Ενημέρωση από τα γεγονότα στην Κεφαλονιά

Ενημέρωση από το λιμάνι της Σάμης (Κεφαλονιά) και των αγώνα των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων.

post image

Για 13η μέρα οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς συνεχίζουν τον αποκλεισμό του πλοίου που μεταφέρει νέες ανεμογεννήτριες για την επέκταση της βιομηχανίας των αιολικών στο νησί. Το κράτος σε συνέχεια των κατασταλτικών του προσπαθειών (την προηγουμένη μέρα το λιμενικό έκλεισε τις εισόδους του λιμανιού αλλά ο κόσμος το ανακατέλαβε) έστειλε 2 διμοιρίες (μπλε) με σκοπό την εκκένωση. Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι, όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν από τις απειλές του εισαγγελέα για αποχώρηση του κόσμου εντός 20 λεπτών ώστε να μην επιτεθούν οι δυνάμεις καταστολής, αλλά συσπειρωθήκαν ακόμα περισσότερο. Την ιδιά στιγμή πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και έξω από το χώρο του λιμανιού, οποίος είχε αποκλειστεί από το λιμενικό, απαιτώντας από τους μπάτσους να φύγουν. Τελικά αρκετή ώρα μετά από τη διορία του εισαγγελέα αυτοί που αποχώρησαν ήταν οι μπάτσοι. Η αποφασιστικότητα και η μαζικότητα των κατοίκων πέτυχε μια πρώτη νίκη. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την οριστική αποχώρηση του καραβιού.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License