post image

"Καλούμε τις μαχόμενες επαναστατικές δυνάμεις σε κάθε γωνιά της Γης να ενώσουν μαζί μας το λόγοκαι τις πράξεις τους, μετατρέποντας τον φετινό Οκτώβρη σε μήνα υπεράσπισης και αλληλεγγύης τηςκατάληψης Terra Incognita αλλά και κάθε κατειλημμένου εδάφους που απειλείται από την καταστολή .Να φωνάξουμε μαζί πως οι καταλήψεις δεν είναι νεκρά ντουβάρια. Είναι οι ζωντανές στιγμές αγώνατου χθες, του σήμερα, του πάντα."

-Πολιτική δήλωση της κατάληψης Terra Incognita

To Σάββατο, 17/10, συντρόφισσες και σύντροφοι από την κατάληψη Allerta καιΑντινομία, ανταποκρινόμενοι/ες στο διεθνές κάλεσμα για έναν Οκτώβρηυπεράσπισης και αλληλεγγύης των καταλήψεων, αναρτήσαμε γιγαντοπανό στηνκορυφή του παλαιού φρουρίου.Για μερικές ώρες έγινε κατανοητό και σαφές στους κατοίκους αυτής της πόλης, ότι οικαταλήψεις είμαστε όλες/ολοι εμείς, και ότι κράτος, μπάτσοι και λοιποί εχθροί τιςελευθερίας θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντι τους.

Αφορμή για αυτή την δράση αποτέλεσαν οι πρόσφατες εκκενώσεις καταλήψεων,τόσο στον ελλαδικό χώρο της Terra Ιncognita (Θεσσαλονίκη) στις 17 Aυγούστου, τηςRosa Nera (Χανιά) στις 5 Σεπτέμβρη, της Φιλολάου 99 (Αθήνα) στις 25 Σεπτέμβρη,όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, της Liebig 34 στο Βερολίνο.

Στα μέρη μας, η καταστολή των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας αποτέλεσε“δέσμευση” της σημερινής κυβέρνησης από την πρώτη μέρα ανάληψης τωνκαθηκόντων της, και ως εκ τούτου, οι καταλήψεις, οι χώροι αγώνα και ο κόσμος τουςβρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής. Τελεσίγραφα, εκκενώσεις προσφυγικώνκαι αναρχικών καταλήψεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη, διώξειςαγωνιστριών και αγωνιστών, ξύλο σε διαδηλώσεις κ.α, αποτελούν πλέονκαθημερινότητα, συνθέτοντας ένα ζοφερό παρόν και προμηνύοντας ένα ακόμα πιοδυσοίωνο μέλλον.

Η απάντηση σε αυτό το μέλλον θα έρθει από όλους/ες αυτούς/ες που έχουμε επιλέξειτην συλλογική διεκδίκηση και υπεράσπιση των ζωών μας στους δρόμους και στιςδομές μας. Οι απελευθερωμένοι χώροι, ούτως η άλλως, αποτελούσαν πάντα σημείοσυνάντησης, επικοινωνίας και δράσης των από τα κάτω και των αγωνιζόμενωνκομματιών της κοινωνίας. Όλων αυτών των κομματιών, που βγαίνουν στην πόλη καιτους δρόμους, που δρουν και στήνουν ανάχωμα στην καπιταλιστική επίθεση και στηνκρατική καταστολή. Απέναντι στην κανονικότητά τους, στον ατομισμό, την απάθειακαι τον κοινωνικό κανιβαλισμό η συλλογική μας αντίσταση γίνεται όλο καιπερισσότερο επιτακτική. Και οι απελευθερωμένοι χώροι λειτουργούν ως εφαλτήριακαι φυτώρια αγώνων.

Μιλώντας για απελευθερωμένους χώρους, στο νησί αυτή τη στιγμή, λειτουργούντρεις καταλήψεις. Η Αντινομία (2018), η Allerta (2017) και η Ελαία (2009). Στα χρόνιαπου είναι ενεργές, έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες πολιτικές και πολιτιστικέςεκδηλώσεις, έχουν στεγάσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες δεκάδων ανθρώπων, τα μέλη τους και ο κόσμος που κινείται γύρω από αυτές βρίσκονται διαρκώς στον δρόμοσε πορείες, διαδηλώσεις, σε κινήσεις αλληλεγγύης αλλά και σε τοπικούς αγώνες.Προφανώς, οι εδώ καταλήψεις, δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες από τογενικότερο κατασταλτικό κλίμα.

Αναφερόμαστε σε ένα σύνολο από περιστατικά,άμεσα ή έμμεσα επιθετικά απέναντι στις καταλήψεις. Για παράδειγμα, οι κινήσεις γιατην παραχώρηση του οικοπέδου που στεγάζεται η κατάληψη Ελαία από το υπουργείοαγροτικής ανάπτυξης στον δήμο Κέρκυρας για την δημιουργία σχολικής μονάδας, οιεπανειλημμένες επιθέσεις και μικροφθορές στην κατάληψη Allerta, και τέλος οιπληροφορίες για την πρόθεση του διοικητή του νοσοκομείου Ρουμπάτη, γιααξιοποίηση του χώρου όπου στεγάζεται η κατάληψη Αντινομία. Όλα αυτά,δημιουργούν ένα κλίμα απειλών, στο οποίο ελλοχεύει ο κίνδυνος εκκένωσης κάποιαςκατάληψης και στο δικό μας νησί. Αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, οι καταλήψειςείναι σημαντικό μέσο στην πορεία της συλλογικής μας αντεπίθεσης και στηνυπεράσπιση των ζωών μας, και ως τέτοιο θα τις υπερασπιστούμε. Όταν χτυπάνε μία κατάληψη, απαντάμε όλες.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΘΑΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ!ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην Terra Incognita

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην Rosa Nera

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην Φιλολάου 99

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην Liebig 34

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Κατάληψη Allerta

allerta.squat.gr

Κατάληψη Αντινομία

katalipsiantinomia.squat.gr

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License