post image

Το τέλος της Χρυσής Αυγής δεν ήταν η 7η Οκτώβρη του 2020. Το τέλος της Χρυσής Αυγής επιτεύχθηκε με τη διάλυση των ταγμάτων εφόδου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την περιθωριοποίηση της από τον κοινωνικό και πολιτικό ιστό την τελευταία πενταετία. Το τσάκισμα των ναζί σε κάθε γειτονιά και η αδιάλλακτη μάχη από τις δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού μετά το 2013, δεν επέτρεψαν στο φασιστικό μόρφωμα να συγκρατήσει πολιτική και κοινωνική γείωση, ώστε να διασώσει τον κομματικό του μηχανισμό. Η μη εκλογή βουλευτών στις εκλογές του 2019 έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες των επίδοξων ναζί, να διασώσουν την πολιτική κληρονομιά τους.

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές δεν κατέβηκαν να «νικήσουν» τη Χρυσή Αυγή. Αυτό είχε ήδη ολοκληρωθεί. Οι χιλιάδες αγωνιστές ενεργοποιήθηκαν για να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση ποιος διέλυσε τα τάγματα εφόδου και να ξαναθυμίσει σε εχθρούς και φίλους πού βρίσκεται η σημαντική πολιτική μάζα και με ποια λάβαρα κατεβαίνει. Γι` αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ πανικόβλητη έβαλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Η ΝΔ είχε καταλάβει πως δεν «έπαιζε» το σενάριο της αθώωσης. Παρ` όλους τους ευσεβείς πόθους του βαθέως κράτους, παρ` όλη την εισαγγελική πρόταση και την πρόσληψη Ζαρούλια, τα ταξικό κίνημα ήταν και είναι παρών. Από το σπάσιμο της καραντίνας την Πρωτομαγιά ως τις μαθητικές καταλήψεις, τα καύσιμα του ταξικού κινήματος παραμένουν επαρκή.

Τις επόμενες μέρες θα φανεί το πόσο θα προσπαθήσει το αστικό κράτος να διασώσει ατομικά τα «παιδιά» του. Δεν θα μας κάνει εντύπωση μια σειρά ελαφρών ποινών και με αναστολή εκτέλεσης. Το αστικό κράτος στις δημοκρατικές του εκδοχές έχει επανεντάξει τις ακροδεξιές ακρότητες. Από τους Χίτες και τους Χουντικούς ως τον Καλαμπόκα, όλοι βρήκαν μια ζέστη αγκαλιά στην κρατική μηχανή.

Σε κάθε περίπτωση, είτε με «σοβαρές», είτε με «ελαφρές» ποινές, τα ταξικά μας καθήκοντα παραμένουν ίδια. Δεν ξεχνάμε ότι ο Χίτλερ πήρε την εξουσία 10 χρόνια μετά από καταδίκη. Όμως, ο σημερινός κίνδυνος δεν είναι τα (ανύπαρκτα και διαλυμένα) τάγματα εφόδου. Το μέγεθος των ποινών θα δείξει το μέγεθος φόβου ή επίθεσης στο ταξικό κίνημα.

Να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία της νίκης μας απέναντι στο φασισμό! Όπως το πάντρεμα του Μαχητικού Αντιφασισμού με το μαζικό κίνημα έφερε την Αντιφασιστική Νίκη, έτσι το αυριανό πάντρεμα της Κομμουνιστικής στρατηγικής με το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα θα φέρει στο προσκήνιο την ρεαλιστική δυνατότητα της πτώσης της κυβέρνησης της ΝΔ και την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Αθήνα, 7 Οκτώβρη 2020

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License