Η βιομηχανία ενοχοποιήσεων της ΕΛΑΣ. Τοποθέτηση διωκόμενου αναρχικού για την υπόθεση «σύντροφοι-συντρόφισσες»

Οι οχτώ περιοριστικοί όροι οι οποίοι μου έχουν επιβληθεί, δεν είναι απλά νομικά «δυσανάλογοι» σε μία δικογραφία με κανένα στοιχείο εναντίον μου. Συνθέτουν αυτή τη στιγμή μια ιδιότυπη ομηρία μου και με εξοντώνουν καθημερινά.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΜΟΥ.

''Ξημερώματα Δευτέρας 9/3/2020, 20-25 μπάτσοι της κρατικής ασφάλειας με περικυκλώνουν καθώς αποχωρώ με τη μηχανή μου από φιλικό σπίτι, δηλώνοντας μου πως δήθεν πρόκειται για μια απλή προσαγωγή. /.../ μετά τις 12 το μεσημέρι( βρίσκομαι στη ΓΑΔΑ απ τις 3.30 πμ) μου ανακοινώνονται κατηγορίες για συμμετοχή σε μια υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα “σύντροφοι-συντρόφισσες”, ενώ κατευθείαν οδηγούμαι σπίτι μου όπου μπάτσοι της κρατικής ασφάλειας και της ΔΕΕ με παρουσία εισαγγελέα ξεκινούν την “έρευνα”/.../ Ουσιαστικά τα “στοιχεία” τα οποία παρουσιάζονται ως σοβαρές ενδείξεις στη δικογραφία είναι δεκάδες έντυπα και δύο βιβλία πολιτικού περιεχομένου./.../

/.../ Από τη δικογραφία μαθαίνω πως η αφορμή για τη δίωξή μου άρα και για τη δίωξη των υπόλοιπων τριών είναι η οπτική αναγνώρισή μου από δύο μπάτσους σε βίντεο, για επίθεση στο ίδρυμα Μητσοτάκη στις 6/1 και 3/1 όπου δήθεν πραγματοποιούσα κατόπτευση του χώρου. Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι πως στις 6/1 βρισκόμουν σε φιλικό μου σπίτι χιλιόμετρα μακριά, ενώ στις 3/1 εργαζόμουν. Φυσικά αυτό ήταν γνωστό στην κρατική ασφάλεια λόγω της εξάμηνης παρακολούθησης μου, των δεκάδων φωτογραφήσεων μου κάτω απ’ το σπίτι μου, που καθιστά εμφανές την πολύμηνη προσπάθειά τους να στήσουν μια τεράστια δικογραφία./.../Το Σάββατο περνάω από ανακριτή όπου μου ανακοινώνονται περιοριστικοί όροι ( μετεγκατάστασή μου σε άλλη πόλη, απαγόρευση οποιασδήποτε επικοινωνίας και επαφής με τους υπόλοιπους τρεις φίλους και συντρόφους, απαγόρευση εισόδου στην περιοχή των Εξαρχείων, απαγόρευση εξόδου απ’τη χώρα, παρόν 3 φορές το μήνα σε ΑΤ, απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε πολιτική εκδήλωση,συγκέντρωση και πορεία)./.../''Μερικές μέρες αργότερα συμπληρώνεται το πλαίσιο της ζώης μου, με το «πάγωμα» των τραπεζικών μου λογαριασμών που σε συνδυασμό με τους περιοριστικούς όρους, έχουν πολύ συγκεκριμένες επιπτώσεις στη ζωή μου.

-Η μετεγκατάσταση μου σε άλλη πόλη και η αδυναμία μου να μπορώ να ζω μόνιμα στην Αθήνα, με αποκόπτει με τη βία από τον τόπο διαβίωσης μου, το κοινωνικό περιβάλλον μου, την εργασία μου και την σχολή που φοιτώ. Εδώ και 7 χρόνια, ζω μόνιμα στην Αθήνα και σπουδάζω στο Γεωπονικό Πανεπιστημίο Αθηνών. Να σημειώσω ότι στην δική μου περίπτωση, στην «απολογία» μου τον Μάρτιο, δεν αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να συνεχίσω να διαβιώ στον τόπο κατοικίας μου.

-Το πάγωμα του τραπεζικού μου λογαριασμού από τον Μάρτιο, φανερώνει τις προθέσεις της κρατικής ασφάλειας για την οικονομική μου εξόντωση, την προσπάθεια να περιέλθω σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας. Εν μέσω πανδημίας βρέθηκα σε αναστολή εργασίας αδυνατώντας να λάβω τους μισθούς που μου έχουν κατατεθεί στον λογαριασμό από το κατάστημα που εργαζόμουν. Σε αυτόν περιλαμβάνονται και τα επιδόματα λόγω αναστολής εργασίας.Τον Ιούνιο καταθέτω αίτηση άρσης στην Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, συμπεριλαμβάνοντας στην αίτηση μου όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την προέλευση των χρημάτων. Εκτός αν πλέον, κρατικά επιδόματα και μισθοί θεωρούνται νομιμοποιημένα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες! Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως η εντολή για πάγωμα του λογαριασμού μου ουδέποτε δόθηκε από τον ανακριτή, η απόρριψη της αίτησης μου έκανε ολοφάνερες τις μεθοδεύσεις της κρατικής μηχανής εναντίον μου. Σκοπός η εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και της αστικής δημοκρατίας.

Συμπερασματικά, εδώ και 7 μήνες βρίσκομαι σε έναν ασφυκτικό κλοιό λόγω των περιοριστικών όρων με σκοπό την άμεση κοινωνική-οικονομική μου εξόντωση και την φυσική μου κατάρρευση, με μια δικογραφία-ψέμα, μια κατασκευή του Τμήματος Προστασίας Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας.

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ-Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Όπως αναφέρω και στην αρχή, η σύνδεση μου ως βασικό ύποπτο με αυτήν την τεράστια αυτή δικογραφία των 54 επιθέσεων και των εκατοντάδων σελίδων, ήταν το βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη.

Ψέμα 1ο . Το βασικό στοιχείο της δικογραφίας, το οποίο προϋπάρχει και είναι αυτό που οδηγεί στην σύλληψη μου, δεν αναλύεται ΠΟΤΕ στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ. Δεν γίνεται πότε συγκριτική μελέτη των στιγμιοτύπων που απεικονίζουν το άτομο στο βίντεο, με τις φωτογραφίες μου οι οποίες λόγω της παρακολούθησης μου είχε στα χέρια της η ασφάλεια και είναι ενταγμένες στη δικογραφία. Αντιθέτως έγινε μία οπτική αναγνώριση μου από 2 ασφαλίτες οι οποίοι είδαν το βίντεο και αναγνώρισαν ψευδώς εμένα σε ένα άτομο με τεράστια και εμφανή διαφορά ύψους, με αποτέλεσμα να είμαι ο βασικός κατηγορούμενος για 54 επιθέσεις!!! Όλα αυτά έχουν αναγνωριστεί και από την ίδια την ΕΛΑΣ με επίσημη πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, η οποία αναφέρει στο τελικό της συμπέρασμα πως λόγω κακής ποιότητας του βιντεοληπτικού υλικού, είναι αδύνατη η ταυτοποίηση οποιουδήποτε προσώπου. Ανεξάρτητος τεχνικός πραγματογνώμονας, αναφέρει μετά από συγκριτική μελέτη πως αποκλείεται η ταυτοποίηση μου στο βίντεο, λόγω τεράστιων διαφορών στα μοναδικά χαρακτηριστικά προσώπου και σωματοδομής μεταξύ εμού και τον ατόμων στο βίντεο!

Ψέμα 2ο . Η «τρομοκρατική» οργάνωση για την οποία κατηγορούμαστε, βασίζεται στην υπογραφή Σύντροφοι-Συντρόφισσες. Μία προσφώνηση και υπογραφή την οποία χρησιμοποιεί ο αναρχικός χώρος, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας εδώ και περίπου 150 χρόνια, αναβαθμίζεται σε τρομοκρατική οργάνωση!Η συγκεκριμένη οργάνωση υπάρχει μόνο στο μυαλό των αξιωματικών της κρατικής ασφάλειας, καθώς στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των υποτιθέμενων μελών της (στο δικό μου και των υπολοίπων 3 συντρόφων) τα στοιχεία που βρέθηκαν ήταν πολιτικά κείμενα αναρχικών συλλογικοτήτων, αυτοκόλλητα, φειγ βολαν, εργαλεία και διακοσμητικά αντικείμενα( τα περίφημα ''όπλα'', ένας ορειβατικός κρίκος, ένας εκδρομικός σουγιάς-πολυεργαλείο και ένα σφυρί). Είναι η πρώτη «ένοπλη» οργάνωση στην Ελλάδα που δεν διαθέτει ούτε όπλα, ούτε εκρηκτικά!

Από την μέρα που η δικογραφία-φιάσκο δεν έχει ούτε μία ένδειξη ενοχής μου ξεκινούν οι μεθοδεύσεις της ασφάλειας για επικείμενη σύλληψη μου. Αστυνομικοί με πολιτικά, ασφαλίτες ή δε ξέρω και γω τι, με ακολουθούν σε κάθε μου βήμα, παρενοχλώντας με είτε με φωτογραφίσεις μου, είτε με οχήματα τα οποία με ακολουθούν απροκάλυπτα, ενώ ένα συγκεκριμένο βράδυ ασφαλίτης σε μηχανή προσπάθησε να προκαλέσει σύγκρουση του οχήματος μου με διερχόμενο αμάξι. Η κατάσταση αυτή με κάνει να πιστεύω, πως λυσσασμένοι από την ανυπαρξία των στοιχείων και το μίσος τους εναντίον μου, επιχειρούν να με καταστήσουν έναν αιώνιο ύποπτο για το κράτος.

Εδώ και περίπου τρεις μήνες είχα ζητήσει το αυτονόητο.

Πρώτον, ζήτησα για δεύτερη φόρα, να ανοίξει ο τραπεζικός λογαριασμός μου, ώστε να μπορέσω με τα χρήματα αυτά να καλύψω τα υπέρογκα έξοδα αυτής της ανυπόστατης δίωξης.

Δεύτερον, κατέθεσα αίτηση άρσης του περιοριστικού όρου μόνιμης εγκατάστασης στην πόλη που γεννήθηκα, ώστε να μπορέσω να εργαστώ στην Αθήνα όπου μου προσφέρεται εργασία και ταυτόχρονα να συνεχίσω τις σπουδές μου. Μην μπορώντας να βρω εργασία στην πόλη που γεννήθηκα, ήταν αδύνατο να έχω έστω και το παραμικρό εισόδημα όχι μόνο για να πληρώσω τα έξοδα της δίωξης, αλλά και για να ζήσω.

Η απόρριψη της αίτησης άρσης του όρου που με εγκαθιστά μόνιμα στην γενέτειρα πόλη μου, οδήγησε σε αυστηροποίηση των ήδη «σκληρών» περιοριστικών όρων. καθώς θεωρείται ότι τους παραβίασα. Το τρομερό ''έγκλημα'' που διέπραξα είναι πως ήρθα στην Αθήνα κάποιες φορές για να επισκεφτώ την σύντροφό μου (κάτι το οποίο δεν απαγορεύεται από τον περιοριστικό όρο, ο οποίος δεν αναφέρει απαγόρευση εξόδου από την γενέτειρά μου) και επειδή έκανα λίγα περιστασιακά μεροκάματα στο μαγαζί που μου προσφέρθηκε εργασία. Συνέπεια της υποτιθέμενης παραβίασης, 3 επιπλέον όροι: απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής, απαγόρευση εξόδου από την γενέτειρά μου και απαγόρευση χρήσης οποιασδήποτε μοτοσικλέτας, καθώς και επιβίβαση μου ως συνοδηγός(!!!).

Οι 2 πρώτοι όροι φανερώνουν την βούληση του κράτους για πλήρη παντοδυναμία του επάνω στις ζωές μας, καθώς με τη βία με εγκλωβίζουν σε μία πόλη «ξένη» πλέον για εμένα μακριά από την εργασία μου, μακριά από την σχολή μου, μακριά από τις βιοτικές μου σχέσεις, τους φίλους, τις φίλες, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μου. Ο τελευταίος όρος γεννά μια πολύ απλή ερώτηση: είμαι τόσο επικίνδυνος για το κράτος όταν επιβαίνω σε μηχανή, μήπως είμαι επικίνδυνος επειδή κινούμαι γενικά, εν τέλει είμαι και τόσο επικίνδυνος επειδή υπάρχω? Ουσιαστικά, περιορίζεται η μετακίνηση μου εντός της γενέτειρας πόλης μου (καθώς το μοναδικό μου όχημα είναι μοτοσικλέτα) χωρίς το όχημα μου να αναφέρεται πουθενά στη δικογραφία και χωρίς να υπάρχει οποισδήποτε όρος που να περιορίζει την μετακίνησή μου εντός των ορίων της πόλης.

Οι οχτώ περιοριστικοί όροι οι οποίοι μου έχουν επιβληθεί, δεν είναι απλά νομικά «δυσανάλογοι» σε μία δικογραφία με κανένα στοιχείο εναντίον μου. Συνθέτουν αυτή τη στιγμή μια ιδιότυπη ομηρία μου και με εξοντώνουν καθημερινά.

Η απόφαση είναι ξεκάθαρη. Κανένας εχθρός του συστήματος δεν θα μπορεί να επιλέξει πως και με ποιους θα ζήσει. Οι «ιερές αγελάδες» του καπιταλισμού ψοφάνε σαν τις μύγες όταν πρόκειται για αντιπάλους του: η αξιοπρεπής ζωή, η εργασία, οι σπουδές, η συνύπαρξη με φιλικά/αγαπημένα πρόσωπα, επιτρέπεται αποκλειστικά στους σύγχρονους κυρ-Παντελήδες, σε όσους σκύβουν το κεφάλι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Ενώ εμείς και άλλοι σύντροφοι σερνόμαστε με τεράστιες δικογραφίες και βαριές κατηγορίες στα δικαστήρια, ο υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης κυκλοφορεί ελεύθερος-προφανώς δεν έχει τον αντίστοιχο ζήλο η κρατική ασφάλεια που με παρακολουθεί σε κάθε μου βήμα, για τον εντολέα δολοφονίων της Χρυσής Αυγής.

Οι προσπάθειες κοινωνικής, οικονομικής, ψυχολογικής και φυσικής εξόντωσης των αναρχικών και όλων όσων είναι πολιτικά αντίθετοι σε ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν είναι νέες. Νέοι όμως δεν είναι και οι κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες εναντίον τους. Μία ακόμη φορά, οι προσπάθειες τους θα αποτύχουν. Ως αναρχικός, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε να καταφέρω να βρω μια ανάσα ζωής, θα συνεχίσω να τάσσομαι ολόψυχα ενάντια στην εξαθλίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων από τα κράτη και τον παγκόσμιο καπιταλισμό.

ΔΕ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ

-διωκόμενος αναρχικός-

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License