[Κολομβία] Ο αντάρτης αγωνιστής Uriel, των ELN, έπεσε κατά τη διάρκεια δράσης

Οι ELN ανακοίνωσαν τον θάνατο του Διοικητή Uriel, ενός από τους βασικούς ηγέτες τους... Ο Uriel, που έζησε με τις ELN για περισσότερο από 25 χρόνια, επέδειξε τις επιτυχίες της ομάδας του, συμπεριλαμβάνοντας τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις στη Μπογκοτά στις 9 και 10 Σεπτέμβρη, όπου πυρπολήθηκαν τουλάχιστον 75 Αστυνομικά Κέντρα Άμεσης Απόκρισης (CAI), ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχισταν 13 άνθρωποι. Η κληρονομιά της εργασίας του Uriel για τον αγώνα, περιλαμβάνει επίσης την επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα στην αστυνομική ακαδημία της Μπογκοτά, τον Ιανουάριο του 2019.

post image

Ο αντάρτης αγωνιστής Uriel, των ELN, έπεσε κατά τη διάρκεια δράσης

Οι ELN (Εθνικές Απελευθερωτικές Δυνάμεις, μαζική αντάρτικη οργάνωση της Κολομβίας, που συνεχίζει τον αγώνα από τη δεκαετία του 1960, με ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα) ανακοίνωσαν τον θάνατο του Διοικητή Uriel, ενός από τους βασικούς ηγέτες τους. Ο Διοικητής Uriel σκοτώθηκε την προηγούμενη Κυριακή (8 Νοέμβρη) κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στα βορειοδυτικά της χώρας. Η οργάνωση δήλωσε ότι θα τιμήσει τον θάνατο αυτού του «αυθεντικού αντάρτη».

«Με επαναστατικό πόνο, ενημερώνουμε για τον θάνατο του συντρόφου Uriel, που έδωσε τη ζωή του με μεγαλειώδη αξιοπρέπεια για τα υψηλά ιδανικά του κοινωνικού μετασχηματισμού, της δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας και του μέλλοντος της ανθρωπότητας.

Ο θάνατος του Uriel μας δεσμεύει ακόμα περισσότερο στον σκοπό της αλλαγής στην Κολομβία και στους πιο ευγενείς σκοπούς της ανθρωπότητας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή και αναγνώριση που μπορούμε να του προσφέρουμε.

Ο Uriel, που έζησε με τις ELN για περισσότερο από 25 χρόνια, επέδειξε τις επιτυχίες της ομάδας του, συμπεριλαμβάνοντας τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις στη Μπογκοτά στις 9 και 10 Σεπτέμβρη, όπου πυρπολήθηκαν τουλάχιστον 75 Αστυνομικά Κέντρα Άμεσης Απόκρισης (CAI), ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχισταν 13 άνθρωποι. Η κληρονομιά της εργασίας του Uriel για τον αγώνα, περιλαμβάνει επίσης την επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα στην αστυνομική ακαδημία της Μπογκοτά, τον Ιανουάριο του 2019.

Ένας αληθινός αντάρτης έπεσε κι ούτε εκείνος ούτε οι άλλοι αληθινοί μαχητές περιμένουν δόξα ή οίκτο».

Σύμφωνα με την πηγή της δημοσίευσης, οι ELN, που αναγνωρίζονται ως η τελευταία αντάρτικη οργάνωση στην Κολομβία, μετά την ειρηνευτική συμφωνία που οδήγησε στον αφοπλισμό των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), έχουν περίπου 2300 μαχητές κι ένα εκτεταμένο δίκτυο υποστήριξης στις πόλεις.

Πηγή:

https://www.amwenglish.com/articles/communiqu-by-the-eln-on-the-fall-of-guerrilla-fighter-uriel/

Μετάφραση: Sol

Περισσότερες πληροφορίες για τις ELN και την ειρηνευτική συμφωνία:

Κολομβία: ένας αγωνιστής δολοφονείται κάθε 24ωρο. Εξελίξεις στο αντάρτικο μέτωπο. Αποτυχημένη εισβολή των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα.

Ανακοίνωση των ELN για την ένοπλη απεργία 72 ωρών της 14ης Φλεβάρη

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License