Το HBDH ανακοίνωσε ενέργειες κατά των δυνάμεων ασφαλείας στο Mersin

Στη μνήμη του διοικητή των HPG Egîd Civyan, η αριστερή αντάρτικη συμμαχία HBDH πραγματοποίησε δύο ενέργειες στην παράκτια πόλη Mersin. / Μετάφραση από το Δύκτιο ANF

post image

Το HBDH ανακοίνωσε ενέργειες κατά των δυνάμεων ασφαλείας στο Mersin

Στη μνήμη του διοικητή των HPG Egîd Civyan, η αριστερή αντάρτικη συμμαχία HBDH πραγματοποίησε δύο ενέργειες στην παράκτια πόλη Mersin.

ANF ​​NEWS DESK Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020, 20:12

Η αριστερή αντάρτικη συμμαχία του Ενωμένου Λαϊκού Επαναστατικού Κινήματος (HBDH) ανέλαβε την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Mersin. Στις 11 Οκτωβρίου, μια εκρηκτική συσκευή πυροδοτήθηκε κοντά σε μια περιπολία παραστρατιωτικών "γειτονικών ανθρωποφυλάκων" και στις 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε βομβιστική επίθεση σε θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας.

Και στις δύο περιπτώσεις, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν. Αν και η αστυνομία πυροβόλησε άγρια ​​μετά την επίθεση στο θωρακισμένο όχημα, οι αντάρτες του HBDH μπόρεσαν να φύγουν με ασφάλεια.

Στη δήλωσή τους, οι HBDH επαίνεσε την πολιτική εκστρατεία "Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό και την κατοχή, ώρα για ελευθερία" που ξεκίνησε η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) στις 12 Σεπτεμβρίου, και δεσμεύτηκε να επεκτείνει τις ενέργειές τους ενάντια στο "φασιστικό καθεστώς" και να ηγηθεί των αγώνων τόσο "στα βουνά όσο και στα εργοστάσια". Η πολιτική εκστρατεία είναι ζωτικής σημασίας για τον κουρδικό λαό καθώς και για τους λαούς της Τουρκίας, αναφέρουν.

Το HBDH αφιέρωσε τη δράση του στον μάρτυρα διοικητή των HPG Egîd Civyan (Vahdettin Karay), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των HPG και διοικητή της περιοχής Botan, ο οποίος μαρτύρησε σε μια επιτυχή δράση εναντίον των συντονιστών μιας στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή Çatak του Van στο 11 Σεπτεμβρίου. Ήταν ένας από τους αντάρτες μαχητές που είχε υπερασπιστεί την περιοχή Σενγκάλ (Σιντζάρ) ενάντια στο IS και εξασφάλισε τη διάσωση περισσότερων από εκατό χιλιάδων Yazidis.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License