post image

Περισσότερα από 200 άτομα διαδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Πάτρας ενάντια στην κρατική καταστολή και στις επιθέσεις σε βάρος αγωνιστών και πολιτικών χώρων που έγιναν από τις κρατικές συμμορίες το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Από νωρίς το πρωί περιφρούρηση περίπου 50 συντρόφων βρέθηκε στο χώρο του Παραρτήματος ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης.

Γύρω στις 12.30 ξεκίνησε η πορεία. Εκτός από το μπλοκ της ανοιχτής συνέλευσης αλληλέγγυων και συντρόφων-ισσών, με δικό τους κάλεσμα και μπλοκ συμμετείχαν το ΚΚΕ-μλ, το ΝΑΡ και η νΚΑ.

Η αστυνομία ακολουθούσε από μακριά με ισχυρές δυνάμεις.

Μέσα σε μια συνθήκη όπου χιλιάδες συνάνθρωποι μας ασθενούν και πεθαίνουν, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας του κρατικού μηχανισμού με το «άνοιγμα της οικονομίας», με τη μηδαμινή ενίσχυση του συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, με τη συνεχή επίθεση στον κόσμο της εργασίας, το κράτος επιχειρεί να χρησιμοποιήσει προσχηματικά την υγειονομική κρίση για τη συνολική απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων και τη στοχοποίηση κάθε μορφής αντίστασης.

Στο επίκεντρο της άγριας κατασταλτικής επίθεσης βρίσκονται οι αγωνιζόμενοι, οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, κάθε φωνή αντίστασης. Όλοι εκείνοι που αντιμάχονται τον θάνατο, την αρρώστια, την υποταγή στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό ως αναπόδραστη συνθήκη.

Ξυλοδαρμοί, βασανισμοί και συλλήψεις είναι η απάντηση ενός συστήματος σε βαθιά κρίση προκειμένου να τελειώσει με όσους στήνουν αναχώματα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου.

Σε αυτή τη συνθήκη γενικευμένης κατασταλτικής επίθεσης εν μέσω της φονικής πανδημίας, με αποκορύφωμα τις επιθέσεις που έγιναν σε αγωνιστές στην Πάτρα από τις κρατικές συμμορίες στις 7 Νοέμβρη, αλλά και στον Αθήνα την 1η Νοέμβρη με τον τραυματισμό και τις συλλήψεις 13 αναρχικών και αντιφασιστών, είναι επιτακτικό και αναγκαίο να βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα και της αντίστασης. Σε καμία περίπτωση η πολιτική δράση δεν πρέπει να ανασταλεί αλλά αντίθετα πρέπει να κλιμακωθεί. Κόντρα στις απαγορεύσεις και την συντονισμένη επίθεση κράτους και κεφαλαίου να προτάξουμε τον οργανωμένο και αδιάλλακτο αγώνα. Να συγκρουστούμε με τους νόμους και τις επιταγές των κυρίαρχων.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License