post image

Το πρωί της Πέμπτης 29/10 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση/εκκένωση του γραφείου του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μία δράση στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης για έναν Οκτώβρη υπεράσπισης των καταλήψεων.

Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Ο Δημήτρης Μπουραντώνης εκμεταλλευόμενος τη θέση που τότε κατείχε ως αντιπρύτανης, υπήρξε μέλος εκείνου του διοικητικού προσωπικού που ασκούσε πιέσεις στις κατασταλτικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εκκενώσεις. Είναι ο ίδιος που εκμεταλλευόμενος την "ακαδημαϊκή αυθεντία" του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Είναι ο ίδιος που αποτελεί κομμάτι μιας συντηρητικής ακαδημαϊκής κοινότητας που οραματίζεται έναν εξευρωπαισμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων. Είναι ο ίδιος που εμπλέκεται σε ύποπτες αναθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων σε οργανισμούς και εταιρίες για αμισθί παροχή πνευματικής εργασίας που συνεπάγεται την εκμετάλλευση φοιτητών/τριων που ασκούν την πρακτική τους.

Η περίπτωση της ΑΣΟΕΕ δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι κομμάτι μιας συνολικότερης έκφρασης και υλοποίησης του παραπάνω οράματος αναφορικά με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στην ίδια λογική εντάσσονται, πάρα τις επιμέρους ιδιαιτερότητες τους, και οι εκκενώσεις των καταλήψεων Terra Incognita και Rosa Nera, αλλά και παλιότερα, επί Σύριζα, της κατάληψης Τερμίτα.

Η επιλογή της προσωπικής στοχοποίησης ανθρώπων που από τον θεσμικό τους ρόλο-αξίωμα διεκπεραιώνουν τα σχέδια της εκάστοτε κρατικής πολιτικής και των κατασταλτικών σχεδιασμών που περιλαμβάνουν, αποτελεί κομμάτι μιας μαχητικής στρατηγικής. Στην προκειμένη, μαχητική στρατηγική υπεράσπισης των καταλήψεων συνιστά πρόκληση διαρκούς πολιτικού κόστους με την κάλυψη χαμένου εδάφους στο πεδίο του κοινωνικού ανταγωνισμού με κατεύθυνση την ανατροπή των εις βάρος μας πολιτικών-κοινωνικών συσχετισμών. Επιπλέον συνιστά και προσωπικό κόστος για συγκεκριμένα πρόσωπα με συγκεκριμένες ευθύνες ώστε ένα κομμάτι της ανασφάλειας που σπέρνουν να επιστρέφει σε αυτούς.

Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ' εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων.

Ανεξάρτητα από τη πολιτική μας στήριξη στο συγκεκριμένο κάλεσμα θεωρούμε ότι οι οργανωμένες καμπάνιες δράσεις με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση και στρατηγική μπορούν υπό συνθήκες να αποτελέσουν όχι μόνο αναχώματα στην κρατική καταστολής αλλά και εφαλτήρια αναρχικής αντεπίθεσης.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

 

ΥΓ. Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License