Ενημέρωση σχετικά με τις εξετάσεις ΑΣΕΠ για γυναίκες δεσμοφύλακες στην ΣΕΦΑΑ


Τα Σαββατοκύριακα 26-27/9 και 3-4/10 πραγματοποιήθηκαν στη ΣΕΦΑΑ εξετάσεις-αγωνιστικές δοκιμασίες ΑΣΕΠ για γυναίκες δεσμοφύλακες.Το Ελληνικό κράτος ενισχύει τις δυνάμεις επιβολής του (αστυνομία, δεσμοφύλακες, στρατό) ώστε να είναι ικανό να καταστείλει τον κοινωνικό αναβρασμό που έρχεται.

Οι φυλακές αποτελούν δημιούργημα της άρχουσας τάξης και ανέκαθεν χρησίμευαν για να καταστείλουν και να απομονώσουν οποιοδήποτε άτομο από το επικρατές κανονιστικό κοινωνικό πλαίσιο που έχει επιβληθεί ή και να δρουν αποτρεπτικά για κάτι τέτοιο("Κάτσε καλά γιατί αλλιώς σε περιμένει αυτό").Το παράδοξο είναι ότι οι λόγοι που ωθούν ένα άτομο σε κάτι τέτοιο συνήθως είναι το ίδιο αυτό σύστημα που ορίζει τι είναι λάθος και τι σωστό, δίκαιο και άδικο, τι επιτρέπεται και τι όχι. Ο εγκλεισμός αποτελεί μια κατάσταση ανελευθερίας και μέθοδος βασανισμού όπου το άτομο αποκομμένο από πολλά εξωτερικά ερεθίσματα τιμωρείται για τυχόν αποκλίνουσες συμπεριφορές και εξαναγκάζεται στη συμμόρφωση.

Ειδικότερα οι δεσμοφύλακες είναι αυτές που εντός των φυλακών κακοποιούν το σώμα και την ψυχή των κρατουμένων, βασανίζουν τις κατατρεγμένες και ποδοπατούν την αξιοπρέπεια τους. Παράλληλα ενισχύουν τις ιεραρχίες και τον κανιβαλισμό μεταξύ των κρατουμένων δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την θέση όσων αντιστέκονται. Αυτές οι μελλοντικές δεσμοφύλακες έκαναν εδώ στη ΣΕΦΑΑ τις δοκιμασίες τους. Με την στήριξη της σχολής και στο χώρο της σχολής. Σε έναν πανεπιστημιακό χώρο η διοίκηση της σχολής έφερε τους πιο άμεσους καταπιεστές οποιασδήποτε ελεύθερης, ριζοσπαστικής και δημιουργικής σκέψης. Τέτοιου τύπου εξετάσεις ΑΣΕΠ φαίνεται να πραγματοποιούνται ανά καιρούς στη ΣΕΦΑΑ.

Ως αγωνιζόμενα άτομα θεωρούμε σημαντικό να εμποδίζονται και να σαμποτάρονται τέτοιες διαδίκασιες. Έτσι προβήκαμε στο σαμποτάζ και την απαλλοτρίωση κάποιου απο τον εξοπλισμό τους που φυλασσόταν στο κυλικείο-αποθήκη της σχολής. Οι εξετάσεις προφανώς δεν ακυρώθηκαν.Όμως... Ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή εντός και εκτός των κρατικών κελιών δεν τελειώνει μέχρι και το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License