1 μηνας, 5 δικες (βολος)

Αστυνομικοδικαστική πίεση στο κίνημα του Βόλου για να θαφτούν οι αγώνες για την παύση της καύσης σκουπιδιων και του μη ξεπουλήματος του νερού. ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 9:00

https://www.youtube.com/watch?v=w9gV6HGHw9U&t=2s

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΔΕΝ ΦΙΛΤΡΑΡΕΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

  Τα τελευταία χρόνια στο Βόλο έχει συντελεστεί μια συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και αναχαίτισης αγωνιστών/ριών και τοπικών κινημάτων από τους εδώ εξουσιαστικούς μηχανισμούς. Μεταξύ 21/10 και 20/11 έχουν οριστεί 5 δίκες- διώξεις αγωνιστών/ριών σχετικές με: διεκδικήσεις που αφορούν τη μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ, τον αγώνα των χωριών του Πηλίου να μην παραχωρηθεί το νερό των πηγών τους σε επιχειρηματικά σχέδια και επενδύσεις, τις μαζικές κινητοποιήσεις για την παύση της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ-Lafarge και την φυγή της από την πόλη.

  Οι αγώνες αυτοί προτάσσουν μια ολιστική εναντίωση στην συστηματική υποβάθμιση νερού, αέρα καθώς και του ίδιου του βιοτικού επιπέδου (του οποίου η ραγδαία υποτίμηση μέσω της χρόνιας, μαζικής καύσης καρκινογόνων ουσιών δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί στο εύρος που της αναλογεί). Η “πράσινη ανάπτυξη” αποτελεί άλλο ένα επικίνδυνο για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, αντιλαϊκό οικονομικό μοντέλο καπιταλιστικής επέκτασης και θα μας βρίσκει σθεναρά απέναντί του. Οι αγώνες μας εναντιώνονται στο συνασπισμένο μπλοκ δήμων και περιφερειών, καθεστωτικών ΜΜΕ, δυνάμεων καταστολής, εργοδοτικού συνδικαλισμού, μπράβων και παρακρατικών μηχανισμών, που στα πλαίσια των κυβερνητικών και Ευρωπαϊκών κατευθύνσεων επιδιώκουν να τους καθηλώσουν με τρομοκρατία και μηνύσεις. Ένα παρανοϊκό τοπικό συνονθύλευμα που αναπαράγεται από την επιχειρηματική σύμπραξη με τις πιο επιθετικές μερίδες του πολυεθνικού κεφαλαίου που επιδιώκουν να ορίσουν συνολικά τους όρους διαβίωσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας στην πόλη. Προσπαθούν να επιβάλουν μια μάταιη σιωπή και αναισθησία, να δημιουργήσουν συναίνεση και συνενοχή. Θεωρούν ότι οι τραμπουκισμοί μέσω της μπατσικής και της νομικής οδού, είναι ένα αδιαπραγμάτευτης ισχύς εργαλείο στη διάθεσή τους, ικανό να αποκρύβει αέναα τις εγκληματικές ευθύνες τους.

  Ας είναι καθαρό ότι η καύση σκουπιδιών με την αναβάθμιση του ρόλου της στο νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων αποτελεί μία κεντρική πολιτική επιλογή διότι παρέχει σχεδόν μηδενικού κόστους καύσιμη ύλη. Η ιδιωτικοποίηση του νερού έρχεται ως επακόλουθο της ιδιωτικοποίησης των πάντων στην Ελλάδα των μνημονίων και του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.

  Όπλο μας το δίκιο του αγώνα, η αλληλεγγύη και η συνεχής επαγρύπνηση απέναντι στο εξουσιαστικό πλέγμα που σκοτώνει, αν τύχει, για να υπερασπιστεί τα ιδιωτικά συμφέροντα που προασπίζει και υπερασπίζεται εις βάρος όλων. Κανένας και καμία μόνος/η απέναντι στην κοινωνία του "νόμος και τάξη".

Το ημερολόγιο των καλεσμάτων στα δικαστήρια Βόλου ορίζεται ως εξής:

1. 21/10(2 δίκες) 9:00

2. 4/11

3. 18/11

4. 20/11

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Υ.Γ.Εκτός των όσων αναφέρονται στο παρακάτω βίντεο έχουν συμβεί και τα εξής:-Διακοπή της παροχής νερού στα σπίτια των κατοίκων των Σταγιατών από την πηγή της Κρύας Βρύσης από τη ΔΕΥΑΜΒ.-Τραμπουκισμοί, επέμβαση αστυνομίας και πρόστιμα στην αυτόνομη λαϊκή αγορά Βόλου και μετέπειτα σόου Μπέου με παρουσία μπράβων και καμερών.-Επίσκεψη αστυνομίας, μπράβων, Μπέου και κάθε λογής φερέφωνού του στις Σταγίατες και στοχοποίηση της τοπικής κοινότητας.-Εκδικητικό κλείδωμα από την αστυνομία του κοινοτικού κέντρου και του μουσείου του χωριού των Σταγιατών.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License