Αφίσα για τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης

Αφίσα για τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης

post image

Δεν είναι ψέμα πως για τους/τις περισσότερες από εμάς, η κατάσταση που βιώνουμε αυτή την περίοδο είναι πρωτόγνωρη. Θα ήταν ψέμα επίσης να ειπωθεί ότι δεν μας επηρεάζει επίσης σε πρωτόγνωρο βαθμό καθώς για πρώτη φορά τα κράτη επιβάλλουν την κοινωνική ερήμωση μέσω διαγγελμάτων, νομοθετικών ρυθμίσεων στο βωμό της εντεινόμενης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκονται τα συστήματα υγείας.

Οι εγκλίσεις για περισσότερο προσωπικό, νοσηλευτές/τριες, γιατρούς γίνονται σταθερά και αμείωτα από την περίοδο της προηγούμενης άνοιξης όπου έκανε την εμφάνιση του ο ιός στον ελλαδικό χώρο. Η σημερινή εικόνα όπου γίνεται μία σαφής τοποθέτηση του κράτους πάνω στην σημασία και της ανθρώπινης ζωής αλλά και της ελευθερίας δεν μπορεί παρά να οδηγήσει την σκέψη μας στην διαχρονική πεποίθηση πως τα κράτη αποτελούν τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας με σαφή θέση την επιβολή διά της βίας αλλά και την εκμεταλλευτική πολιτική σε βάρος των ασθενέστερων της κοινωνίας.

Η εποχή του τρόμου στην οποία ζούμε μας διδάσκει πολλά. Κάποια απ'αυτά είναι ότι ακόμα και η κατ'επίφαση Δημοκρατία στα δυτικά κράτη έχει εκλείψει και έχει πάρει την θέση της η ολιγαρχία εξουσιαστών και καπιταλιστών. Η μαζική ενημέρωση πλέονθα διαμεσολαβείτε αυστηρά απο τα επίσημα όργανα του κράτους. Οι γνώμες των υπολοίπων αντιμετωπίζονται ως γνώμες υποτελών και λοιδορούνται συστηματικά από τα μαζικά μέσα επιτήρησης της κοινωνικής ισορροπίας, της κοινωνικής ειρήνης και τάξης.

Η επιβολή του φόβου είναι μία ακραία τακτική και ιστορικά δεν έχει δείξει να καταφέρνει σημαντικά πράγματα μακροπρόθεσμα για τις εκάστοτε εξουσίες που ποντάρουν σε αυτόν.Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί ένα μέσο φίμωσης της σκέψης, της αντίληψης, της κατανόησης.Τα τελευταία 10 χρόνια στην ελλάδα το έχουμε ζήσει πάρα πολύ έντονα όλο αυτό.Ζούμε σε μία περίοδο που οι ταξικές επιλογές και συγκρούσεις περνάνε με κεφαλαία γράμματα από μπροστά μας στην ανάγνωση κάθε είδησης, στο άκουσμα κάθε νέου φασιστικού μέτρου ή δήλωσης από μέλος μίας άκρο-νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.Η επιβολή του σκοταδισμού αποτελεί μία πολιτική επιλογή η οποία έχει τις αφετηρίες της, τις (ιστορικές) αναφορές της, την επιδίωξη στόχων.

Στην λειτουργική δυστοπία στην οποία ποντάρει η ολιγαρχία σήμερα, επιδιώκει την δημιουργία ενός σύγχρονου ''κόσμου'' όπου οι περισσευόμενοι θα χαθούν στον λαβύρινθο του και θα γίνουν οι σκιές του.

Αυτή η επιδίωξη έχει σαφώς ταξικό προσανατολισμό.Απο τα φτωχά σπίτια και διαμερίσματα όπου θα πληγούν απο εθισμούς σε ουσίες και φάρμακα για την αντιμετώπιση του εγκλεισμού έως τα ήδη προυπάρχοντα προβλήματα που αφορούν ενδο-οικογενιακή βία ή προυπάρχουσες ασθένειες, που δεν θα είναι διαθέσιμη η νοσηλεία τους σε γεμάτα νοσοκομεία και με την απειλή της λοίμωξης από τον ιό Covid-19.

Ο πόλεμος απο την πλευρά των εξουσιών, των εθνικών κοινοτήτων, των φασιστικών μετώπων, των καπιταλιστικών έχει ξεκινήσει.

Οφείλουμε να απαντήσουμε γιατί το αντίτιμο μπορεί να είναι μεγάλο.

 

μειονότητες του σύμπαντος

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License