Ενημέρωση για φασιστοχώρο

Μετά την καταδίκη της χρυσής αυγής έχουμε και επισήμως το τέλος της μεγαλύτερης ναζιστικης οργανωσης στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, καθώς και των 2 "νέων" φασιστοκομματων που δημιουργήθηκαν από τα σπλάχνα της "ΕΛΑΣΥΝ και Έλληνες για την πατρίδα". Μα αυτό δεν σημαίνει πως τελειώσαμε με τον φασισμό. Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε μια κινητικότητα σε φασιστοσελιδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου οι διαχειριστές καλούσαν σε δημιουργία "αυτόνομων πυρήνων" με σκοπό την δράση εναντίον μεταναστών και του αντιφασιστικού κινήματος. Θεωρούμε αυτήν την νέα μορφή φασισμού η οποία προσπαθεί να προωθηθεί πιο επικίνδυνη καθώς δεν μιλάμε για κόμματα που φοράν γραβάτες και προσωπεία και χαίρουν κοινοβουλευτικών αξιώσεων. Μα για νεοναζί οι οποίοι δηλώνουν καθαρά τις καταβολές τους και βγαίνουν στον δρόμο. Με αίσθημα ευθύνης ανοίγουμε την εν λόγω θεματική ενότητα για να συζητηθεί το ποιες γκρουπες υπάρχουν την δεδομένη χρονική στιγμή στον φασιστικό χώρο και πως αυτός έχει διαμορφωθεί.

Στην Αθήνα η κυρία γκρουπα που παρατηρείται είναι η Propatria με το παρακλάδι της Defend Athens (θεωρούμε παραπάνω από βέβαιο ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα). Ενδεχομένως η εν λόγω γκρουπα να στεγάζεται σε κάποιον νέο χώρο (υπεενθυμιζουμε ότι το 2017 σύντροφοι επιτέθηκαν στα γραφεία τους με αποτέλεσμα μεγάλες υλικές καταστροφές. Έπειτα βλέπουμε την ΕΣΑ (Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση) , μόνο απ το όνομα καταλαβαίνουμε σε τι παραπέμπει. Οι οποίοι αποτελούν την συνέχεια της ΑΠΕΛΛΑ και έχουν σαν θεωρητικό τους τον Περίανδρο πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιακου στην δεκαετία του 90. Οι συγκεκριμένοι κάνουν και κάποιες εκπομπές στο Ίντερνετ. Γνωρίζουμε επίσης πως υπάρχει και ένας σύλλογος ονόματι "Λαϊκή κίνηση πολιτών" του οποίου στρατηγός είναι κάποιος απόστρατος λοχαγός ονόματι Πετροπουλος. οι συγκεκριμένοι έχουν τοπικές οργανώσεις όπως γράφουν στο site τους σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Στεγάζονται σίγουρα σε μυστικά γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αφού έχουν κοινοποιήσει ομιλίες του συλλόγου εντός αυτών. Στην Θεσσαλονίκη απ την άλλη παρατηρείται μια πιο τεταμένη κατάσταση. Βλέπουμε τον Ιερό Λόχο 2012 ως τον κύριο εκφραστή της Ακροδεξιάς στην συμπτεωτεύουσα. Διοργανώνει συχνά πυκνά πορείες και εκδηλώσεις, ερχόμενος να καλύψει το κενό της χρυσής αυγής , που ήδη ήταν ανύπαρκτο στην Θεσσαλονίκη. Μετά βλέπουμε την ΕΝΕΘ (Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης) και το Κινημα vanguard του Βαγιάννη για το οποίο είχε γράψει εκτενές άρθρο σύντροφος 

ο Φασισμός τσακίζεται απ την ρίζα στον δρόμο απ τον λαό και την εργατική τάξη. Ζήτω η Αναρχία.

από 1312 25/10/2020 9:42 μμ.


Ωραίος σύντροφε οποίος ξέρει ας παραθέσει παιρετέρω πληροφορίες και ας τελειώνουμε με τους πουθεναδες μια και καλή 

από Μαύρος και άραχνος 27/10/2020 11:06 μμ.


Μιας και έχω πιάσει δουλειά σαν επι πληρωμή σκλάβος σε ένα χοτέλιον αν και για πολλά χρόνια δεν ήμουν μέλος στα κοινωνικά μύδια , στρείδια και στα υπόλοιπα θαλασσινά αλλά το τελευταίο καιρό έκανα ένα προφίλ στο φεσεμπούκι να μπαίνω να χαζεύω για να περνάει η ώρα. Συντρόφια υπάρχουν πάρα πολλές φασιστομάδες απο "Που είσαι Παπαδόπουλε" μέχρι "Έλληνες για τη πατρίδα" ,  το κόμμα του κλασιδιάρη.

Αυτό πιστεύω ότι είναι και το κακό με τα φασισταριά σήμερα ότι δε χρειάζεται να φτιάξουν κάποια οργάνωση το μόνο που χρειάζεται είναι πέντε-έξι με ακροδεξιές αντιλήψεις και μια ομάδα στο φ/β μετά μπαίνουν και άλλοι ας μη ξεχνάμε και τους τόνους εμετούλη που βγάζουν πολλά εθνικιστικά-μπατριωτικά κανάλια στο γιου-τιουμπ τα οποία πανεύκολα μπορούν να μαζέψουν κόσμο.

Να δούμε τι θα δούμε αύριο που εν μέσω γαμημένης πανδημίας είχαν τη πάλαμπρη ιδέα να βγουν να κάνουν παρέλαση.

?

από Αντιπροβοκάτορας 28/10/2020 11:58 πμ.


υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται τέτοια διαφήμιση στα φασισταριά;

από @ 29/10/2020 4:35 μμ.


Αηδιαστική και ξεκάθαρα ναζιστική ανάρτηση του σεσημασμένου αμετανόητου ναζιστή Αριστοτέλη Καλέντζη. http://hellenicnationalsocialistfound.blogspot.com/2020/10/blog-post_27.html

από antifalab 01/11/2020 9:36 μμ.


Νταξ ρε φίλος δεν θα ασχοληθούμε με 100 χρονών γέρους όταν ξεπηδάνε νέες φασιστικές ομάδες από τα ορφανά της χρυσής αυγής. Με αυτούς πρέπει να ασχοληθούμε.

από φ@σιστοφάγος 02/11/2020 10:49 μμ.


Υπάρχει μια μεταστροφή του φασισμού -με την έννοια της αυταρχικής επιβολής- από το παρακρατικό στο παλαιστινιακό μοντέλο. Το κράτος δηλαδή εφαρμόζει τη φασιστική βία υπό τη μορφή καταστολής και οι φασίστες δε λερώνουν τα χέρια τους, απλά φροντίζουν να μην εξεγείρεται ο διπλανός τους. Οι σκληρός πυρήνας βρίσκεται μέσα στο στρατό-αστυνομία και οι φασίστες στηρίζουν την αχαλίνωτη καταστολή. Το ίδιο εφαρμόζεται και στις ΗΠΑ όπου φυσικά αποτυγχάνει.

Το "πείραμα" του μεσανατολικού άφησε την ανάλογη εμπειρία στο ισραηλινό κράτος, τις μυστικές του υπηρεσίες αλλά και τις ιδιωτικές εταιρίες που εμπορεύονται οπλισμό καταστολής και τεχνογνωσία με τη μορφή λογισμικού. Προγράμματα υπολογιστών δηλαδή που δειγματίζονται αμέσως μόλις αναλαμβάνει ένας υπεύθυνος (υπουργοί καταστολής, επικεφαλείς δημοτικής αστυνομίας κλπ) που δέχονται δεδομένα και επιστρέφουν ολοκληρωμένα σχέδια δράσης. Ολοκληρωμένα σημαίνει ότι παρουσιάζουν δείκτες πολιτικού ενδιαφέροντος (κοινωνικής απαξίωσης ή αποδοχής), τακτικά σχέδια και κυρίως λογιστικά. Πόσους στρατιώτες/μπάτσους χρειάζεται κάθε σχέδιο, τι υλικό και σε ποιά ποσότητα, αναλώσιμα κλπ. Στην περίπτωση που εμφανίζονται αυξημένοι δείκτες κοινωνικής απαξίωσης, τους καλύπτει το πρόγραμμα με κονδύλια προπαγάνδας στα ΜΜΕ και στο ιντερνετ. Ο χειριστής μπορεί να εισάγει σαν προαπαιτούμενο τους δείκτες που θέλει και το πρόγραμμα θα του βγάλει το ανάλογο σχέδιο δράσης. Στο τέλος βγάζει ένα προϋπολογισμό και η ίδια εταιρία που παρέχει το λογισμικό πουλάει και τα προϊόντα καταστολής.

Στην πράξη οι χορηγοί των φασιστών πλέον χορηγούν "σοβαρά" χρυσάβγουλα σαν τους ακροδεξιούς (και όχι μόνο) της ΝΔ. Οι υπάρχοντες ναζί προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα στηρίζοντας το "νόμιμο" φασισμό που δεν είναι λιγότερο απάνθρωπος από τον "παράνομο". Πύλες εισόδου στο φασιστικό συνοθύλευμα αποτελούν οι προσλήψεις στην αστυνομία/χωροφυλακή, παρεκκλησιαστικοί κύκλοι, φασιστικές ομάδες κοινωνικής δικτύωσης κλπ. 

Δεν είναι τόσο νέα όλα αυτά, η εξουσία τα έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν αλλά τα εγκατέλειψε για πιο κερδοφόρες λύσεις. Όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του μεσανατολικού, η υπεροπλία των καταπιεστών όχι μόνο δεν τους εξασφάλισε αλλά τους γονάτισε και οικονομικά. Φυσικά αυτό είναι προς όφελος των εταιριών που αναφέρθηκαν παραπάνω οι οποίες βρήκαν ένα βραχύβιο αλλά κερδοφόρο πεδίο πλουτισμού. Άλλες εταιρίες, εξίσου ισχυρές οικονομικά, δεν επωφελούνται αρκετά από την κατάσταση αυτή και πιέζουν σε κατευθύνσεις εξίσου αδιέξοδες (βλ. εργασιακό μεσαίωνα) μέχρι η ενδοκαπιταλιστική διαμάχη να γείρει προς την πλευρά τους.

Φυσικά ο old-school παρακρατικός βλαχοφασισμός σαν της χ.α. θα περιμένει εν υπνώση για να ενεργοποιηθεί ξανά στην περίπτωση αριστερής (τρόπος του λέγειν) εναλλαγής στην εξουσία, όπου το έδαφος θα είναι πιο πρόσφορο, το κράτος θα τηρεί κάποια προσχήματα και το παρακράτος θα αξίζει τα ποσά που απαιτούνται για τη δραστηριοποίησή του. Προς το παρόν θα αξιοποιηθεί πλήρως η καταδίκη των χρυσάβγουλων σε συνδυασμό με τη θεωρία των δύο άκρων. Όπως στο ισραήλ, έτσι και οι ντόπιοι χασάπηδες αξιοποιούν πλήρως το σφάγιο, δεν πετάνε τίποτα κι ας μην πείθει και τόσο.

Το κίνημα από την άλλη, παρόλο που δεν ήταν έτοιμο για την φάση που πέρασε, κατάφερε να ανταπεξέλθει και με το παραπάνω. Παρά τη συκοφάντηση και την προπαγάνδα η κοινωνία βρίσκεται απέναντι στο φασισμό, πράγμα που δεν τόλμησαν να αντιμετωπίσουν οι κυρίαρχοι και -έστω φαινομενικά- ακολούθησαν το ρεύμα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα είχαν κανένα πρόβλημα να αθωώσουν τη συμμορία των ναζί, ενδεχόμενο που σχεδίαζαν από την αρχή των διώξεων. Δε θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία όμως, για όσα βλέπουμε πως έρχονται και δε φροντίζουμε από τώρα να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε.

από watcher 04/11/2020 7:17 πμ.


post image

Πολύ σωστή η ανάλυση σου, όμως παραμέρίζεις το γεγονός πως πολλοί ναζίδες καμουφλάρονται μέσα από συλλόγους, λέσχες και πολιτιστικά ή αθλητικά δρώμενα ώστε να διαχύσουν το δηλητήριο τους. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Αριστοτέλης Καλέντζης ο οποίος εδώ και απ΄ ότι ανακάλυψα διαδικτυακά, αρκετά χρόνια δραστηριοποιήται με αυτόν τον έξυπνο τρόπο, μαζεύοντας νεολαίους οι οποίοι είναι βέβαιο πως εκολάπτονται για μελλοντικοί φασίστες.

 Ο αγώνας είναι πολυεπίπεδος και δεν πρέπει ν΄ αφήσουμε ούτε τους βλάχους ούτε τους πρωτευουσιάνους να πάρουν ανάσα .

 Alerta antifascista !

Εικόνες:

από φ@σιστοφάγος 04/11/2020 11:57 πμ.


Ο Καλέντζης είναι ίσως ο μόνος καταρτισμένος τους φασιστικού χώρου, όχι όμως με την έννοια που όρισα παραπάνω αλλά με τη θεωρητική έννοια του φασισμού και μάλιστα στην προ-εξουσιαστική του μορφή, με την εργατική συντεχνία σαν κοινωνικό κύτταρο κλπ. Θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος σε μια πραγματικότητα όπου οι φασίστες θα αποτελούσαν αντιδραστικό κίνημα, όπως στην ιταλία ή τη γερμανία του μεσοπολέμου. Σε μια πραγματικότητα σαν την ελληνική, όπου ο φασισμός (με την έννοια του αυταρχικού καπιταλισμού) επιβάλλεται έξωθεν και αποτελεί το μακρύ χέρι του κράτους, είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Βρίσκεται σε μόνιμη διαμάχη με τους "επιδοτούμενους" ακροδεξιούς (Πλεύρη, Μιχαλολιάκο και λοιπούς) που δε δίστασαν να τον καρφώσουν και να βγάλει 12 χρόνια φυλακή για τον εμπρησμό του φορτηγού ενός κρεατέμπορα. Προσωπικά δε θεωρώ απειλή τον συγκεκριμένο στις συγκεκριμένες συνθηκες, όχι λόγω της ηλικίας του. Το "ευαγγέλιο" της σχολής του είναι η "Πολιτεία" του Πλάτωνα, πράγμα που δεν προϋποθέτει φασιστική θεώρηση από τους μαθητές του. Το μόνο που κάνουν είναι να συμμετέχουν σε αγώνες έφιππης τοξοβολίας και σε ντοκυμανταίρ εποχής. Όσοι σύντροφοι τον γνώρισαν στις φυλακές, μιλούν για άτομο με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στους επαναστάτες του α/α χώρου. Καμία σχέση με τα παρακρατικά-ακροδεξιά ασπόνδυλα, τα οποία ο ίδιος λέει πως η θέση τους είναι στον πάτο του Καιάδα.

από red & black 04/11/2020 10:55 μμ.


Φασιστοφάγε δεν σε πιάνω. Καλύπτεις τον Καλέντζη με διάφορες σοφιστίες όταν ο ίδιος διατυμπανίζει για το πόσο αληθινός ναζιστής είναι. Το ότι είναι ΄΄ποιοτικός΄΄ σε σχέση με τους άλλους ούγκανους, δεν τον αθωώνει σε τίποτα. Ίσα ίσα τον κάνει περισσότερο επικίνδυνο καθώς αυτό το στυλ λειτουργεί ψαρωτικά στους νέους, παρουσιάζοντας τον ναζισμό ως μια εκλεπτυσμένη και αδικημένη ιδεολογία. Ο τύπος αν μη τι άλλο είναι πονηρός. Όσο για τα άλογα και τα άλλα που αναφέρεις, εγώ μια περιήγηση στο μπλογκ του που έκανα, είδα βρισιές και λάσπη εναντίον της μαγαλειώδης συγκέντρωσης που κάναμε στην δίκη της χα, βρισιές και λάσπη για την κατάληψη στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας για να μην αναφέρω τι έγραψε για την μάνα του Φύσσα. Δηλαδή ΄΄μια χαρά΄΄ ασχολείται με τα κοινωνικά θέματα και εσύ μου τον παρουσιάζεις ως καλλιτέχνη.. Τέσπα προτείνω στους σύντροφους να σταματήσουν να μιλάνε για τέτοια θέματα δημόσια. Τα υπόλοιπα από κοντά και στο αυτί για όσους είναι.

από κατι μου μυριζει 04/11/2020 11:26 μμ.


καποιοι.. φαγωνεστε ξαφνικα να τσακωθουμε με τον Καλετζη..

ρε σεις μας δουλευετε; ο Καλετζης ειναι πιο γραφικος απο τη Μονεμβασια και δεν μπορουσε ποτε του να σταυρωσει ουτε δευτερο για ταβλι

απο τοτε που τον καρφωσαν αναλωνεται απλως στο να σκιαμαχει με τους αρχεγονους αντιπαλους του εντος του εθνικιστικου χωρου επαναλαμβανοντας εμμονικα  - σε οποιον τον ακουει πανω απο δεκαλεπτο - οτι ολοι οι της γενιας του ηταν κατι πουθεναδες, οτι μονο αυτος υπαρχει κ.ο.κ.

σε γνωστο ντοκυμαντερ π.χ. ελεγε οτι αυτος εδειρε - μονος του - ολους τους δημοσιογραφους στην κηδεια του Μαλιου (!) και ο Μιχαλολιακος με τους υπολοιπους εκεινη την ημερα δεν ηταν πουθενα.. οριακα μυθομανης ειναι, και προφανως χωρις κανενα επιπεδο - ειδικα ιδεολογικο, εδω γελαμε

ποιος Καλετζης και πρασινα αλογα; τον εχετε δει στην τελικη να κανει τον ομαδαρχη οπουδηποτε τα τελευταια 10 - και βαλε - χρονια επι του δρομου;

ο εσμος των γνωριμων παλαι ποτε μπραβων που μαζευαν περιστασιακα οι σιστες εχουν σπασει μαζικα και εχουν ιδιωτευσει, ενω η πιτσιρικαρια του φασιστικου χωρου ειναι πλεον πολυ νεαρης ηλικιας και παντελως αχαρτογραφητη, συνελθετε πριν γερασουμε

 

Υ.Γ. ανεβαστε και κανενα αλλο ποστ με κειμενα του Καλετζη, δεν μας μυρισε ακομα η φαση

από φ@σιστοφάγος 05/11/2020 9:08 πμ.


Δεν παρουσιάζω τίποτα σε κανέναν. Ρωτήθηκα προσωπικά και απάντησα. Όταν με ρωτούν απαντώ με την προσωπική μου γνώμη που παραμένει σταθερή για δεκαετίες (ψάχτο στο μέσο). Αν δε συμφωνείς το ίδιο μου κάνει, κανείς δε σε υποχρεώνει να συμφωνείς με τον κάθε σχολιαστή του ιντυ.

Υ.Γ. Αυτό το "καλλιτέχνης" από που προέκυψε; Φασίστας είναι ο Καλέντζης. Το μόνο καλλιτεχνικό της υπόθεσης είναι ο σουρεαλισμός όσων βλέπουν το φασιστικό κίνδυνο στο πρόσωπό του, τη στιγμή που ο (κρατικός) φασισμός έχει δολοφονήσει τουλάχιστον έναν σύντροφό μας, έχει εκκενώσει δεκάδες στέκια και καταλήψεις, βάφει τα πεζοδρόμια με το αίμα μας κι επιτίθεται με λύσσα στα καταπιεσμένα αδέλφια μας.

από 9-11 R21 05/11/2020 6:20 μμ.


Αυτό που κατάλαβα διαβάζοντας όλα τα παραπάνω είναι ΄

 

ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

 ΜΟΝΟ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ !

 Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε.

@

από @ 06/11/2020 8:36 πμ.


Μην υποτιματε τον καθε Καλεντζη. Εχουν περασει οι εποχες που οι φασιστες στρατολογουσαν μονο ουγκανα σκιναδες, γηπεδικους, πλεον η φαση ειναι το alt right. Δεστε τι γινεται στην αμερικη που εχουν προκυψει ενα καρο επικινδυνα μορφωματα.

Τα συγχρονα φασισταρια διαβαζουν κειμενα, βλεπουν δικους τους να κανουν κηρυγμα στο youtube, προσπαθουν να χωθουν σε pop κουλτουρα (βλ. κατι αγαθη χριστιανα, κατι μισογυνισμους "αντιπολιτικορθακηδων" τυπου mikeus) ειναι πιο πιθανο να εχουμε πυρηνες αυτονομους με κοινωνιοπαθεις που για λογους ηρωισμου θα βαζουν βομβες σε μερη με μεταναστες και θα κανουν τυφλα shootings. Το μελλον των επικινδυνων φασιστων δεν ειναι οι κρατικα επιχορηγουμενοι τυπου χρυση αυγη αλλά τα φυντανια που καλλιεργουν την κουλτουρα τους ιντερνετικα για καιρο και καταληγουν να το πανε εμπρακτα στο τελος.

Ο καλεντζης αποτελει βασικο διαβασμα σε εκκολαπτομενους σοβαρους φασιστες. μπορει να φανταζει ενα γραφικος μυθομανης ναρκισος με μεγαλομανιες και ολες τις σχετικες παπατζες αλλα αν εισαι πιτσιρικας και ξενερωνεις που η χ.α. εγινε mainstream κλπ σε καλεντζηδες και περιανδρους θα πεσεις που παραγουν πιο επιθετικο ρατσιστικο λογο. Παλιοτερα η χ.α. μαζευε την φασιζουσα νεολαια τωρα μπαλα παιζουν μονο κατι αυτονομοναζιδια που ειναι λιγοτερο ελεγχομενα απο το κρατος σε σχεση με χ.α. και αυτο τα καθιστα πολυ πιο επικινδυνα

Οποτε κοφτε τα "ο καλεντζης ειχε πει καλο λογο για τον μαρινο και οι μαυροι κρινοι ειχαν πει καλο λογο τους σπφ" Χεστηκαμε αν ειναι αντικρατικοι ή πιο συνεπης στον ρατσισμο τους ναζιδια ειναι και πρεπει να παθουν αυτα που τους αξιζουν

από φ@σιστοφάγος 07/11/2020 1:06 μμ.


Υπαρκτούς φασιστικούς θύλακες με μέλη πρώην χρυσάβγουλα, κασιδιάρηδες, φαηλοειδή, βελοπουλαίους κλπ από κοινού με μέλη της "σοβαρής" ακροδεξιάς (ΝΔ) συναντά κανείς:

1. Στον Έβρο. Σαφάρι μεταναστών από "κυνηγούς" προς ενίσχυση του θεσμικού φασισμού (αστυνομία-στρατός). Πέρα από το ρουφιανιλίκι κυκλοφορούν με κυνηγετικά όπλα, ρίχνουν στο ψαχνό και τα εγκλήματά τους κουκουλώνονται όπως-όπως από το επίσημο κράτος.

2. Στη Λέσβο. Οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι δέχονται συντονισμένη επίθεση από ολιγομελή αλλά οργανωμένο θύλακα φασιστοειδών με την απροκάλυπτη στήριξη "σοβαρών" εκλεγμένων ακροδεξιών. Ξένα δίκτυα (CNN, BBC) δημοσιεύουν μαρτυρίες για εμπλοκή ακροδεξιών στον εμπρησμό της Μόριας, πράγμα που έσπευσε να κουκουλώσει άμεσα ο υπουργός καταστολής με τη σύληψη μεταναστών. Σίγουρα οι μετανάστες είχαν πολλούς λόγους να θέλουν την καταστροφή του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Άλλους τόσους όμως είχαν και οι φασίστες. Δεν ξεχνάμε ότι το νησί αποτέλεσε πόλο έλξης φασιστοειδών από την Ευρώπη που μύρισαν κρέας και μαζεύτηκαν.

3. Τα ίδια και στη Σάμο, όπου οι θύλακες συσπειρώνονται γύρω από το "σοβαρό" ρατσιστή δήμαρχο. Προπηλακισμοί μεταναστών, ακόμα και της κοινωνικής κουζίνας του "άλλου ανθρώπου" που μαγειρεύει για τους σεισμοπαθείς.

4. Στη Ρόδο που σημειώθηκαν επιθέσεις σε μετανάστες από τάγμα εφόδου. Το γενικότερο ρατσιστικό/σεξιστικό υπόβαθρο από νεαρά άτομα που παρακολουθήσαμε στην υπόθεση της δολοφονίας Τοπαλούδη και δεν περιορίζεται στους καταδικασθέντες, εξακολουθεί να δρά ανεξέλεγκτο.

5. Ανάλογοι θύλακες δραστυηριοποιούνται και σε άλλα νησιά με δομές εγκλεισμού μεταναστών και μη, όπως στη Χίο, στην Κω και στην Κάλυμνο.

6. Γύρω από το δήμαρχο Βόλου Μπέο, όπου εκτός των ένστολων ναζί συσπειρώνονται αρκετά φασιστοειδή.

7. Στην Κόνιτσα όπου ο γνωστός, χρυσαβγίτικης προέλευσης θύλακας εξακολουθεί να δραστηριοποιείται απρόσκοπτα.

8. Το ίδιο και στα Γιαννιτσά που δείχνει να έχει αναστείλει τη δραστηριότητά του, συνεχίζοντας όμως απειλές σε αντιφασίστες και μαθητές.

9. Στο Γέρακα Αττικής, στο γνωστό σχολείο γύρω από το οποίο εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται φασίστες της ΕΛΑΣΥΝ, της συμμορίας Πλεύρη-Λαγού.

10. Γύρω από τις δομές εγκλεισμού μεταναστών σε κάθε περιοχή δραστηριοποιούνται τέτοιοι θύλακες με σκοπό δόλιες επιθέσεις στους έγκλειστους. Περίεργες εξάρσεις κρουσμάτων κορωνοϊού επίσης, ενδέχεται να μεθοδεύονται επιτηδευμένα από τέτοιους θύλακες που έχουν περάσει σε "βιολογικό πόλεμο" σε βάρος των καταπιεσμένων. Η δράση τους εφαρμόζει στον αποκλεισμό των μεταναστών από τις δομές υγείας που τους επιβάλλει το επίσημο κράτος.

11. Λέσχες απόστρατων και ένοπλες "πολιτοφυλακές" που ξεπηδούν με τις ευλογίες του κράτους και έχουν απροκάλυπτα στόχο τους τον "εσωτερικό εχθρό" και ενδεχόμενες (όσο και αναμενόμενες) κοινωνικές εξεγέρσεις.

Όλοι οι παραπάνω στελεχώνονται τόσο από τη δεξαμενή της χρυσής αβγής όσο και από τα ψεκασμένα υποκείμενα που υιοθετούν θεωρίς συνομωσίας τραμπικής προέλευσης. Το ότι δε δηλώνουν ναζί ή φασίστες δεν αλλάζει τίποτα στα καθαρά φασιστικά τους χαρακτηριστικά.

από A 16/11/2020 1:14 πμ.


Όλα όσα αναφέρονται από τον παραπάνω είναι γνωστά και γενικόλογα. Η εστίαση γίνεται αλλιώς. Πάντως είναι ενδιαφέρον η πληροφορία σχετικά με τον Καλέντζη . Ο τύπος οργανώνει έξυπνα θεωρητικά αλλά και πρακτικά από ότι καταλαβαίνω.

από Νεστορας 16/11/2020 2:07 μμ.


Η εμφανιση αυτων των ¨αυτονομων πυρηνων¨ δεν ειναι κατι νεο. Υπηρχαν ηδη αρκετοι απο δαυτους (ΑΜΕ, Combat 18, Εθνικιστικοι συνδεσμοι σε γηπεδα κτλ.) και κατα τις προηγουμενες δεκαετιες (πριν την εισοδο της ΧΑ στην βουλη δηλαδη) ηταν η πιο συχνη μορφη με την οποια εμφανιζονταν οι φασιστες στην κοινωνια. Η επικινδυνοτητα τους φαινεται απο το οτι οδηγησαν στην δημιουργια μιας σταθερης βασης η οποια θα στηριζε ενα κομμα οπως η Χρυση Αυγη της ταξης του 2-3% σε εκλογικο ποσοστο. Σε καθε περιπτωση ειναι πιο ευκολη η αντιμετωπιση αυτων των μικρων και συχνα εχθρικων μεταξυ τους ομαδων λογω της ανοργανοσιας τους και του μικρου αριθμου μελων τους. Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι μπορουμε να αναπαυτουμε και να μην τους δινουμε σημασια. 

από Περιεργος 16/12/2020 11:26 πμ.


https://mobile.twitter.com/EvgenTzavaras/status/1259382236782235648

Φαινεται οτι ο φασιστοχώρος εχει σαν καινουργιους θαμώνες τους πρωην διεθνιστες που εβγαζαν το περιοδικο ενζυμο.Καταντια!!

από φ@σιστοφάγος 27/12/2020 5:03 μμ.


Όταν ο δρόμος είναι κακοτράχαλος και αφιερώνουμε όλη μας την ενέργεια στο παρόν, μπορεί εύκολα να λησμονήσουμε το μέλλον, τελικά το στόχο μας.

Σαν αναρχικός δεν τα πάω καλά με καμία απαγόρευση. Κι όταν λέω καμία εννοώ καμία. Ούτε του φασισμού. Ταυτόχρονα όμως πολεμώ την εκμετάλλευση και την εξουσία που θεσπίζει τις απαγορεύσεις με την πιο ακραία της μορφή, το φασισμό. Δεν πολεμώ το φασισμό επειδή δε μου αρέσει η ιδεολογία του. Καμιά ιδεολογία δε μου αρέσει αλλά δεν αναγνωρίζω στον εαυτό μου το δικαίωμα να την απαγορεύσει στους άλλους. Πολεμώ το φασισμό επειδή είναι η αιχμή του δόρατος της εξουσίας, το μακρύ χέρι του κράτους, η εμπροσθοφυλακή των αφεντικών.

Κάπως έτσι πιστεύω αιτιολογεί ο καθένας/μια/α από εμάς την αντίφαση του αντιφασισμού στην αναρχική του συνείδηση.

Το διάστημα που μας πέρασε, με όλες τις ελλείψεις και τα λάθη μας, δώσαμε μια δύσκολη μάχη ενάντια στις παρακρατικές εκφάνσεις του φασισμού και καταφέραμε να τον νικήσουμε στο πεδίο που μας ενδιαφέρει: στο δρόμο. Με θυσίες ανθρώπινων ζωών του στρατοπέδου των καταπιεσμένων, με άδικες διώξεις, με κάθε πρόσφορο μέσο, ξεσκεπάσαμε την κρατική κάλυψη που απολάμβανε, εκθέσαμε την εξουσία που τον επιστράτευσε και επιτεθήκαμε στις δομές του. Τα καταφέραμε. Πολλοί αναγνωρίσαμε τη σημασία μιας δικαστικής απόφασης, όχι επειδή τρέφαμε αυταπάτες ότι θα μπορούσε να νικηθεί νομικά, αλλά επειδή εκτιμήσαμε ότι η τυχόν δικαστική του αθώωση θα ξεκινούσε ένα νέο κύκλο βίας σε βάρος καταπιεσμένων με τις παρακρατικές μεθόδους ξεπλυμένες στο δικαστικό πλυντήριο του κράτους. Όλοι μας όμως πιστεύω αναγνωρίζουμε ότι η ήττα του προηγήθηκε της δικαστικής του καταδίκης. Κι αυτή ήταν μια νίκη του κινήματος, πρώτα και κύρια του α/α κινήματος και των καταπιεσμένων.

Το κράτος φυσικά δεν εξαντλεί τις εφεδρείες του στο παρακράτος. Έχασε -ας το πούμε έτσι- μια χρήσιμη μεραρχία, μια κρίσιμη μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο. Πολύ θα ήθελε να έχει νικήσει το παρακρατικό του σκέλος στο δρόμο, να μη χρειάζεται να εκτεθεί η επίσημη εξουσία με καταφανώς πολιτικές διώξεις και ρατσιστικές μεθόδους. Απλά δεν τα κατάφερε.

Σειρά έχουν λοιπόν οι επίσημες κρατικές εφεδρείες, η αστυνομία, ο εθνικός στρατός, οι προπαγανδιστές του ψυχολογικού πολέμου κλπ. Όλοι όσοι μέχρι χτες ήταν "δημοκρατικοί θεσμοί" και ανέθεταν τη βρώμικη δουλειά στο παρακράτος. Ξεσκεπάστηκαν κι αναγκάστηκαν να βγουν στο προσκήνιο.

Η καταστολή που βλέπουμε, οι απροκάλυπτες επαναπροωθήσεις προσφύγων, η εσκεμμένη κακομεταχείρηση των καταπιεσμένων ωστόσο δεν αποτελεί την προέλαση αλλά τη συντεταγμένη υποχώρηση του κράτους που αναγκάσαμε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, η κυριαρχία βρίσκεται σε φάση άμυνας, δίνοντας μάχη για την επιβίωσή της πλέον. Κι αυτό δε σημαίνει ότι σύμφωνα με κάποιους αιτιοκρατικούς νόμους θα ηττηθεί αναπόφευκτα. Θα ηττηθεί αν και όταν οι καταπιεσμένοι έχουμε τη δύναμη και τη βούληση να τη νικήσουμε. Αν όχι, μπορεί κάλλιστα να συνεχίσει την καταστροφή της ανθρωπότητας και της φύσης μέχρι να μη μείνει κανείς μας, από κανένα στρατόπεδο.

από @ 02/01/2021 12:33 μμ.


Φασιστοφάγε αυτή είναι μαρξική αντίληψη του φασισμού κατά τη γνώμη μου και θα έλεγα αρκετά παρωχημένη πλέον. Σαν αναρχικός δεν πολέμω το φασισμό μόνο από τη θέση του στη πάλη, ούτε τον κατατάσσω ισάξια μαζί με άλλες ιδεολογίες. Ο φασισμός είναι ιδεοψυχαναγκασμός, ο φασισμός είναι μια χρυσόσκονη που ενυπάρχει παντού και μπορεί να γεννηθεί παντού. Εσύ με το τρόπο που τοποθετείσαι στο παραπάνω σχόλιο μόνο, αφήνεις χαραμάδα εκτίμησης στο φασισμό που δεν είναι η αιχμή του δόρατος, υπονοώντας ότι υπάρχει κάποιος φασισμός που θα είναι υπέρ των επιδιώξεων της αναρχίας σε μερικά πράματα. Ποιός φασισμός είναι αυτός? Και αυτό εικάζω συμβαίνει διότι προσπαθείς να εξορθολογήσεις τις επιλογές κάποιων ανθρώπων να είναι φασίστες, πάνω σε ταξικούς όρους ή κοινωνικούς όρους, ώστε να δικαιολογήσεις το γιατί χαραμίζονται σε ένα λασποχώρο. Ξεχνάς όμως, ότι δεν χρειάζεται λογικοφανής λόγος να είσαι φασίστας. Σαν αναρχικός αποδέχομαι ότι οι άνθρωποι είναι απρόβλεπτοι και χαοτικοί, συνεπώς εκφάνσεις απολυταρχίας, επιβολής και φασισμού είναι τυράκια για τον πραγματικό άνθρωπο. Η εξουσία τρέφει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το σεξισμό, δε χρειάζεται καμία λογική αιτία για να είναι κάποιος σεξιστής. Γι'αυτό και σε καμία διαβούλευση κατάρρευσης του υπαρκτού δε θα μπορούσα να συμμετέχω σαν αναρχικός, που αυτή να απαρτίζεται και από φασίστες ή σεξισταράδες. 

από spirit of 69 02/01/2021 2:31 μμ.


Παρατηρούνται ζυμώσεις στον ακροδεξιό χώρο, σε όλες τις εκφράσεις του, κυριλέ ή ΄΄radical΄΄. Μετά το τσάκισμα των χρυσαυγιτών σε όλα τα επίπεδα, αρχίζουν να σηκώνουν κεφάλι ομάδες και πρόσωπα που περίμεναν στην γωνία για να ηγηθούν στους φασιστικούς κύκλους. Έτσι έχουμε την συνεργασία των τυπικών δεξιών Τζήμερου - Κρανιδιώτη, τις επαφές του τραμπούκου Λαγού με άλλες περιθωριακές ομάδες , αλλά και την νεκροφάνεια του ναζιστή λείψανου Καλέντζη ο οποίος εμφανίζεται σε διαδικτυακές εκπομπές μαζί με ένα περίεργο φασιστάκο και μιλάνε ξεκάθαρα για τον ΄΄ποιοτικό΄΄ διαχωρισμό των ανθρώπων στον ελλαδικό χώρο και άλλες τέτοιες ελιτίστικες αηδίες. Δε ξέρω για τους τελευταίους αν πρέπει να τους πάρουμε στα σοβαρά, καθώς μοιάζουν να βγήκαν από γκροτέσκο κόμικ, αλλά όπως και να το κάνουμε επιρρεάζουν κάποιον νεαρόκοσμο με τις ΄΄καθαρολογίες΄΄ τους. Όλα αυτά τσακίζονται από την γέννηση τους, αλλιώς θα βρεθούμε προ εκπλήξεως όπως πριν 10 χρόνια με την χρυσή αυγή.

από φ@σιστοφάγος 03/01/2021 2:22 μμ.


Δεδομένου ότι όσο ζούσαν κι έγραφαν οι Μαρξ-Έγκελς δεν είχε οριστεί ακόμα ο φασισμός (ο καπιταλισμός είχε ακόμα τα δημοκρατικά του στοιχεία), θα με ενδιέφερε να μάθω από που προκύπτει η "μαρξική αντίληψη" του φασισμού. Ως τώρα ξέραμε για μαρξική αντίληψη της οικονομίας (μαρξική πολιτική οικονομία) και μόνο. Οι δε μαρξολόγοι αναλυτές (της ΕΣΣΔ και Κομιντερν προφανώς), όταν εμφανίστηκε ο φασισμός τον ταύτιζαν με τη σοσιαλδημοκρατία (βλέπε https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82).

Οι ίδιοι μαρξολόγοι αργότερα, όταν εμφανίστηκαν οι Arditi del Popolo στην Ιταλία εκπόνησαν μια διαφορετική ανάλυση που εξίσωνε τους (αναρχικούς ως επί το πλείστον) αντιφασίστες με το φασισμό (βλέπε Ζηνόβιεφ).

Περιμένω λοιπόν να διαπιστώσω ο αδαής ποιά είναι αυτή η "μαρξική αντίληψη", κι αν μου αρέσει να την στηρίξω ανοιχτά.

από @ 03/01/2021 4:05 μμ.


Οι μαρξολόγοι έχουν αυτές τις θέσεις διότι τον φασισμό τον αντιλαμβάνονται αποκλειστικά ως προϊόν παραγωγικών σχέσεων. Κάτι το οποίο είναι μια αρλούμπα.

από Τοξοβολία 05/01/2021 10:22 πμ.


Τι φάση με τη τοξοβολία τα φασισταριά και τα άλογα? Είναι ευγενές άθλημα και καλά, υπάρχει κάποια ιστορικότητα? Τα αυτόματα δε τους κάνουν?

από μαυροκόκκινος 06/01/2021 12:58 πμ.


Μην αποπροσανατολίζεις σύντροφε. Εδώ μιλάμε για την δράση και τις κινήσεις των φασιστών και όχι για μουσεία.

από ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΑΡΗΣ 07/01/2021 6:33 μμ.


Αυτός που βγαίνει με τον Καλέτζη σε εκπομπές του ίντερνετ λέγεται Χάρης Τίρος και μένει από παλιά στην Καισαριανή (μικρός δρόμος παράλληλος στο σκοπευτήριο, κάθετα στο πάρκινγκ της πίσω πλευράς των ΕΛΤΑ).

Πρόκειται για βλάκα γυμναστηριακό, που στα μαθητικά του χρόνια ήταν πρόβατο χρυσαυγήτης και με τον καιρό έγινε θαυμαστής του περίανδρου και του καλέτζη (ενεργό μέλος πλέον της ΕΣΑ). 

Έχει όγκο-δύναμη αλλά είναι αργός και ατσούμπαλος.   

από 4421 24/01/2021 9:54 μμ.


καπου εκει γυρω στην καισαριανη μενει και ο καλετζης. απορω παντως πως κανει παρεα με ενα σκινα σα τον τυρο. τον ειχαμε σε καποια υποληψη γιατι ειχε εξυμνησει τον αναρχικο χωρο εναντι των θρασυδειλων χαυγιτων παρα τις αντιδρασεις των φασιτων στο μπλογκ του.

παλιοτερα ειχε γραψει και κατα των μπατσων σχετικα με τον γρηγοροπουλο και τον συντροφο ρωμανο.

από παλιά αθηναική αλητεία 28/01/2021 2:53 πμ.


Ο Καλέντζης πάντα έκανε παρέα με περίεργους, μεταξύ των άλλων και με τους σκινάδες της περιόδου 89-94. Όσο για το που μένει, θυμάμαι το μπούνκερ στην Σούτσου κοντά στη γαδα. Το ότι η περιοχή μπατσοκρατείται τον έχει σώσει πολλές φορές από εχθρούς και φίλους..

από @ 30/01/2021 1:12 μμ.


Αυτοί όλοι της ΕΣΑ δεν είναι διάσπαση της παλιάς ΑΠΕΛΛΑΣ;

από spirit of 69 31/01/2021 8:13 μμ.


Ρε 4421 σε τι υπόληψη να έχουμε τον Καλέντζη, όταν λέει ευθέως πως έχει επαφές και άκρες με κρατικούς αξιωματούχους, αλλά έχει τον..τρόπο του να αντλεί μόνο πληροφορίες για το καλό της ιδεολογίας του, και όχι να δίνει κόσμο.. Ο τύπος αν δεν είναι πράκτορας, κερδίζει τον τίτλο του ηλιθίου με αυτή την δήλωση. Η φυλάκα φαίνεται πως τον σωφρόνισε. Και φυσικά ο άλλος φασιστάκος, το πάει παραπέρα, νουθετώντας, με το χαμόγελο του βλάκα, τους κρατικούς αξιωματούχους, να προσέχουν όταν μιλούν μεταξύ τους, διότι οι πληροφορίες και τα μεγάλα κρατικά μυστικά μπορεί να φτάσουν στα αυτιά τους ! Τραγέλαφος φασιστών, που μας δείχνει το πόσο σοβαροί και ετοιμοπόλεμοι είναι. Θα παίξουμε μπάλα μόνοι μας.

από Περιεργος 02/02/2021 4:06 μμ.


Το ακροδεξιο κομμα κινημα 2021 εχει αρχηγο πρωην στελεχος κυβερνησης τσιπρα υον Κολυβα

https://www.enanews.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5/

από artix 03/02/2021 12:12 πμ.


Ορισμενοι εμενουν στο παρελθον και στις δραστηριοτητες καποιων κωλογερων φασιστων οπως Καλεντζης Γκεκας Περιανδρος αντι να χτυπανε το φιδι στην τρυπα του.

Νεοι φασιστες βγαινουν ξανα στο πεζοδρομιο, φα΄νηκε με την δραση της ΧΑ για τα ιμια. Ολοι πιτσιρικαρια μεχρι 30-35 χρονων. Οι περισσοτεροι 20χροννοι μπορει να μη γνωριζουν ουτε ποιος ειναι ο κασιδιαρης αλλα ριζοσπαστικοποιουνται στο νεο μετωπο νεολαιας. Λεω να ξπυνησουμε πριν ειναι αργα και να αφησουμε τις μουμιες να σαπισουν ανενοχλητες.

από anti-fa σιστας 03/02/2021 3:13 μμ.


 Το απο πανω  σχολιο εχει γραφτει απο την Ουρανια. Θαβει παλιους σκελετους (καλετζης Γκεκας Περιανδρος) αλλα και νεότερους (κασιδιάρης)

Παράλληλα εγκωμιάζει την οργάνωση που κληρονόμησε

Δεν πιστεύω να υπαρχει αντιφασίστας που εχει ιδεα τι εγινε την προηγούμενη περίοδο ή να την εζησε κιόλας και να θεωρει  την θλιβερη φασιστομαζωξη στα ιμια απειλή.

Το αντιφασιστικό κινημα τα εβαλε και τσακισε την Χ.Α. οταν στα ιμια μαζευαν χιλιαδες και η αντιπαραθεση γινονταν γειτονια με γειτονια, πολη με πολη σε ολη την ελλαδα.

Κρυφτε το παραπάνω σχολιο καλύτερα και το δικο μου να μην νομίζουν οτι τους θεωρούμε και έξυπνους

από A 04/02/2021 9:42 μμ.


Κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν λάδι συγκεκριμένους αναγνωρίσιμους ναζί, οι οποίοι βγαίνουν ακόμα στο ίντερνετ και πουλάνε ιστορίες με φίδια. Τα εθνίκια πιτσιρικάδες πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και αποτελούν τα εύκολα θύματα. Τα μεγάλα κεφάλια των φασιστών όμως πάντα την βγάζουν καθαρή από την αντιφασιστική αντιβία. Να ξέρουν πως από δω και μπρος, οι προτεραιότητες άλλαξαν και οι παρωχημένοι τους αποπροσανατολισμοί, δεν στεργιώνουν στο αντιφασιστικό μέτωπο. Όπότε artix, όχι δεν σκοπεύουμε να τους αφήσουμε ανενόχλητους όπως το ζητάς.

από @ 10/02/2021 11:39 πμ.


Η ΛΑΚΙΠΑ τι ρόλο βαράει?

από @ 25/02/2021 9:45 μμ.


Σημαδιακη δραση της νεας γκρουπας φασιστων με την επωνυμια hellenic existence στο συνταγμα με την ανοχη της ασφαλειας που ως γνωστον εχει μερα νυχτα ματια και αυτια στο συγκεκρημενο σημειο. To γεγονος οτι τα φασιστακια σηκωσαν το πανο νωρις το πρωι δεν αποτελει δικαιολογια καθως λιγο παρακατο βρισκονται 24/7 σταθμευμενα μηχανακια της διας και της δελτα.

https://hellenicexistence.blogspot.com/2021/02/blog-post_24.html

Η γκρουπα δρα εδω και εξι μηνες απο τοτε που αποχορησαν απο την νεολαια της ΧΑ. Συμφωνα με την σελιδα τους θεωρουν τους εαυτους τους σκληροπυρηνικους ναζιστες.

 

Ας τα βλεπουν αυτα οι κολλημενοι με τις αντικες του φασισμου που ειναι ενα βημα πριν το γηροκομειο και αρνουνται να αναγνωρισουν την πραγματικοτητα του δρομου.

από @ 26/02/2021 8:02 μμ.


Έχουν κάποια σχέση με την ΕΣΑ και την Απέλλα?

από Π@νος 27/02/2021 12:09 μμ.


Το "Νέο φυτώριο φασιστών από @ 25/02/2021 9:45 μμ." παίζει να το έχουν γράψει και τα ίδια τα παιδάκια που ανοίξαν το "πανώ" για να κάνουν διαφήμιση στο blog τους. Σιγά την δράση, ένα κακογραμμένο πανί, ανοιγμένο σίγουρα για το πολύ 2 δευτερόλεπτα, από 5 βλαμμένους πουθενάδες (το πολύ 20 χρονών) που αν τους πιάσουμε να γράφουν σε κανέναν τοίχο θα αρχίσουν τα "εγώ δεν ξέρω για ναζί, την ελλάδα υποστηρίζω", όπως κάνει και έκανε πάντα το σινάφι τους. Τα λέμε στους δρόμους κουφάλες, μικρή είναι η Αθήνα.

από Περιεργος 14/04/2021 10:43 πμ.


https://hellenicexistence.blogspot.com/2021/04/blog-post_12.html?m=1

Τα σχόλια εδω λένε οτι τα κονε του Ευρυτου με τους δήμους τα έκανε ο γνωστος Παπαγεωργιου

από Ανδραβιδα 03/05/2021 7:53 μμ.


Ειναι επιβεβαιωμενο?

από Εφιάλτης 04/05/2021 12:33 πμ.


Δύο μέλη της νεοναζιστικής γκρούπας  Hellenic Existence συνελλήφθησαν από λίτες στην Αργυρούπολη όταν χτύπησαν με σβάστικες τα γκράφιτι του φασίστα Εύρυτου. Το περιστατικό συνέβη τέλη Μαρτίου. Σε αναρτήσεις τους με ανώνυμα προφίλ στο διαδίκτυο κατηγορούν τον Χάρη Τύρο ότι τους έδωσε σε συνεργασία με τον φασίστα εκδότη Αλέξανδρο Καρρά.

από Περιεργος 04/05/2021 4:32 μμ.


Οχι αλλα το λενε οι φασιστες μεταξυ τους στα σχόλια..

από Ανδραβιδα 08/05/2021 3:20 μμ.


Εφιαλτη ωραιες οι πληροφοριες σου αν και λιγο τραβηγμενο το σεναριο. Εχουμε κατι νεοτερο??

από πειραιωτης 19/05/2021 10:56 πμ.


Τον τελευταίο καιρό στον Πειραιά έχουν εμφανιστεί κάποιοι γυμναστηριακοί, που βρωμιζουν τον τόπο με φασιστοσύμβολα και την πέφτουν σε διάφορο κόσμο. Το άτομο που τους οργανώνει λέγεται Σίμος Καλλίστρατος, είναι επιβεβαιωμένο ότι ο συγκεκριμένος ήταν στην ΧΑ (φαίνεται να εχει κολλητιλίκια με την Μπενέκη και αλλους διαφορους γύρω από τον Λαγό), πιθανόν προσπαθεί να βάλει στην όλη κατάσταση άτομα απο συνδέσμους του Ολυμπιακού για να στήσει το τοπικό του πογκρόμ. Αρκετούς απο το παρεάκι του τους έχω δει έξω με μπλούζες defend athens πραγμα που σημαινει οτι προσπαθούν τα φασισταριά να συσπειρωθουν ανεξαρτητως γκρούπας και διαφορών που μπορεί να είχαν μεταξύ τους. Μεγάλη προσοχή σε οσ@ κυκλοφορούν Πειραιά.

από Ανδραβιδα 25/05/2021 7:05 μμ.


Γνωριζει κανει για το τριγωνο Αριστοτελη Καλεντζη - ΕΣΑ/ΑΠΕΛΛΑ - Hellenic Existence??

Προσφατα μελη της ΕΣΑ εκαναν προπονησεις ιππασιας και ο Καλεντζης δημοσιευσε φωτογραφιες στο μπλογκ του: https://horsebackarcherygr.blogspot.com/2021/04/blog-post_18.html

από koyfales 26/05/2021 7:45 πμ.


Πήγαινε να τους βρεις να κάνετε μαζί ιππασία. Επίσης αυτό το σχόλιο 06/11/2020 8:36, θα έπρεπε να είχε λήξει όλη την υποτιθέμενη αξιοπιστία του νήματος, του οποίου το λόγο ύπαρξης αδύνατο να καταλάβω μιας και η άλλη πλευρά το διαβάζει ανάποδα και μόνο θετικό παράγεται στο τέλος για αυτούς, άρα κανένα όφελος για τις δράσεις.

από Anakin 12/06/2021 6:50 μμ.


Ο 75χρονος Καλέντζης είναι ακίνδυνος και είναι γνωστό ότι έχει ιδιωτεύσει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν καταλαβαίνω την εμμονή κάποιων να τον ανασύρουν συνέχει από το μπαούλο της ιστορίας ...

από eye 14/06/2021 12:42 πμ.


Anakin και μόνο που προσθέτεις στην ηλικία του 5 χρόνια δείχνει πως προσπαθείς να τον ξεπλύνεις. Οι φωτογραφίες, οι εκπομπές και τα άρθρα, μόνο απόσυρση δεν δείχνουν, αλλά την πλήρη συνεργασία που έχει με νεοσύστατες νεοναζιστικές γκρούπες. Τώρα με ποια ιδιότητα θα δείξει. Ιδεολογικός μέντορας, τεχνογνώστης παλιός βομβιστής αριστερών στόχων, άνθρωπος που μιλάει με κυπατζήδες (όπως παραδέχτηκε σε μια εκπομπή της ναζιστικής εσα) , θα δούμε.

από silence77 14/06/2021 8:20 μμ.


δηλαδη συμφωνα με καποιους σχολιαστες του νηματος το εαν ο Καλεντζης εχει σχεση με υπηρεσιες και τους δινει πληροφοριες για τον ναζιστικο χωρο ειναι ζητημα που αφορα το αντιφασιστικο κινημα. Δηλαδη θα μας βαλλετε με το ζορι στις ενδοναζιστικες κοντρες των ξεμωραμενων ραμολιμεντων... ΑΜΠΕΛΑΛΕ

από spirit of 69 15/06/2021 6:12 μμ.


Η αποκάλυψη των ρουφιάνων είναι πάντα ευπρόσδεκτη απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Ειδικά έτσι όπως βγήκε στα μανταλάκια φόρα παρτίδα, και μίλησε ο παροπλισμένος υπερήλικας Καλέντζης(έτσι όπως πονηρά μας τον παρουσιάζουν κάποιοι), καταλάβαμε πολλά για το επίπεδο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ναζίδων. Είναι για λύπηση, ακόμα κι αυτοί.

από Καρντ@σι 22/06/2021 10:22 μμ.


για την ναζιστική γκρούπα ΚΙΝΗΜΑ; Έχουν γεμίσει την πόλη με κακοχτυπημένα συνθήματα και πρόσφατα μερικοί απ' αυτούς εμφανίστηκαν στην πλατεία Ναυαρίνου. 

https://www.instagram.com/kinhma_/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License