Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση της To.M.Y. κ του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού-Δευτέρα 26 Οκτωβρίου-8:30πμ- Κάτω Πετράλωνα

Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση της To.M.Y. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού-Δευτέρα 26 Οκτωβρίου-8:30πμ (Κειριαδών 4 & Ευρυσθέως 1-Κ. Πετράλωνα)

post image

Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση της To.M.Y. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού-Δευτέρα 26 Οκτωβρίου-8:30πμ (Κειριαδών 4 & Ευρυσθέως 1-Κ. Πετράλωνα)

Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ

Εδώ και μερικούς μήνες, ως χρήστες των υπηρεσιών της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού και κάτοικοι αυτής της περιοχής διαπιστώσαμε τη σταδιακή υποβάθμισή της, αφού το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό που αποχώρησε δεν αντικαταστάθηκε ποτέ. Υπενθυμίζουμε ότι από 4 γιατρούς γενικούς και 1 παιδίατρο στη Το.Μ.Υ. έχει απομείνει ένας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 25/9 που άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού του Οκτώβρη έκλεισε, αφού συμπληρώθηκε, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Ως συνέλευση χρηστών πραγματοποιήσαμε μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στα Πετράλωνα στις 30 Ιούνη ενώ παράλληλα είχε ξεκινήσει συγκέντρωση υπογραφών.

Εν τω μεταξύ μέσα στο καλοκαίρι διαπιστώσαμε ότι το Κέντρο Υγείας (ΙΚΑ) αποδυναμώνεται σε βασικές ειδικότητες όπως παθολόγοι κλπ.

Στις 15/9 προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Α’ Υγειονομική Περιφέρεια όπου απαιτήσαμε και πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την κ. Νταβώνη στην οποία καταθέσαμε και περίπου 1300 υπογραφές με τα αιτήματά μας.

Για το αίτημά μας για τη πλήρωση των κενών θέσεων στη Το.Μ.Υ., που είχαμε κοινοποιήσει γραπτά από το μήνα Μάη, επικαλέστηκε «διατάξεις που δυσκολεύουν» τη πρόσληψη γιατρών. Όσο για τα κενά στο Κέντρο Υγείας (ΙΚΑ) υπήρξαν αόριστες δεσμεύσεις για πλήρωση των κενών θέσεων.

Οι εξελίξεις μετά την συνάντηση με την υποδιοικήτρια – αρμόδια για τα θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας, αποκαλύπτουν και το «ενδιαφέρον». Έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι αυτές οι δεσμεύσεις είναι όχι μόνο αόριστες αλλά και προκλητικά αναξιόπιστες, αφού από το Μάρτη που ξεκίνησαν τα προβλήματα μέχρι σήμερα πολλαπλασιάζονται.

Εν μέσω δεύτερου κύματος της πανδημίας και των νέων απογοητευτικών δεδομένων συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και με άλλες μορφές τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων σχετικά με την ΑΜΕΣΗ στελέχωση της Το.Μ.Υ. και του Κέντρου Υγείας.

Δηλώνουμε ότι σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας στη περιοχή μας και την ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτές, χωρίς αποκλεισμούς εισοδήματος, φύλου, φυλής, εθνικότητας.

Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση της To.M.Y. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού / Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 – 8:30πμ (Κειριαδών 4 & Ευρυσθέως 1 – Κ. Πετράλωνα)

Συνέλευση χρηστών των υπηρεσιών υγείας της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License