[Ηλιούπολη] Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στις γυναίκες της Πολωνίας

Αναρτήσαμε πανό στα Ελληνικά και στα Πολωνικά στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη (Αθήνα) με σκοπό να δημοσιοποιήσουμε το μήνυμά μας εν όψει της γενικής γυναικείας απεργίας την Τρίτη 27 Οκτώβρη.

post image

Το συνταγματικό δικαστήριο της Πολωνίας αποφάσισε την απαγόρευση των αμβλώσεων σε περίπτωση δυσπλασίας του εμβρύου με πρόφαση την ευγονική. Πλέον οι εκτρώσεις επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή κινδύνου της ζωής της μητέρας. Ουσιαστικά, μιλάμε για σχεδόν ολοκληρωτική απαγόρευση των αμβλώσεων καθώς σύμφωνα με οργανώσεις, το 2019 το 98% των εκτρώσεων έγινε λόγω προβλημάτων υγείας των εμβρύων.

Τέτοια περιστατικά μας επιβεβαιώνουν τόσο την αναγκαιότητα ενός ενεργού φεμινιστικού κινήματος όσο και την διαθεματικότητα των διάφορων κινημάτων με αντικαπιταλιστικά και αντιπατριαρχικά χαρακτηριστικά.

Τα κράτη, οι κυβερνήσεις, η αστική δικαιοσύνη και οι θρησκευτικοί θεσμοί με διάφορες μεθοδεύσεις εργαλιοποιούν το ανθρώπινο σώμα προς όφελός τους. Οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως αναπαραγωγικές μηχανές του "έθνους" και τα κορμιά μας σαν αναλώσιμα για κάθε πολεμική σύρραξη.

Αναρτήσαμε πανό στα Ελληνικά και στα Πολωνικά στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη (Αθήνα) με σκοπό να δημοσιοποιήσουμε το μήνυμά μας εν όψει της γενικής γυναικείας απεργίας την Τρίτη 27 Οκτώβρη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΑΝΤΡΑ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License