Θεσσαλονίκη-Ανάληψη ευθύνης

αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό βαν της εταιρίας ταχυμεταφορών ACS στη Θεσσαλονίκη στην οδό Ολυμπιάδος 46 τα ξημερώματα της Τριτης 13 Οκτώβρη.

Στις 8 Οκτώβρη πάνω από 1000 εργαζόμενοι στον κλάδο των ταχυμεταφορών συμμετείχαν στην απεργία που καλούσε η συνέλευση βάσης εργαζομένων οδηγών δικύκλου απετώντας άμεσα την καθολική εφαρμογή του νόμου 4611/2019 (παροχή μέτρων ατομικής προστασίας, εταιρικό δίκυκλο και καταβολή εξόδων για καύσιμα), την ενιαία αναγνώρηση για όλους τους εργαζόμενους οδηγούς δικύκλου και την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα ανθυγιεινά. Η δυναμική παρουσία της βάσης απέδειξε στην πράξη πως ο αγώνας ενάντια στην απορρύθμιση της εργασίας και την υποτίμηση της κοινωνίας δίνεται καθημερινά στους δρόμους απο τον κόσμο του αγώνα. Ένας αγώνας που οφείλει να δωθεί από τη βάση για τη βάση τσακίζοντας ακόμα και τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες του συνδικαλισμού που όλα αυτά τα χρόνια ξεπουλήσαν τα πάντα για να κρατήσουν τις θέσεις τους και την κολεγιά με τα αφεντικά τους.

Μέσα σε μια περίοδο που η ταξική εκμετάλλευση εντείνεται καθημερινά μέσα από την ολοκληρωτική υποτίμηση και απαξίωση της εργατικής δύναμης της κοινωνικής βάσης, η συγκρότηση του κοινωνικού μετώπου μαχητικής ταξικής αλληλεγγύης αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση μας μέσα στον κόσμο των αφεντικών. Μέχρι να καταστρέψουμε ολοκληρωτικά τη μισθωτή σκλαβιά και την αλλοτρίωση που αυτή επιβάλλει στις ζωές μας για τα κέρδη των αφεντικών, εντείνουμε την εργατική τρομοκρατία απέναντι στην αυθαιρεσία όσων εκμεταλλεύονται και υφαρπάζουν τη δύναμη της εκμεταλλευόμενης κοινωνικής βάσης. Οργανώνουμε διαδικασίες αγώνα και διαδηλώσεις, πορείες και συγκρούσεις, άγριες απεργίες μέχρι τη σκυτάλη της επίθεσης να πάρουν τα ένοπλα εργατικά συμβούλια. Εκεί οπού τα αφεντικά θα σκύψουν το κεφάλι, για να τους το πάρουμε.

Για κάθε χαμένη ώρα στον κόσμο των αφεντικών, για κάθε χαμένη ζωή συναδέλφου μας για τις τσέπες των τρομοκρατών αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό βαν της εταιρίας ταχυμεταφορών ACS στη Θεσσαλονίκη στην οδό Ολυμπιάδος 46 τα ξημερώματα της Τριτης 13 Οκτώβρη. Στέλνουμε την αλληλεγγύης μας σε όσους αγωνίζονται καθημερινά απέναντι στο κράτος και τα αφεντικά. Από τα σχολεία και τις γειτονιές μέχρι τους χώρους εργασίας ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε είναι οργάνωση στη βάση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης.

Να τσακίσουμε την εργοδοσία και τα τσιράκια της

Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμία ειρήνη με κράτος και αφεντικά

ΥΓ: Η επίθεση μας αποτελεί ακόμη μια συμβολή στη συλλογική συγκρότηση ενός επιθετικού αναχώματος απέναντι στην κρατική καταστολή και ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους συντρόφους της κατάληψης Terra Incognita, με αφορμή το κάλεσμα για έναν πολύμορφο μήνα επιθετικής αλληλεγγύης στις καταλήψεις. Έχουμε δίκαιο και αυτό αρκεί για να νικήσουμε ηθικά, πολιτικά, ιστορικά.

Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Άγριας Απεργίας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License