Στις 9.30 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, αντιφασίστριες και αντιφασίστες από το Αγρίνιο, κινηθήκαμε συντονισμένα προς την αερογέφυρα Αγρινίου με σκοπό να κάνουμε ξεκάθαρο πως δε θα επιτρέψουμε τη διέλευση φασιστοειδών από την πόλη. Περίπου στις 11.15 , σε κανονισμένο ραντεβού από τα social media μπροστά σε παρακείμενη καφετέρια συγκεντρώθηκαν τα πρώτα 10 αυτοκίνητα που φιλοδοξούσαν να συμμετέχουν στη φασιστοσύναξη - μοτοπαρέλαση. Αμέσως κατευθυνθήκαμε προς το μέρος τους και τους εξηγήσαμε πως δε θα πραγματοποιηθεί καμία πορεία. Μια δημοσιογράφος που ήθελε να παρελάσει δίπλα σε νεοναζί και σε σημαία ορθοδοξία ή θάνατος ψέλλιζε πως αυτό που κάνουμε ήταν παράνομο ! (Λες και η μοτοπορεία ήταν νόμιμη). Το προκλητικό κάλεσμα από ακροδεξιό κατακάθι στο συγκεκριμένο σημείο, συνοδευόταν από κείμενο που έγραφε επί λέξει : Ας τους δείξουμε ποιο είναι το Αγρίνιο. Αυτά είναι βέβαια τα αποτελέσματα της φαεινής ιδέας του δημοτικού συμβούλου εκ Νεάπολης Αγρινίου να καλέσει αρχικά στη δήθεν πρωτότυπη παρέλαση. Με αυτούς ήθελε να συμπορευτεί. Μετά την παρέμβαση ότι απέμεινε από τη φιλοδοξία για παρέλαση ήταν 2-3 ελληνικές σημαίες παρατημένες στο πεζοδρόμιο . Η αστυνομία έστειλε εσπευσμένα προς το μέρος μας μία μίνι κλούβα ματ. Οι 35 αντιφασίστριες και αντιφασίστες επιστρέψαμε συντεταγμένα με πορεία φωνάζοντας συνθήματα μέχρι την πλατεία Δημάδη στο κέντρο του Αγρινίου όπου και παραμείναμε. Από εκεί είχαν την ατυχή έμπνευση να περάσουν δυο αυτοκίνητα με φασιστοειδή που έκαναν προκλητική χειρονομία. Η ώρα είναι 3 και ακόμη τρέχουν.

Αντιφασίστριες-αντιφασίστες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License