Πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών και την περιβαλλοντική καταστροφή: Σάββατο 17/10, 12:00, άγαλμα Βενιζέλου.

Η Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης) καλεί σε στήριξη της αυριανής διαδήλωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών και την περιβαλλοντική καταστροφή: Σάββατο 17/10, 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Τα τελευταία χρόνια η καπιταλιστική αναδιάρθρωση επιβάλλει μια νέα κανονικότητα με ακόμη πιο επιθετικούς όρους, όπου κράτος και αφεντικά, για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, δε διστάζουν να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν και τους εναπομείναντες φυσικούς πόρους, και μάλιστα μέσα από ένα προφίλ "πράσινης ανάπτυξης" που προωθεί η ΕΕ, που μόνο αθώα και πράσινη δεν είναι.

Μάλιστα, μέσα στην καραντίνα ψηφίστηκε το νέο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, το οποίο άνοιξε το δρόμο για άνευ όρων επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ντόπιους και ξένους επενδυτές. Με το εν λόγω νομοσχέδιο, κάθε εμπόδιο απέναντι στη λεηλασία της φύσης ισοπεδώνεται στο όνομα του κεφαλαίου, δίνοντας το ελεύθερο σε μεγαλοεπιχειρηματίες να καταστρέψουν και τις τελευταίες ανάσες γης και ελευθερίας.

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος: Απελευθέρωση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεων ΑΠΕ ακόμα και μέσα στις προστατευόμενες περιοχές Natura, κατάργηση του περιβαλλοντικού ελέγχου "απλοποιώντας" εν μια νυκτί τις διαδικασίες, νομιμοποίηση αυθαιρέτων κ.ο.κ.. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες τοποθετούνται αυθαίρετα σε βουνά και νησιά χωρίς κανένα όριο, καταστρέφοντας οικοσυστήματα, η Χαλκιδική μολύνεται από την Eldorado, ενώ XYTA απειλούν τη διαβίωση κατοίκων. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η καύση σκουπιδιών της ΑΓΕΤ-Lafarge στο Βόλο που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα απειλώντας τη δημόσια υγεία, η προσπάθεια διακοπής νερού στις Σταγιάτες με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του, το φράγμα στον Αχελώο για τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου που απειλεί να πλημμυρίσει τα γύρω χωριά.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, στην εδώ και χρόνια καύση απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ και την ρύπανση του αέρα από τα ΕΛ.ΠΕ. στη δυτική Θεσσαλονίκη, προστίθενται τα σχέδια για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στον Αγ. Αντώνιο της Θέρμης και την Μαυροράχη του Λαγκαδά, δίπλα στον ΧΥΤΑ. Με αυτόν τον τρόπο κράτος και κεφάλαιο κάνουν ξεκάθαρο ότι βάζουν τα κέρδη πάνω από την υγεία και τις ζωές των κατοίκων.

Ωστόσο, οι τοπικές κοινότητες οργανώνονται, αντιστέκονται και δημιουργούν εστίες αγώνα ενάντια στην καταστροφή του φυσικού κόσμου και την υποβάθμιση των ζωών που προσπαθούν να επιβάλλουν ντόπια και ξένα αφεντικά . Η κρατική καταστολή, ως γνήσιος προστάτης του κεφαλαίου, χτυπά τους αγώνες αυτούς, όπως έγινε πριν λίγους μήνες στην πορεία ενάντια στην καύση των σκουπιδιών στο Βόλο. Από τον Βόλο και τις Σταγιάτες μέχρι την Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Τήνο, τη Νάξο, τη Σαμοθράκη, ο εχθρός είναι κοινός. Κράτος και κεφάλαιο λεηλατούν τη φύση αποσκοπώντας στη μέγιστη κερδοσκοπική εκμετάλλευση της. Απέναντι στην καπιταλιστική επέλαση και την ολική καταστροφή που προσπαθεί να επιβάλλει, οφείλουμε να συλλογικοποιήσουμε τους αγώνες μας, για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τον καπιταλισμό, πριν αυτός καταστρέψει τον ίδιο τον πλανήτη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10, 12:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

Site: anarchist-federation.gr

email: anarchist-federation@riseup.net

Twitter: twitter.com/anarchistfedGr

Fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License