Ανοιχτή συνέλευση στις 17:00, ημέρα Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου στις Φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ).

Θα γίνει απολογισμός της πορείας της 17Νοέμβρη και συνέχιση των δράσεων σε σχέση με την καταστολή των χώρων αγώνα και την κρατική διαχείριση του Covid19.

"Αντιλαμβανόμαστε ότι η διαχείριση του Covid-19 χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος και όχι για την προστασία της υγείας της κοινωνίας, ως εκ τούτου η απαγόρευση τέτοιων εορτασμών και κινητοποιήσεων δεν αποτελεί μέτρο προστασίας αλλά καταστολής. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι και όλες μας ότι ανέκαθεν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα συγκροτούνταν με δικαιολογίες που αφορούσαν τον δημόσιο κίνδυνο. Ο πραγματικός δημόσιος κίνδυνος όμως είναι τα ίδια τα αυταρχικά καθεστώτα. Η πραγματική αιτία συγκρότησής τους είναι η ίδια η ροπή της εξουσίας να ολοκληρωθεί απέναντι στην κοινωνία, ώστε να επιβάλει την υποταγή και να διασφαλίσει τον έλεγχο και την καθυπόταξη της όποιας αντίστασης σε αυτή. Γι' αυτό και για να τελειώσουν οι δικτατορίες μια για πάντα πρέπει να τελειώσουν τα κράτη. Στις συνθήκες που ζούμε σήμερα ο αντιδικτατορικός αγώνας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ αλλά αυτή τη φορά πρέπει να δοθεί χωρίς κρατικές αυταπάτες.

Η λύση στον Covid-19, την φτώχεια και την καταπίεση είναι να πάρουμε εμείς οι καταπιεσμένοι/ες και οι εκμεταλλευόμενες/οι την κοινωνική οργάνωση και τους οικονομικούς πόρους στα χέρια μας ώστε να μπορέσουμε να φροντίσουμε για την υγεία, την παιδεία και την ελευθερία μας, έτσι όπως εμείς αυτόνομα θα ορίσουμε ότι πρέπει να είναι. Με αδιαμεσολάβητους αγώνες, με συντονισμένη οργάνωση γειτονιών-λαϊκών συνελεύσεων και σωματείων, αυτοοργανωμένων συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων, να τσακίσουμε τις δυνάμεις καταστολής και τα αφεντικά τους, να χτίσουμε στο σήμερα τις προϋποθέσεις για τον κόσμο που επιδιώκουμε.

Ένα κόσμο Ισότητας, Ελευθερίας, Αλληλοβοήθειας"

από Α 18/11/2020 4 μμ.


Δείτε ότι έχει παίξει αυτό σήμερα ως ανακοινωση:

Λόγω της διαρκώς επιδεινούμενης επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, το Πρυτανικό Συμβούλιο συνιστά στους φοιτητές τού Ιδρύματος να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι απολύτως απαραίτητες, καθώς και τον συγχρωτισμό με άτομα που δεν είναι του αμέσου περιβάλλοντός τους. Υπενθυμίζει, επίσης, ότι η χρησιμοποίηση της μάσκας με τον σωστό τρόπο αποτελεί βασικό μέτρο προστασίας των ιδίων και των οικείων τους. Για τη μεγαλύτερη προστασία των φοιτητών που διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ), την περαιτέρω θωράκιση των εστιών έναντι της πανδημίας και τη διασφάλιση της δυνατότητας ιχνηλάτησης πιθανών κρουσμάτων, το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε να εφαρμοστεί στις εισόδους των ΦΕΠΑ η διαδικασία της θερμομέτρησης και της καταγραφής των στοιχείων όλων των επισκεπτών. Αποφάσισε, επίσης, να φροντίσει τόσο για την αδιάλειπτη κάλυψη των αναγκών των εστιών σε αντισηπτικά και μάσκες, όσο και για τη διενέργεια απολυμάνσεων σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License