Ολοι και όλες στο εφετείο Αθηνών, 07 Οκτώβρη, 09:00

Μονάχα, λοιπόν η οργανωμένη ταξική πάλη, η οργάνωση και η αυτοάμυνα του λαού μπορεί να συντρίψει τον φασισμό μέσα και έξω από τα δικαστήρια και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά. Γιατί το κτήνος δεν έχει ακόμη πεθάνει και «η σκύλα που το γέννησε ζει». Γιατί οι φασίστες είναι ένοχοι, όπως ένοχο είναι και το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα που τους έθρεψε. Για τον Παύλο Φύσσα, για τον Σαχζάτ Λουκμάν, για όλους που δέχθηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, για την τιμή του κάθε αντιφασίστα, για να στείλουμε μία για πάντα τους φασίστες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες του μαχητικού αντιφασισμού, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συνδικάτα καλούνται να διαδηλώσουν μαζικά και μαχητικά την ημέρα της έκδοσης της απόφασης της ΧΑ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 9:00

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ - Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

 

Ύστερα από πεντέμισι χρόνια διάρκειας της συνολικής διαδικασίας της δίκης της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, στις 7 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Επτά χρόνια μετά την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Π. Φύσσα, η δικαστική εξουσία του αστικού καθεστώτος, κάτω από την πίεση του πολύμορφου μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος, καλείται να αναγνωρίσει τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης.

Ήδη, οι απολογίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτουν το ηθικό ποιόν των φασιστικών στοιχείων, που στελεχώνουν την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Με τους κατηγορούμενους να «δίνουν» ο ένας τον άλλον, να αντιφάσκουν, να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους μάρτυρες, με άλλους να δηλώνουν άγνοια για τη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης και την εγκληματική της δράση, με τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Πατέλη, ο οποίος ήθελε να κάνει πράξη τη θέση«ό,τι κινείται σφάζεται», να καταρρέει στο εδώλιο, αποκαλύπτεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μία ναζιστική συμμορία δολοφόνων, απογόνων των Χιτών και ταγματσφαλιτών, μαστροπών και μπράβων, δίχως καμία συνεπή ιδεολογική θέση και κανένα «αντισυστημικό» χαρακτήρα. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι άξιοι να υπερασπιστούν ούτε αυτά για τα οποία πριν λίγο καιρό καμάρωναν, δεν είναι άξιοι να διεκδικήσουν τον πολιτικό χαρακτήρα των πράξεων τους. Ο καθένας τους προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του, διότι η ναζιστική τους δράση μόνο εγκληματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, διότι οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η κοινωνία με τη συμβολή του μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος τους έχει καταδικάσει στη αφάνεια.

Γιατί, όταν το ΄40 οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές βασανίζονταν και εκτελούνταν από τους προγόνους των χρυσαυγιτών, το μοναρχοφασισμό και τους ιμπεριαλιστές πατρόνες, υπερασπίζονταν τις ιδέες τους μέχρι το τέλος. Γιατί, όταν το μετεμφυλιακό κράτος είχε κηρύξει καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους και το εργατικό κίνημα, οι λαϊκοί αγωνιστές απαντούσαν με απαράμιλλο ηρωισμό και αυτοθυσία στις εξορίες και στις φυλακές. Γιατί, όταν οι χουντικοί βασάνιζαν κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας , οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές, αριστεροί, δημοκράτες και αναρχικοί έδιναν μαθήματα αξιοπρέπειας και συντροφικότητας στα δικαστήρια. Γιατί μονάχα από το λαϊκό κίνημα μπορούν να ξεπηδήσουν οι γνήσιοι αγωνιστές, ατσαλωμένοι από τις αντιθέσεις της ταξικής πάλης, και εφοδιασμένοι με τις αξίες του θάρρους, της αυτοθυσίας, της τόλμης και της αφοσίωσης στην υπόθεση για τη δημιουργία μίας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα πολιτικό γεγονός ιστορικής σημασίας. Υπήρξε προσπάθεια του αστικού κράτους και των μηχανισμών του να παραπέμψουν σε δίκη τη Χρυσή Αυγή, διότι γνώριζαν ότι, μετά τη δολοφονία, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι, του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από παρακρατικό τάγμα εφόδου των φασιστών, δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν την κοινωνική οργή. Η παραπομπή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής σε δίκη δεν ξεπλένει το κράτος και το κεφάλαιο από τις ευθύνες τους για τη μετατροπή της Χρυσής Αυγής από περιθωριακή συμμορία σε χρήσιμο πολιτικό φορέα, η οποία πλέον, μετά την υποχώρηση των μαζικών και μαχητικών ταξικών αγώνων της αντιμνημονιακής περιόδου, παραμένει μία εφεδρική δύναμη του αστικού πολιτικού συστήματος. Εξάλλου, ενώ οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι και η δίκη όλα αυτά τα χρόνια καθυστερούσε, είναι γνωστή η βιασύνη των δικαστικών αρχών για την καταδίκη αγωνιστών και η μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι κατασταλτικές δυνάμεις απέναντι τους, διασύροντας τους με την αγαστή συνεργασία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, καταπατώντας δικαιώματα, υπερβαίνοντας τα χρονικά όρια προφυλάκισης, εφευρίσκοντας στοιχεία DNA.

Οι φασιστικές δυνάμεις εκφράζουν τις πιο αντιδραστικές, εθνικιστικές, τρομοκρατικές και καταπιεστικές τάσεις του κεφαλαίου και της χρηματιστικής ολιγαρχίας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του σωτήρα της καθεστηκυίας τάξης. Οι χρυσαυγίτες είναι τα τσιράκια του εφοπλιστικού κεφαλαίου, όπως έχουν αποδείξει πολλές φορές με ερωτήσεις τους στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών για αύξηση των προνομίων τους, όταν μάλιστα ο ελληνόκτητος στόλος διατηρεί σε αξία την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στους ναυτεργάτες εφαρμόζεται αντεργατική νομοθεσία. Διότι είναι χρυσαυγίτες αυτοί, οι οποίοι έστησαν το εργοδοτικό σωματείο Ελλήνων εργατοϋπάλληλων μετάλλου ναυπηγοεπισκευαστικών ζωνών (Πειραιά, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Νίκαιας και Νήσων), προκειμένου να βάλουν φρένο στις διεκδικήσεις των εργατών και εργαζομένων. Διότι είναι χρυσαυγίτικος ο απεργοσπαστικός μηχανισμός, ο οποίος κινητοποιήθηκε από την διοίκηση της Cosco, προκειμένου να σπάσει την απεργία των εργατών για συλλογική σύμβαση εργασίας.

Γιατί οι φασίστες και η ακροδεξιά πάντα αποτελούσαν το μακρύ χέρι του συστήματος, ρίχνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο, για να σπείρουν τη διχόνοια στον κόσμο των εργαζομένων και της φτωχολογιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ, οι οποίες βιώνουν μία από τις σημαντικότερες εξεγέρσεις των καταπιεσμένων στη σύγχρονη ιστορία τους, όπου δεν δολοφονεί το όπλο του μπάτσου και των κατασταλτικών δυνάμεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, το μακρύ χέρι του κράτους γίνονται ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες, σκοτώνοντας αντιφασίστες.

Είναι η ίδια η ευρωσυμμορία, η οποία προωθεί την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, ταυτίζοντας τον κομμουνισμό με τον φασισμό, επιχειρώντας να σβήσει από την ιστορική μνήμη την αντιφασιστική νίκη και να συκοφαντήσει τον αντάρτη-λαό.

Η οικονομική κρίση, η αδυναμία του καπιταλισμού να μπει σε ένα νέο κύκλο ανάπτυξης, η κοινοβουλευτική αστάθεια και η συνεχής απαξίωση του αστικού πολιτικού προσωπικού οδηγεί το κεφάλαιο να αναζητά νέες πολιτικές εφεδρείες που θα μπορέσει να υπηρετήσει τα συμφέροντα του, όπως είναι και το πραξικόπημα που οργάνωσαν και καθοδήγησαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στην Ουκρανία και η αντιδραστική εξέγερση του Μαϊντάν το 2013.

Οι δυναμικές μορφές πάλης του ανταγωνιστικού κινήματος και ευρύτερα ο μαχητικός αντιφασισμός έχει οδηγήσει την ΧΑ και τον ακροδεξιό χώρο σε μια βαθιά κρίση στρατηγικής. Το κίνημα έχει επιβάλλει τους όρους του σε όλη την Ελλάδα. Κατεβαίνει μαζικά στο δρόμο, “απαγορεύει” εκδηλώσεις, τσακίζει φασίστες, εγκλωβίζοντας τους σε μια θέση μόνιμης άμυνας. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορική τους και αποκαθηλώνει πλήρως τους «μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια». Ο μαχητικός αντιφασισμός καταρρακώνει το μύθο του “πολιτικού στρατιώτη” και των “άτρωτων” ταγμάτων εφόδου, αμφισβητεί τη δυνατότητα της ναζιστικής οργάνωσης να πραγματοποιήσει ακόμα και μια ανοιχτή ομιλία, καταφέρνοντας να σπείρει την ηττοπάθεια και την απογοήτευση στις γραμμές της, αλλά και την αμφιβολία για την ηγεσία. Επιπλέον, η εκλογική της ήττα στέρησε από τη Χρυσή Αυγή οικονομικούς πόρους, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη συμβολή του αντιφασιστικού κινήματος, το κλείσιμο των γραφείων της σε όλη την Ελλάδα και τον αφανισμό της από τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Οι φασίστες της ΧΑ και οι εθνικιστικές δυνάμεις, παρά τις επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους, αγωνιστές, μειονότητες, πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μπόρεσαν με αφορμή τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία να βγουν από την απομόνωση, που τους έχει επιβάλλει τα αντιφασιστικό κίνημα.

Την ίδια στιγμή, το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας και της Τουρκίας σε συνεργασία με τα ΜΜΕ σπέρνουν εθνικιστικό δηλητήριο, ενώ η σύγκρουση των συμφερόντων των αντιδραστικών αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας γύρω από τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά οξύνεται, φέρνοντας όλο και πιο κοντά τους λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας στην κρεατομηχανή του πολέμου. Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά θα παλέψουν μαζί ενάντια στους φασίστες της ΧΑ, τους γκρίζους λύκους, τον Ερντογάν και τις ντόπιες ολιγαρχίες.

Κανείς δεν μπορεί να έχει αυταπάτες για τον ταξικό χαρακτήρα της δικαστικής εξουσίας, η οποία διαχρονικά έριχνε στα μαλακά ή στην πιο συνηθισμένη περίπτωση αθώωνε τους συνεργάτες των ναζί, παρακρατικές συμμορίες, μπάτσους-δολοφόνους νεολαίων, τους βασανιστές της χούντας, μεγαλοκαπιτα-ληστές και το πολιτικό τους προσωπικό, που εμπλέκονταν στα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα της χώρας. Όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καμία ολιγωρία απέναντι στο ερπετό του φασισμού. Γιατί ο φασισμός πρέπει να τσακιστεί παντού, στις σχολές, στα σχολεία, στις γειτονιές, στα συνδικάτα. Γιατί όσο η κρίση του συστήματος θα βαθαίνει, αδυνατώντας να διαχειριστεί και τις οικονομικές-κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας, τόσο οι φασίστες, ιδιαίτερα στην περίπτωση αθώωσης τους, θα επιχειρήσουν να βγουν ξανά στην επιφάνεια, αναζητώντας τους οικονομικούς πόρους που στερήθηκαν και συνεχίζοντας ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση. Ήδη, πρώην στελέχη της ΧΑ επιχειρούν να συγκροτήσουν ακροδεξιά μορφώματα και κάνουν την εμφάνισή τους είτε με την μορφή «αγανακτισμένων» γονιών, που χτυπάνε αγωνιστές μαθητές είτε με την μορφή «ψεκασμένων» αρνητών χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Μονάχα, λοιπόν η οργανωμένη ταξική πάλη, η οργάνωση και η αυτοάμυνα του λαού μπορεί να συντρίψει τον φασισμό μέσα και έξω από τα δικαστήρια και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά. Γιατί το κτήνος δεν έχει ακόμη πεθάνει και «η σκύλα που το γέννησε ζει». Γιατί οι φασίστες είναι ένοχοι, όπως ένοχο είναι και το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα που τους έθρεψε. Για τον Παύλο Φύσσα, για τον Σαχζάτ Λουκμάν, για όλους που δέχθηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, για την τιμή του κάθε αντιφασίστα, για να στείλουμε μία για πάντα τους φασίστες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες του μαχητικού αντιφασισμού, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συνδικάτα καλούνται να διαδηλώσουν μαζικά και μαχητικά την ημέρα της έκδοσης της απόφασης της ΧΑ.

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40΄ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License