[Αθήνα] Συνθήματα αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά

Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό του συντρόφου Κώστα Σακκά, και ως ένα ελάχιστο σινιάλο αλληλεγγύης γράψαμε συνθήματα σε τοίχους του κέντρου της Αθήνας.

post image

Στις 2 Νοέμβρη, διεξάγεται εισβολή και έρευνα στο κελί του αιχμάλωτου αναρχικού συντρόφου Κώστα Σακκά στις φυλακές Κορυδαλλού, δίχως κάποια αιτιολόγηση και δίχως να βρεθεί οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο.

Στις 7 Νοέμβρη, ο Κώστας Σακκάς απαγάγεται από τις φυλακές Κορυδαλλού για να μεταχθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, έπειτα από αυθαίρετη εντολή της διευθύντριας του Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη. Η κίνηση αυτή αποτελεί σαφώς σημείο της κρατικής εκδικητικότητας απέναντι στο πρόσωπο ενός αγωνιζόμενου συντρόφου, καθώς πριν ενάμιση μήνα είχε εγκριθεί από την Κ.Ε.Μ. (Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών) η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για λόγους σπουδών. Εν μέσω lockdown και ενώ έχουν αρχίσει να αυξάνονται σε επικίνδυνο βαθμό τα κρούσματα εντός των φυλακών, επιλέγεται να μεταχθεί παρά τη θέλησή του σε ένα κατάστημα κράτησης όπου υπάρχει υπερπληθυσμός, όπου το νερό είναι κομμένο κατά το μεγαλύτερο διάστημα της μέρας, όπου υπάρχει έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, όπου εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα και όπου ελάχιστα τεστ διενεργούνται.

Στις 9 Νοέμβρη, ο σύντροφος Κώστας Σακκάς ξεκινά απεργία πείνας, ενώ στις 14 Νοέμβρη θα κλιμακώσει τον αγώνα του με απεργία δίψας, ενάντια στις μεθοδεύσεις των κρατικών λειτουργών και ιδιαιτέρως της Μαρίας Στέφη. Παρατίθενται τα συγκεκριμένα αιτήματα όπως τα διατύπωσε ο ίδιος ο σύντροφος στο κείμενό του:

  • Να εφαρμοστεί η απόφαση που εξέδωσε η Κ.Ε.Μ. που συνεδρίασε νομότυπα πριν από ενάμιση μήνα, με την οποία διατάχθηκε η μεταγωγή του στο Κ.Κ.Κορυδαλλού για λόγους σπουδών.
  • Να συνεχίσει την πρακτική του εξάσκηση στο ΙΕΚ Γραφιστικής, στο ίδιο κατάστημα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συγκεκριμένων σπουδών.
  • Να σταματήσει η συστηματική προσπάθεια σωματικής και ψυχολογικής του εξόντωσης.

«Αφού η κ. Στέφη θεωρεί ότι έχει πόλεμο με τους κρατούμενους, θα πρέπει και να σεβαστεί τους όρους αιχμαλωσίας τους, διαφορετικά θα σεβαστεί τους νεκρούς του πολέμου, αυτού που η ίδια και μόνη της έχει κηρύξει. Αυτός ο αγώνας είναι για την αξιοπρέπεια.» - από το κείμενο του συντρόφου

Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό του συντρόφου Κώστα Σακκά, και ως ένα ελάχιστο σινιάλο αλληλεγγύης γράψαμε συνθήματα σε τοίχους του κέντρου της Αθήνας.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License