25 Νοέμβρη 2020

Σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή του Πνευματικού Κέντρου, γύρω στις 14:30, έγινε ακόμη μια προσαγωγή, ενός μέλους της ΕΣΕ, ο οποίος μόλις είχε τελειώσει αφισοκόλληση, της αφίσας που εχουμε εκδόσει με κάλεσμα στην αυριανή απεργία. Τον προσέγγισε περιπολικό και οι αστυνομικοί αφού πρώτα αφήνιασαν φωνάζωντας ότι η ¨αφισοκόλληση απαγαρεύεται¨τον ρώτησαν τι κωδικό εχει δηλώσει ως μετακίνηση. Ο σύντροφος είχε δηλωμένη σωματική άσκηση (φορούσε και μάσκα) και φυσικά υπερασπίστηκε πολιτικά την δυνατότητά του να κολλά αφίσες καθώς περπατά. Προφανώς δεν τους ενδιέφερε η απάντησή του αφού αυτό που τους ενόχλησε ήταν το κάλεσμα της αφίσας. Τονίζουμε ότι ο συγκεκριμένος σύντροφος ήταν εκείνος που προσήχθη πρώτος στις 17 Νοέμβρη και τον κρατούσαν απομονωμένο από τους υπόλοιπους για 6 ώρες.

Είναι προφανής η στοχοποίησή του από την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, καθώς δραστηροποιείται εδώ και πολλά χρόνια στο κίνημα και στο σωματείο Βάσης διανομέων. Τελικώς τον προσήγαγαν στο τμήμα. Οι διαμαρτυρίες του ήταν έντονες κι επίμονες, καθώς είναι ξεκάθαρο πως η υποκειμενική ερμηνεία του νομικού πλαισίου των προστίμων, γίνεται όχημα για την καταστολή των αγωνιστών. Το πρόστιμο ήταν προσχηματικος τρόπος, για να τον σύρουν δευτερη φορά σε μία εβδομάδα στο τμήμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χτες που η ΕΣΕ Ιωαννίνων πραγματοποίησε 6 μικροφωνικές παρεμβάσεις, υπήρξαν ξανά περιστατικά με ασφαλίτες που παρακολουθούσαν συντρόφους/ισσες.

Ο συντροφος αφεθηκε ελευθερος 2 ώρες μετά, ενώ του βεβαιώθηκε πρόστιμο. Οι τακτικές αυτές, κανέναν/καμία δεν τρομάζουν. Τις τελευταίες μέρες όμως, στην πόλη των Ιωαννίνων οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις έχουν οξυνθεί αλλά πέφτουν στο κενό. Αν νομίζουν ότι θα κάμψουν με τέτοια ¨κολπάκια¨ οσους και όσες αγωνίζονται, βγαίνουν στο δρόμο, διεκδικούν μια καλύτερη ζωή, οι μπάτσοι και οι εντολείς τους είναι βαθιά νυχτωμένοι. Οι απαντήσεις μας στους δρόμους!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26/11 10:30 στο Εργατικό Κέντρο

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License