Σαράντα εφτά χρόνια από τη Χούντα των Συνταγματαρχών βρέθηκαν νέοι μιμητές του πραξικοπηματία Παπαδόπουλου.

Το κράτος της δεξιάς θέλει να βάλει την κοινωνία σε γύψο για να καλύψει τις δικές του τεράστιες ευθύνες για την οικονομική και υγειονομική κρίση.

Το κλείσιμο του Πολυτεχνείου και η προσπάθεια απαγόρευσης της ετήσιας πορείας δεν γίνεται με κανένα απολύτως υγειονομικό κριτήριο. Η εισβολή στο Πολυτεχνείο και οι δεκάδες συλλήψεις είναι η κλιμάκωση της ακροδεξιάς της ατζέντας.

Το βάθεμα της οικονομικής κρίσης κοστίζει στην κοινωνία χιλιάδες ανέργους και φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο τις πληβείες τάξεις. Σε αυτές τις συνθήκες η δημόσια και δωρεάν περίθαλψη και πρόνοια είναι μια δυσάρεστη «σπατάλη» για την αστική τάξη. Η οργή μεγαλώνει θολά στην εργατική τάξη και στη νεολαία. Το χτύπημα του ταξικού κινήματος απαιτεί την συκοφάντηση και διάλυση των ταξικών οργανώσεων.

Ο Μητσοτάκης, ο Χρυσοχοΐδης, ο Κικίλιας και όλο το επιτελείο της ΝΔ έχουν τα χέρια τους βουτηγμένα στο αίμα των εκατοντάδων πολιτών που πεθαίνουν, είτε από Covid-19, είτε από την τρομαχτική κοινωνική εξαθλίωση που εξαπλώνεται σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Ο εχθρός δεν είναι η νεολαία που κραύγαζε ο πρωθυπουργός από τα έδρανα της Βουλής, ο εχθρός δεν είναι ο διπλανός μας που περπατάει. Εχθρός μας είναι η κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

Η πραγματική πανδημία που ζούμε είναι η πανδημία της ακροδεξιάς και την ζούμε μέσα από τις απολύσεις, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το κράτος του μπάτσου που κυνηγάει πιτσιρικάδες στις πλατείες, τον φράχτη του Έβρου και τη Frontex που πνίγουν μετανάστες.

Κάθε μέρα που η ακροδεξιά ΝΔ παραμένει στην εξουσία αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την εργατική τάξη και τη νεολαία.

Να πάρουμε την σκυτάλη από τους αγώνες στις ΗΠΑ και στην Πολωνία που έστειλαν σπίτι τους τις ακροδεξιές πολιτικές.

Να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων των πλατειών που διέλυσαν τον δικομματισμό της εποχής των μνημονίων 2010-2012 και του αντιφασιστικού κινήματος που διέλυσε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Αυτή τη φορά να μην ακολουθήσουμε τις φωνές του συμβιβασμού, αλλά να αφουγκραστούμε τον ήχο της Εξέγερσης και του Κομμουνισμού.

Όλοι και όλες στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη.

Αθήνα, 15/11/2020

https://ormantifa.org/to-polytechneio-zei-i-poreia-stis-17-11-tha-ginei/

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License