[Θεσσαλονίκη] Σορολόπ #07

7ο τεύχος του περιοδικού δρόμου Σορολόπ, από κόσμο της συνέλευσης της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ

post image

Κυκλοφορεί χέρι με χέρι το 7ο τεύχος του περιοδικού δρόμου Σορολόπ που εκδίδεται σε άτακτα χρονικά διαστήματα από κόσμο της συνέλευσης της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ.

Κατεβαίνει ελεύθερα από εδώ: https://yfanet.espivblogs.net/files/2020/10/%CF%83%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%807%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF_%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84.pdf

Ακολουθεί το editorial:

Αν νομίζατε ότι οι μοναδικές απειλές που είχε να αντιμετωπίσει το ελληνικό κράτος το καλοκαίρι ήταν από τη μία ο κορονοϊός και από την άλλη ο «προαιώνιος εχθρός» που τολμά να παραβιάζει τα εθνικά μας ύδατα και να μετατρέπει την πολιτιστική μας κληρονομιά σε τζαμιά, είσαστε γελασμένοι. Μπορεί οι συγκυρίες ν’ αλλάζουνε και οι προτεραιότητες να αναπροσαρμόζονται, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι κρατικοί σχεδιασμοί ακολουθούνε μακροπρόθεσμες στρατηγικές στις στοχεύσεις τους. Έτσι, το «τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη» που απαιτούσε από τους κατειλημμένους χώρους να παραδώσουν τα κτήριά τους στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους μπορεί να «πάγωσε» εκεί γύρω μετά τον χειμώνα (λόγω και της αντίστασης που βρήκε και που κατάφερε να εκτροχιάσει το επικοινωνιακό του σκέλος, λέμε εμείς), αλλά οι πρόσφατες κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον της κατάληψης Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη και της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά αποδεικνύουν ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει.

Μπροστά σ’ αυτήν την επίθεση ποια μπορεί να είναι η δική μας στρατηγική; Σ’ ένα κείμενο που μοιράστηκε στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ τον Δεκέμβρη του ’19, σημειωνόταν: για να ακυρωθεί μια πολιτική θέλει διαρκή πίεση, χρειάζεται να μπούμε σε μία πολύμηνη διασικασία αγώνα, να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε εκείνα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα που σε μία συχνότητα μεταξύ τους θα καταφέρνουν να παίρνουν τη μορφή μίας συνεκτικής κίνησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παρατήσουμε ό,τι κάναμε για να ασχοληθούμε αποκλειστικά και μόνο με το ζήτημα της καταστολής -το ακριβώς αντίθετο. Σημαίνει ότι η όποια πολιτική μας δουλειά και δράση πρέπει να ενταθεί, έχοντας στον νου μας ότι τα πεδία αγώνα που ξεπηδάνε εδώ κι εκεί, η διαφορετική καθημερινότητα που χτίζεται μακριά απ’ το κέρδος και το εμπόρευμα, ο πολιτικός λόγος που διαχέεται και επικοινωνεί περιεχόμενα είναι κομμάτια μιας συνολικότερης ανταγωνιστικότητας που εμπεριέχει και τα ριζώματά μας, δηλαδή τις καταλήψεις. Αν θέλουμε να τις υπερασπιστούμε, πρέπει να βρούμε με ποιον τρόπο αυτές θα καταστούν αναγκαίες για την ανάπτυξη και την ενίσχυση και όλων των άλλων αρνήσεων -μέχρι το ένα να απαιτεί και να προϋποθέτει το άλλο.

Κατά τ’ άλλα, όπως θα διαβάσετε και στις παρακάτω σελίδες, η συντακτική ομάδα του Σορολόπ δεν άφησε το καλοκαίρι να πάει χαμένο. Και στην Ιστάμπουλ πρόλαβε να ταξιδέψει για να δει με τα ίδια της τα μάτια το κακό που βρήκε την Αγια-Σοφιά, και στην Καλαμαριά βρέθηκε για να κατασκοπεύσει καταληψίες προχωρημένης ηλικίας, κι ενώ ήταν στο λεωφορείο για ν’ ανέβει στο Γεντί Κουλέ πρόλαβε να δει κι ένα «όχι στην στράτευση στα 18» γραμμένο σε πανό σ’ ένα σχολείο κοντά στην Υφανέτ. Αυτά κι άλλα πολλά στις σελίδες που ακολουθούν!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License