ΙΤΑΛΙΑ 9-24 ΝΟΕΜΒΡΗ

Κινητοποίηση αλληλεγγύης με τους αναρχικούς/ες που είναι υπόδικοι/ες

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

Σήμερα βιώνουμε μια όξυνση της κρατικής καταστολής που διευκολύνεται από την υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης του covid-19 και κατά συνέπεια, μια επίθεση ενάντια σε όλες τις μορφές κοινωνικής σύγκρουσης με αιχμή φυσικά το αναρχικό κίνημα.

Εκατοντάδες σύντροφοι και συντρόφισσες θα περάσουν σε λίγο καιρό από διάφορες κατασταλτικές διεργασίες που προωθούνται από τις δικαστικές υπηρεσίες: Scripta Manent, Panico, Bialystok, Lince, Renata, Scintilla, Prometeo, Δίκη του Brennero, Δίκη για την επίθεση ενάντια στη Λίγκα του Βορρά στο Τρεβίζο.

Πράγματι αυτοί που κυβερνούν φαίνεται να είναι η Ενωση των βιομηχάνων, η διεύθυνση της Αντιτρομοκρατίας καθώς και αυτή της Αντιμαφίας, ενώ παράλληλα το κράτος επικεντρώνει επιχειρησιακά στην εξάλειψη της πρακτικής της άμεσης δράσης μέχρι ακόμα και της ίδιας της ανατρεπτικής σκέψης.

Να λοιπόν που η άρρηκτη διασύνδεση των επιδημιών με την καπιταλιστική λεηλασία του πλανήτη, γίνεται προϋπόθεση της “τρομοκρατίας” έτσι ακριβώς όπως και κάθε μορφή κινητοποίησης μπορεί να μετατραπεί σε αδίκημα “σύστασης ανατρεπτικής οργάνωσης”. Αυτά ακριβώς συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και με ιδιαίτερο τρόπο στην Ιταλία.

Όταν η κοινωνική σύγκρουση παίρνει τη μορφή της εξέγερσης – όπως συνέβη το περασμένο Μάρτιο μέσα στις φυλακές – η απάντηση του κράτους θυμίζει την εποχή του στρατηγού των καραμπινιέρων Dalla Chiesa: ένοπλες εισβολές των ανθρωποφυλάκων και των καραμπινιέρων μέσα στα κελιά, συστηματικοί ξυλοδαρμοί κρατουμένων και μια πραγματική σφαγή με 15 νεκρούς.

Η διοίκηση των φυλακών ξεφορτώνεται και απομονώνει τους επαναστάτες και τους εξεγερμένους στα πιο μακρινά σημεία του δικτύου των φυλακών, απαγορεύει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο καθώς και τη φυσική παρουσία των κατηγορουμένων στις δίκες τους, αντικαθιστώντας τες με τηλε-διασκέψεις. Αλλά παράλληλα επεκτείνει επίσης σε όλους τους κρατούμενους ορισμένες πτυχές των συνθηκών κράτησης υψίστης ασφαλείας του γνωστού άρθρου 41 bis, μεταξύ αυτών τα μειωμένα επισκεπτήρια μέσα από ειδικά γυάλινα κλουβιά ασφαλείας, τη λογοκρισία της αλληλογραφίας, το κλείσιμο των κελιών.

Οι εισαγγελικές αρχές από τη πλευρά τους, “ξαναγράφουν” την ιστορία του αναρχικού κινήματος διαχωρίζοντας τις επαναστατικές πρακτικές σε “αποδεκτές’ και σε “τρομοκρατικές”.

Η δύναμη της συντηρητικής αντίδρασης σήμερα στηρίζεται στην ισχνότητα των κοινωνικών αγώνων. Ένα σύστημα που παράγει μονάχα κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές καταστροφές, στηρίζεται πάνω στο φόβο και καταφεύγει ολοένα περισσότερο καθημερινά στη ρητορική της γλώσσας του πολέμου.

Προτείνουμε, κατά συνέπεια, δύο εβδομάδες κινητοποίησης από τις 9 ως τις 24 Νοέμβρη.

- Αλληλέγγυοι με τους υπόδικους συντρόφους και τις συντρόφισσες

- Ενάντια στη διαφοροποίηση και την απομόνωση της φυλακής

- Για να θυμηθούμε τους νεκρούς στις φυλακές

- Για να απαντήσουμε στις καινούριες διώξεις και στη κατάσταση πολιορκίας που κήρυξε το κράτος

Γιατί η φλόγα της εξέγερσης δεν σβήνει ποτέ και πάντοτε καινούρια χέρια θα είναι έτοιμα να την παραλάβουν.

Σε ένα αβέβαιο παρόν- για εμάς αλλά και για τα αφεντικά-η μοναδική βεβαιότητα είναι ότι η αντίσταση και η αντεπίθεση είναι σωστή και δίκαιη.

 

Μετάφραση: Διεθνιστική αναρχική ομάδα

Πηγή: //Il rovescio.info/2020

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License