Πάτρα Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο σύμπραξης αναρχικών Sabate

Ως σύμπραξη αναρχικών Sabate στεγαζόμαστε πολιτικά στην κατάληψη του Παραρτήματος στην Πάτρα. Για επικοινωνία με την ομάδα: sabatepatra@riseup.net και στο Παράρτημα.

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ SABATE ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Ως σύμπραξη αναρχικών Sabate πιστεύουμε ότι η απουσία μίας πλατιάς συμφωνίας και συζήτησης για ένα ξεκάθαρο,κατανοητό και γειωμένο κοινωνικά όραμα είναι η βασική αιτία,όπου η τεταμμένη κοινωνική οργή δεν έχει μπορέσει να βρει το έδαφος για να χτίσει αντιστάσεις και να δημιουργήσει γεγονότα προς μία επαναστατική κατεύθυνση.Με λίγα λόγια,είναι σημείο των καιρών το γεγονός ότι ενώ οι αντικειμενικές συνθήκες για μεγάλα γεγονότα είναι ιδανικές, οι υποκειμενικές δεν υπάρχουν.

Θεωρούμε κομβικό,να τονιστεί η σημασία για μέριμνα και ενασχόληση με το τι σημαίνει επανάσταση.

Στρατηγικά,αν και γοητευόμαστε από τη λογική ‘’όλα ή τίποτα’’,πιστεύουμε ότι σε ένα σταθερό πλαίσιο με στόχο την τελική νίκη και την ανατροπή του εξουσιαστικού συμπλέγματος πρέπει να οργανωνόμαστε στην προοπτική των μικρών νικών τη φορά,όπου κάθε νίκη θα σημαίνει το επόμενο βήμα για την επόμενη και μεγαλύτερη νίκη. Απαραίτητα με συνέχεια,συνέπεια και συνεχή όξυνση.

Όσον αφορά το ζήτημα του εχθρού εντός του κοινωνικού πεδίου,αν και είναι βέβαιο ότι υπάρχουν άνθρωποι σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που παρουσιάζουν μικροεξουσιαστικές και κυριαρχικές τάσεις, οφείλουμε να επισημάνουμε πως η κοινωνική πραγματικότητα διαμορφώνει τα άτομα.

Επομένως,όσο υπάρχουν διάχυτες κοινωνικές αξίες, όπως η ιεραρχία, ο ανταγωνισμός,όσο υπάρχουν τα συστημικά εργαλεία της εκπαίδευσης και των Μ.Μ.Ε κ.α. οι αντίστοιχες πεποιθήσεις είναι φυσικό και επόμενο να διοχετεύονται στο κοινωνικό σώμα. Είναι στρατηγικό λάθος όμως να εστιάζουμε στα άτομα που υιοθετούν αυτές τις αντιλήψεις αντί να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανατροπή των κοινωνικών αιτιών της αδικίας και της αναπαραγωγής ιδεολογιών και συμπεριφορών.

Προφανώς δεν αμελούμε τον παράγοντα ατομική επιλογή και βούληση αλλά λέμε ότι μπροστά στην κοινωνική επιρροή ενός οργανωμένου κοινωνικού συστήματος είναι ένα τίποτα. Το αναρχικό κίνημα χρειάζεται να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και να βρει χώρο μέσα στην κοινωνία και τα πιο ριζοσπαστικά της κομμάτια.Να εντοπίσει γόνιμες ταξικές αρνήσεις και να τις συνδέσει μεταξύ του. Να παράξει ταξικό έργο. Να οξύνει τις αντιθέσεις και να βοηθήσει στη συνειδητοποίηση των υλικών συμφερόντων της εργατικής τάξης αλλά και όλων των καταπιεσμένων. Έχουν κάθε λόγο να εξεγερθούν και να επαναστατήσουν. Να επανέλθουμε σε διαλεκτική με τα καταπιεσμένα τμήματα της κοινωνίας.

Η εργασιακή εκμετάλλευση,η μέθοδος άντλησης υπεραξίας δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ατομικά σαν κακή τύχη. Είναι ο πυρήνας του καπιταλιστικού συστήματος και απαιτείται να συλλογικοποιήσουμε αυτό το βίωμα,να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την αντίληψη ότι την ίδια αδικία βιώνουμε όλοι και μέσα από αυτήν την ενοποίηση να επιδιώξουμε ταξική πόλωση και συνείδηση. Εξάλλου,η κοινωνική ανέλιξη συνιστά ένα παραμύθι αφομοίωσης,καθώς η μεγάλη εικόνα δεν αλλάζει στο ελάχιστο.Ο καπιταλισμός διατηρεί την κοινωνική ανισότητα που προκύπτει από το διαχωρισμό κεφαλαίου-παραγωγής.

Την ίδια περίοδο, ο νεοφιλελευθερισμός δείχνει τα δόντια του με τον πιο αιμοβόρο τρόπο, ερμηνεύοντας τα πάντα γύρω του σαν πεδίο κέρδους τσαλαπατώντας και διαλύοντας τη φύση.

Η δική μας θέση στα πράγματα, κρίνει την αντιβία ως εργαλείο αντίστασης και αλλαγής.Δεν πρέπει όμως να την αυτοαναπαράγουμε, εγκλωβιζόμενοι σε μία στρατιωτικού τύπου αναμέτρηση,αλλά μπορούμε να την ασκούμε σωστά με προοπτική και με τρόπο αγωνιστικής έμπνευσης. Οι εξουσιαστές, άλλωστε και οι πάσης φύσεως προνομιούχοι θα ηττηθούν μονάχα με τη βία και με κανέναν άλλο τρόπο δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψουν τα προνόμια τους.Προνόμια που συντηρούνται και κατακτήθηκαν μέσα από τη βία.

Ο αντικρατισμός και η προσήλωση σε μια αναρχική πολιτική θεώρηση είναι σημαντικό να λειτουργεί σαν πυξίδα για τη χάραξη της στρατηγικής μας.Διασφαλίζοντας απόσταση από αριστερά και δεξιά με αυτόνομα προτάγματα και μία θεωρία επαναστατικού μετασχηματισμού που θα διαχωρίζεται από τις παγίδες των αριστερών που καιροφυλακτούν για κεφαλαιοποιήσεις και πολιτικές ηγεμονίες. Τα κράτη και οι μη αρνητές τους είναι πηγές αδκίας και εμείς τασσόμαστε κατά κάθε κρατικής έκφανσης και κάθε ευκαιριακής σύμπραξης με θολά περιεχόμενα γύρω από το ζήτημα αυτό. Τα κράτη και η οικονομική εξουσία πάντα θα αποπειρώνται να αυτοαναπαράγονται.

Με πίστη και προσήλωση στην επαναστατική προοπτική να θέσουμε την αναγκαιότητα για κάτι τόσο μεγάλο και ραγδαίο που θα ανατρέψει ή πλήρως ή όσο μπορεί για τα φοβερά και τρομερά που ζούμε.

Η διαπίστωση ότι πολλοί νιώθουν ξένοι σε αυτήν την κοινωνία, ασ γίνει το μείγμα της αναβάθμισης του αγώνα.Να ζωντανέψουμε τους δημόσιους χώρους,να βρεθούμε σε σχολεία, πλατείες, γειτονιές, λαικές, γήπεδα και πανεπιστήμια.Να συντονιστούμε με τον πάλμο ανθρώπων που θέσει αρνούνται να υπακούσουν και να ευθυγραμμιστούν.

Όταν λοιπόν, η επανάσταση πάψει να είναι μία αφηρημένη έννοια και αποκτήσει ζωντανή υπόσταση στις συνειδήσεις, είναι δεδομένο ότι οι τακτικές μας, οι δράσεις μας θα γίνουν πιο δημιοργικές ,πιο εύστοχες στο σήμερα.

Βάζοντας στο βηματισμό μας τον ορίζοντα της επανάστασης,οι φωνές άρνησης και αντίδρασης δεν θα χάνονται στο χρόνο,δεν θα αφομοιώνονται, αφού θα επιλέγονται βάσει μίας στρατηγικής για το που θέλουμε να φτάσουμε και πως, χωρίς αυτό να αφορά μία κομματικού τύπου γραμμή ,αλλά μία διάχυτη επαναστατική ατζέντα.

ΥΓ Ως σύμπραξη αναρχικών Sabate στεγαζόμαστε πολιτικά στην κατάληψη του Παραρτήματος στην Πάτρα

                                 Για επικοινωνία με την ομάδα: sabatepatra@riseup.net και στο Παράρτημα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License