Να σταματήσει ο πόλεμος κατά της Ροζάβα! Δελτίο τύπου της καμπάνιας αλληλεγγύης RiseUp4Rojava!

Δελτίο τύπου της καμπάνιας RiseUp4Rojava με ενημέρωση για τη διεθνιστική εβδομάδα αλληλεγγύης 1-8 Νοέμβρη

Προς τον τύπο και την κοινή γνώμη

Να σταματήσει ο πόλεμος κατά της Ροζάβα! Δελτίο τύπου της καμπάνιας αλληλεγγύης RiseUp4Rojava!

Ως κομμάτι της διεθνούς εβδομάδας δράσης, μετά από το κάλεσμα της καμπάνιας RiseUp4Rojava, τις τελευταίες μέρες άνθρωποι από όλο τον κόσμο ανταποκρινόμενοι σε αυτό το κάλεσμα διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην επιθετικότητα του καθεστώτος του Ερντογάν κατά της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της ΒΑ Συρίας και του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος υπό το σύνθημα «Από το Κομπάνι προς όλο τον κόσμο: Ξεσηκωθείτε ενάντια στον φασισμό», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με την αντίσταση του Κομπάνι και την επανάσταση στη Ροζάβα /ΒΑ Συρία. Η εβδομάδα δράσης ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα για το Κομπάνι, με την οποία τιμάτε η 1η Νοεμβρίου 2014, όπου εκατομμύρια άνθρωποι παγκόσμια κατέβηκαν στον δρόμο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην ηρωική αντίσταση του Κομπάνι κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, και είχε σαν αποτέλεσμα, το ξεκίνημα ενός παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης αντίστασης και κοινών αγώνων, το οποίο πλέον οργανώνετε και υπάρχει σε κάθε γωνιά της γης χωρίς να γνωρίζει σύνορα και που υπερασπίζεται την ελπίδα.

Την εβδομάδα που μας πέρασε στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική, την Καταλονία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αυστραλία, σε όλες τις τοπικές δομές της Ροζάβα /ΒΑ Συρία, καθώς και όλες οι Κουρδικές οργανώσεις ομπρέλα στην Ευρώπη και, μεταξύ άλλων, η καμπάνια Women Defend Rojava, η Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα, η καμπάνια «Να ξανακάνουμε πράσινη τη Ροζάβα», σε περισσότερες από 30 χώρες με περισσότερες από 150 δράσεις, με δημιουργικό τρόπο έκαναν ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπερασπίσουμε τα επιτεύγματα της επανάστασης και ότι η συνέχιση και η εντατικοποίηση του πολέμου δεν πρέπει να γίνονται δεκτά σιωπηλά, αλλά πρέπει να εμποδίζονται με κάθε τρόπο. Σε πολλά μέρη πραγματοποιήθηκαν ενέργειες εναντίον εταιρειών όπλων και άλλων εταιρειών που συνεργάζονται με το τουρκικό κράτος. Ο πόλεμος του τουρκικού κράτους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υποστήριξη άλλων κρατών, τόσο από τεχνολογική όσο και από οικονομική άποψη, καθώς και από πολιτική άποψη.

«Αν θέλουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο του τουρκικού φασισμού ενάντια στο δημοκρατικό κίνημα, ενάντια στα επαναστατικά επιτεύγματα και τον άμαχο πληθυσμό στο Κουρδιστάν και τη Συρία, πρέπει να σταματήσουμε τον ανεφοδιασμό των πολέμων», εξηγεί ο Şoreş Ronahî, εκπρόσωπος της Διεθνιστικής Κομμούνας της Ροζάβα, η οποία επίσης κάλεσε στην εβδομάδα δράσης. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δημόσια πίεση στις εταιρείες και τις κυβερνήσεις είχε ήδη αποτέλεσμα», συνέχισε ο Ronahî. Τα αιτήματα της καμπάνιας RiseUp4Rojava έχουν ήδη οδηγήσει την τουρκική βιομηχανία όπλων σε βαθιά κρίση μετά την εισβολή τον περασμένο Οκτώβριο. Για παράδειγμα, η εξαγωγή χάλυβα σε διάφορες τουρκικές εταιρείες (π.χ. Otokar, Roketsan, BMC) έχει σταματήσει και η παραγωγή των τανκς "Altay", των αεριωθούμενων αεροσκαφών "TFX" και η απόκτηση νέων ελικοπτέρων τύπου "ATAK" δεν ήταν δυνατή λόγω της μη διαθεσιμότητας κινητήρων. Πριν από μερικές εβδομάδες, για παράδειγμα, ο καναδικός πολυεθνικός κατασκευαστής κινητήρων Bombardier και η αυστριακή θυγατρική του BRP Rotax ανακοίνωσαν ότι στο μέλλον δεν θα προμηθεύουν την Τουρκία με κινητήρες για αεροσκάφη.

Η καμπάνια RiseUp4Rojava θέλει να αξιοποιήσει αυτές τις επιτυχίες και να αυξήσει περαιτέρω την πίεση κατά της Τουρκίας. Ο Şoreş Ronahî καταλήγει: «Μέσω της παγκόσμιας αντίστασής μας και με εκατοντάδες δράσεις σε πολλές χώρες με τη μορφή διαδηλώσεων, αποκλεισμών, καταλήψεων σε όλο τον κόσμο, διαμαρτυρηθήκαμε για τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους και των συμμάχων του. Ταυτόχρονα, συμμετείχαμε σε ενημερωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια για να διαδώσουμε την ελπίδα και την εναλλακτική πρακτική λύση που δείχνει η Ροζάβα. Τώρα είναι πιο επείγον από ποτέ να συνεχίσουμε να ενώνουμε τους αγώνες μας και να συνεχίζουμε να μεταφέρουμε και να υπερασπιζόμαστε την ελπίδα που μας δίνει η Ροζάβα σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ιστορικό:

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πόλεμος του τουρκικού κράτους κατά της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της ΒΑ Συρίας απειλείται από περαιτέρω κλιμάκωση. Η Τουρκία, μαζί με Ισλαμιστικές πολιτοφυλακές, καταλαμβάνει ήδη αρκετές πόλεις και περιοχές της Ροζάβα και διαπράττει συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απειλεί με περαιτέρω εισβολή στις απελευθερωμένες περιοχές της Ροζάβα/βόρειας Συρίας στο εγγύς μέλλον.

Σύνοψη των δράσεων:

Στο Twitter θα βρείτε μια σύνοψη των ενεργειών που έλαβαν χώρα σε διάφορες χώρες τις τελευταίες ημέρες, το φωτογραφικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα:

https://twitter.com/RISEUP4R0JAVA/status/1322622541563920384

Καμπάνια RiseUp4Rojava

ιστοσελίδα: riseup4rojava.org

twitter: riseup4rojavaInternational

instagram: riseup4rojava_international

mail: riseup4rojava@riseup.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License