ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020 - 9:30πμ Εφετείο

Προσυγκέντρωση 9πμ Μετρό Αμπελόκηποι

Καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Στις 7 Οκτώβρη είναι η τελική δικάσιμος της δίκης της Χρυσής Αυγής, στην οποία θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στις 7 Οκτώβρη είναι η μέρα που όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη θα έχει τα μάτια της στραμμένα στην μικρή αίθουσα του εφετείου, που θα κριθεί το μέλλον της ακροδεξιάς στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Στην αίθουσα αυτή θα αποφασιστεί αν θα τιμωρηθούν οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι απολαμβάνοντας για ακόμα μια φορά την ασυλία που τους παρέχουν οι θεσμοί και το παρακράτος.

Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα έδωσε την μάχη σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χώρο εργασίας για να απομονωθούν οι φασιστικές και ρατσιστικές φωνές. Κατάφερε να απομονώσει την ΧΑ και πριν την τελική απόφαση να τους πετάξει έξω από το Κοινοβούλιο και να πολιορκήσει τα γραφεία τους σε κάθε πόλη, μέχρι αυτά να ερημώσουν. Κατάφερε να μπουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να ξεσκεπάσει τις φωνές των δήθεν αγανακτισμένων πολιτών που οργάνωναν με την ηγεσία της ΧΑ πογκρόμ.

Η δίκη για μας ως πρωτοβουλία Αλβανών μεταναστών και αλληλέγγυων συμπυκνώνει την μάχη ενάντια στον φασισμό στην πιο σκληρή και δολοφονική του μορφή μέσω της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η υπόθεση της επίθεσης των Αιγύπτιων αλιεργατών και αυτής ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μαρτυρούν τους στόχους του φασισμού: αντιφασίστες-τριες, μετανάστες-τριες, αριστερούς-ες.

Ως μετανάστες-τριες από την Αλβανία που έχουμε βιώσει τον θεσμικό ρατσισμό και την φασιστική βία, θεωρούμε καθήκον μας στις 7 Οκτ να βρισκόμαστε έξω από το Εφετείο για να διεκδικήσουμε την καταδίκη της ΧΑ, να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για τα αναρίθμητα θύματα της. Η δίκη αυτή είναι υπόθεση όλων μας και δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μεγάλης αντεπίθεσης του κινήματος ενάντια σε κάθε ακροδεξιά γκρούπα που προσπαθεί να καπηλευτεί την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου εν μέσω της πανδημικής κρίσης αλλά και της αντιρατσιστικής προσπάθειας για να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες στην ενδοχώρα με πλήρη δικαιώματα(άσυλο, στέγη εργασία).

Η κοινωνία έχει ήδη απαντήσει στο ερώτημα: Δεν είναι αθώοι!

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους και όλες σας στις 7 ΟΚΤ να το βροντοφωνάξουμε για ακόμη μια φορά.

Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, του Πετρίτ Ζίλφε, του Εντισόν Γιαχάι, του Ζακ και των χιλιάδων προσφύγων που οι κυβερνήσεις τους καταδίκασαν στον υγρό τάφο του Αιγαίου.

Για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να κερδίσει η αλληλεγγύη.

Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστών και Αλληλέγγυων

https://www.facebook.com/Πρωτοβουλία-Αλβανών-Μεταναστών-και-Αλληλέγγυων-2183179855329971

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License