Ο αναρχισμός στη Χιλή (Βίντεο, Ά Μέρος))

Μία σύντομη ιστορία του αναρχισμού στη Χιλή, υποτιτλισμένο.

Ο Αναρχισμός στη Χιλή, μέρος 1º: 1890-1940

Η Χιλή έχει μια κυβέρνηση που έχει γίνει διάσημη για την ωμή καταστολή και τις συστηματικές δολοφονίες από τα κατασταλτικά της όργανα, για να προστατεύσει το πολιτικό και οικονομικό της μοντέλο. Η Χιλή όδευε προς για μια επανάσταση, που κατευνάστηκε από τους δήμιούς της μέσω της θεσμοποίησης της εξέγερσης. Αυτό δεν ήταν κάτι νέο, στη Χιλή στα τέλη του 19ου αιώνα έφτασαν οι αναρχικές ιδέες στην καταπιεσμένη τάξη, έγιναν κτήμα ατομικοτήτων και συνδικάτων που πυροδότησαν τις επαναστατικές τους ιδέες σε διαφορετικές γωνιές της χώρας, ωστόσο, η διασπορά των αγωνιστών, ο αυταρχισμός των κυβερνήσεων, η θεσμοποίηση της συνδικαλιστικής εξέγερσης που μετατράπηκε σε ρεφορμισμό και η δραστηριότητα μέσα στα πολιτικά κόμματα σηματοδότησαν ένα πριν και ένα μετά στην ιστορία του Χιλιανού αναρχισμού. Το πρώτο βίντεο για τον αναρχισμό στη Χιλή αφορά την περίοδο από το 1890 έως το 1940.

https://www.youtube.com/watch?v=puZOvbI3kDo&t=10s

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License