Το RiseUp4 the Revolution καλεί σε Εβδομάδα Δράσης για το Kobanê

Το RiseUp4Rojava καλεί όλους τους ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο να οργανώσουν μια εβδομάδα δράσεων για το Kobanê. / Μετάφραση από το δύκτιο ANF

post image

Το RiseUp4 the Revolution καλεί σε Εβδομάδα Δράσης για το Kobanê

Το RiseUp4Rojava καλεί όλους τους ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο να οργανώσουν μια εβδομάδα δράσεων για το Kobanê.

ANF ​​NEWS DESK Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 11:05

Το RiseUp4Rojava καλεί όλους τους ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο να οργανώσουν μια εβδομάδα δράσεων για το Kobanê.

Την 1η Νοεμβρίου 2014, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην ηρωική αντίσταση του Kobanê.

Εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες, ηλικιωμένοι και νέοι, προοδευτικοί άνθρωποι διαφορετικής πολιτικής απόχρωσης, ενωμένοι παρά την ποικιλομορφία τους, στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό του λαού της Ροζάβα και κατέθεσαν την υποστήριξή τους στην καταπολέμηση της βαρβαρότητας από τις συμμορίες δολοφόνων του Ισλαμικού Κράτους. .

Ο κόσμος κράτησε την ανάσα του και παρακολούθησε προσεκτικά καθώς οι μαχήτριες των Μονάδων Άμυνας των Γυναικών και οι μαχητές των Μονάδων Άμυνας του Λαού, YPJ και YPG αντίστοιχα, στάθηκαν ενάντια στον σκοταδισμό και υπερασπίστηκαν την ανθρωπότητα, απελευθερώνοντας ένα ένα τα σπίτια και τους δρόμους, στο Kobanê.

Στην έκκλησή του, το RiseUp4Rojava υπενθυμίζει ότι "με την αντίσταση του Kobanê, που επρόκειτο να γίνει η αρχή του τέλους του αυτοανακηρυχθέντος χαλιφάτου, άρχισε να αναπτύσσεται ένα παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινού αγώνα, το οποίο σήμερα οργανώνεται υπερπηδώντας τα σύνορα και υπερασπίζοντας την ελπίδα του.

Η επανάσταση της Rojava έγινε η ελπίδα και η έμπνευση για τους ανθρώπους και τους αγώνες παγκοσμίως, γιατί τότε όπως τώρα, υπερασπίζονται περισσότερο τη Rojava παρά μόνο τη γη, τις πόλεις και τα χωριά. Με την Αυτόνομη Αυτοδιοίκηση, οι κοινωνίες της Βόρειας Συρίας δημιούργησαν ένα ζωντανό παράδειγμα ελεύθερου και δημοκρατικού μέλλοντος για τη Μέση Ανατολή, πέρα ​​από τον τοπικό δεσποτισμό και την ξένη κυριαρχία.

Με βάση την ίση συνύπαρξη όλων των διαμενώντων πληθυσμιακών ομάδων, την απελευθέρωση των γυναικών, έναν οικολογικό και προσανατολισμένο στις ανάγκες του τρόπου ζωής και της οικονομίας και μια άνευ προηγουμένου μορφή ριζοσπαστικής δημοκρατίας, ένα εναλλακτικό σύστημα για την επίλυση της κρίσης ευδοκιμεί στη Βόρεια Συρία , μέσα στο χάος, την καταστροφή και τα δεινά του πολέμου. "

Η δήλωση επίσης προσθέτει ότι "ο τουρκικός φασισμός είναι μια παγκόσμια απειλή και πρέπει να αντιμετωπιστεί παγκοσμίως. Ο κατοχικός πόλεμος που εξαπέλυσαν εναντίον των λαών της περιοχής κάτω από το υποκριτικό όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» θα ήταν αδιανόητος χωρίς την πολιτική , οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που λαμβάνει η Τουρκική Δημοκρατία από τους εταίρους της, από το ΝΑΤΟ έως τη Ρωσική Ομοσπονδία. Χωρίς την υποστήριξη από το εξωτερικό, τα δισεκατομμύρια οικονομικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς τα οπλικά συστήματα από τη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες, και χωρίς την πολιτική νομιμοποίηση που λαμβάνει ο τουρκικός φασισμός από τους συμμάχους του, αυτό το καθεστώς θα είχε πέσει καιρό πριν."

Για ένα καλύτερο μέλλον παγκοσμίως: Ξεσηκωθείτε ενάντια στον Φασισμό

Η δήλωση τελειώνει με την πρόσκληση για μια εβδομάδα δράσης. "Δεν θα παρακολουθούμε πια καθώς προσπαθούν να καταπνίξουν την ελπίδα μας, και καλούμε σε μια εβδομάδα διεθνούς αντίστασης μεταξύ 1-8 Νοεμβρίου. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και για έναν καλύτερο κόσμο μπορεί να κερδηθεί μόνο με ενωμένο αγώνα.

Ας εκφράσουμε μαζί την αλληλεγγύη μας με τον αγωνιζόμενο λαό της Rojava και ας βγούμε στους δρόμους την 1η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα για το Kobanê!

Από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου, ας αναδείξουμε μαζί τους αγώνες και τους στόχους που μας ενώνουν και μας κινούν παγκοσμίως, και που ενισχύουν την κοινή μας συμμαχία μέσα από την ποικιλομορφία μας.

Μαζί, από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου, ενοχλούμε - αποκλείουμε - καταλαμβάνουμε με αποκεντρωμένο τρόπο τους τόπους της διεθνούς συνεργασίας και υποστήριξης του τουρκικού κράτους. "

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License