Η απαγόρευση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο προφανώς και δεν έχει σχέση με «διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή» όπως επικαλείται η Αστυνομία. Επίσης, η ταύτιση του αντιφασιστικού κινήματος με τους καταδικασμένους δολοφόνους μεταναστών – αγωνιστών δεν είναι μόνο μέρος της πολιτικής των «δύο άκρων».

Τα λιμά των ναζί είναι ανύπαρκτα. Η «δημοκρατία» της ΝΔ, απλά, θέλει να εκδικηθεί το αντιφασιστικό κίνημα που διέλυσε το φασιστικό βραχίονα του αστισμού που με τόσο κόπο έστησε μετά το 2010. Όμως, οι πολλαπλές απαγορεύσεις μικρών ή μεγάλων συγκεντρώσεων σήμερα 1η Νοέμβρη στην Αθήνα έχουν σαν σκοπό να ρημάξουν την καρδιά του ταξικού κινήματος.

«Η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής» στην Αθήνα έχει προέλθει από το δεύτερο και βαθύτερο γύρο ύφεσης και η αστική τάξη φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη και τους μικροεπαγγελματίες. Με πρόσχημα την υγεία εξαπολύει κύμα τρομοκράτησης των πληβείων τάξεων για να αποδεχθούν χειρότερες συνθήκες εργασίας και το δόγμα «δουλειά – σπίτι – δουλειά και σκασμός!».

Δεν θα δεχθούμε την υγειονομική ταφή του ταξικού κινήματος!

47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου η φετινή διαδήλωση θα πρέπει να αποτελέσει το σημείο που θα σπάσει η κρατική τρομοκρατία, όπως η Πρωτομαγιά του 2020 έβγαλε ξανά το κίνημα στο δρόμο.

  • Καραντίνα στους μπάτσους και στους φασίστες – Λοκντάουν στους καπιταλιστές
  • Όχι απαγορεύσεις στους εργαζόμενους και στη νεολαία, στις απεργίες, διαδηλώσεις & καταλήψεις.
  • Κρατικοποίηση των φαρμακοβιομηχανίων – κατάργηση των αντεργατικών νόμων και πτωχευτικού κώδικα.

#MenoumeStoDromo του αγώνα ενάντια στην πανδημία της ακροδεξιάς.

Αθήνα, 1/11/2020

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License