Για την αποκατάσταση της αλήθειας σήμερα που ξημέρωσε 18 Νοέμβρη στα Χανιά

https://apatris.info/gia-tin-apokatastasi-tis-alitheias-sim/

post image

Χθες, πανελλαδικά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και τα αστυνομικά επιτελεία προσπάθησαν να δημιουργήσουν όπως είθισται, ένα κλίμα τρομοκρατίας με σκοπό την αποθάρρυνση της κοινωνίας να παρευρεθεί στο ραντεβού που εδώ και τέσσερις δεκαετίες δίνει εκεί που του αρμόζει, στον δρόμο. Σε ένα βαθμό τα κατάφεραν με τεράστιες δόσεις βίας και πρόστιμα πολλαπλάσια του βασικού μισθού, παρόλα αυτά, μπορεί η συμμετοχή να μην ήταν ίδια με άλλες χρονιές, αλλά πλήθος κόσμου σε όλο τον ελλαδικό χώρο έσπασε την κατασταλτική καραντίνα.

Προφανώς στα «δημοκρατικά» Χανιά τα τοπικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν αμάσητα τα αστυνομικά διαγγέλματα, αναφέροντας πως η ειρηνική συγκέντρωση που απαρτίζονταν από 50 άτομα, έληξε μετά από λίγο και πως κόπηκαν 7 διοικητικά πρόστιμα.

Τα παραπάνω, αποτελούν το προϊόν του φαντασιακού καθεστώτος που ονειρεύονται οι άρχοντες, οι προύχοντες, τα media και οι μπάτσοι στα Χανιά. Αποστειρωμένες διαμαρτυρίες και στην περίπτωση της απαγορευμένης κατ’ εντολής Χρυσοχοΐδη συγκέντρωσης, 50 γραφικούς, που η αστυνομία τους έκανε συστάσεις να διαλυθούν ησύχως.

Η αλήθεια είναι, πως από τις 17:00 το απόγευμα η προσυγκέντρωση απαρτιζόταν από δυνάμεις της αριστεράς, του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου,μαθητές/τριες και ανένταχτους/ες με σκοπό να κινηθούν προς την πλατεία της αγοράς για την προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 18:00. Οι μπάτσοι κατέβηκαν άμεσα, γύρω στις 17:15, βρίσκοντας στην αρχή γύρω στα 150 άτομα, που λίγο αργότερα ξεπέρασαν τα 300. Έτσι η συγκέντρωση κατάφερε να καταλάβει την Νικηφόρου Φωκά από την οδό Μίνωος μέχρι τη οδό Κύπρου. Στην συνέχεια, λίγο μετά τις 18:30, η συγκέντρωση κατευθύνθηκε προς το στάδιο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βενιζέλου, μέσω της οδού Κύπρου, κλείνοντας την κυκλοφορία και φωνάζοντας συνθήματα, αντίκρυ με σχεδόν όλες τις δυνάμεις καταστολής των Χανίων και όχι μόνο, που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο. Η συγκέντρωση αυτοδιαλύθηκε λίγο μετά τις 19:00 και μέχρι και εκείνη την ώρα δεν υπήρχε καμία προσαγωγή ή επιβολή προστίμου.

Εφημερίδα δρόμου Άπατρις – Σ.Ο. Χανίων

https://apatris.info/gia-tin-apokatastasi-tis-alitheias-sim/

Εικόνες:

από αντικειμενικός 18/11/2020 4:28 μμ.


post image

Εδώ να προσθέσουμε ότι η συγκέντρωση στο πίκ της έφτασε τα 450+ άτομα (μετρημένα με την μέθοδο των δεκάδων).

Επίσης να σημειωθεί πως οι διμοιρίες οπισθωχώρησαν μερικά μέτρα από την συγκέντρωση μας, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπήρχαν σε όλες τις μεριές γύρω από την πορεία. 

Συγκινητικό το γεγονός ότι στην πλ. Αγοράς (που ήταν καλεσμένη η πορεία), προσέγγισαν και κάτσανε στην πλατεία περίπου 50 άνθρωποι. Κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι δεν γνωρίζαν για την άλλη συγκέντρωση λίγο πιο δίπλα. Δεν αποχωρήσαν από την πλατεία παρ'ολη την αστυνομική πίεση και δώσαν κι εκείνοι το παρόν στον δρόμο. 

Κάποιες φωτογραφίες από την αρχική συγκέντρωση και την σύντομη πορεία για να φύγουμε συντεταγμένα.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License