Μοτοπορεία ενάντια στην απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου σε Πετράλωνα και Θησείο

Μοτοπορεία ενάντια στην απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου σε Πετράλωνα και Θησείο

Μοτοπορεία ενάντια στην απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου σε Πετράλωνα και Θησείο

Video από την μοτοπορεία στις γειτονιές των Πετραλώνων και του Θησείου

Μοτοπορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις γειτονιές των Πετραλώνων και του Θησείου ενάντια στην απαγόρευση συναθροίσεων και την κρατική διαχείριση του Covid-19. Η κίνηση αποτέλεσε μια απάντηση στην απαγόρευση της πορείας αγώνα και μνήμης για την επέτειο των 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.

Αγώνας για υγεία, τροφή, στέγη για όλες και όλους.

Στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο.

Πολυτεχνείο 1973-Πολυτεχνείο 2020 αγώνας για υγεία, τροφή, στέγη για όλες και όλους

ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ απέναντι στην πανδημία με νηφαλιότητα. Να μην δεχτούμε την απαγόρευση κυκλοφορίας, την εξατομίκευση, τον φόβο, την απομόνωση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθούνται ως λύση. Η «ατομική ευθύνη» έρχεται να κρύψει τις ευθύνες κράτους και κεφαλαίου.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ της καθημερινότητας και των αναγκών μας γιατί οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία και την ζωή μας είμαστε εμείς και οι συνάνθρωποί μας και κανένας επίδοξος σωτήρας (κυβερνήσεις, εκκλησία, μεγαλοεπιχειρηματίες).

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ με τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, ηλικίας. Δίκτυα αλληλοβοήθειας για την κάλυψη βασικών αναγκών, υλικών και ψυχολογικών.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον φασισμό με όποιο όχημα και αν επελαύνει. Να μην δεχτούμε τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Να διεκδικήσουμε πρόσβαση στη στέγαση και την υγεία για όλους και όλες. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες και τα αφεντικά που επιβουλεύονται και διαχειρίζονται τη ζωή μας για να διατηρήσουν τα κέρδη και τα προνόμιά τους.

Γνωρίζουμε ότι για το κράτος του «Νόμος και Τάξη» το ζητούμενο δεν είναι η αντιμετώπιση του covid19, ούτε η προστασία της υγείας μας. Στόχος όλων των απαγορεύσεων και των κατασταλτικών επιχειρήσεων είναι να αποκρυφτεί η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, να διατηρηθεί η κερδοφορία για το κεφάλαιο και να επιβληθούν ολοένα και πιο σκληρές συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης για τους από τα κάτω. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιχείρηση απαγόρευσης τόσο του τριήμερου εορτασμού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 όσο και της πορείας μνήμης και αγώνα για τα 47 χρόνια από την εξέγερση. Στόχος είναι η τρομοκράτηση, ο παροπλισμός, η καταστολή και η εξαφάνιση όσων αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, όσων στήνουν αναχώματα απέναντι στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τον κανιβαλισμό. Στόχος του κράτους είναι όσοι και όσες σηκώνουν το κεφάλι, κοιτάνε τα αστέρια και ονειρεύονται, όσοι και όσες σφίγγουν τη γροθιά τους, όσοι και όσες στέκονται δίπλα στους «αδύναμους» και τους «κατατρεγμένους», όσοι και όσες παλεύουν για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

‘ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΆΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License