post image

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΙΝΚ. ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ.

  Πανό που αναρτήθηκε στην πλατεία Πρωτομαγιάς με αφορμή τη μαζική εξόντωση των μινκ στα εκτροφεία γούνας. Ύστερα από κρούσματα που βρέθηκαν σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων, εκατομμύρια μινκ θανατώθηκαν παγκοσμίως λόγω υποτιθέμενης μετάλλαξης του covid 19, σε Cluster 5. Παρότι οι μελέτες παρουσιάζουν ασαφή στοιχεία για την μετάλλαξη - μετάδοσή του, με τις πιο πρόσφατες να αναφέρουν ότι ο ιός μεταφέρθηκε στα ζώα από εργαζόμενους που είχαν ήδη μολυνθεί, πολιτικοί και κτηνίατροι με πρόσχημα τη δημόσια υγεία διέταξαν τη μαζική θανάτωση των μινκ.Σε πολλές χώρες έχει ήδη ανακοινωθεί η σταδιακή κατάργηση των εκτροφείων γούνας μιας και ο κλάδος θεωρείται βάναυσος και δεν αποτελεί πλέον κερδοφόρο παράγοντα. Ωστόσο, στον ελλαδικό χώρο αν και έχουν δολοφονηθεί μέχρι στιγμής 2.500 μινκ λόγω κορωνοϊού, το ΥΠΑΑΤ εξακολουθεί να συντηρεί και να ενισχύει αυτές τις δομές θανάτου, αφού εν μέσω πανδημίας αποφασίζει να στηρίξει οικονομικά τους γουναράδες με 3.000.000 ευρώ. Η πανδημία δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για γενοκτονίες, αλλά ούτε και να είναι η αφορμή για την κατάργηση των βιομηχανιών θανάτου. Τα μινκ, εκτρέφονται σε βιομηχανοποιημένες μονάδες και χρησιμοποιούνται για παλτό, αξεσουάρ, βλεφαρίδες, ή λάδι φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων. Από τη στιγμή της γέννησής τους είναι καταδικασμένα να πεθάνουν σε κλουβιά με τον πιο βάρβαρο τρόπο προκειμένου να επωφεληθούν από τη γούνα τους οι αιματοβαμμένες βιομηχανίες εκμετάλλευσης και το κράτος με τις πλάτες της επιστήμης, επέλεξε τη λιγότερο επιζήμια για τα συμφέροντά τους λύση. Αφού προχώρησαν στην εξόντωσή τους μέσα σε θαλάμους αερίου, τα ξεφορτώθηκαν στιβάζοντάς τα σε μαζικούς τάφους. Πίσω από ένα πολιτισμένο προσωπείο, πολλά κράτη παγκοσμίως νομοθετούν τη σταδιακή κατάργηση της βιομηχανίας γούνας, όμως όσα εκτροφεία κι αν κλείσουν, δεν έχουμε αυταπάτες ότι τα μη ανθρώπινα ζώα θα πάψουν να αποτελούν πηγή κέρδους και εκμετάλλευσης από την κυριαρχία. Δεν μας πείθει η δήθεν ευαισθητοποιημένη μάζα που τώρα στέκεται συγκλονισμένη απέναντι στη μαζική θανάτωση των μινκ αλλά συνεχίζει να εθελοτυφλεί και να συντηρεί το ευρύτερο οικοδόμημα θανάτωσης και εκμετάλλευσης ζώων για τροφή, ένδυση, διασκέδαση κτλ.Όσο τα μη ανθρώπινα ζώα συνεχίζουν να στιβάζονται σε κελιά και ο θάνατός τους να αποτελεί κανονικότητα αυτής της κοινωνίας, θα αντιμαχόμαστε αυτό το σύστημα εξουσίας και θα στεκόμαστε απέναντι σε όλους όσους το συντηρούν.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΛΟΥΒΙ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License