Ρουβίκωνας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των super market

https://rouvikonas.gr/archives/4661

post image

Πενιχροί μισθοί, μεγάλος όγκος δουλειάς, αυξημένα ωράρια, συνθήκες εντατικοποίησης, εργασιακή τρομοκρατία, απουσία υγειονομικών μέτρων εν καιρώ πανδημίας, αυτά είναι μόνο μερικά από εκείνα που σχηματίζουν τη βάση της εργασιακής πραγματικότητας στα καταστήματα υπεραγοράς τροφίμων.

Συνθήκες εργασιακής γαλέρας επικρατούν στα σούπερ μάρκετ. Συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων και καταναλωτών. Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην ελλιπή και επιλεκτική χρήση εφαρμογής υγειονομικών μέτρων υποβοηθώντας τους μεγαλοεργοδότες, όσο η μεγαλοεργοδοσία αποσκοπεί μονάχα στην αύξηση παραγωγής των κερδών της θέτοντας σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή πολλών ανθρώπων της τάξης μας. Το εργατικό δυναμικό θεωρείται αναλώσιμο και οι επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν καθημερινότητα. Ο τζίρος των σούπερ μάρκετ απογειώνεται εις βάρος των εργαζομένων που καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την αύξηση θετικών, στον κορονοϊό, κρουσμάτων στους εργαζόμενους λόγω του ανθυγιεινού περιβάλλοντος εργασίας, αλλά και τη μετέπειτα απόκρυψή τους από τους εργοδότες• την έλλειψη απολυμάνσεων, την ανεπάρκεια μέτρων προστασίας, το μεγάλο φόρτο εργασίας και τον εξουσιαστικό και εκβιαστικό τρόπο συμπεριφοράς των εργοδοτών.

Στηρίζουμε τους εργαζομένους και ζητάμε επιτακτικά την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, απαιτούμε μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ρουβίκωνας

Το βράδυ της Κυριακής γράφτηκαν συνθήματα σε 45 καταστήματα super market.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License