[Βρέμη, Γερμανία] Ενημέρωση από την κατάληψη Dete-Besetzung

Την Παρασκευή το απόγευμα, σαν απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης Liebig34 στο Βερολίνο, αλληλέγγυοι από την Βρέμη αποφάσισαν να καταλάβουν το πρώην πολιτιστικό χώρο "Dete".

post image

Την Παρασκευή το απόγευμα, σαν απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης Liebig34 στο Βερολίνο, αλληλέγγυοι από την Βρέμη αποφάσισαν να καταλάβουν το πρώην πολιτιστικό χώρο "Dete". Η παρακάτω ενημέρωση είναι μεταφρασμένη από το Γερμανικό Indymedia

Από το απόγευμα της Παρασκευής 9 Οκτώβρη, η κατάληψη Dete καθώς και ο δρόμος μπροστά από το κτίριο είναι γεμάτος από καταληψίες και αλληλέγγυους. Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκε ένα street party παρέα με τους γείτονες, με μουσική, συλλογική κουζίνα και παιχνίδια περίπου από 50 άτομα.

Νωρίς την Δευτέρα μας ήρθε η πληροφορία πως η κυβέρνηση ήθελε να εκκενώσει την κατάληψη. Όταν ήρθαν οι μπάτσοι μας ζήτησαν να αφαιρεθούν τα οδοφράγματα και να αδειάσει ο δρόμος. Σαν απάντηση, τα οδοφράγματα ενισχύθηκαν και οι μπάτσοι χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι δεν προέβησαν σε κάποια ενέργεια παρά την ανακοίνωση τους.

Χάρη στη συνεργασία και τις προσπάθειες πολλών ανθρώπων που φάνηκαν να εμφανίζονται από το πουθενά στάθηκε δυνατό να αποτελέσουμε ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Υπάρχει νυχτερινή περιφρούρηση, νομική ομάδα, αλληλέγγυα κουζίνα, άνθρωποι πάντα τριγύρω, καναπέδες, τραπέζια και οδοφράγματα να κρατάνε γερά.

Συνεχίζουμε!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License