post image

Από την Κυριακή 15/11 μοιράστηκαν κείμενα πόρτα πόρτα,γράφτηκαν συνθήματα και αναρτήθηκαν πανό στο κέντρο της πόλης του Μεσολογγίου. Παρά τα περιοριστικά μέτρα και την αστυνομοκρατία των ημερών, το πάθος μας για απελευθέρωση πάντα θα είναι πιο δυνατό από του νόμους,τα διατάγματα και τις απαγορεύσεις τους.Σε επαγρύπνηση συνδιαμορφώνουμε τρόπους και μεθόδους να κινούμαστε στον ασφυκτικό αέρα της πόλης, όσο κι αν ο κλοιός στενεύει.Στις 17/11 η πλατεία Ραζηκότσικα είχε περικυκλωθεί από ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,ΔΙΑΣ και ασφαλίτες όπως και αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης έπειτα από κάλεσμα αναρχικών/συντρόφων για ανοιχτή συγκέντρωση ενάντια στις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία.Αρκετή ώρα πριν τη συγκέντρωση συσπειρωθήκαμε 20 σύντροφοι και συντρόφισσες και πορευτήκαμε στο κέντρο και στα στενά της πόλης δυναμικά με συνθήματα .Έπειτα από αρκετούς κύκλους και απόπειρες των ασφαλιτών να μας ακολουθήσουν σταματήσαμε στην πλατεία μπροστά στον αποκλεισμό της αστυνομίας,μοιράστηκαν κείμενα,γείτονες χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια και συντεταγμένα με παλμό συνεχίσαμε την πορεία μας,με περισσότερο νέο κόσμο να συσπειρώνεται αυθόρμητα.Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία με τους ελέγχους,τους εκφοβισμούς και τα πρόστιμα σε περαστικούς πέριξ της πλατείας, ήμασταν και θα είμαστε στους δρόμους, με πείσμα και αυταπάρνηση.Δύναμη στον κόσμο του αγώνα από την Θεσσαλονίκη ως την Πάτρα και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.Πίσω Ρουφιάνοι.Όλα συνεχίζονται.

Μέσα στο μαρασμό που μας επιβάλλει η διαχείριση της πανδημίας με τον εκτενή έλεγχο, την επιτήρηση και την καταστολή των ζωών μας, δεν πρόκειται να σταθούμε σιωπηλοί και πειθαρχημένοι. Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και τους χαφιέδες των ΜΜΕ, δεν πρόκειται να κλειστούμε στα σπίτια περιμένοντας τον φυσικό και πνευματικό μας θάνατο. Αυτοί που μας απειλούν, μας εκβιάζουν καθημερινά με απαγορεύσεις, διώξεις και πρόστιμα σπέρνοντας τον τρόμο, αυτοί που διαθέτουν δισεκατομμύρια για να εξοπλίσουν στρατούς και αστυνομίες την ώρα που το σύστημα υγείας καταρρέει, αυτοί που μας σιγοθάβουν στα κάτεργα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, αυτοί είναι και που θα θερίσουν τη λαϊκή οργή. Δεν φοβούνται τι είμαστε σε θέση να κάνουμε, αλλά τι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε αν αρχίσουμε να πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Οι νόμοι και τα διατάγματα καταργούνται στους δρόμους, στις πλατείες, στα πάρκα, στα πανεπιστήμια, σε κάθε γειτονιά που η φλόγα της ανυπακοής και της αντίστασης ορθώνεται.Σπάμε τον τρόμο ενάντια στις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία.

ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

ΑΝΤΙΕΛΕΓΧΟΥ_antielegxou-mes@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License