[Γκρενόμπλ, Γαλλία] Εκατοντάδες αντιφασίστες ενάντια στον ρατσισμό και την ακροδεξιά

Εκατοντάδες αντιφασίστες βρέθηκαν στους δρόμους της Γκρενόμπλ στις 21 Οκτώβρη για να διαδηλώσουν ενάντια στον ρατσισμό και την ακροδεξιά. .

post image

Εκατοντάδες αντιφασίστες βρέθηκαν στους δρόμους της Γκρενόμπλ στις 21 Οκτώβρη για να διαδηλώσουν ενάντια στον ρατσισμό και την ακροδεξιά.

Αφορμή για την διαδήλωση ήταν η δίκη τριών φασιστών της οργάνωσης "Génération Identitaire" οι οποίοι είχαν ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση εναντίων τους για την συμμετοχή τους στην επιχείρηση "Defend Europe" στις Άλπεις τον Απρίλιο του 2018, στην οποία είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν την διέλευση προσφύγων στην Γαλλία.

Στόχος της κινητοποίησης ήταν η δημοσιοποίηση και η στήριξη του αγώνα των προσφύγων ενάντια στις ρατσιστικές και ιμπεριαλιστικές πολιτικές του κράτους της Γαλλίας εντός και εκτός των συνόρων της.

Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας, συντρόφια από την Λυών, το Σεντ-Ετιέν, την Βαλένθια και το Παρίσι έδωσαν το παρών.

Από την Γαλλία μέχρι την Ελλάδα, ο αντιφασισμός είναι δουλειά όλων μας!

Εικόνες:

από χρειάζεται link, και διόρθωση 24/10/2020 11:54 πμ.


Μεγάλη μαγκιά το οτι διαδήλωσαν παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, και μάλιστα οτι ήρθαν και από άλλες πόλεις.

Αλλά μάλλον έχει γίνει κάποιο λάθος στη μετάφραση εκεί που λέει για Βαλένθια, καθώς πιθανότερο να είναι η Βαλένς (Valence) που είναι δίπλα. Και σίγουρα πιο κοντά εκεί είναι πχ το Τορίνο και η Γενεύη (150χλμ. αμφότερες), παρά η πάρα πολύ μακρινή από εκεί Βαλένθια. 

Κάποιο link;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License