post image

To όνομα του Χαράλαμπος Πούρος

Περιοχή : Κόρινθος

Οι καταγγελίες είναι πολλές και ο φόβος μεγάλος!!

Αρχές Σεπτεμβρίου του 2020 δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από το άρρωστο και επικίνδυνο άτομο της φωτογραφίας, τον Χαράλαμπο Πούρο (κάτοικο του Λέχαιου της Κορίνθου).

Το βράδυ αυτό είχαμε πει να βρεθούμε και να πιούμε ένα ποτό. Πριν από αυτό μιλάγαμε με μηνύματα αλλά δεν είχε υπάρξει κάποιο σημάδι για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Δεν υπήρχε ερωτικό περιεχόμενο στα μηνύματα, παρά μόνο περιορίζονταν σε ένα «γεια, τι κάνεις, πότε θα τα πούμε» οπότε και δεν είχα αισθανθεί κάποιον φόβο ή απειλή. Έτσι τελικά δώσαμε ραντεβού να πιούμε ένα απλό ποτό. Δώσαμε ραντεβού στη κεντρική πλατεία, όπου ήρθε και με πήρε με την μηχανή του. Πήγαμε σε γνωστή παραλία, ήπιαμε το ποτό μας, και έπειτα περπατήσαμε προς το τέλος της παραλίας. Μέχρι και εκείνη την στιγμή τίποτα δεν έδειχνε πως το βράδυ αυτό θα καταλήξει άσχημα και θα με κάνει να χάσω τον ύπνο μου και την αυτοεκτίμηση μου.

Δυστυχώς φοβάμαι να πω παραπάνω πληροφορίες και να δώσω λεπτομέρειες μιας και η κοινωνία μας είναι πολύ κλειστή, και σε όσους φίλους και γνωστούς το είπα μου είπαν απλά να το ξεχάσω και να σταματήσω να το λέω δεξιά και αριστερά γιατί έτσι κάνω τα πράγματα χειρότερα και διακινδυνεύω ακόμα περισσότερο να μου κάνει κακό ξανά ο ίδιος αλλά ακόμα και τα άτομα του στενού του κύκλου.

Το βίαιο συμβάν ξεκίνησε στο τέλος της παραλίας όπου πρότεινε να κάνουμε ένα τσιγάρο. Εγώ αρνήθηκα ευγενικά και είπα να γυρίσουμε προς τα πίσω μιας και ήταν αρκετά σκοτεινά. Ο Χ. γέλασε και είπε να μην κάνω σαν μυξοπαρθένα. Όταν σταμάτησαν να ακούγονται οι τελευταίες φωνές των περαστικών με έπιασε βίαια και ξαφνικά από τον λαιμό και το σβέρκο για να με φιλήσει. Κατευθείαν προσπάθησα να πάρω τα χέρια του από πάνω μου αλλά όλο και με πίεζε με μεγαλύτερη δύναμη και με έσφιγγε από τα χέρια ακινητοποιώντας με. Του έλεγα να σταματήσει, να σταματήσει να με σφίγγει, να με αφήσει. Το άτομο δεν καταλάβαινε Χριστό. Του έλεγα όχι, δεν θέλω, άσε με, δεν νιώθω καλά, με σφίγγεις πολύ, με πονάς, δεν μπορώ να αναπνεύσω, άσε με σε παρακαλώ. Με είχε κρατημένη πάνω από μισή ώρα, από τα χέρια, το κεφάλι ακόμα και από τον λαιμό. Μου είχε κατεβάσει το παντελόνι πάνω από 3 φορές, μου ξεχείλωσε τη μπλούζα από το τράβηγμα, και με άγγιζε στα σεξουαλικά μου όργανα.

Εγώ σταδιακά φοβισμένη και σοκαρισμένη από την πρωτοφανή για μένα δύναμη που χρησιμοποιούσε, άρχισα να χάνω της δυνάμεις μου. Του ζήτησα να φύγουμε γιατί δεν ένιωθα καλά. Το μόνο που είπε ήταν ότι δεν θα τον αφήσω έτσι και έβγαλε το όργανο του έξω πιέζοντας το κεφάλι μου προς τα κάτω. Εκεί με όλες μου τις δυνάμεις αντιστάθηκα και εν τέλει αυτοϊκανοποιήθηκε αρπάζοντας και τα δικά μου χέρια και τελείωσε πάνω μου.

Για τις επόμενες δύο μέρες δεν μίλησα σε κανέναν. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν η καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα. Την τρίτη μέρα ρώτησα έναν δικηγόρο ο οποίος κατέληξε στο τέλος να μου λέει πως δεν θα βγει άκρη, πως θα στιγματιστώ σε μια τέτοια μικρή κοινωνία και πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η υπόθεση να γυρίσει εναντίον μου. Το ίδιο μου είπαν και άτομα του φιλικού μου περιβάλλοντος πως «τα ήθελε ο κώλος μου» ότι όταν έκλεισα ραντεβού μαζί του ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν ερωτικό ραντεβού και θα έπρεπε να του κάτσω. Επειδή έτσι είναι η πατριαρχική μας κοινωνία. Και να λες όχι για 30λεπτά, σημαίνει πως κάνεις νάζια- πως κάνεις την δύσκολη για να εξάψεις το αρσενικό, ακόμα και άμα σε κρατάει σφιχτά από τα χέρια και το κεφάλι και φωνάζεις να σταματήσει..

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ πως το δικαστήριο της Κορίνθου δεν δίστασε να καταδικάσει το 2017 σε 15 χρόνια την 22χρονη κοπέλα που αντιστάθηκε σε απόπειρα βιασμού μαχαιρώνοντας θανάσιμα τον επίδοξο βιαστή. Αυτό το συμβάν δεν μας τρόμαξε απλά αλλά μας τρομοκράτησε. Μας είπε πως ακόμα και αν έρθουν να μας βιάσουν εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να αμυνθούμε. Όχι άλλο! Ως εδώ ! Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο σε κοινωνίες που στιγματίζουν και κατακεραυνώνουν το θύμα. Που μας βγάζουν τρελές επειδή θελήσαμε να ζητήσουμε δικαιοσύνη γιατί μας πιάσανε σφιχτά από τον λαιμό..

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και την αθώωση των πέντε βιαστών της ανήλικης στην Βαρκελώνη το 2019 όπου το δικαστήριο έκρινε πως η ανήλικη επειδή ήταν λιπόθυμη από το αλκοόλ δεν προέβαλε αντίσταση αλλά και ούτε ήταν σε θέση να συναινέσει ή να φέρει αντιρρήσεις για τον βιασμό της!!

Κορίτσια ο τύπος είναι άκρως επικίνδυνος και βίαιος, έχει παρενοχλήσει και άλλα κορίτσια! Εύχομαι να μην έχει κάνει κάτι χειρότερο σε κάποια άλλη κοπέλα. Μακάρι να είχα την δύναμη άντρα και να του είχα σπάσει τη μούρη!!! Δυστυχώς δεν μπορώ, το μόνο που μπορώ είναι να γνωστοποιήσω το όνομα του και το πρόσωπο του για να ξέρουν οι γυναίκες πως είναι ένα επικίνδυνο και άρρωστο κτήνος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ!!!

Μπορεί να μην είναι άγνωστος! Μπορεί να είναι φίλος μας, γνωστός μας, γείτονας μας, εργοδότης ή συνάδελφος μας, ακόμα και συγγενής μας.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License