ώρα να κερδίσετε την ελευθερία καταστρέφοντας τον φασισμό των AKP-MHP! Συμμετάσχετε στην εκστρατεία αντίστασης και ελευθερίας! Πολεμήστε ενάντια στο φασισμό και κερδίστε την ελευθερία!"

ANF ​​BEHDINAN Δευτέρα 21 Σεπ 2020, 10:03

Η δήλωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK) δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με την εκστρατεία που ξεκίνησε το KCK (Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν) στις 12 Σεπτεμβρίου για ελευθερία κατά της κατοχής, της απομόνωσης και του φασισμού.

Η δήλωση του PKK έχει ως εξής: "Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του KCK έχει εκδώσει μια περιεκτική δήλωση με τίτλο" Τέλος στην απομόνωση, την κατοχή και τον φασισμό! Ώρα να διασφαλιστεί η ελευθερία! "Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε πολύ ισχυρή συμμετοχή στην εκστρατεία ελευθερίας στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν και σε όλο τον κόσμο. Εργαζόμενοι και εργάτες, διανοούμενοι και καλλιτέχνες, ειδικά γυναίκες και νέοι, όλες οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τη γη μας και δημοκρατικές δυνάμεις ξεχύθηκαν στους δρόμους · φώναξαν αιτήματα υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας κατά της απομόνωσης, της κατοχής και του φασισμού. Το αντάρτικο ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί επιτυχώς αυτής της εκστρατείας αντίστασης. "

Το PKK συνέχισε: «Σε αυτή τη βάση, χαιρετίζουμε όλους εκείνους που αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία, και ιδίως για την απελευθέρωση του Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενάντια στην απομόνωση του Ιμραλί, την κατοχή της Δημοκρατίας της Τουρκίας και τον φασισμό των ΑΚΡ-ΜΗΡ. Σας ευχόμαστε επιτυχία στους βαθιά ιστορικούς σας αγώνες. Θυμόμαστε τους ηρωικούς μάρτυρες αυτού του αγώνα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και εκφράζουμε την ακλόνητη πεποίθησή μας ότι σίγουρα θα κερδίσουμε μεγάλες νίκες. Καλούμε όλους όσους υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και την κατοχή να συμμετάσχουν και να κινητοποιηθούν ισχυρότερα σε αυτήν την εκστρατεία ελευθερίας που στοχεύει στη νίκη! »

Η δήλωση υπογράμμισε ότι «η απομόνωση, η κατοχή και ο φασισμός έχουν ενσωματωθεί από τη δικτατορία των AKP-MHP. Επομένως, η κατάρρευση του φασισμού των AKP-MHP θα σημαίνει επίσης το τέλος της απομόνωσης και του πολέμου. Γι 'αυτό είναι ζωτικής σημασίας να τελειώσουμε με τα βασανιστήρια και το σύστημα απομόνωσης στο Imrali και να επιτύχουμε την απελευθέρωση του Ηγέτη Apo. Ένας εκδημοκρατισμός που θα αναπτυχθεί βάσει της ελευθερίας του Ηγέτη Apo θα ξεπεράσει κάθε είδους αρσενική κυριαρχία, φασιστική, αποικιοκρατική, γενοκτονική νοοτροπία και πολιτική και θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη οποιασδήποτε ελεύθερης ζωής και δημοκρατικής κοινωνίας με βάση την ελευθερία των γυναικών. Επομένως, είναι ένας αγώνας που περιλαμβάνει όλους τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Αυτό σημαίνει ότι η εκστρατεία αντίστασης και ελευθερίας που ξεκίνησε το KCK είναι προς το συμφέρον όλων των καταπιεσμένων και επομένως ανήκει σε όλους. "

Το PKK κάλεσε τους πάντες στην Τουρκία «πάρτε μέρος στην εκστρατεία που ξεκίνησε το KCK. Καλούμε πρώτα απ 'όλα το HDP, αλλά και όλες τις αντιφασιστικές δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας, όλους τους λαούς της Τουρκίας, νεολαία και γυναίκες, να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για την ανατροπή του φασισμού των AKP-MHP και τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και καλούμε όλους να εργαστούν για μια ενωμένη δημοκρατική επανάσταση που θα δώσει τη νίκη!

Είναι σαφές ότι η σχέση και η συμμαχία μεταξύ κουρδικών και αραβικών λαών είναι η πιο επαναστατική συμμαχία της σημερινής Μέσης Ανατολής. Αυτή η συμμαχία και ο αγώνας που θα αναπτυχθεί σε αυτή τη βάση θα εξουδετερώσουν όλες τις απειλές και τις εισβολές που εξαπολύονται από το φασιστικό τουρκικό κράτος και θα επιτύχουν στη δημιουργία μιας νέας Μέσης Ανατολής βασισμένης στην ελευθερία και την αδελφότητα των λαών.

Σε αυτή τη βάση, καλούμε όλες τις αραβικές πολιτικές δυνάμεις, ειδικά τους αραβικούς λαούς και τις σοσιαλιστικές-δημοκρατικές δυνάμεις, να συμμετάσχουν ενεργά στην εκστρατεία αντίστασης και ελευθερίας που έχουμε αναπτύξει βάσει του κοινού αγώνα ενάντια στην φασιστική τουρκική κατοχή και να πολεμήσουμε μαζί!

Καλούμε, επίσης, όλους τους ιρανικούς λαούς σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στον φασισμό, προκειμένου να δημιουργηθεί μια δημοκρατική Μέση Ανατολή όπου όλοι οι λαοί ζουν σε αδελφότητα!

Καλούμε όλες τις σοσιαλιστικές και επαναστατικές-δημοκρατικές δυνάμεις του κόσμου, τους οικολόγους και τα γυναικεία φιλελεύθερα κινήματα να συμμετάσχουν ενεργά στην εκστρατεία ελευθερίας που ξεκίνησε το KCK για να σώσει την ανθρωπότητα από την φασιστική απειλή των AKP-MHP! »

HBDH: Η εκστρατεία του KCK θα ενισχύσει τον επαναστατικό αγώνα

Το HBDH είπε ότι η εκστρατεία του KCK είναι μια άσκηση επαναστατικής στάσης ενάντια στις πολιτικές του φασισμού του πόλεμο, τον αποικισμό και την αφομοίωση, ιδίως εναντίον του λαού του Κουρδιστάν.

ANF ​​NEWS DESK Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 11:34

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Λαϊκού Ενωμένου Επαναστατικού Κινήματος (HBDH) δήλωσε ότι η εκστρατεία «Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό, την κατοχή: Ώρα να διασφαλιστεί η ελευθερία» που ξεκίνησε από το KCK στις 12 Σεπτεμβρίου, θα ενισχύσει τον ενωμένο επαναστατικό αγώνα.

Σε γραπτή δήλωση, η Εκτελεστική Επιτροπή του HBDH υπογράμμισε τη σημασία της "αυτής της εκστρατείας, στην Τουρκία, στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν και της Ευρώπης" και πρόσθεσε: "Πριν από οτιδήποτε άλλο, χαιρετίζουμε την εκστρατεία του KCK καθώς και την αντίσταση ενάντια στη φασιστικές δυνάμεις στη Τουρκία και το Κουρδιστάν. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια επαναστατική στάση απέναντι στις φασιστικές πολιτικές του πολέμου, τον αποικισμό και την αφομοίωση, ιδίως εναντίον του Κουρδιστάν».

Το Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα των Λαών είπε: «Αυτό είναι βασικά καθήκον μας, να διευρύνουμε τον κοινό αγώνα της επανάστασης στην Τουρκία και το Κουρδιστάν για την ανατροπή του φασισμού. Εάν ο αγώνας του κουρδικού λαού για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα συγχωνευθεί με τον απελευθερωτικό αγώνα των εργατών και εργαζομένων στην Τουρκία, θα ενισχυθεί περαιτέρω. Είναι ο κοινός αγώνας των ενωμένων επαναστατικών δυνάμεων που θα ανατρέψει τον φασισμό. Αυτή η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το KCK δίνει μια σημαντική δύναμη στον ενωμένο επαναστατικό αγώνα. "

Το HBDH πρόσθεσε ότι «το αντάρτικο αυξάνει την ιστορική αντίσταση στα βουνά του Βόρειου και Νότιου Κουρδιστάν. Ταυτόχρονα, οι μονάδες HBDH αναλαμβάνουν δράση στις μητροπόλεις της Τουρκίας. Εργάτες, γυναίκες, νέοι, Κούρδοι και όλοι οι πολίτες μας αγωνίζονται και αντιστέκονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην τυραννία αυτής της φασιστικής κυβέρνησης ».

Το HBDH δεσμεύθηκε να «ενισχύσει και να προωθήσει την επαναστατική πρωτοβουλία στο μέτωπο του Κουρδιστάν ενάντια στον φασισμό από τη δική του βάση» και κάλεσε όλους να «αναλάβουν την ευθύνη τους» και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Το HBDH έδρασε στη Σμύρνη

Το HBDH Πολιτοφυλακή Εκδίκησης Mazlum Tekdağ πραγματοποίησε μια δράση εναντίον φρουρών στη Σμύρνη. Η πολιτοφυλακή είπε: «Τώρα δεν είναι ώρα για λόγια, είναι καιρός για δράση».

ANF NEWS DESK Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 19:05

Το Λαϊκό Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα (HBDH) Πολιτοφυλακή Εκδίκησης Mazlum Tekdağ δήλωσε: "Στις 22 Σεπτεμβρίου στις 8.45 μ.μ., πραγματοποιήθηκε δράση εναντίον ενός αυτοκινήτου στο οποίο τρεις φρουροί ταξίδευαν στη Σμύρνη."

Το HBDH Μιλίτσια Εκδίκησης Mazlum Tekdağ τόνισε ότι «ο φασισμός του Ερντογάν πλησιάζει στο τέλος του» και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε το τελευταίο χτύπημα σε αυτήν τη σάπια δικτατορία. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του KCK« Ώρα για Ελευθερία ». για την ελευθερία του κουρδικού λαού, τη δικαιοσύνη και την ισότητα και ο απελευθερωτικός αγώνας των Τούρκων εργαζομένων και εργατών θα μας ενισχύσει. Τώρα είναι ώρα για δράση, όχι για λόγια! "

Bayık: Η εκστρατεία του KCK θα μας φέρει πιο κοντά στον στόχο μας

Ο συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK, Cemil Bayık, μίλησε στο Sterk Tv για το Κουρδιστάν, την Τουρκία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και την εκστρατεία που ξεκίνησε από το KCK με τίτλο «Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό, την κατοχή. Ώρα για διασφάλιση της ελευθερίας ".

ANF ​​BEHDINAN Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 09:33

Ο συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK, Cemil Bayık, δήλωσε ότι υπάρχει ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε ότι αυτός ο πόλεμος εγκυμονεί ευκαιρίες αλλά και κίνδυνους για τους Κούρδους. Τονίζοντας ότι οι Κούρδοι μπορούν να έχουν καθεστώς στη Μέση Ανατολή εάν χρησιμοποιούν την ευκαιρία, ο Bayık είπε: "Εάν οι Κούρδοι δεν αναπτύξουν μια πρωτοβουλία, αυτή η ιστορική ευκαιρία θα χαθεί. Εκείνοι που ξεκινούν μια πρωτοβουλία διαφορετική από τους Κούρδους και πραγματοποιούν μια πολιτική εξόντωσης των Κούρδων, θα πετύχουν τους σκοπούς τους και οι Κούρδοι θα υποστούν πολύ μεγαλύτερα χτυπήματα από ό, τι στο παρελθόν. Εάν δεν μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία, η πολιτική άρνησης και εξόντωσης θα συνεχιστεί. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Τουρκία θα βάλει στο στόχο της να επιτύχει την πολιτική της γενοκτονίας όχι μόνο εναντίον των Κούρδων αλλά και όλων των άλλων λαών. Επομένως, όχι μόνο οι Κούρδοι, αλλά όλοι θα χάσουν. Προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα, οι Κούρδοι θα πρέπει να αναπτύξουν μια πρωτοβουλία σε αυτήν τη διαδικασία και να αποτρέψουν τα πράγματα να πάνε όπως η Τουρκία θέλει ».

Υπενθυμίζοντας ότι το τουρκικό κράτος είναι ένα κράτος που βασίζεται στην κατοχή και τη γενοκτονία, ο Bayik πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση AKP-MHP έχει αναπτύξει παντού ένα περιβάλλον αδικίας, σκληρότητας και συμμοριτισμού.

Σημειώνοντας ότι το ΡΚΚ πολεμά ενάντια σε αυτήν τη φασιστική και γενοκτονική εξουσία, ο Bayik επεσήμανε ότι, από την άλλη πλευρά, το KDP εφαρμόζει μια πολιτική που νομιμοποιεί την κατοχή του τουρκικού κράτους.

Ο Bayik είπε ότι η δικαιολογία της παρουσίας του PKK που χρησιμοποιεί το KDP για να αιτιολογήσει τις επιθέσεις της Τουρκίας στο Νότιο Κουρδιστάν, τη Ροζάβα και το Βόρειο Κουρδιστά, σημαίνει ότι «το KDP κατηγορεί πραγματικά το PKK και όχι το τουρκικό κράτος και ως εκ τούτου δικαιολογεί τις επιθέσεις. Θεωρεί δικαιολογημένη την εισβολή και τις επιθέσεις γενοκτονίας. Οι Κούρδοι δεν μπορούν να το δεχτούν αυτό. Το PKK αντιστέκεται σε αυτήν την πολιτική."

Δημοσιεύουμε τμήματα της συνέντευξης.

Γιατί η καμπάνια "Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό, την κατοχή; Ώρα να διασφαλιστεί η ελευθερία";

Ο ηγέτης Öcalan αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον κουρδικό λαό και την ανθρωπότητα. Δεν ευνόησε ποτέ τον ατομικισμό. «Αν πρέπει να υπάρχει μια ζωή, πρέπει να υπάρχει για να πραγματώσει την ελευθερία, δεν αποδέχομαι μια άλλη ζωή από μια ελεύθερη», είπε. Γι 'αυτό έβαλε όλη του τη ζωή στην υπηρεσία του κουρδικού λαού και της ανθρωπότητας. Εάν ο κουρδικός λαός ζει σήμερα στο Κουρδιστάν, αν έχει επαναστατήσει, εάν δεν αποδέχεται τίποτα άλλο από την ελευθερία, εάν αγωνίζεται για αυτό, εάν ο κουρδικός λαός είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο σήμερα, εάν οι Κούρδοι γίνονται σεβαστοί, εάν είναι αγαπητός ο κουρδικός λαός, όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα του αγώνα του ηγέτη Öcalan. Υπό αυτήν την έννοια, ο αγώνας που ανέπτυξε η Ηγεσία είναι πολύ σημαντικός. Οπότε ο καθένας είναι υπόχρεος στον Ηγέτη Öcalan. Όλα τα χρωστάμε σε αυτόν.

Ο ηγέτης Öcalan δεν είναι μόνο ο ηγέτης του κουρδικού λαού, αλλά και ο ηγέτης για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την ανθρωπότητα. Βλέπει τα προβλήματά τους ως δικά του και παρέχει καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο επίλυσής τους. Δείχνει πώς να εκπληρώσουν τα αιτήματά τους για ελευθερία και δημοκρατία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι είναι υπόχρεοι στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και πρέπει να αγωνιστούν για την ελευθερία του. Η ελευθερία του Öcalan είναι ένα διεθνές, ανθρωπιστικό, δημοκρατικό, ηθικό και συνειδητό ζήτημα. Επομένως, η επίλυση αυτού του προβλήματος δεν είναι μόνο ζήτημα του PKK και των Κούρδων, αλλά είναι ζήτημα όλων. Όποιος λέει ότι θέλει ελευθερία και δημοκρατία πρέπει να βάλει ως βάση την επίλυση αυτού του προβλήματος. Εάν σήμερα ο καθένας διεκδικήσει την ελευθερία για τον Öcalan και λέει ότι είναι καιρός ελευθερωθεί, αν όλοι το βλέπουν ως καθήκον τους που πρέπει να διασφαλιστεί, αυτό το άτομο θα δεσμευτεί από αυτό.

Το κουρδικό πρόβλημα και ο Öcalan είναι αλληλένδετα. Η ελευθερία του Öcalan είναι η ελευθερία του κουρδικού λαού. Η ελευθερία του κουρδικού λαού είναι η ελευθερία του Öcalan. Ιστορικά, εάν ένας ηγέτης συλλαμβάνεται ή βασανίζεται, ο λαός του συλλαμβάνεται και βασανίζεται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι λαοί δεν είναι ελεύθεροι, εκτός εάν ο ηγέτης αυτών των λαών είναι ελεύθερος. Κανείς δεν δέχεται την ελευθερία αυτών των λαών. Η ελευθερία αυτών των λαών δεν θεωρείται δικαίωμα. Επομένως, εάν ο κουρδικός λαός διασφαλίσει την ελευθερία του Öcalan, θα διασφαλίσει επίσης τη δική του ελευθερία.

Η πολιτική του κατοχικού φασιστικού τουρκικού κράτους έναντι του Οτζαλάν ασκείται εναντίον του κουρδικού λαού, των δυνάμεων της δημοκρατίας, των λαών της Μέσης Ανατολής και της ανθρωπότητας. Γι 'αυτό η Τουρκία εφαρμόζει πολύ βρώμικες πολιτικές. Πολιτικές που εφαρμόζονται όχι μόνο εναντίον του Öcalan, αλλά και εναντίον των λαών, της ανθρωπότητας, της δημοκρατίας, της ανθρωπότητας και της δικαιοσύνης. Τώρα αυτές οι πολιτικές δεν έχουν νομιμότητα ή νόημα. Κανείς δεν μπορεί πλέον να τις ανακτήσει. Για παράδειγμα, το CPT [Επιτροπή για την Πρόληψη της Δικαιοσύνης]. Πολλά χρόνια, λέμε ότι ο Οτσαλάν βασανίζεται, αλλά σιωπούσαν επίμονα ενάντια σε αυτήν την κατάσταση. Αλλά στην τελευταία τους έκθεση, δέχτηκαν ότι πράγματι βασανίζεται.

Το CPT υποχρεώθηκε να πει ότι η απομόνωση εφαρμόζεται εναντίον του Öcalan. Έπρεπε να το αποδεχτούν ως αποτέλεσμα του αγώνα των λαών μας. Εάν ο λαός μας δεν αγωνιζόταν, το CPT δεν θα το παραδεχόταν. Επειδή ο αγώνας του λαού μας και ο αγώνας μας αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο του AKP-MHP. Δείξαμε ότι η κυβέρνηση AKP-MHP είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την ανθρωπότητα.

Φίλοι των Κούρδων, που υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατία, υποστηρίζουν τώρα ότι ο Οτσαλάν πρέπει να απελευθερωθεί. Είναι καιρός να ελευθερώσετε τον Öcalan. Αυτό θέλουν όλοι οι κουρδικοί λαοί, οι δυνάμεις της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Όλοι στον κόσμο που αγωνίζονται για τη δημοκρατία και την ελευθερία θέλουν ελευθερία για τον Öcalan. Συνεχίζουμε λοιπόν το έργο μας σε αυτή τη βάση. Χαιρετίζω και αποτίω σεβασμό σε όλους όσους βασίζονται στην ελευθερία του Öcalan και εργάζονται για αυτήν.

Πηγή: ANF

μετάφραση:

Μεταφραστική πρωτοβουλία για την

Επαναστατική Διεθνιστική Αλληλεγγύη

‘’Μάρτυρας Haukur Hilmarsson’’

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License