Πάτρα - Ενημέρωση από το διήμερο 24/25 Οκτώβρη, με τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας


Εν όψει της διακυρυγμένης από το κράτος απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις νυχτερινές ώρες και θεωρώντας πως αποτελεί άλλο ένα μέτρο πολιτικής υφής με κατασταλτικό και ελεγκτικό χαρακτήρα, άτομα που κοινωνικοποιούμαστε, δρούμε και αγωνιζόμαστε και στο επίπεδο του δημόσιου χώρου και λόγου, αποφασίσαμε να μείνουμε και μετά την έναρξη της απαγόρευσης στην πλατεία Όλγας, που παραδοσιακά αποτελεί έναν ζωντανό χώρο συνέυρεσης, εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, κλπ.

Το πρώτο βράδυ, ολόκληρη η κουστωδία της τοπικής ΕΛΑΣ που βγήκε παγανιά να "νουθετήσει" τον κόσμο, πέρασε και από την πλατεία Όλγας, όπου αντιμετώπισαν την σθεναρή μας άρνηση να δεχτούμε την απαγόρευση αυτή και με φωνές, συνθήματα και την υπεράσπιση της παρουσίας μας, τους αναγκάσαμε να αποχωρήσουν. Το δεύτερο βράδυ, υπήρχε η ίδια και ακόμη πιο οξυμένη διάθεση και παρουσία ανθρώπων στον ίδιο χώρο της πλατείας, με τους μπάτσους να μην εμφανίζονται καν. 

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΑΜΑΣΗΤΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αναρχικές/οί

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License