Αντιτρανσφοβική παρέμβαση με τρικάκια στη Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα της 20ης Νοέμβρη κάνοντας βόλτα σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης ομορφύναμε τα πεζοδρόμια και το τσιμέντο με συνθήματα ενάντια στην τρανσφοβία και την πατριαρχική καταπίεση.

post image

Το απόγευμα της 20ης Νοέμβρη κάνοντας βόλτα σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης ομορφύναμε τα πεζοδρόμια και το τσιμέντο με συνθήματα ενάντια στην τρανσφοβία και την πατριαρχική καταπίεση. Η δράση έγινε με αφορμή την ημέρα μνήμης τρανς θυμάτων αλλά για εμάς το νόημά της είναι αρκετά μεγαλύτερο από την ενθύμηση μίας ημέρας. Κάθε μέρα η καταπίεση είναι εδώ και τη βλέπουμε, τη νιώθουμε. Δε μας είναι εύκολο να την ξεχάσουμε.

Μετράμε πολλά νεκρά αδέρφια μας. Όμως στεκόμαστε το ένα δίπλα στο άλλο και παλεύουμε μαζί, μέχρι να ζούμε ελεύθερα κάθε πτυχή της ζωής μας. Παράλληλα, δε θεωρούμε ότι η πόλη είναι "νεκρή" λόγω της καραντίνας. Ή τουλάχιστον δεν εμμένουμε στην αφήγηση της έγκλειστης κανονικότητας, αφού γνωρίζουμε και ότι η πανδημία δε θα σβήσει δια μαγείας με εμάς κλειδαμπαρωμένα στους τέσσερις τοίχους αλλά και ότι το σπίτι δεν είναι πάντα ένας ασφαλής χώρος για μας -για όσ@ από μας έχουμε σπίτι δηλαδή. Ως ανώμαλα στην κοινωνική "ομαλότητα" ξέρουμε πώς είναι να μας περιορίζουν το δημόσιο χώρο. Και όπως τον διεκδικούμε τόσο καιρό, θα τον διεκδικούμε και τώρα.

Έτσι, αφήσαμε τρικάκια με συνθήματα στους δρόμους της νοσηρής (από πολλές απόψεις) πόλης. Συνθήματα να τα δουν τα τρανς αδέρφια μας και να νιώσουν λιγότερο μόνα αλλά και να δώσουμε το μήνυμα ότι δε θα διαπραγματευτούμε την ελευθερία μας. Θα είμαστε αυτό που είμαστε. Οι τρανς ζωές αξίζουν.

Εδώ τα συνθήματα συνολικά: Την τελευταία βδομάδα: δολοφονία τρανς γυναίκας στη Χαλκίδα-τρανσφοβική επίθεση σε σεξεργάτ@ με μαχαίρι στη Γιαννιτσών / Όσο η κοινωνία να το δει αρνείται άλλο ένα τρανς άτομο δολοφονείται / Καμιά κανονικότητα δε μας καθησυχάζει ανώμαλ@ στους δρόμους με καύλα και με νάζι / non binary: άτομο που δεν είναι ούτε γυναίκα ούτε άνδρας-ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ / Τρανσφοβικούς σεξίσταρους τσακίζουμε παρέα ανώμαλ@ στους δρόμους ελέυθερα κι ωραία / Δε σου τα 'παν καλά στο σχολείο, τα φύλα δεν είναι μόνο δύο / Υπάρχουν άνδρες με μουνιά, γυναίκες με πούτσες και τρανσφοβικοί χωρίς δόντια / ΣΚΑΤΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ / Τρανς και σεξεργάτριες, ιέρειες του αίσχους είμαστε περήφανα η ντροπή του έθνους 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License