Μασόβκα: Κάλεσμα στο δικαστήριο για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου/ της Zackie Oh

Όλες και όλοι στις 21 Οκτωβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Πρωτοδικείο Αθηνών, Δέγλερη 4, 9:00.

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Ορκωτό Μικτό Δικαστήριο ξεκινάει εξοργιστικά καθυστερημένα, μετά από δύο χρόνια κι ένα μήνα προσπαθειών συγκάλυψης και κοροϊδίας στην οποία μας έχει συνηθίσει η αστική δικαιοσύνη και η ΕΛΑΣ, η δίκη για τη στυγνή δολοφονία του queer ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου. Η Zackie που ξεψύχησε μέρα μεσημέρι στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από το μένος νοικοκυραίων “αγανακτισμένων πολιτών” που μια σπιθαμή ιδιοκτησίας φτάνει στα άρρωστα μυαλά τους να δικαιολογήσει το λιντσάρισμα ενός ανθρώπου.

Το τέρας του εκφασισμού της κοινωνίας που μαίνεται ακριβώς εκεί που η πατριαρχία και ο καπιταλισμός αλληλοεπικαλύπτονται και εντοπίζουν την αόρατη ζωή, που δεν αξίζει να βιωθεί, αυτή τη φορά βρήκε το πρόσωπό της στον κοσμηματοπώλη, τον μεσίτη και την παρέα τους, θρασύδειλοι τραμπούκοι που βρίσκουν στο μη κανονικό το επόμενο θύμα τους, στους μπάτσους που ένα αιμόφυρτο άτομο που ζητά απεγνωσμένα βοήθεια για να γλιτώσει απ’τους βασανιστές και δολοφόνους τους, πυροδοτεί τον σαδισμό και τη λύσσα τους, σε σημείο να φοράνε χειροπέδες στον νεκρό. Αλλά το τελευταίο χτύπημα στο σώμα του αδικοχαμένου Ζακ, το δώσανε όλες και όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες, αυτοί που κατέγραψαν με βίντεο το περιστατικό και σκέφτηκαν να βγάλουν πέντε φράγκα από το απάνθρωπο σκηνικό, στέλνοντας το στα κωλο-media. Αυτές και αυτοί που άκουγαν τις εκκλήσεις για βοήθεια από τα γύρω γραφεία και σκέφτηκαν μέσα στον φόβο τους για το άλλο “έλα μωρέ δε βαριέσαι” και για να μην μπλέξουν δεν πήγανε ποτέ να καταθέσουν. Αυτές και αυτοί που έβλεπαν στο κονσερβοκούτι τους τα γκάλοπ ξεπλύμματος της βαρβαρότητας στα μεσημεριανάδικα και έβρισκαν δικαιολογίες και ελαφρυντικά για τους θύτες ταυτιζόμενοι μαζί τους, κατανοώντας τους.

Το αδιανόητο του να σιχαίνεσαι τόσο πολύ το μη κανονικό, αυτό που σε απειλεί, ώστε αφού έχεις εξαπολύσει όλη σου τη βία επάνω σε ένα σώμα ευάλωτο, σκοτώνοντας, να έχεις τόσο καθαρό μυαλό ώστε να τα βρίσκεις με τους μπάτσους, να κάνεις λαμπίκο τη σκηνή του εγκλήματος, ανενόχλητος, για να είσαι ήσυχος και κατόπιν θρασύτατα να στηλιτεύεις τον νεκρό στους λογαριασμούς σου στα κοινωνικά δίκτυα, αποδεικνύοντας πως τη ζωή που πήρες δεν τη θεωρούσες ανθρώπινη, άξια να βιωθεί. Αυτή τη νοοτροπία ως αναρχικές και αναρχικοί καλούμαστε να ξεριζώσουμε, να τσακίσουμε και την Τετάρτη στο δικαστήριο. Την κοινοτυπία της βαρβαρότητας που μας κάνει αόρατες και αόρατους στο σύγχρονο καπιταλιστικό τρόπο ζωής. Τις εξουσιαστικές σχέσεις που συγκροτούν τον κυρίαρχο λόγο και οπλίζουν το χέρι του μπάτσου, του παρακρατικού, του φασίστα και του νοικοκυραίου, ανερυθρίαστα απέναντι στην μετανάστρια, την οροθετική, τον αναρχικό, την κάθε θηλυκότητα, τον τοξικομανή.

Η Zackie θα έπρεπε να είναι εδώ και να μάχεται για ορατότητα, για την επανάσταση των διαφορετικών και των περιθωριακών, όπως ήξερε να το κάνει, με δωδεκάποντα και γκλιτερ και ξέκωλα. Για να φτάσουμε στην αναρχική κοινωνία είναι αναγκαίο να διαλύσουμε όλο αυτόν τον συρφετό που πιστεύει πως μια ζωή αξίζει όσο μία τζαμαρία, όλο αυτό το σκυλολόι που τα δολοφονικά του ένστικτα βάφουν τους δρόμους της πόλης μας με το αίμα των δικών μας, από τη Μεσολογγίου ως τη Γλάδστωνος και στη Λαμπράκη στο Κερατσίνι, να μην αφήσουμε κανένα άλλο δικό μας, βορρά στην αποκτήνωσή τους. Για να χτίσουμε έναν κόσμο που τα κουτάκια με τους ρόλους και τις τοξικές κανονικότητες θα αποτελεί πια παρελθόν.

Όλες και όλοι στις 21 Οκτωβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Πρωτοδικείο Αθηνών, Δέγλερη 4, 9:00.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License