Δύναμη στις αδερφές μας στην Πολωνία-Μέχρι τη νίκη!

22/10/2020. Η Πολωνία έγραψε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της. Οι εκτρώσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές, με την πολωνική κυβέρνηση και το συνταγματικό δικαστήριο να αγνοούν τους πολύχρονους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος στη χώρα. Με την παρούσα απόφαση, ο τερματισμός μιας εγκυμοσύνης κρίνεται νόμιμος μόνο σε περιπτώσεις βιασμών, αιμομιξίας ή ανεπανόρθωτης βλάβης του εμβρύου, απόφαση που και πάλι θα παίρνεται από τα αστικά δικαστήρια και όχι από τις ίδιες τις θηλυκότητες.

22/10/2020.

Η Πολωνία έγραψε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της. Οι εκτρώσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές, με την πολωνική κυβέρνηση και το συνταγματικό δικαστήριο να αγνοούν τους πολύχρονους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος στη χώρα. Με την παρούσα απόφαση, ο τερματισμός μιας εγκυμοσύνης κρίνεται νόμιμος μόνο σε περιπτώσεις βιασμών, αιμομιξίας ή ανεπανόρθωτης βλάβης του εμβρύου, απόφαση που και πάλι θα παίρνεται από τα αστικά δικαστήρια και όχι από τις ίδιες τις θηλυκότητες.

Η πολιτική αστυνόμευσης και ελέγχου των σωμάτων μας βρίσκει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις αντιδραστικές κυβερνητικές πολιτικές, τον συντηρητισμό, την πατριαρχική κουλτούρα. Η Πολωνία δεν είναι η πρώτη χώρα στην οποία νομοθετείται η ποινικοποίηση των εκτρώσεων τα τελευταία χρόνια. Μόλις πέρσι παρόμοια ρύθμιση πέρασε σε καποιες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Αλαμπάμα.

Η απαγόρευση των εκτρώσεων δεν αποτελεί μόνο καταπάτηση του βασικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας. Αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την υγεία χιλιάδων θηλυκοτήτων που θα προβούν σε παράνομες αμβλώσεις με ακατάλληλα μέσα και σε ακατάλληλους χώρους. Το παράδειγμα της Ρουμανίας στα τέλη της δεκαετίας του '60 άλλωστε, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Κι αν ακόμα πλανάται στον ευρωπαϊκό αέρα το ερώτημα "γιατί χρειαζόμαστε φεμινισμό το 2020;" , απαντάμε "γιατί ακόμα αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα δικαιώματά μας".

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Δύναμη στις αδερφές μας στην Πολωνία-Μέχρι τη νίκη!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License