Ενημέρωση για παρεμβάσεις σε νοσοκομεία

Στηρίζουμε τα δίκτυα αλληλοβοήθειας και τις δομές αλληλεγγύης που δημιουργούνται από το αναρχικό-ανατρεπτικό κίνημα και τις διευρύνουμε,εξερευνώντας νέες προοπτικές που ξεδιπλώνονται μέσα σε αυτή την -αν μπορούμε να θεωρήσουμε- νοχελική εποχή για το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα. Στηρίζουμε το αγωνιζόμενο ιατρικό-υγειονομικό προσωπικό, τους εργάτες της διανομής, τους εργάτες των καταστημάτων που παραμένουν ανοιχτά σε συνθήκες δουλείας. Οι καταπιεσμένοι ή θα σώσουν τους εαυτούς τους βασιζόμενοι στην αλληλεγγύη ή θα συνθλιβούν από την επίθεση του συστήματος. Μόνη υπαρκτή επιλογή μας η μετάβαση από την κοινωνική αλληλεγγύη στην δημιουργία επαναστατικού κινήματος, μόνη μας ευθύνη το μπόλιασμα της επαναστατικής προοπτικής.

post image

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε μαζί με διάφορους συντρόφους και συντρόφισσες παρέμβαση σε δύο κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας με τρικάκια και μοίρασμα κειμένων όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας από το κράτος.Ξεκινώντας από το Ιπποκράτειο πορευτήκαμε μέχρι το Λαικό με συνεχή επικοινωνία με αρκετό κόσμο είτε έξω από τα νοσοκομεία είτε στο δρόμο και καθ' όλη τη διάρκεια της παρέμβασης.

Απ' ότι φάνηκε αυτό ενόχλησε τους ένστολους κρατικούς εντολοδόχους αφού κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός μπάτσων ώστε να σταματήσει η παρέμβασή μας με ομαδική προσαγωγή στο ΑΤ Αμπελοκήπων.

Φυσικά και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με τέτοιες πρακτικές, άλλωστε όπως αναγράφεται και στα τρικάκια της συγκεκριμένης παρέμβασής μας : 65000 μπάτσοι 8000 γιατροί !!! Μόνο η συνεχής συλλογική αντίσταση όλου του κόσμου του αγώνα και του κόσμου που είναι θύμα εκμετάλλευσης από τον καπιταλισμό τόσα χρόνια , μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην εποχή που διανύουμε.

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι!

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε.

 

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Λόγω της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας σε όλα τα μέρη του πλανήτη από το καπιταλιστικό σύστημα και τα κράτη-εντολοδόχους του, μια ιική επιδημία μετατρέπεται σε πανδημία. Οι κατώτερες τάξεις, οι καταπιεσμένοι/ες του κόσμου, οι αποκλεισμένοι/ες από τα -ιδιωτικά επί το πλείστών- συστήματα υγείας μετρούν πάνω απο 1.000.000 νεκρούς μέχρι σήμερα. Η πανδημία βρίσκει τα δημόσια νοσοκομεία του ελληνικού κράτους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς να υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό και τα απαραίτητα ιατρικά μέσα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αφού διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να μειώσουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει η ζωή και η δημόσια υγειά και θεωρούν πιο χρήσιμο να προσλάβουν χιλιάδες μπάτσους να σουλατσάρουν στις γειτονιές, να τραμπουκιζουν και να χτυπάνε τους/ις νέους/ες που αράζουν στις πλατείες, να σπάνε μαθητικές καταλήψεις και να καταστέλλουν βίαια διαδηλώσεις- ακόμα και των γιατρών που μέχρι πριν λίγους μήνες ηρωποιούσαν.

Ήδη από τον Οκτώμβρη του 19’ είχε καταγγελθεί από σωματεία εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων εμφανέστατη έλλειψη κλινών ΜΕΘ. Σε αυτό έρχεται να συμπληρωθούν και οι μαζικές απόλυσεις γιατρών και υγιειονομικών εν μέσω πανδημίας, ενδεικτικά επικείται η άμεση λήξη συμβάσεων σε 400γιατρούς-υγιειονομικούς.Παράλληλα το κράτος διατήρει την ίδια χρηματοδότηση για το Ε.Σ.Υ. με αυτήν των μνημονιακών χρόνων, την ίδια δηλαδή διαχείριση που κατέστρεψε τις ζωές χιλιάδων ασθενών οι οποίοι στοιβάζονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία.Την ίδια περίοδο που ασθενείς πεθαίνουν απο covid-19 στους διαδρόμους, το κράτος νοικιάζει ΜΕΘ σε τριπλάσια της κανονικής τιμής στα ιδιωτικά νοσοκομεία,γεμίζοντας τα ταμεία των ιδιωτικών κολοσσών υγείας.Επιπλέον στους λίγους γιατρούς-υγιειονομικούς που προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου,δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα μηνών.Συμπερασματικά οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία παλεύουν με μηδενική υγιειονομική στήριξη κα ιαπλήρωτοι στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με την σιωπηλή συναίνεση των ΜΜΕ χρηματοδοτεί τους κλινικάρχες του ιδιωτικού τομέα.

Αρχές Ιουνίου και ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει σε μηδενικά επίπεδα,κάτω απο την πίεση μεγάλων εταιρειών τουριστικών πρακτορείων και ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών του τουριστικού-επισιτιστικού κλάδου, η κυβέρνηση ανακοινώνει το άνοιγμα του τουρισμού αρχές Ιουλίου. Τα αφεντικά του κλάδου τρίβουν τα χέρια τους, την ώρα που εξαναγκάζουν χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους/ες σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, με καμία ιατροφαρμακευτική στήριξη-πρόληψη-περίθαλψη. Ταυτόχρονα δημιουργούνται κινητές μονάδες του Ε.Σ.Υ. οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους μόνο σε τουρίστες των ελληνικών νησιών.Τέλη Ιουλίου τα κρούσματα αυξάνονται ενώ το δεύτερο κύμα του ιού ξεκινά στα μέσα Αυγούστου, την ώρα που η κυβέρνηση ''μαγειρεύει'' τα κρούσματα σε τουριστικές περιοχές καθ΄υπόδειξη των ξενοδοχειάρχων, παρουσιάζει διαστρεβλωμένα στοιχεία για την διάδοση του ιού. Η ατομική ευθύνη ως το θεωρητικό όπλο της αστικής διακυβέρνησης, βγαίνει ξανά μπροστά, καθώς με κάθε ευκαιρία τα δελτία ειδήσεων και μέλη της κυβέρνησης, προσπαθούν να μας πείσουν πως για την μετάδοση του ιού ευθύνεται ο καθένας μας αλλά σίγουρα όχι οι ίδιοι και το ''άνοιγμα'' του τουρισμού.Έτσι στρώνεται ο δρόμος για την δημιουργία''υπευθύνων'' μετάδοσης του ιού, με τους/ις νέους/ες να είναι ο εσωτερικός εχθρός του υπουργείου πολιτικής προστασίας, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την καταστολή των συναθροίσεων στις πλατείες.

Με πρόφαση την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους στην Αν.Μεσόγειο, σπαταλώνται πάνω απο 10 δισ. για την αγορά εξοπλιστικών και μαχητικών αεροσκαφών γεμίζοντας τα ταμεία της γαλλικής και αμερικάνικης πολεμικής βιομηχανίας.Στο εσωτερικό, ως άλλης μορφής αριστοκρατία, η κυβέρνηση της αστικής τάξης σπαταλά πάνω από 113 εκατομμύρια ευρώ στα αγαπημένα της παιδιά: ΜΜΕ, κρατικοί αξιωματούχοι σκυλ ελοικικου,Μπακογιάννης, όλοι παίρνουν το κομμάτι τους από την πίτα, την ώρα που η κοινωνική βάση εξαθλιώνεται.

Η θέση μας είναι πως το ελληνικό κράτος, σε πλήρη συμβιβασμό με την κεντρική γραμμή της ευρωπαϊκής ένωσης, για άλλη μια φορά θα μετακυλήσει την οικονομική κρίση που προκλήθηκε εντός της παγκόσμιας οικονομίας,λόγω της πανδημίας, στις οικονομικά κατώτερες τάξεις.Με πρόφαση την πανδημία χτίζεται η κοινωνία του ολοκληρωτικού ελέγχου, καταστέλλοντας και φυλακίζοντας όποιον/α εναντιώνεται. Δεν πρέπει να πιστεύουμε πως η καπιταλιστική μηχανή είναι οικονομικά ανίκανη να στηρίξει το δικό της σύστημα υγείας, απλά επιλέγει να μην το κάνει. Επιλέγει να ασχοληθεί με άλλες “ανάγκες”, όπως να προσλάβει μπάτσους αντί για γιατρούς, είτε να προχωρήσει σε κατασταλτικές εκστρατείες εναντίον αναρχικών και άλλων επαναστατών, γιατί γνωρίζει πως η φτωχοποίηση στην οποία θα επιβληθούν τεράστιες κοινωνικές μάζες, είναι εν δυνάμει πυριτιδαποθήκη επαναστάσεων έτοιμη να εκραγεί. Επιλέγει να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, και ολοκληρωτισμό αντί για μαζικά τεστ για τον ιό και δημιουργία εστιών υγείας, γιατί γνωρίζει πως με την οικονομία στον “πάγο” ο κόσμος που δεν εργάζεται, δεν ''ψυχαγωγείται'' στα μαγαζιά της μαζικής αλλοτρίωσης,βρίσκεται δυναμικά στους δρόμους και στις πλατείες. Παίρνουμε θέση ενάντια σε ρατσιστές, φασίστες και εθνικοψεκασμένους που αρνούνται ακόμα και την ύπαρξη του ιού, τους μαυραγορίτες της μάσκας και των προιόντων πρόληψης.

Στηρίζουμε τα δίκτυα αλληλοβοήθειας και τις δομές αλληλεγγύης που δημιουργούνται από το αναρχικό-ανατρεπτικό κίνημα και τις διευρύνουμε,εξερευνώντας νέες προοπτικές που ξεδιπλώνονται μέσα σε αυτή την -αν μπορούμε να θεωρήσουμε- νοχελική εποχή για το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα. Στηρίζουμε το αγωνιζόμενο ιατρικό-υγειονομικό προσωπικό, τους εργάτες της διανομής, τους εργάτες των καταστημάτων που παραμένουν ανοιχτά σε συνθήκες δουλείας. Οι καταπιεσμένοι ή θα σώσουν τους εαυτούς τους βασιζόμενοι στην αλληλεγγύη ή θα συνθλιβούν από την επίθεση του συστήματος. Μόνη υπαρκτή επιλογή μας η μετάβαση από την κοινωνική αλληλεγγύη στην δημιουργία επαναστατικού κινήματος, μόνη μας ευθύνη το μπόλιασμα της επαναστατικής προοπτικής.

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΑΜΑΣΗΤΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

 

Αναρχική Ομάδα Bellini

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License