[Χανιά] Συγκέντρωση στην οδό Κανεβάρω, κοντά στην είσοδο της κατάληψης Rosa Nera – 1η μέρα καραντίνας

https://apatris.info/chania-sygkentrosi-stin-odo-kanevaro-k/

post image

https://apatris.info/chania-sygkentrosi-stin-odo-kanevaro-k/

Για σήμερα, Σάββατο 07/11, υπήρχε κάλεσμα για συγκέντρωση στον λόφο Καστέλι από την «Πρωτοβουλία ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι» για τις 12.00. H συνέλευση αλληλεγγύης στη Rosa Nera, που γίνεται κάθε Δευτέρα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας (Π.Ε.Φ.), δημοσίευσε επίσης κάλεσμα, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κατεχάκη στις 11.00, και με βασικό αίτημα την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων «από τον λόφο Καστέλι, τις γειτονιές και τις ζωές μας».

Μετά την ανακοίνωση της επιβολής νέου lockdown, η «Πρωτοβουλία» αποφάσισε να αναβάλει επ’ αόριστον τη συγκέντρωση. Αντιθέτως, η συνέλευση του Π.Ε.Φ. επέλεξε να διατηρήσει το κάλεσμα. Η συγκέντρωση στηρίχτηκε τουλάχιστον από 40 άτομα, και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες, και κυρίως το γεγονός πως η κυκλοφορία του κόσμου είναι πολύ μειωμένη, διήρκησε περίπου ένα τέταρτο. Φωνάχτηκαν συνθήματα για την υπεράσπιση της Rosa Nera και όλων των καταλήψεων, αλλά και σε σχέση με την υποτίμηση της δημόσιας υγείας από το κράτος, και την εντεινόμενη αστυνομοκρατία. Φεύγοντας κινήθηκε με μορφή μικρής διαδήλωσης μέχρι την πλατεία της Σπλάντζιας, όπου και διαλύθηκε.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License