[Βιέννη, Αυστρία] Εκατοντάδες άτομα για την Παγκόσμια Ημέρα για το Κομπάνι

Εκατοντάδες άτομα στην Βιέννη κατέβηκαν στους δρόμους στις 1 Νοέμβρη στηρίζοντας την καμπάνια της RiseUp4Rojava για την Παγκόσμια μέρα για το Κομπάνι.

post image

Εκατοντάδες άτομα στην Βιέννη κατέβηκαν στους δρόμους στις 1 Νοέμβρη στηρίζοντας την καμπάνια της RiseUp4Rojava για την Παγκόσμια μέρα για το Κομπάνι.

Εκτός από το Κούρδικο κίνημα, η Αρμενική κοινότητα πήρε μέρος καταδικάζοντας τις πολιτικές του Τούρκικου κράτους, τονίζοντας πως τόσο ο λαός του Κουρδιστάν όσο και της Αρμενίας πρέπει να είναι ενωμένος στην μάχη ενάντια στο φασισμό. Στην διαδήλωση πήραν μέρος τόσο αναρχικοί όσο και ακτιβιστές του ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος.

Μετά την διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ακολούθησε αυθόρμητη πορεία στο 10ο διαμέρισμα της Βιέννης καθώς είναι μια περιοχή που έχουν δεχθεί επίθεση πολλές φορές φεμινιστικές ή Κουρδικές πορείες τους προηγούμενους μήνες.

Βίντεο από την αυθόρμητη πορεία το απόγευμα (https://twitter.com/i/status/1322928436487294979)

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις αλληλεγγύης. Στις 4 Νοέμβρη έχει προγραμματιστεί μια φεμινιστική κινητοποίηση στην πλατεία Karlsplatz. Στην Αθήνα, στις 2 Νοέμβρη έχει ανακοινωθεί διαδήλωση στα Προπύλαια στις 5μμ.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License